|

 
ІНГРЕДІЄНТИ
Бісквіт: стакан-200 мл
7 яєць кімнатної температури
1 ст. цукру
1 ст. почищенних волоських горіхів
1 ст. муки
2 ч.л. розпушувача (не обов’язково)
Крем:
2 жовтки
0,5 ст. цукру
2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
1 ст. молока або 10% вершків
ванілін
[morre]
200 гр вершкового масла
2 ст.л. меду 3 ст.л. коньяка
0,5 ст. молотих волоських горіхів
0,25-0,5 ст. цукрової пудри
***********
2-3 ст.л. абрикосового джему
Прикраса:
12 цілих половинок волоського горіха
1 ст.тертого або рубаної волоського горіха(або посипка)
Шоколадна помадка
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Волоські горіхи змолоти в блендері з мукою. Яйця збити з цукром і ваніліном в міцну піну.
Аккуратно вмішати борошняну суміш в збиті яйця.
Якщо ви не впевнені у своєму бісквіті, то можна додати розпушувач.
Помістіть тісто в промаслену форму 24-26 див у діаметрі .
Випікати при t 180 * C близько 40 хв. Остудіть.
Варимо заварний крем.
Молоко нагріти; цукор, крохмаль і ванілін змішати в окремому посуді,
потім додати жовтки і добре все перемешати.
Суміш буде густою.
Тонкою цівкою влити в яєчну суміш гаряче молоко, добре перемешуючи.
Заваріть крем на повільному вогні, постійно помішуючи.
Крем вийде густим. Остудіть.
Заварний крем збити з вершковим маслом, поступово додаючи коньяк, мед, волоські горіхи і цукрову пудру.
Кількість цукру регулюйте за своїм смаком.
Розділити бісквіт на три коржі.
На нижній шар нанести масляний крем, на наступний-підігрітий абрикосовий джем.
Накрити третій коржем.
Обмазати верх і боки торта масляним кремом(або шоколадною помадкою).
Прикрасьте боки торта рубаними горіхами, а верх-половинками волоськогогоріха .
Готовий торт витримати в холодильнику мінімум 4:00, а краще ніч.
Приємного чаювання!
[/more]


|