Їли менше, були здоровіші! Українська ЗАТИРКА від пані Марії в с. Воскресінці |
Затірка (затирка, стиранка) – це прадавня страва, яка, припускаю, часто споживалася, але в наш час практично забута. Під час відео ви побачите, як робиться молочна затірка, а також дізнаєтесь чому затирку часто готували і, зрештою, зрозумієте чим затирка з борошна була витіснена з повсякденного раціону. А в кінці відео ви побачите, як і з чим її споживали, і яка ще страва носить таку ж назву в деяких регіонах України!
Затирку готувала Марія Василівна, 1950 року народження, мешканка села Воскресінці. Таку затирку вона пам’ятає ще з дитинства і готувати цю страву навчилася від мами.
Інгредієнти:
Для подачі:
Процес приготування (відео):
Метки: затірка |
Гомбовці_дріжджові_на_парі #бухти |
.Сьогодні ділюся рецептиком смакоти,яку готувала вперше.Давненько хотіла приготувати дріжджове на парі.Нам дуже сподобалося.Це швидко,смачно,бюджетно.І так робимо тісто 250г води чи молока теплого,3 ст. лож.цукру,20-30гсвіжих дріжджів,розчиняємо,додаємо 1 яйце (можна не додавати),1ч. лож.солі,а також 500г муки і 30 масла(можна олію)замісити,накрити чистим кухонним рушничком і поставити в тепле місце на годину.Коли тісто підросло, обминаємо його і ділимо на кульки18-20шт.Можна тісто розкачати товщиною1см і вирізати склянкою палинички.На кожний кружок ставимо вишні (можна додати 1ч. лож цукру),защипуємо формуємо кульку швом до низу.Робимо почергово по кілька штук, (щоб вільно помістилися в пароварці )даємо підійти бухтам 20хв. і ставимо на решітку помащену олією в пароварку,коли кипить вода. Накриваємо кришкою і варимо 15-20 хвилин.Кришку повільно забираємо, щоб гомбовці не осіли.Готові полити зверху маслом, посипати подрібненими горіхами або пісмажними сухарями та цукром.Готують гомбовці з сливами, яблуками,абрикосами,лекварем(густе сливове повидло).Якщо не має пароварки, можна взяти широку каструлю і зав'язати зверху марлею,на ній поміщаємо гомбовці,накриваємо баняк перевернутою вверх дном мискою підібраною під розмір каструлі.Готуйте на здоров'я і нехай Вам смакує!
Метки: пироги |
Я багато років шукала саме цей рецепт пирога. Тепер завжди буду готувати тільки його |
Картопляний пиріг — це завжди смачно, особливо коли його готує мама. Цей смак я пам’ятаю ще з дитинства, тому зараз готую улюблену страву лише за маминим рецептом. Спробуйте приготувати пиріг з тонкого тіста на кефірі і без дріжджів — вам точно сподобається.
ДЛЯ ЗМАЩУВАННЯ ТІСТА
Змішайте в глибокій посудині молоко, кефір, розпушувач, сіль та все ретельно змішайте за допомогою вінчика. Потім порційно додавати борошно й замішувати тісто. Воно не має бути липким, а за консистенцією — середньої м’якості. Готове тісто ділимо на 4 частини й залишаємо на 10 хвилин.
Пучок зелені промити та порубати, картоплю відварити та розтовкти в пюре. Змішати з зеленню, додати ще вершкове масло, посолити й перемішати. Візьміть одну частину тіста й розкатайте в пласт. Потім зверху слід все змастити вершковим маслом, рівномірно руками.
Тепер краї слід скласти до центру й знову змастити маслом.
Складаємо тепер протилежні краї навхрест й теж змащуємо це маслом. З кола у нас вийшла смужка тіста.
Продовжуємо складати краї та не забуваємо змащувати вершковим маслом, щоб з тіста вийшов квадрат.
Тепер слід розкачати в тонкий пласт другу частину тіста, по центрі викласти готовий квадрат.
Тепер його запаковуємо у готовий пласт, спершу поклавши нижній шар, верхній, потім по черзі бічні. Кожен шар також слід змащувати вершковим маслом.
З 4 коржів у вас має вийти дві заготовки, які потім слід покласти на 10 хвилин в морозильну камеру, потім вийняти й розкатати все. Змастити вершковим маслом, викласти начинку, потім загортаємо в половинки тіста, змащуємо між ними вершковим маслом й защипуємо краї.
Пергаментом застелити деко й викласти заготівлю швом вниз. Все змастити жовтком й зробити розрізи навскоси. Розігріти до 180 градусів духовку та випікати до рум’яності.
З такого тіста можна готувати пироги з різноманітною начинкою, навіть з яблук.
Метки: пиріг |
Рецепт тонкого теста для пиццы как в пиццерии |
Наверное, сложно найти человека, который бы не любил пиццу. Великолепное блюдо способно растопить даже самое холодное и ледяное сердце безразличного едока. Пицца — это вишенка на вершине величественного торта итальянской кухни. И сегодня мы расскажем тебе, как приготовить безумно вкусное, мягкое и тонкое дрожжевое тесто для домашней пиццы. Начинка может быть абсолютно любой. Ни в чём себе не отказывай и наслаждайся самым лучшим! Например, блюдами, приготовленными по рецептам, которые мы с любовью отбираем для наших читателей.
Правильно приготовленное тесто — 90 % успеха! Такую пиццу похвалил бы даже мышонок Реми из знаменитого мультфильма. Он, конечно, шеф-повар в ресторане французской кухни. Но раз знает толк в кулинарии, то и итальянский рецепт может оценить по достоинству. Что ж, приступаем к готовке!
Тебе нравится то, что ты читаешь? Поставь нам «Нравится» в Фейсбуке и обязательно поделись статьей с друзьями!
Метки: пицца |
Рецепт сладкого и пышного хвороста на кефире! Быстрый и простой рецепт! |
Хворост или хрустики могут быть разным, хрустящими и мягкими. На кефире со сметаной они получаются мягкие, пышные и очень вкусные. Готовить тесто совсем не сложно, а получается большая миска готового продукта. Также по этому рецепту выпечка вкусная и на следующий день Нам понадобится: 800-850 гр муки (4,5 ст) 500 мл кефира 100 гр сметаны (3ст л с горкой) 4 ст л сахара (70гр) 1 п ванильного сахара(10гр) 1 яйцо 1ч л соды 0,5 ч л соли растительное масло для жарки
Метки: хворост |
М'ясна підлива |
М'ясо 250 г Морква 1 шт Цибуля 1 шт Борошно 1 ст л Томатний соус 1 ст л Сіль, перець Вода 400-500 мл 1 ч л приправи для гуляшу( за бажанням)
Метки: підлива |
Как приготовить турецкий десерт «Тулумба» — сладкие трубочки из заварного теста |
Восточные сладости — это отдельный вид искусства. Они не просто очень вкусные и имеют приторно-сладкий вкус, но еще и напоминают о летнем отдыхе, курортах и вечернем морском бризе. Сегодня мы расскажем тебе о турецкой сладости со звучным названием тулумба. Рецепт ее довольно простой, поэтому каждая сможет приготовить десерт дома.
Тулумба — это золотистые трубочки из заварного теста, щедро политые сиропом и жареные во фритюре. Десерт имеет румяную корочку, которая аппетитно хрустит. Читай также рецепт испанских чуррос, которые тоже жарят во фритюре.
Для того чтобы приготовить турецкое пирожное дома, тебе нужно будет купить кондитерский мешок. Он понадобится для того, чтобы выкладывать тесто прямо в посудину с маслом. А набор ингредиентов для тулумбы минимальный и очень простой, сейчас ты в этом убедишься сама.
Ингредиенты
Для теста:
Для сиропа:
Приготовление
Потом окуни в сироп обжаренные пирожные, дай им время пропитаться. Потом уже можешь подавать турецкую сладость на стол. Подробный рецепт смотри в этом видео.
Тулумба — это удивительное пирожное, сочетающее нежное заварное тесто и хрустящую корочку. По правде говоря, дома оно получается не хуже, чем у уличных торговцев Стамбула. Желаем тебе удачи в приготовлении и приятного аппетита!
Метки: пирожное |
Пирожки от цыганки для тех, кто любит вспоминать старые времена |
Публикуем очередной простой рецепт очаровательной цыганки Галины. Ой не зря на ее «Галину кухню» подписаны более 2 млн людей! Задумалась, чем меня привлекает эта женщина, и не только как кулинар. Галина делится искренне рецептами и советами. И подает это с особой энергетикой, готовит с любовью и вдохновением. Это чувствуется! Например, она рассказывает, как жарить пирожки.
А у меня сразу возникает желание повторить этот ее опыт. Подкупает индивидуальность, которая есть не у многих. Мне близка по духу Галина, поэтому обязательно приготовлю эти пирожки по старинке. Именно как цыганка готовит. Посмотри на волшебство ее рук и оцени: так рождается вкусная и полезная еда. Пусть это даже обычные пирожки на сковороде.
Галина готовит с начинкой из вареного яйца, лука и выжарок. Но, думаю, начинку можно видоизменять. Интересно было бы попробовать нажарить пирожков с горохом.
Тесто должно получиться мягкое, эластичное, воздушное, а еще не липнувшее к рукам. Положи тесто в миску, накрой пищевой пленкой и оставь в теплом месте на 40–60 минут. Для этого можно включить духовку на прогрев.
Ловлю себя на мысли, что описывать весь этот процесс (как и тебе читать), наверное, сложнее, нежели готовить. Я специально расписала каждый этап, чтобы у тебя не возникало дополнительных вопросов. Мне порой этого не хватает в рецептах. А если ты визуал, посмотри этот рецепт в видео на YouTube:
Вот такие получились цыганские пирожки. Приготовишь? Я уже планирую!
А на очереди у меня еще и котлеты по-цыгански — особенное блюдо. Желаю получать удовольствие от процесса, чем бы он ни был: готовка, прием пищи, угощение гостей.
Метки: пирожки жаренные |
Всі змішую — і в духовку. Простий пиріг на кефірі з кавою |
У пирога приємний кавовий присмак і красивий шоколадний колір. Мені подобається, що незважаючи на свій досить бюджетний склад, він виходить смачним і ніжним. У тісто можна додати трохи подрібнених волоських горіхів і сухофруктів. Але намагайтеся не переборщити, інакше пиріг не підніметься.
Інгредієнти:
Рецепт приготування:
Кавовий пиріг можна присипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом. Корж виходить дуже м’яким. Якщо хочеться справжнього торта, я розрізаю пиріг навпіл і перемащуємо кремом .
Метки: пиріг |
ТРУБОЧКИ з начинкою на кефірі – м’які в середині та дуже смачні |
Простий рецепт смачного домашнього печива у вигляді трубочок з начинкою. Тісто замішується густе на кефірі. Для начинки використовуємо цукор і корицю, яка робить печиво дуже ароматним.
Трубочки виходять щільними зовні, але дуже м’якими всередині. Печиво власного приготування буде смачніше і набагато корисніше магазинного варіанту, воно дуже сподобається, як дітям, так і дорослим. З даної кількості продуктів виходить 25-30 рум’яних трубочок.
35 хв
5 порцій
Інгредієнти:
1. У глибоку ємність вбийте яйце, всипте цукор і сіль, ретельно перемішайте до однорідності.
2. Влийте в яєчну суміш кефір кімнатної температури і олію, ще раз перемішайте вінчиком.
3. Борошно просійте, змішайте з розпушувачем, додайте до основного складу невеликими порціями, паралельно додаючи борошно в рідкий склад.
4. Коли все борошно буде додано, руками замісіть густе, м’яке і еластичне тісто, яке не буде липнути до долонь.
5. Тісто розділіть на дві рівні частини для зручності. Робочу поверхню присипте борошном, викладіть тісто, розкачайте його в тонкий пласт за допомогою качалки.
Круглою формочкою діаметром 10 см видавіть з тіста порційні кружечки.
6. Кожен кружечок присипте цукром і молотою корицею.
7. Тісто з начинкою поверніть у вигляді тонкої трубочки. Всі підготовлені заготовки викладіть на деко на відстані один від одного.
8. Деко відправте в розігріту духовку, запікайте трубочки 15 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Готові трубочки перекладіть на тарілку, присипте цукровою пудрою.
Смачного!
Метки: трубочки печиво |
Завжди печу до чаю цей пиріг! Неймовірно смачний, готується дуже швидко і просто |
Інгредієнти:
Для начинки :
Процес приготування:
Даємо остигнути в формі і виймаємо, ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Метки: пиріг |
Хрустке печиво з манної крупи – дуже ніжне та смачне |
Печиво можна сформувати абсолютно будь-якої форми на вибір. Цукрова присипка робить його ще апетитніше і красивіше, а лимонна цедра – ароматніше. Відмінне доповнення до чашки чаю.
50 хв
6 порцій
Інгредієнти:
1. У глибоку ємність вбийте яйце, влийте воду і олію, всипте цукор і сіль. Суміш перемішайте до однорідності.
2. До основного складу всипте борошно і манну крупу. Додайте розпушувач і цедру лимона.
3. Руками замісіть густе липке тісто. Накрийте ємність з тістом рушником, відставте в сторону на 20-30 хвилин.
4. За цей час манна крупа розбухне і тісто не буде вже так липнути до рук, воно стане еластичним і податливим.
5. Розділіть тісто на 5 рівних частин, кожну скачайте в формі джгута. Далі наріжте смужки на однакові вироби довжиною 5 см.
6. Кожну смужку запаніруйте в цукрі з одного боку.
7. Деко застеліть пергаментом, зверху викладіть заготовки на відстані один від одного. Деко відправте в розігріту духовку, запікайте 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові печива подайте на стіл до чашки чаю.
Смачного!
Метки: печиво |
Грибная икра на зиму - выручит в любую минуту |
|
|
|
Метки: грибы грибная икра |
Бабушкины маринованные помидоры |
Метки: помидоры |
Маринованные помидоры |
Метки: помидоры |
Соус Айвар |
Метки: соус перец |
Хочу поділитись з Вами дуже смачним,ніжним на смак і простим в приготуванні паштетом з печінки. |
Рецепт:
1 кг.печінки (свина або гов'яжа).Сиру печінку перекрутити на м'ясорубці
2 середні цибулі протушити на олії до прозорого кольору і теж пропустити на м'ясорубці.
4 шт.яєць,сіль і чорний мелений перець за смаком.Перемішуємо до однорідності.
А далі робимо ось що:
0,5 літра молока гріємо до горячого і додаємо
1 пачку маргарину(маргарин має розтопитись в молоці).
потім до молока з маргарином додаємо
400 гр.крекеру з цибулею(мілко битого),перемішати і щоб постояло 5-10 хв.
Тоді додаємо до маси з печінкою все перемішуємо і виложуємо в форму змащену і застелену пергаментом.
Випікаємо при темпер.
170 градусів 1 годину.
Готовність визначаємо шпачкою.Розмір форми
22-30 см.а висота 6-7 см.
Смачного!
Метки: паштет |
Овощи на сковороде в азиатском стиле |
Вам понадобится несколько минут, чтобы приготовить это превосходное блюдо — аппетитные овощи на сковороде. Они идеальны к ужину, как самостоятельное блюдо или в качестве гарнира к мясу или рыбе. Сочные, ароматные, горячие и слегка пикантные овощи сделают ваш стол праздничным, даже в самые серые будни.
Совет:
1. Готовые овощи должны быть аль денте, т.е.оставаться сочными и немного похрустывать.
Метки: овощи |
Як закрити березовий сік — 10 простих рецептів |
Березовий сік – це смачний та корисний напій, в склад якого входить безліч вітамінів, органічних кислот, ефірних масел і мікроелементів. Всі перераховані компоненти необхідні людському організму. Зберігається свіжий продукт недовго. Однак при бажанні можна законсервувати його на зиму. Як правильно приготувати сік берези в домашніх умовах?
Візьміть:
Спосіб приготування:
Доведіть до кипіння березовий сік, додайте цукор, кислоту лимонну, перелийте сік в простерилізовану банку до самого верху, щоб коли покладете кришку трішки перелилось через край та закатайте.
Візьміть:
Спосіб приготування:
Доведіть до кипіння березовий сік, додайте цукор та кислоту лимонну. В банку покладіть 14 сухих ягід шипшини, перелийте сік в простерилізовану банку до самого верху, щоб коли покладете кришку трішки перелилось через край та закатайте.
Візьміть:
Спосіб приготування:
Доведіть до кипіння березовий сік, додайте цукор та кислоту лимонну. В банку покладіть порізані кружечками ківі, лимони або апельсини, перелийте сік в простерилізовану банку до самого верху, щоб коли покладете кришку трішки перелилось через край та закатайте.
Візьміть:
Спосіб приготування:
Доведіть до кипіння березовий сік, додайте цукор та кислоту лимонну. В банку покладіть чорнослив, перелийте сік в простерилізовану банку до самого верху, щоб коли покладете кришку трішки перелилось через край та закатайте. Колір повинен стати коричневим.
Дайте соку закипіти, додайте сушені яблука та цукор. Залийте в стерильні банки, додайте 4 кружечки лимона та закатайте стерильними кришками.
Декілька скибок очищеного ананаса покладіть у 3 літрову банку. Доведіть до кипіння березовий сік, додайте цукор та кислоту лимонну. Перелийте сік в банку до самого верху, щоб коли покладете кришку трішки перелилось через край та закатайте.
До соку додайте цукор, дрібку кислоти лимонної, покладіть 3 пагони смородини, доведіть до кипіння та закатайте. Виходить дуже смачно!
Приготуйте: 3 кружки апельсина, чашку родзинок, дрібку лимонної кислоти, 9 ст. л. цукру піску. Все це покладіть до 3-х літрової банки соку.
Покладіть в 3-літрову банку 4 цукерки, 2 кружечки лимону чи апельсину, 1/2 ч. л. лимонної кислоти та 250 грамів цукру. Залийте киплячим соком та закатайте. Переверніть банку та накрийте рушником.
Коли закипить сік додайте 1 склянку цукру-піску, 1 ч. л. без гірки кислоти лимонної та 2 ст. л. чаю каркаде. За бажанням додайте гілку м’яти. Залийте в стерильні банки, додайте 2-3 кружечки лимону та закатайте.
Смачного!
Метки: березовий сік |
Вкусный завтрак для ленивых — хачапури на кефире |
Если тебе хочется разнообразия на завтрак, предлагаем традиционное кавказское блюдо. Оно готовится очень просто и быстро и станет отличной альтернативой банальной яичнице или омлету. Это — ленивые хачапури на кефире.
Это блюдо, как и итальянский зеленый омлет, вариант оригинального завтрака. На его приготовление уйдет не больше 10 минут. Также ленивые хачапури на кефире подойдут в качестве закуски на пикник — к шашлыку или сосискам, вместо лаваша.
Тебе нравится то, что ты читаешь? Поставь нам «Нравится» в Фейсбуке и обязательно поделись статьей с друзьями!
Подробное приготовление хачапури смотри в этом видео:
Наши ароматные и сытные лепешки готовы! Ленивые хачапури на кефире — простое и вкусное блюдо кавказской кухни, которое под силу любой хозяйке. Вся семья будет в восторге!
Метки: хачапури |