Пряники житньо-пшеничні. |
320 грам пшеничної муки, 150 грам житньої, грам 20 какао, дрібка кориці. Все змішати в мисці. В посудині з товстим дном розтопити 150 грам меду, 150 грам цукру 150 грам масла до розчинення цукру. Дати трішки прохолонути і додати 1 чайну ложку соду і частину муки,( десь третю частину) тоді додати 2 яйця, але щоб та суміш була тепла не гаряча, щоб яйця не згурдились. Всипати решту сухої суміші і замісити тісто, дати охолонути і формувати і випікати пряники. Печуться швидко. Вихід з порції близько 1 кг
Метки: печиво |
Картофельные блинчики на кефире – лично мне они нравятся даже больше, чем драники. Очень нежные и совсем не жирные |
Нежные, золотистые и очень вкусные блины готовятся из сырого картофеля на кефире. Кстати, в рецепте нет яиц, для некоторых это очень актуально. Перед приготовлением блинчиков кефир обязательно заблаговременно достаньте из холодильника, он должен быть комнатной температуры. Если вдруг забыли или не успели, подогрейте немного в микроволновке перед использованием. Картофельные блинчики вкусно подавать со сметаной, лично мне они нравятся даже больше, чем драники.
Метки: блинчики |
Печу відразу 2 порції, діти від нього в захваті, печиво «Райське». |
Красиве, повітряне тістечко у вигляді кілець в чудовій глазурі стане прикрасою кожного столу, порадує дорослих і дітей. Порадуйте своїх близьких.
Інгредієнти для тіста:
Для глазурі:
Спосіб приготування:
У невелику каструлю налийте 250 мл води, додайте 100 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, ¼ ч. л. солі, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, додайте 1 ст. борошна, швидко перемішайте.
Протримаєте тісто на вогні протягом 1 хвилини, щоб воно заварилося.
Зніміть тісто з вогню, остудіть, додайте по одному 3 яйця, добре перемішайте кожне.
Додайте 1 білок, знову добре перемішайте, покладіть тісто в кулінарний мішок.
Пергаментний папір поріжте квадратами 7х7 см, змастіть рослинною олією, за допомогою кондитерського мішечка видавити на папір невелику кількість тіста, щоб сформувати кільце.
У глибоку сковороду або сотейник залийте рослинне масло, розігрійте, акуратно візьміть за край аркуша паперу і переверніть кільце з тіста в масло, папір видаліть, обсмажте колечка з обох боків до золотистого кольору.
Готові кільця помістіть на паперовий рушник або серветку, щоб прибрати надлишки жиру.
Приготуйте глазур
Для цього в глибокій ємності змішайте 1 і ½ ст. цукрової пудри, 4 – 5 ст.л. молока, 1 ст.л. рідкого меду, ретельно перемішайте, підігрійте на повільному вогні до повного розчинення цукрової пудри і меду, трохи остудіть.Кільця обмокніть в глазур, перекладіть на красиве блюдо. Можна подавати до столу. Смачного!
Метки: печиво |
Смажені Коржики на сковороді На швидку руку / Заміна хлібу / |
інгредієнти
Борошно 420 гр
цукор 1 ст.л
сіль 1 год л
дріжджі сухі активні 1 ст.л
олія рослинна 2 ст л
вода 250 мл
олія рослинна для смаження.
Замісити м'яке тісто і залишити на 1год.
Дуже смачно і доречно в піст
Метки: коржі |
Батон на кефірі. |
Отже вам знадобиться: Борошно 550 гр; Кефір 200 мл; Вода 150 мл; Вершкове масло 50 гр; Живі дріжджі 10 гр (сухі 2 ч.л.); Сіль 1 ч.л.; Цукор 1,5 ч.л
https://www.youtube.com/watch?v=JDxOXZiITlE&feature=share&fbclid=IwAR0cThclnaVR98xAWoya3Xt0Em7VVDideGMHI1NT5b6aM44SEumiJDS3DUo
Метки: батони |
#печиво #солене_печиво #палички |
Метки: печиво |
Паляниця |
Смаки різні но дуже смачно і швидше за пісні паляниці.
Борошно 600гр
Кефір 500мл.+1ч.л соди розмішати + 1ч.л.солі
Замісити м'яке тісто.
Стоїть 15хв.
Розкачуємо і смажити
Метки: паляниці |
«Прості рецепти смаколиків» |
«Прості рецепти смаколиків»
Метки: пиріг печиво |
Здобні домашні солодкі булочки з цукром “Як пух” |
Розкішні рум’яні здобні булочки з цукром, рецепт дуже простий і швидкий. Тісто як пух, повітряне та м’яке!
Для обмазування булочок:
Цукровий сироп:
У мисці змішати тепле молоко, теплу воду, дріжджі, цукор. Якщо ви не впевнені в своїх дріжджах, залиште їх хвилин на 10-15, щоб дріжджі заробили і вкрилися бульбашками. Додати яєчний білок, ванільний цукор, все добре перемішати.
Додати борошна (450 г, може знадобитися трохи більше), сіль, перемішати ложкою.
Потім додати м’яке вершкове масло, замісити тісто. Вимішувати тісто протягом 7 хвилин, тісто буде еластичне і не липне до рук. Миску з тістом накрити поліетиленовою плівкою і залишити в теплі на 1,5 години, для підйому.
Тісто збільшиться, буде повітряним і пористим.
Викладаємо тісто, обминаємо, розрізаємо на невеликі шматочки. Формуємо кульки (12 шт.), прикриваємо серветкою залишаємо хвилин на 10.
Кожен шматочок тіста розкачати, змастити м’яким вершковим маслом.
Згорнути в рулет, переплести між собою, добре скріпити краї.
Форму змащуємо маслом, укладаємо булочки на невеликій відстані один від одного. Накриваємо серветкою і залишаємо ще хвилин на 30, для підйому. Для рум’яності змащуємо жовтком, акуратно, щоб булочки НЕ обпали.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин до рум’яності.
Приготувати сироп: в сотейник насипати цукор, додати воду, розмішати, довести до кипіння і зняти з вогню. Готові булочки дістаємо з духовки і гарячі змащуємо цукровим сиропом.
Рум’яні ароматні булочки їмо з молоком або чаєм! Смачного! Готуйте з задоволенням!
Метки: булочки |
Домашній батон з хрусткою скоринкою. Рецепт, який має бути у кожної господині. |
Вам знадобиться:
Щоб змастити батон:
Спосіб приготування:
Приємного апетиту!
Метки: батони |
Хлеб на сыворотке в духовке |
Хлеб на сыворотке в духовке
Метки: хлеб |
Сырая аджика |
Метки: аджика |
Хрустящие огурчики |
Рецепт до безобразия прост . Укладываем на дно банки листики (хрен, смородина, вишня, 3-4 зубчика чеснока, перец горошком щепотку, душистый перец щепотку, зонтик укропа), затем огурцы до половины банки (попочки у огурчиков срезать) укладываем лёжа, затем опять предыдущий слой из листочков и специй и опять огурцы. А дальше заливаем кипяток в банку и ждём минут 15-20 пока остынет , затем сливаем воду в кастрюльку и кипятим , этой же водой опять заливаем, ждём 15-20 минут сливаем в кастрюльку и теперь уже добавляем в кастрюлю 3 ст. ложки сахара , 1 ст. ложку с горкой соли и ещё одна ложка половинка, 50 мл. Уксуса. Это расчёт на одну банку! Кипятим и заливаем банку с огурцами с горкой) через 20-30 минут смотрим не впитался ли маринад, если впитался, то добавляем до краев. И закатываем) после ставим банку на крышку и укутываем)
Метки: огурцы |
Рецепт моих огурчиков! |
Рецепт моих огурчиков!
Метки: огурцы |
Овощной салат с рисом на зиму |
Овощной салат с рисом на зиму
Метки: салат |
Пряный салат из тыквы |
Пряный салат из тыквы
Метки: тыква |
Баклажаны 🍆 кусочками с капустой на зиму |
Баклажаны кусочками с капустой на зиму
Метки: баклажаны капуста |
медівник_на_кефірі |
Метки: медівник |
самса |
Метки: самса |
Простой способ восстановить красоту и пышность волос! маска от выпадения! |
Всего 1-2 процедуры в неделю помогут остановить выпадение волос и вернуть им былую красоту!
Выпадение волос — это одна из самых раздражающих проблем с волосами, от которой очень сложно избавиться.
Конечно, есть допустимая норма выпадения волос в день, таким образом волосы обновляются.
Но, чрезмерное выпадение волос может быть серьезной проблемой, которая приводит к образованию залысин или даже облысению.
Кстати, также проблемы с волосами могут быть признаком проблем со здоровьем или дефицита некоторых витаминов.
К счастью, существуют естественные способы борьбы с выпадением волос, а также их восстановления!
Есть много натуральных ингредиентов, которые могут укрепить волосяные фолликулы, а также стимулировать рост волос.
Сегодня мы поговорим с вами об одном из них – о луке!
В луковом соке есть химическое вещество, называемое серой. Несмотря на то, что оно имеет едкий запах, это вещество – идеальное лекарство от множества проблем с волосами, особенно выпадения волос.
Лук стимулирует ваши волосяные фолликулы, вызывая рост волос!
Рецепт!
Метки: волосы |