http://cookorama.net/uk/blog/torty/plyacok-dvi-doli.html
Інгредієнти
Маково-кокосовий корж:
кокос - 200 г.
мак - 200 г.
яйця курячі - 6 шт.
розпушувач тіста - 1 ст.ложка
цукор - 6 ст.ложок
Рулетики:
масло вершкове - 250 г.
яйця курячі - 2 шт.
розпушувач тіста - 3 ч.ложки
борошно - 550-600 г.
сметана - 100 мл
молоко згущене - 3 ст.ложки
какао - 3 ст.ложки
Макова начинка:
мак - 1,5 склянки
родзинки - 3 ст.ложки
цукати апельсинові - 1 ст.ложка
цукор - 5 ст.ложок
Кокосова начинка:
кокос - 1 склянка
яйця курячі - 1 шт.
цукор - 4 ст.ложки
Маковий крем:
мак (макова начинка) - 7 ст.ложок
коньяк - 3 ст.ложки
масло вершкове - 300 г.
Кокосовий крем:
стружка кокосова - 1 склянка
крупа манна - 6 ст.ложок
молоко - 0,5 л
цукор - 0,7 склянки
цукор ванільний - 15 г.
масло вершкове -
Глазур шоколадна:
шоколад чорний - 100 г.
вершки - 4 ст.ложки
коньяк - 1 ст.ложка
Інгредієнти
коржі вафельні - 1 шт.
вишні коктейльні
Інгредієнти
Пляцок «Дві долі»
Як люблять співати поляки при гарному застіллі:
«Як нєма кави — нєма забави!
Кава мусі биць!»
А це значить, що обов'язково для гарної забави має бути кава з пляцком. Тому: трам-та-ра-рам! Новий пляцок!
Виношуючи ідею створення цього тематичного пляцка для конкурсу, хотіла втілити в ньому загальновідому істину єдності і боротьби протилежностей. Бо кажуть, що чоловік і жінка — істоти з двох різних планет. Вони думають по-інакшому, діють по-інакшому і дивляться на світ під різними кутами зору.Насправді щось гарне стається між ними лише тоді, коли у рівнянні «Маша + Коля» виходить не арифметична сума доданків, а справжній резонанс. Чоловічу силу у мене символізує мак, жіночу ніжність — кокос. Придивіться уважно, і ви зможете прочитати у цьому пляцку справжній роман з чудовим поєднанням смаків. І це не просто поєднання макового і кокосового смаків. Вийшло щось насправді краще! Рецепт мій авторський.
ПРИГОТУВАННЯ
МАКОВО-КОКОСОВИЙ КОРЖ:
Його слід приготувати заздалегідь за добу і поставити визрівати у прохолодному місці. Так самісінько має визріти думка у двох людей про створення спільної сім'ї. Рішення теж треба приймати «на холодну голову».
Приготуємо продукти.
Яйця збити за допомогою міксера з цукром до пухкої маси (маса має збільшитись в 3 рази) протягом 5-6 хвилин.
Легенько вимішати з кокосом, меленим на кавомолці маком, порошком для випічки.
Викласти у простелену кулінарним папером форму.
Випікати при 180℃ 35 хвилин. Дати вистоятись протягом доби.
ТІСТО ДЛЯ РУЛЕТИКІВ:
Масло розтерти з цукром. Додати 400г борошна і розтерти на крихку масу.
Додати яйця, сметану, порошок для випічки, решту борошна, формуючи пластичне м'яке тісто. Замішувати тісто слід швидко. Кількість борошна треба регулювати, щоб вийшло м'яке тісто. Поставити його у холодильник на 30 хвилин.
Розділити тісто умовно на 2 частини. До однієї додати какао і ще раз вимісити. Кожну частину тіста розділити на 6 шматків.
Кожен білий шматок розтачати на присипаній борошном дошці в прямокутник довжиною 21 см, товщиною 0,2 см. Змазати тонко маковою начинкою (мак запарити, змолоти, додати цукор, родзинки і цукати) і загорнути рулетом.
Викласти рулетики у простелену кулінарним папером форму і легенько притиснути до дна так, щоб рулети утворили один пласт без щілин. Випікати 25-30 хвилин при 180℃ до легкої золотистості.
Для кокосової начинки кокос вимішати з цукром і яйцем.
Кожен з шести какаових коржів розтачати у прямокутник довжиною 21 см, товщиною 0,2 см. Тонко змазати начинкою і загорнути рулетом.
Викласти кокосові рулетики у форму, простелену кулінарним папером і легко притиснути так, щоб утворився суцільний пласт без щілин. Випікати 25-30 хв при 180℃.
КОКОСОВИЙ КРЕМ:
400 мл молока закип'ятити з цукром і ванільним цукром. У 100 мл молока розмішати манку і вилити її у кипляче молоко. Проварити 2-3 хвилини. Всипати кокос. Проварити ще 2-3 хвилини. Остудити. Масло збити на пухку масу. Додати охолоджену кокосову масу, постійно збиваючи.
МАКОВИЙ КРЕМ:
Масло збити на пухку масу. Додати макову масу, коньяк і знову збити.
СКЛАДАЄМО ПЛЯЦОК:
Маково-кокосовий корж слід горизонтально розрізати на 2 частини.
На один маково-кокосовий корж викладаємо 1\2 кокосового крему.
Далі шоколадно-кокосові рулетики. Зверху 1\2 кокосового крему.
Розділяємо «жіночий світ» від «чоловічого» тоненьким напівпрозорим вафельним коржем і далі будуємо «чоловічий світ»: 1\2 макового крему.
Макові рулетики, 1\2 макового крему, друга частина маково-кокосового коржа.
Змазати згори шоколадною глазуррю, прикрасити білим кокосом, коктейльною вишнею. Дати вистоятися в холодильнику мінімум 6 годин. При подачі розрізати на прямокутні шматочки.
Пляцок «Дві долі»
Смачного!
>