Той е на 108, но щял да живее до 400 |
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2293611
Серия сообщений "ДЪЛГОЛЕТИЕ":
Часть 1 - ОЗДОРОВЛЕНИЕ ОРГАНИЗМА по системе сщмч. Серафима (Чичагова)_1
Часть 2 - ОЗДОРОВЛЕНИЕ ОРГАНИЗМА по системе сщмч. Серафима (Чичагова)_2
Часть 3 - Той е на 108, но щял да живее до 400
Часть 4 - Русский Поль Брегг
Часть 5 - Процесът на стареене
...
Часть 10 - МОЛОДОСТЬ И ДОЛГОЛЕТИЕ. РЕЦЕПТЫ ДРЕВНИХ СНАДОБИЙ
Часть 11 - Мелатонин в кругах на полях. Развитие темы омоложения организма
Часть 12 - От ста болезней: массаж точки долголетия.
|
стандартния хляб не е полезен |
Другата причина, поради която стандартния хляб не е полезен, е, че има термично обработена мая, набухватели, консерванти и подобрители.
|
Обикновен глог |
Обикновен глог - Лат.: Crataegus Monogyna
Сем. Розоцветни - Rosaceae
Метки: Обикновен глог Crataegus Monogyna |
Бял имел |
Бял имел - Лат.: Viscum album L.
Сем. Имелови - Loranthaceae
Вечнозелено, полупаразитно, двудомно храстче, прикрепващо се по клоните на дърветата с помощта на коренолодобни хаустории, които проникват под кората. Стъблото е дихотомично разклонено. Листата са срещуположни, приседнали, целокрайни, елипсовидни до продълговати, кожести, тъмнозелени, с успоредно жилкуване.
Цветовете са с прост, жълто-зелен, 3-4-делен околоцветник, събрани по 3-6 в разклоненията на младите клонки.
Плодът е бяла или бледо-жълтеникава, кълбовидна, лепкава ягода с 2-4 черни семена. Цъфти през март - април.
Метки: Бял имел |
Витамин Б5 (пантотенат кальция) |
Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
...
Часть 8 - ВИТАМИН В5 (Пантотеновая кислота).
Часть 9 - ??? Витамин B5 (PP, ниацин) ???
Часть 10 - Витамин Б5 (пантотенат кальция)
Часть 11 - Бирената мая държи първенство по витамини B
Часть 12 - Неорганичното желязо (железен сулфат) разрушава витамин Е
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН
Метки: Витамин Б5 пантотенат кальция |
??? Витамин B5 (PP, ниацин) ??? |
Витамин B5 (другое название - витамин PP) поступает в наш организм с пищей в виде двух веществ: никотиновой кислоты и никотинамида. Всасывается ниацин в желудке и в тонком кишечнике и кровью транспортируется в клетки, где принимает непосредственное участие в синтезе важнейших коферментов - НАД и НАДФ.
Роль витамина B5 для организма человека определяется как раз функциями коферментов НАД и НАДФ. А функции эти весьма разнообразны и очень важны. Вот основные из них:
Недостаточность витамина B5 приводит к заболеванию, называемому пеллагрой. Первый симптом пеллагры - появление дерматита на участках кожи, подверженных действию прямых солнечных лучей (фотодерматит). Также пеллагра проявляется нарушениями пищеварения, диареей, слабоумием и нарушением функции периферических нервов (невриты), атрофией и болезненностью языка. При тяжелых формах пеллагры наблюдаются кровоизлияния на протяжении всего желудочно-кишечного тракта.
Основной источник ниацина - мясные продукты, особенно печень, а также ржаной хлеб, гречка, фасоль. Кроме того, ниацин может синтезироваться в тканях организма из триптофана - незаменимой аминокислоты, основными источниками которой являются овес, бананы, сушеные финики, арахис, творог, молоко, мясо, в том числе мясо птицы, рыба (в животных белках триптофан присутствует в меньших количествах).
Препараты, содержащие витамин PP, назначаются при пеллагре, при дерматитах, вызванных другими причинами, при дистрофии сердечной мышцы, при поражениях периферических нервов. Кроме того, никотиновая кислота оказывает сосудорасширяющее действие.
Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
...
Часть 7 - Пантотеновая кислота
Часть 8 - ВИТАМИН В5 (Пантотеновая кислота).
Часть 9 - ??? Витамин B5 (PP, ниацин) ???
Часть 10 - Витамин Б5 (пантотенат кальция)
Часть 11 - Бирената мая държи първенство по витамини B
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН
Метки: Витамин B5 Витамин PP ниацин |
ВИТАМИН В5 (Пантотеновая кислота). |
Проф. О.А. ГРОМОВА, д.м.н., ИвГМА, Иваново
При ближайшем рассмотрении необходимых для здоровья витаминов обнаруживается, что их действие подобно запутанному лабиринту. Если отследить метаболические процессы, в которых эти витамины принимают участие в качестве коферментов, обнаруживается, что они пересекаются друг с другом невероятное количество раз. В результате зачастую очень трудно выявить признаки недостаточности только одного витамина, так как обычно дефицит одного подразумевает дефицит целой группы. Витамины работают в комплексе, что создает препятствия для выяснения функций каждого в отдельности участника и неимоверно усложняет работу исследователей по предсказанию последствий нехватки какого-либо витамина и выработке соответствующих рекомендаций. Все это имеет непосредственное отношение к пантотеновой кислоте (витамин В5).
Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
...
Часть 6 - Выбери свой витамин
Часть 7 - Пантотеновая кислота
Часть 8 - ВИТАМИН В5 (Пантотеновая кислота).
Часть 9 - ??? Витамин B5 (PP, ниацин) ???
Часть 10 - Витамин Б5 (пантотенат кальция)
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН
Метки: ВИТАМИН В5 Пантотеновая кислота |
Пантотеновая кислота |
Эта статья или раздел нуждается в переработке.
Пожалуйста, улучшите статью в соответствии с правилами написания статей.
|
Пантотеновая кислота | |
![]() |
|
Общие | |
---|---|
Эмпирическая формула | C9H17NO5 |
Физические свойства | |
Молярная масса | 219.23 г/моль |
Термические свойства | |
Температура плавления | 183.83 °C |
Температура кипения | 551.5 °C |
Классификация | |
Рег. номер CAS | [599-54-2] |
SMILES | CC(C)(CO)C(O)c(:[o]):[nH]CCc(:[o]):[oH] |
Пантотеновая кислота, пантотенат (лекарственная форма — пантотенат кальция, витамин B5, неверное обозначение — витамин B3). Пантотеновая кислота по химической природе является дипептидом и состоит из остатков аминокислоты β-аланина и пантоевой кислоты.
Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
...
Часть 5 - http://www.vitamini.ru
Часть 6 - Выбери свой витамин
Часть 7 - Пантотеновая кислота
Часть 8 - ВИТАМИН В5 (Пантотеновая кислота).
Часть 9 - ??? Витамин B5 (PP, ниацин) ???
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН
Метки: Пантотеновая кислота |
Выбери свой витамин |
Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
...
Часть 4 - Витамин PP (никотиновая кислота, ниацин; никотинамид (nicotinamidum)
Часть 5 - http://www.vitamini.ru
Часть 6 - Выбери свой витамин
Часть 7 - Пантотеновая кислота
Часть 8 - ВИТАМИН В5 (Пантотеновая кислота).
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН
|
http://www.vitamini.ru |
Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
Часть 3 - КАКВО СЕ ЛЕКУВА С ХЛЕБНА И БИРЕНА МАЯ
Часть 4 - Витамин PP (никотиновая кислота, ниацин; никотинамид (nicotinamidum)
Часть 5 - http://www.vitamini.ru
Часть 6 - Выбери свой витамин
Часть 7 - Пантотеновая кислота
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН
|
Витамин PP (никотиновая кислота, ниацин; никотинамид (nicotinamidum) |
Пиридинкарбоновая-3 кислота;
Амид никотиновой кислоты
Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
Часть 3 - КАКВО СЕ ЛЕКУВА С ХЛЕБНА И БИРЕНА МАЯ
Часть 4 - Витамин PP (никотиновая кислота, ниацин; никотинамид (nicotinamidum)
Часть 5 - http://www.vitamini.ru
Часть 6 - Выбери свой витамин
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН
Метки: Витамин PP никотинова киселина ниацин никотинамид nicotinamidum |
КАКВО СЕ ЛЕКУВА С ХЛЕБНА И БИРЕНА МАЯ |
Всеки от нас е използвал хлебната и бирената мая за една или друга цел. В един грам мая се съдържат стотици милиони живи едноклетъчни организми, наречени дрожди или квасни гъбички. Те са именно причината за втасване на тестото, получаването на бирата, виното, спирта, глицерина, бозата и др. Без дрождите всички тези неща нямаше да ги има. Още много отдавна дрождите са били прилагани в народната медицина като средство за лекуване на някои заболявания, без да са знаели причината за лечебното им действие. В последните години се стигна до нови научни открития, които доведоха до широко използване на дрождите не само в хранителната промишленост, но и в медицината. Хлебопекарските и бирените дрожди синтезират в големи количества витамини от В-комплекса, провитамин D, незаменими аминокиселини, ензими, а някои видове от тях и антибиотици, растежни вещества, хормони и др.
Интересно е да се отбележи, че наред с фасула , граха, лещата, оризовите, пшеничните, ръжените трици хлебопекарските и бирените дрожди са особено богати на витамин В15, с широк спектър на лечебно действие. В народната и официалната медицина отдавна е намерила приложение течната и суха бирена мая като ефикасно средство при авитаминоза, особено при липса на В-комплекс, против циреи, гнойни възпаления, за укрепване на нервната система. Дрождите се използват за подобряване на общото състояние на организма, при полиневрити, нарушение в дейността на жлезите с вътрешна секреция, намалена киселинност в стомаха. Високото съдържание в дрождите на витамините В3, В15,D, PP ги прави особено подходящи при изтръпване на крайниците, при склонност при катар, рахит, за разширяване на периферните кръвоносни съдове, намаляване нивото на холестерола, подобряване обмяната на веществата и др. Хлебопекарните и бирени дрожди могат да се използват за профилактика и лечение под различни форми, но при условие преди това да се автолизират/умъртвят и разрушат/чрез загряване, за да се освободят биологично активните вещества на дрождите клетки. Бирената мая може да се прилага така както се получава/като утайка/след протичане на алкохолна ферментация. Направо или след загряване на водна баня до 80 градуса С, охладена или подсладена, се взема 3 пъти дневно. Изсушената на гранули бирена мая се взема по 1 чаена лъжица 3 пъти дневно.
От хлебната мая при домашни условия може да се приготви естествено газирано дрождево мляко, което по своята същност е близко до кефира и кумиса. Взема се 1 кг. обикновено кисело мляко, към него се прибавят 3 супени лъжици захар, 200 до 300 грама вода, размесва се/може с миксер/много добре.Отделно се приготвя закваса от хлебна мая, като към 50 г. хладка вода се прибавя чаена лъжичка захар и около 2 г. хлебна мая.Разбърква се добре и се оставя на топло при 25-30 градуса, докато започне буйно да отделя пяна. Готовата подкваса се прибавя към подсладеното и разредено кисело мляко и наново се разбърква добре. Налива се в бирени бутилки до три четвърти от обема им, запушва се и се държи наклонено до 20-25 градуса до буйно отделяне на въглероден двуокис.. Съхранява се в хладилник. Полученият млечнокисел дрождев продукт притежава лечебните свойства на кумиса, кефира и българското кисело мляко. Действа общоукрепващо и лечебно. Нормализира обмяната на веществата и е особено препоръчително при туберкулозно болни. Подходящо е и за здрави хора, особено през горещините, охладено наподобява шампанско.
Подходящ източник на дрожди е и бозата, оставена леко да ферментира. Тя съдържа млечна и оцетена киселина, алкохол да 1 процент/в зависимост от степента на ферментиране/.
Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
Часть 3 - КАКВО СЕ ЛЕКУВА С ХЛЕБНА И БИРЕНА МАЯ
Часть 4 - Витамин PP (никотиновая кислота, ниацин; никотинамид (nicotinamidum)
Часть 5 - http://www.vitamini.ru
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН
Метки: БИРЕНА МАЯ |
Автолизирана бирена мая |
Що е автолизат?
(Автолизат се нарича продукт получен от изходния биологичен материал (пивни дрожди), когато под действието на определена температура обикновено 45÷65°С) и ензим става разграждане съдържанието на клетката на моносъединения: белтъка се превръща в свободни аминокиселини, нуклеиновите киселини – в нуклеиди и амини, полизахаридите – в монозахариди. α - аминния азот (т.нар. свободния азот) характеризира степента (дълбочината) на разграждане на протеина, т.нар. степен на хидролизация (СХ), където:
α - аминен азот
СХ =
общ азот
От какво е предизвикан повишеният интерес към автолизата в качеството си на БАД (биологично активна добавка)?
Процесът усвояване на храната, така и БАД на основа природен материал започва и е в изключителна зависимост от разграждането на продуктите на моно-съставляващи. Така и при дрождения автолизат след пукането на клетката се образуват моносъставляващи т.е. процесът автолиза прави продукта много по – биологично достъпен за организма на човека. Известна е полезността на дрождения автолизат:
КАКВО СЪДЪРЖА ДРОЖДЕНИЯТ АВТОЛИЗАТ?
Метки: бирена мая |
Как да се предпазим от нитратите |
Преди време в интервю доктор Емилова заяви, че използването на зеленчуци в найлонови пликове крие риск от интоксикация с нитрити. Поради тази причина в настоящата статия ще разгледаме основанията за това, както и изобщо предпазните мерки вкъщи, които могат да намалят риска от приема на нитрати и производни съединения.
Метки: НИТРАТИ |
Средства для укрепления и очищения сосудов |
Очистить сосуды, улучшить состав крови, нормализовать сердечную деятельность и улучшить кровоток помогут целебные средства на основе продуктов пчеловодства.
Серия сообщений "С Ъ Д О В Е":
Часть 1 - ОЗДОРОВЛЕНИЕ ОРГАНИЗМА по системе сщмч. Серафима (Чичагова)_1
Часть 2 - ОЗДОРОВЛЕНИЕ ОРГАНИЗМА по системе сщмч. Серафима (Чичагова)_2
Часть 3 - Холестеролът - добър или лош?
Часть 4 - Холестеролът - добър или лош? Мнения по темата
Часть 5 - Средства для укрепления и очищения сосудов
Часть 6 - Антихолестеролова диета
Часть 7 - Яйцата не носят лош холестерол на организма
...
Часть 28 - Чеснок
Часть 29 - Профилактика и лечение склероза при помощи растений
Часть 30 - Варикозное расширенин вен, фитотерапия и лечебная гимнастика при варикозе.
Метки: ОЧИСТВАНЕ НА СЪДОВЕТЕ МЕД РЕПИЧКИ ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ ЛИПОВ МЕД |
Холестеролът - добър или лош? |
Вечният враг, холестеролът. Свикнали сме да го класифицираме като добър и лош, опасен и безопасен, но дали е такъв, дали е различен или е просто един и същи агент, чиито различни състояния в организма ни указват за други проблеми?
Холестерол произлиза от гръцкото холе – жлъчка, стерео – твърд, и ол – химическа наставка за алкохолните съединения. Той е органично съединение, близко до мазнините и основна съставка на редица хормони. Освен хормоните той участва и в синтеза на жлъчни киселини (които изглежда му определят името) и витамин D.
Холестеролът е основна съставка в клетъчните мембрани и определя основната им характеристика – пропускливостта. Като други подобни на него мастни киселини холестеролът се синтезира от прекурсор ацетил СоА. Химически е синтезируем и от други въглеродни предшественици.
Стандартният му синтез в организма от ацетил СоА включва три етапа. Образуването на холестерола и образуването му на производни хормони и жлъчна киселина се регулира от редица проблеми. Организмът на човека има неоспорима нужда от холестерол и го произвежда предимно в черния дроб и жлъчката (доколкото той е част от хормоните, холестеролът се произвежда и в редица жлези).
Серия сообщений "М О З Ъ К":
Часть 1 - ПРЕПАРАТЫ, УЛУЧШАЮЩИЕ МОЗГОВОЕ КРОВООБРАЩЕНИЕ.
Часть 2 - Питание при инсульте
Часть 3 - Венозный застой сосудов головного мозга.
Часть 4 - Холестеролът - добър или лош?
Часть 5 - Холестеролът - добър или лош? Мнения по темата
Часть 6 - Инсульт. Рецепты, рекомендации по реабилитации после инсульта
...
Часть 26 - ХОЛИН
Часть 27 - АЦЕТИЛХОЛИН
Часть 28 - 7 продуктов улучшающих память
Серия сообщений "С Ъ Д О В Е":
Часть 1 - ОЗДОРОВЛЕНИЕ ОРГАНИЗМА по системе сщмч. Серафима (Чичагова)_1
Часть 2 - ОЗДОРОВЛЕНИЕ ОРГАНИЗМА по системе сщмч. Серафима (Чичагова)_2
Часть 3 - Холестеролът - добър или лош?
Часть 4 - Холестеролът - добър или лош? Мнения по темата
Часть 5 - Средства для укрепления и очищения сосудов
...
Часть 28 - Чеснок
Часть 29 - Профилактика и лечение склероза при помощи растений
Часть 30 - Варикозное расширенин вен, фитотерапия и лечебная гимнастика при варикозе.
Метки: ХОЛЕСТЕРОЛ СЪДОВЕ |
БИРЕНА МАЯ |
Маята се използва както в продукцията на тестени изделия и пивоварството, така и в спортното и здравословното хранене. Бирената мая е добавка, намираща повече общо с бирата, отколкото с готварската мая. Причина за това е, че е обработена по технология, умъртвяваща микроорганизмите без да засяга витамините и минералите, които те съдържат, а готварската мая съдържа живи дрожди.
За производството на различните видове мая (хлебна, бирена, винена) може да се използват огромна група едноклетъчни еукаритони микроорганизми (дрожди) от царството на гъбите.
Характерна черта на въпросните микроорганизми е, че имат свойството да ферментират, т.е. да превръщат въглехидратите в алкохол.
Ферментацията се използва в производството на алкохол, тестени изделия и други продукти.
Годините на биотехнологична селекция са отсяли определни групи микроорганизми, които носят повече полза и по-малко или никакви токсични елементи.
Така се е стигнало до откриване на дрождите Saccharomyces (сахаромицес).
Метки: БИРЕНА МАЯ В5 |
Алфавитный каталог продуктов питания |
Метки: продукты питания |
Алфавитный каталог трав и растений |
При заболевании органов дыхания, употребляют траву багульника в виде настоев, также является как мочегонное, дезинфицирующее так и антисептическое средство.
Масло из растения багульника это идеальное средство против насморка.
|
Питание для органов |
Глаза – одни из самых важных органов чувств человека. С их помощью организм получает до 90% информации об окружающем мире. Основная функция глаз – помощь организму в приспособлении к условиям окружающей среды. Выбирая «правильные» продукты питания, можно защитить свои глаза от преждевременного старения и вернуть им здоровье и красоту.
Волосы – это роговые производные кожи человека. Они выполняют защитную и эстетическую функцию. Чтобы волосы всегда оставались здоровыми и сильными, необходимо обеспечить им полноценное питание, с достаточным количеством белка, полезных жиров, неочищенных углеводов и витаминов, микроэлементов, а также аминокислот.
По своему анатомическому строению, бронхи занимают среднюю часть дыхательной системы, представляя собой ветви «перевернутого дерева», ствол которого представляет трахея. Кроме воздухопроводящей функции, бронхи выполняют также охранную роль, защищая органы дыхания от неблагоприятных воздействий внешней среды.
Сердце – это главный орган кровеносной системы, который, являясь своеобразным природным насосом, перекачивает кровь по сосудам. Сердце взрослого человека сокращается в среднем от 55 до 70 раз в минуту, перегоняя при этом до пяти литров крови.
Желудок – это полый мышечный орган, напоминающий мешок. Его стенки высланы слизистым эпителием. Здесь начинается переваривание пищи, благодаря желудочному соку, в состав которого входит соляная кислота. Эта кислота является сильнейшим реагентом, но благодаря скорости регенерации слизистой желудка, она не способна причинить вред близлежащим органам.
Почки – это парный орган мочевыделительной системы. Их основная функция состоит в выведении из организма отравляющих веществ, созданных организмом в процессе жизнедеятельности или поступивших в него извне. Проходя через почки, кровь оставляет в почечных канальцах все загрязняющие вещества. Затем они перемещаются в почечную лоханку, а потом по мочеточнику направляются в мочевой пузырь.
Влияние работы печени на весь организм человека трудно переоценить. Ее роль понятна из самого же названия. Печень (от слова «печь, сжигать») перерабатывает все ненужные организму вещества. А получаемую в результате данной реакции энергию направляет на необходимые участки тела.
Метки: ОЧИ КОСА БРОНХИ СЪРЦЕ СТОМАХ БЪБРЕЦИ ЧЕРЕН ДРОБ |
Алфавитный каталог витаминов |
Антиинфекционный витамин, антиксерофтальмический витамин, ретинол, дегидроретинол
Витамин А включает значительное число жирорастворимых соединений, важнейшими среди которых являются ретинол, ретиналь, ретиноевая кислота и эфиры ретинола.
Витамин А выполняет множество функций в организме: способствует росту и регенерации тканей, обеспечивает эластичность кожи и волос. Оказывает антиоксидантное действие, повышает иммунитет, усиливает сопротивляемость организма к инфекциям. Витамин А нормализует деятельность половых желез, необходим для образования спермы и развития яйцеклетки. Одна из важных функций витамина А - предотвращение куриной слепоты - гемералопатия (нарушение сумеречного зрения).
Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
Часть 3 - КАКВО СЕ ЛЕКУВА С ХЛЕБНА И БИРЕНА МАЯ
Часть 4 - Витамин PP (никотиновая кислота, ниацин; никотинамид (nicotinamidum)
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН
Метки: ВИТАМИНИ |
поддержании нормального сердцебиения, придает выносливость тканям |
.
|
Алфавитный каталог минералов |
Алюминий содержится практически во всех органах и тканях человека. В умеренных количествах этот микроэлемент выполняет ряд важных функций, но в больших дозах представляет серьезную опасность для здоровья человека. Накапливается алюминий в легких, костной и эпителиальной тканях, головном мозге и печени. Выводится из организма с мочой, калом, потом и выдыхаемым воздухом.
Способствует эпителизации кожи, принимает участие в построении соединительной и костной тканей, участвует в образовании фосфатных и белковых комплексов, повышает переваривающую способность желудочного сока, повышает активность ряда пищеварительных ферментов, влияет на функцию околощитовидных желез.
Метки: МИНЕРАЛИ |
Продукты питания богатые йодом (I) |
Метки: ЙОД РИБА |
Закупуване на МMS |
Метки: MMS хлорен диоксид |
бесплатный хостинг картинок без регистрации - http://upyourpic.org |
|
MMS. Чудотворен Минерален Разтвор. Статия от Уолтър Ласт |
Метки: MMS Натриев Хлорит |
по 1 грам N-Acetyl Cysteine на ден за да стимулира продукцията на глутатион |
Серия сообщений "АНТИОКСИДАНТИ":
Часть 1 - ПИКНОГЕНОЛ – УНИКАЛЬНОЕ ПРИРОДНОЕ СРЕДСТВО
Часть 2 - ПИКНОГЕНОЛ /от Спорт-вики/
...
Часть 8 - Himalaya - Хималая - Чаванпраша 500гр
Часть 9 - ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА РЕСВЕРАТРОЛА
Часть 10 - по 1 грам N-Acetyl Cysteine на ден за да стимулира продукцията на глутатион
Метки: N-Acetyl Cysteine глутатион |
Универсальная защита от ЭМИ |
Защита от ЭМИ или ,если расшифровать, от электромагнитного излучения -это на сегодняшний день одна из актуальнейших проблем человечества!
И мы очень рады представить Вам здесь потрясающие средства защиты от этого невидимого врага и убийцы,разработанные доктором технических наук,специалистом по ядерному и электромагнитному излучению Шубиным В.Е.!
В международной программе Всемирной организации здравоохранения «ЭМП и здоровье человека» высказаны прогнозы последствий электромагнитного загрязнения:
Аудиоконференция Н.Рожкова,г.Москва на тему"Карты Шубина для защиты от элекромагнитных излучений"
|
![]() |
|
«Предполагается, что медицинские последствия, такие как заболевания раком, изменения в поведении, потеря памяти, болезни Паркинсона и Альцгеймера, СПИД, синдром внезапной смерти внешне здорового ребенка и многие другие состояния, включая повышение уровня самоубийств, являются результатом воздействия электромагнитных полей и здесь защита от ЭМИ приобретает жизненноважный смысл» |
Метки: ЭМИ |
Как измерить электромагнитное излучение и каков главный симптом его вреда? |
Электромагнитное излучение сегодня пронизывает все наше пространство. Его невозможно увидеть, мало кто понимает что это вообще такое, и поэтому люди его в большинстве своем не боятся!
Между тем, масштабы электромагнитного загрязнения среды так велики, что Всемирная организация здравоохранения (ВОЗ) включила эту проблему в число наиболее актуальных для человечества.
Метки: электромагнитное излучение МИ |
Как в городе купить здоровые продукты? Cпособ удаления нитратов из овощей. |
Здравствуйте, друзья!
В наше время в продуктах питания содержится много химии, и человек, выбирая, что купить к столу, должен постоянно отсеивать и сортировать вредное от полезного, или вредное от не очень вредного. К сожалению, городским жителям купить натуральные продукты архисложно!
Метки: удаления нитратов здоровые прокты |
ЛУННЫЙ КАЛЕНДАРЬ |
Метки: ЛУННЫЙ КАЛЕНДАРЬ |
Технологии сохранения здоровья |
Блог Гульнары Мухамедовой
http://ugulnary.com
|
ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА РЕСВЕРАТРОЛА |
Написано от Alien за http://www.parallelreality-bg.com
Сряда, 24 Август 2011 23:16
Вероятно сте чували за ресвератрол, чудодейния антиоксидант, който се съдържа в люспите на гроздето (както и на други храни) и който е свързан с понижен риск от сърдечни заболявания и удължаване на живота. За разлика от други антиоксиданти, като антоцианините, които дават на боровинките техния специфичен цвят и са съществена част от плода, растенията произвеждат ресвератрол, само като отговор на гъбична или бактериална атака. Точно така – ресвератролът e естествен антибиотик и фунгицид, който е синтезиран интелигентно от гроздовото растение (лозата), за да преживее биологична атака!
Серия сообщений "АНТИОКСИДАНТИ":
Часть 1 - ПИКНОГЕНОЛ – УНИКАЛЬНОЕ ПРИРОДНОЕ СРЕДСТВО
Часть 2 - ПИКНОГЕНОЛ /от Спорт-вики/
...
Часть 7 - Какво е ресвератрол и за какво е полезен?
Часть 8 - Himalaya - Хималая - Чаванпраша 500гр
Часть 9 - ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА РЕСВЕРАТРОЛА
Часть 10 - по 1 грам N-Acetyl Cysteine на ден за да стимулира продукцията на глутатион
Метки: ресвератрол АНТИОКСИДАНТИ |