-Метки

dмае dмае ->холин ->ацетилхолин mms pomegranate адреналин алфа ниво амарант ангиотензин ацетилхолин б а д б и л к и бабини зъби билки бирена мая боралин боярышник бял имел в5 витамин b5 витамин pp витамин б5 витамин в5 витамин е витамини герань гинкго гинко глог глутатион добавки древни сортове пшеници дрожжи епифиза закваска здоровые прокты йод калий камут кардиовален киноа коронарна болест коса кръв на прах кръвно налягане кс лецитин лечебен код лечебният код лечение с вода лимец лук магнезий макробиотика мед мелатонин ми минерали мумийо нар натрий негентропия ниацин ноотропы овес овчарска торбичка очищения организма от шлаков пантотенат кальция пантотеновая кислота паразити пектин пикногенол полиненаситени мазнини пробиотици проблеми просо профилактики старения рак риба русский поль брегг серафим чичагов ситуации съдове сьомга тес техники трибузан трибулус хималайска сол хипофиза хлеб хлор холестерол холин цариче чиа щитовидна жлеза электромагнитное излучение эми энзим долголетия эпигеном

 -Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в BRES

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 1) О_Самом_Интересном

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 12.04.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 492





Той е на 108, но щял да живее до 400

Среда, 08 Мая 2013 г. 01:49 + в цитатник
Рубрики:  W W W

http://www.zemianazaem.com

Среда, 08 Мая 2013 г. 01:25 + в цитатник
Рубрики:  W W W

стандартния хляб не е полезен

Среда, 08 Мая 2013 г. 01:24 + в цитатник

Другата причина, поради която стандартния хляб не е полезен, е, че има термично обработена мая, набухватели, консерванти и подобрители.

Рубрики:  Х Р А Н И

Обикновен глог

Среда, 08 Мая 2013 г. 01:10 + в цитатник

Обикновен глог - Лат.: Crataegus Monogyna
Сем. Розоцветни - Rosaceae

Описание

Храст или малко дърво, високо до 5 метра. Кората е гладка, тъмно сива, а на младите клонки кафяво-червеникави. Листата са последователни, в основата най-често клиновидни, 3-5 (7)-делни с целокрайни или неправилно остро назъбени дялове, отгоре лъскави, тъмно зелени, отдолу светло зелени.

Цветовете са 8-15 мм в диаметър, събрани в многоцветни щитовидни, съцветия. Чашелистчетата са 5, заострени, голи или с редки власинки, при плодовете разперени или прилегнали към плодовете. Венчелистчетата също са 5, бели, закръглени, с късо нокътче. Тичинките обикновено са около 20.

Плодовете са широко яйцевидни или почти сферични, дълги 6-10 мм, светло до тъмно червени с една костилка. Цъфти през май - юни.

more
Рубрики:  Б И Л К И
КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

Метки:  


Процитировано 1 раз

Бял имел

Среда, 08 Мая 2013 г. 01:07 + в цитатник

Бял имел - Лат.: Viscum album L.
Сем. Имелови - Loranthaceae

Описание

Вечнозелено, полупаразитно, двудомно храстче, прикрепващо се по клоните на дърветата с помощта на коренолодобни хаустории, които проникват под кората. Стъблото е дихотомично разклонено. Листата са срещуположни, приседнали, целокрайни, елипсовидни до продълговати, кожести, тъмнозелени, с успоредно жилкуване.

Цветовете са с прост, жълто-зелен, 3-4-делен околоцветник, събрани по 3-6 в разклоненията на младите клонки.

Плодът е бяла или бледо-жълтеникава, кълбовидна, лепкава ягода с 2-4 черни семена. Цъфти през март - април.

more
Рубрики:  Б И Л К И
КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

Метки:  


Процитировано 1 раз

Витамин Б5 (пантотенат кальция)

Среда, 08 Мая 2013 г. 00:59 + в цитатник

Евгений
2.8.2012, 11:01
Лекарственное средство, кальциевая соль пантотеновой кислоты.
Пантотеновая кислота по химической природе — дипептид, состоящий из остатков аминокислоты b-аланина и пантоевой кислоты. Пантотеновая кислота получила свое название от греческого «пантотен», что означает «всюду», из-за чрезвычайно широкого её распространения. Пантотеновая кислота, попадая в организм, превращается в пантетин, который входит в состав коэнзима А, который играет важную роль в процессах окисления и ацетилирования. Коэнзим А — одно из немногих веществ в организме, участвующее в метаболизме и белков, и жиров, и углеводов. Витамин В5 необходим для обмена жиров, углеводов, аминокислот, синтеза жизненно важных жирных кислот, холестерина, гистамина, ацетилхолина, гемоглобина. Пантотеновая кислота чувствительна к нагреванию, при термической обработке теряется почти 50 % витамина.
Участие в биохимических процессах
more

Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
...
Часть 8 - ВИТАМИН В5 (Пантотеновая кислота).
Часть 9 - ??? Витамин B5 (PP, ниацин) ???
Часть 10 - Витамин Б5 (пантотенат кальция)
Часть 11 - Бирената мая държи първенство по витамини B
Часть 12 - Неорганичното желязо (железен сулфат) разрушава витамин Е
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН

Рубрики:  Б А Д

Метки:  

http://www.ironflex.com.ua

Среда, 08 Мая 2013 г. 00:56 + в цитатник
Рубрики:  W W W

??? Витамин B5 (PP, ниацин) ???

Среда, 08 Мая 2013 г. 00:52 + в цитатник

 

Витамин B5 (другое название - витамин PP) поступает в наш организм с пищей в виде двух веществ: никотиновой кислоты и никотинамида. Всасывается ниацин в желудке и в тонком кишечнике и кровью транспортируется в клетки, где принимает непосредственное участие в синтезе важнейших коферментов - НАД и НАДФ.

Роль витамина B5 для организма человека определяется как раз функциями коферментов НАД и НАДФ. А функции эти весьма разнообразны и очень важны. Вот основные из них:

  • функция переносчиков водорода в окислительно-восстановительных реакциях. Эта функция является необходимым звеном таких процессов, как окисление углеводов, жиров, аминокислот и биосинтез жирных кислот, холестерина и других стероидов.
  • субстратная функция. НАД необходима для процессов регенерации тканей и для процессов синтеза нуклеиновых кислот в клеточном ядре.
  • регуляторная функция. НАД и НАДФ регулируют активность ряда ферментов энергетического обмена: цитратсинтазы, малатдегидрогеназы, фосфопируваткарбоксилазы и некоторых других.

Недостаточность витамина B5 приводит к заболеванию, называемому пеллагрой. Первый симптом пеллагры - появление дерматита на участках кожи, подверженных действию прямых солнечных лучей (фотодерматит). Также пеллагра проявляется нарушениями пищеварения, диареей, слабоумием и нарушением функции периферических нервов (невриты), атрофией и болезненностью языка. При тяжелых формах пеллагры наблюдаются кровоизлияния на протяжении всего желудочно-кишечного тракта.

Основной источник ниацина - мясные продукты, особенно печень, а также ржаной хлеб, гречка, фасоль. Кроме того, ниацин может синтезироваться в тканях организма из триптофана - незаменимой аминокислоты, основными источниками которой являются овес, бананы, сушеные финики, арахис, творог, молоко, мясо, в том числе мясо птицы, рыба (в животных белках триптофан присутствует в меньших количествах).

Препараты, содержащие витамин PP, назначаются при пеллагре, при дерматитах, вызванных другими причинами, при дистрофии сердечной мышцы, при поражениях периферических нервов. Кроме того, никотиновая кислота оказывает сосудорасширяющее действие.

Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
...
Часть 7 - Пантотеновая кислота
Часть 8 - ВИТАМИН В5 (Пантотеновая кислота).
Часть 9 - ??? Витамин B5 (PP, ниацин) ???
Часть 10 - Витамин Б5 (пантотенат кальция)
Часть 11 - Бирената мая държи първенство по витамини B
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН

Рубрики:  Б А Д
??? ??? ???

Метки:  

medi.ru

Среда, 08 Мая 2013 г. 00:48 + в цитатник
Рубрики:  W W W

ВИТАМИН В5 (Пантотеновая кислота).

Среда, 08 Мая 2013 г. 00:46 + в цитатник

РОЛЬ В ПЕДИАТРИИ. ДОКАЗАТЕЛЬНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ

Проф. О.А. ГРОМОВА, д.м.н., ИвГМА, Иваново

При ближайшем рассмотрении необходимых для здоровья витаминов обнаруживается, что их действие подобно запутанному лабиринту. Если отследить метаболические процессы, в которых эти витамины принимают участие в качестве коферментов, обнаруживается, что они пересекаются друг с другом невероятное количество раз. В результате зачастую очень трудно выявить признаки недостаточности только одного витамина, так как обычно дефицит одного подразумевает дефицит целой группы. Витамины работают в комплексе, что создает препятствия для выяснения функций каждого в отдельности участника и неимоверно усложняет работу исследователей по предсказанию последствий нехватки какого-либо витамина и выработке соответствующих рекомендаций. Все это имеет непосредственное отношение к пантотеновой кислоте (витамин В5).

more

Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
...
Часть 6 - Выбери свой витамин
Часть 7 - Пантотеновая кислота
Часть 8 - ВИТАМИН В5 (Пантотеновая кислота).
Часть 9 - ??? Витамин B5 (PP, ниацин) ???
Часть 10 - Витамин Б5 (пантотенат кальция)
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН

Рубрики:  Б А Д

Метки:  

Пантотеновая кислота

Среда, 08 Мая 2013 г. 00:26 + в цитатник

Материал из Википедии — свободной энциклопедии
Перейти к: навигация, поиск
Nuvola apps important recycle.svg
Эта статья или раздел нуждается в переработке.
Пожалуйста, улучшите статью в соответствии с правилами написания статей.
 
Пантотеновая кислота
Пантотеновая кислота: химическая формула
Общие
Эмпирическая формула C9H17NO5
Физические свойства
Молярная масса 219.23 г/моль
Термические свойства
Температура плавления 183.83 °C
Температура кипения 551.5 °C
Классификация
Рег. номер CAS [599-54-2]
SMILES CC(C)(CO)C(O)c(:[o]):[nH]CCc(:[o]):[oH]

Пантотеновая кислота, пантотенат (лекарственная форма — пантотенат кальция, витамин B5, неверное обозначение — витамин B3). Пантотеновая кислота по химической природе является дипептидом и состоит из остатков аминокислоты β-аланина и пантоевой кислоты.

more

Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
...
Часть 5 - http://www.vitamini.ru
Часть 6 - Выбери свой витамин
Часть 7 - Пантотеновая кислота
Часть 8 - ВИТАМИН В5 (Пантотеновая кислота).
Часть 9 - ??? Витамин B5 (PP, ниацин) ???
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН

Рубрики:  Б А Д

Метки:  

Выбери свой витамин

Среда, 08 Мая 2013 г. 00:23 + в цитатник
Рубрики:  Б А Д

http://www.vitamini.ru

Среда, 08 Мая 2013 г. 00:06 + в цитатник
Рубрики:  Б А Д
W W W

Витамин PP (никотиновая кислота, ниацин; никотинамид (nicotinamidum)

Вторник, 07 Мая 2013 г. 23:48 + в цитатник

Пиридинкарбоновая-3 кислота;
Амид никотиновой кислоты

more

Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
Часть 3 - КАКВО СЕ ЛЕКУВА С ХЛЕБНА И БИРЕНА МАЯ
Часть 4 - Витамин PP (никотиновая кислота, ниацин; никотинамид (nicotinamidum)
Часть 5 - http://www.vitamini.ru
Часть 6 - Выбери свой витамин
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН

Рубрики:  Б А Д

Метки:  

КАКВО СЕ ЛЕКУВА С ХЛЕБНА И БИРЕНА МАЯ

Вторник, 07 Мая 2013 г. 23:42 + в цитатник

Всеки от нас е използвал хлебната и бирената мая за една или друга цел. В един грам мая се съдържат стотици милиони живи едноклетъчни организми, наречени дрожди или квасни гъбички. Те са именно причината за втасване на тестото, получаването на бирата, виното, спирта, глицерина, бозата и др. Без дрождите всички тези неща нямаше да ги има. Още много отдавна дрождите са били прилагани в народната медицина като средство за лекуване на някои заболявания, без да са знаели причината за лечебното им действие. В последните години се стигна до нови научни открития, които доведоха до широко използване на дрождите не само в хранителната промишленост, но и в медицината. Хлебопекарските и бирените дрожди синтезират в големи количества витамини от В-комплекса, провитамин D, незаменими аминокиселини, ензими, а някои видове от тях и антибиотици, растежни вещества, хормони и др.

Интересно е да се отбележи, че наред с фасула , граха, лещата, оризовите, пшеничните, ръжените трици хлебопекарските и бирените дрожди са особено богати на витамин В15, с широк спектър на лечебно действие. В народната и официалната медицина отдавна е намерила приложение течната и суха бирена мая като ефикасно средство при авитаминоза, особено при липса на В-комплекс, против циреи, гнойни възпаления, за укрепване на нервната система.  Дрождите се използват за подобряване на общото състояние на организма, при полиневрити, нарушение в дейността на жлезите с вътрешна секреция, намалена киселинност в стомаха. Високото съдържание в дрождите на витамините В3, В15,D, PP ги прави особено подходящи при изтръпване на крайниците, при склонност при катар, рахит, за разширяване на периферните кръвоносни съдове, намаляване нивото на холестерола, подобряване обмяната на веществата и др.  Хлебопекарните и бирени дрожди могат да се използват за профилактика и лечение под различни форми, но при условие преди това да се автолизират/умъртвят и разрушат/чрез загряване, за да се освободят биологично активните вещества на дрождите клетки. Бирената мая може да се прилага така както се получава/като утайка/след протичане на алкохолна ферментация. Направо или след загряване на водна баня до 80 градуса С, охладена или подсладена, се взема 3 пъти дневно. Изсушената  на гранули бирена мая се взема по 1 чаена лъжица 3 пъти дневно.

От хлебната мая при домашни условия може да се приготви естествено газирано дрождево мляко, което по своята същност е близко до кефира и кумиса. Взема се 1 кг. обикновено кисело мляко, към него се прибавят 3 супени лъжици захар, 200 до 300 грама вода, размесва се/може с миксер/много добре.Отделно се приготвя закваса от хлебна мая, като към 50 г. хладка вода се прибавя чаена лъжичка захар и около 2 г. хлебна мая.Разбърква се добре и се оставя на топло при 25-30 градуса, докато започне буйно да отделя пяна. Готовата подкваса се прибавя към подсладеното и разредено кисело мляко и наново се разбърква добре. Налива се  в бирени бутилки до три четвърти от обема им, запушва се и се държи наклонено до 20-25 градуса до буйно отделяне на въглероден двуокис.. Съхранява се в хладилник. Полученият млечнокисел дрождев продукт  притежава лечебните свойства на кумиса, кефира и българското кисело мляко. Действа общоукрепващо и лечебно. Нормализира обмяната на веществата и е особено препоръчително при туберкулозно болни. Подходящо е и за здрави хора, особено през горещините, охладено наподобява шампанско.

Подходящ източник на дрожди е и бозата, оставена леко да ферментира. Тя съдържа млечна и оцетена киселина, алкохол да 1 процент/в зависимост от степента на ферментиране/.

Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
Часть 3 - КАКВО СЕ ЛЕКУВА С ХЛЕБНА И БИРЕНА МАЯ
Часть 4 - Витамин PP (никотиновая кислота, ниацин; никотинамид (nicotinamidum)
Часть 5 - http://www.vitamini.ru
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН

Рубрики:  Б А Д

Метки:  

Автолизирана бирена мая

Вторник, 07 Мая 2013 г. 19:21 + в цитатник

Що е автолизат?

(Автолизат се нарича продукт получен от изходния биологичен материал (пивни дрожди), когато под действието на определена температура обикновено 45÷65°С) и ензим става разграждане съдържанието на клетката на моносъединения: белтъка се превръща в свободни аминокиселини, нуклеиновите киселини – в нуклеиди и амини, полизахаридите – в монозахариди. α - аминния азот (т.нар. свободния азот) характеризира степента (дълбочината) на разграждане на протеина, т.нар. степен на хидролизация (СХ), където:
              α - аминен азот
 СХ =    
                    общ азот

От какво е предизвикан повишеният интерес към автолизата в качеството си на БАД (биологично активна добавка)?
Процесът усвояване на храната, така и БАД на основа природен материал започва и е в изключителна зависимост от разграждането на продуктите на моно-съставляващи. Така и при дрождения автолизат след пукането на клетката се образуват моносъставляващи т.е. процесът автолиза прави продукта много по – биологично достъпен за организма на човека. Известна е полезността на дрождения автолизат:

  • профилактика и лечение авитаминоза особено от група “В”;
  • прекрасно профилактично средство против различни инфекциозни заболявания;
  • подобрява здравния статус и укрепва имунната система;
  • стимулира растежа на чревните власинки, подобрява смилаемостта и оползотворяването на храната, повишава ефективността на храненето;
  • стимулира полезната чревна пробиотична микрофлора и нейната доминираща численост и др.
  • снижава концентрацията на холестерол в кръвта.


КАКВО СЪДЪРЖА ДРОЖДЕНИЯТ АВТОЛИЗАТ?

more
Рубрики:  Б А Д

Метки:  

Как да се предпазим от нитратите

Вторник, 07 Мая 2013 г. 18:35 + в цитатник

Битката продължава в дома ни

Как да се предпазим от нитратите

Преди време в интервю доктор Емилова заяви, че използването на зеленчуци в найлонови пликове крие риск от интоксикация с нитрити. Поради тази причина в настоящата статия ще разгледаме основанията за това, както и изобщо предпазните мерки вкъщи, които могат да намалят риска от приема на нитрати и производни съединения.

more
Рубрики:  Х Р А Н И

Метки:  

http://healthharbor.ru

Вторник, 07 Мая 2013 г. 00:39 + в цитатник
Рубрики:  W W W

Средства для укрепления и очищения сосудов

Вторник, 07 Мая 2013 г. 00:31 + в цитатник

средства для очищения и укрепления сосудов

Очистить сосуды, улучшить состав крови, нормализовать сердечную деятельность и улучшить кровоток помогут целебные средства на основе продуктов пчеловодства.

Продукты пчеловодства для сосудов и сердца:

more

Серия сообщений "С Ъ Д О В Е":
Часть 1 - ОЗДОРОВЛЕНИЕ ОРГАНИЗМА по системе сщмч. Серафима (Чичагова)_1
Часть 2 - ОЗДОРОВЛЕНИЕ ОРГАНИЗМА по системе сщмч. Серафима (Чичагова)_2
Часть 3 - Холестеролът - добър или лош?
Часть 4 - Холестеролът - добър или лош? Мнения по темата
Часть 5 - Средства для укрепления и очищения сосудов
Часть 6 - Антихолестеролова диета
Часть 7 - Яйцата не носят лош холестерол на организма
...
Часть 28 - Чеснок
Часть 29 - Профилактика и лечение склероза при помощи растений
Часть 30 - Варикозное расширенин вен, фитотерапия и лечебная гимнастика при варикозе.

Рубрики:  Х Р А Н И

Метки:  

Холестеролът - добър или лош?

Понедельник, 06 Мая 2013 г. 23:42 + в цитатник

Биохимия, форми и връзката му с храната

Холестеролът - добър или лош?

Вечният враг, холестеролът. Свикнали сме да го класифицираме като добър и лош, опасен и безопасен, но дали е такъв, дали е различен или е просто един и същи агент, чиито различни състояния в организма ни указват за други проблеми?

Какво е холестерол?

Холестерол произлиза от гръцкото холе – жлъчка, стерео – твърд, и ол – химическа наставка за алкохолните съединения. Той е органично съединение, близко до мазнините и основна съставка на редица хормони. Освен хормоните той участва и в синтеза на жлъчни киселини (които изглежда му определят името) и витамин D.

Холестеролът е основна съставка в клетъчните мембрани и определя основната им характеристика – пропускливостта. Като други подобни на него мастни киселини холестеролът се синтезира от прекурсор ацетил СоА. Химически е синтезируем и от други въглеродни предшественици.

Стандартният му синтез в организма от ацетил СоА включва три етапа. Образуването на холестерола и образуването му на производни хормони и жлъчна киселина се регулира от редица проблеми. Организмът на човека има неоспорима нужда от холестерол и го произвежда предимно в черния дроб и жлъчката (доколкото той е част от хормоните, холестеролът се произвежда и в редица жлези).

more

Серия сообщений "М О З Ъ К":
Часть 1 - ПРЕПАРАТЫ, УЛУЧШАЮЩИЕ МОЗГОВОЕ КРОВООБРАЩЕНИЕ.
Часть 2 - Питание при инсульте
Часть 3 - Венозный застой сосудов головного мозга.
Часть 4 - Холестеролът - добър или лош?
Часть 5 - Холестеролът - добър или лош? Мнения по темата
Часть 6 - Инсульт. Рецепты, рекомендации по реабилитации после инсульта
...
Часть 26 - ХОЛИН
Часть 27 - АЦЕТИЛХОЛИН
Часть 28 - 7 продуктов улучшающих память

Серия сообщений "С Ъ Д О В Е":
Часть 1 - ОЗДОРОВЛЕНИЕ ОРГАНИЗМА по системе сщмч. Серафима (Чичагова)_1
Часть 2 - ОЗДОРОВЛЕНИЕ ОРГАНИЗМА по системе сщмч. Серафима (Чичагова)_2
Часть 3 - Холестеролът - добър или лош?
Часть 4 - Холестеролът - добър или лош? Мнения по темата
Часть 5 - Средства для укрепления и очищения сосудов
...
Часть 28 - Чеснок
Часть 29 - Профилактика и лечение склероза при помощи растений
Часть 30 - Варикозное расширенин вен, фитотерапия и лечебная гимнастика при варикозе.

Рубрики:  С Ъ Д О В Е/ПЛАКИ
Х Р А Н И
СЪРЦЕ

Метки:  

БИРЕНА МАЯ

Понедельник, 06 Мая 2013 г. 21:59 + в цитатник

Как ни помагат бирените дрожди?

Маята се използва както в продукцията на тестени изделия и пивоварството, така и в спортното и здравословното хранене. Бирената мая е добавка, намираща повече общо с бирата, отколкото с готварската мая. Причина за това е, че е обработена по технология, умъртвяваща микроорганизмите без да засяга витамините и минералите, които те съдържат, а готварската мая съдържа живи дрожди.

Бирена маяЗа производството на различните видове мая (хлебна, бирена, винена) може да се използват огромна група едноклетъчни еукаритони микроорганизми (дрожди) от царството на гъбите.

Характерна черта на въпросните микроорганизми е, че имат свойството да ферментират, т.е. да превръщат въглехидратите в алкохол.

Ферментацията се използва в производството на алкохол, тестени изделия и други продукти.

Годините на биотехнологична селекция са отсяли определни групи микроорганизми, които носят повече полза и по-малко или никакви токсични елементи.

Така се е стигнало до откриване на дрождите Saccharomyces (сахаромицес).

more
Рубрики:  Б А Д

Метки:  

Алфавитный каталог продуктов питания

Воскресенье, 05 Мая 2013 г. 02:05 + в цитатник
Рубрики:  Х Р А Н И

Метки:  

Алфавитный каталог трав и растений

Воскресенье, 05 Мая 2013 г. 01:18 + в цитатник

Багульник

Багульник

При заболевании органов дыхания, употребляют траву багульника в виде настоев, также является как мочегонное, дезинфицирующее так и антисептическое средство.

Масло из растения багульника это идеальное средство против насморка.

-more
Рубрики:  Б И Л К И

Питание для органов

Воскресенье, 05 Мая 2013 г. 01:13 + в цитатник

Глаза

Питание для глаз

Глаза – одни из самых важных органов чувств человека. С их помощью организм получает до 90% информации об окружающем мире. Основная функция глаз – помощь организму в приспособлении к условиям окружающей среды. Выбирая «правильные» продукты питания, можно защитить свои глаза от преждевременного старения и вернуть им здоровье и красоту.

Волосы

Питание для здоровья и красоты волос

Волосы – это роговые производные кожи человека. Они выполняют защитную и эстетическую функцию. Чтобы волосы всегда оставались здоровыми и сильными, необходимо обеспечить им полноценное питание, с достаточным количеством белка, полезных жиров, неочищенных углеводов и витаминов, микроэлементов, а также аминокислот.

Бронхи

Питание для бронхов

По своему анатомическому строению, бронхи занимают среднюю часть дыхательной системы, представляя собой ветви «перевернутого дерева», ствол которого представляет трахея. Кроме воздухопроводящей функции, бронхи выполняют также охранную роль, защищая органы дыхания от неблагоприятных воздействий внешней среды.

Сердце

Питание для сердца

Сердце – это главный орган кровеносной системы, который, являясь своеобразным природным насосом, перекачивает кровь по сосудам. Сердце взрослого человека сокращается в среднем от 55 до 70 раз в минуту, перегоняя при этом до пяти литров крови.

Желудок

Питание для желудка

Желудок – это полый мышечный орган, напоминающий мешок. Его стенки высланы слизистым эпителием. Здесь начинается переваривание пищи, благодаря желудочному соку, в состав которого входит соляная кислота. Эта кислота является сильнейшим реагентом, но благодаря скорости регенерации слизистой желудка, она не способна причинить вред близлежащим органам.


Почки

Питание для почек

Почки – это парный орган мочевыделительной системы. Их основная функция состоит в выведении из организма отравляющих веществ, созданных организмом в процессе жизнедеятельности или поступивших в него извне. Проходя через почки, кровь оставляет в почечных канальцах все загрязняющие вещества. Затем они перемещаются в почечную лоханку, а потом по мочеточнику направляются в мочевой пузырь.


Печень

Питание для печени

Влияние работы печени на весь организм человека трудно переоценить. Ее роль понятна из самого же названия. Печень (от слова «печь, сжигать») перерабатывает все ненужные организму вещества. А получаемую в результате данной реакции энергию направляет на необходимые участки тела.

http://edaplus.info

Рубрики:  Х Р А Н И

Метки:  

Алфавитный каталог витаминов

Воскресенье, 05 Мая 2013 г. 01:02 + в цитатник

 

Черемша

Витамин A: 4,2(мг) /100гр.

Витамин А

Антиинфекционный витамин, антиксерофтальмический витамин, ретинол, дегидроретинол

Витамин А включает значительное число жирорастворимых соединений, важнейшими среди которых являются ретинол, ретиналь, ретиноевая кислота и эфиры ретинола.

Витамин А выполняет множество функций в организме: способствует росту и регенерации тканей, обеспечивает эластичность кожи и волос. Оказывает антиоксидантное действие, повышает иммунитет, усиливает сопротивляемость организма к инфекциям. Витамин А нормализует деятельность половых желез, необходим для образования спермы и развития яйцеклетки. Одна из важных функций витамина А - предотвращение куриной слепоты - гемералопатия (нарушение сумеречного зрения).

more

Серия сообщений "ВИТАМИНИ":
Часть 1 - О витаминах. Развеем ряд мифов и заблуждений.
Часть 2 - Алфавитный каталог витаминов
Часть 3 - КАКВО СЕ ЛЕКУВА С ХЛЕБНА И БИРЕНА МАЯ
Часть 4 - Витамин PP (никотиновая кислота, ниацин; никотинамид (nicotinamidum)
...
Часть 20 - ВИТАМИНЫ
Часть 21 - Витамин С2, называемый антипневмонийный фактор
Часть 22 - ХОЛИН

Рубрики:  ВИТАМИНИ/ВИТ Е

Метки:  

поддержании нормального сердцебиения, придает выносливость тканям

Воскресенье, 05 Мая 2013 г. 00:52 + в цитатник

.

Рубрики:  СЪРЦЕ

Алфавитный каталог минералов

Воскресенье, 05 Мая 2013 г. 00:48 + в цитатник

 

Овсянка

1970мгр / 100гр

Алюминий (Al)

Алюминий содержится практически во всех органах и тканях человека. В умеренных количествах этот микроэлемент выполняет ряд важных функций, но в больших дозах представляет серьезную опасность для здоровья человека. Накапливается алюминий в легких, костной и эпителиальной тканях, головном мозге и печени. Выводится из организма с мочой, калом, потом и выдыхаемым воздухом.

Способствует эпителизации кожи, принимает участие в построении соединительной и костной тканей, участвует в образовании фосфатных и белковых комплексов, повышает переваривающую способность желудочного сока, повышает активность ряда пищеварительных ферментов, влияет на функцию околощитовидных желез.

more
Рубрики:  Б А Д/МИКРОЕЛЕМЕНТИ

Метки:  

Продукты питания богатые йодом (I)

Воскресенье, 05 Мая 2013 г. 00:40 + в цитатник

Указано ориентировочное наличие в 100гр продукта:

more
Рубрики:  Х Р А Н И

Метки:  

Закупуване на МMS

Суббота, 04 Мая 2013 г. 23:17 + в цитатник

 

Picture
В интернет има много източници за закупуване на ММС. Важно е да се знае, че има два вида натриев хлорит- за промишлени цели и за хранителни цели. Когато купувате ММС уверете се, че е за хранителни цели. На този сайт не се продава ММС. 

 

 
Обща информация за ММS:

Джим Хъмбъл е подобрил протокола за приемане на ММС. Очаквайте превод на тази информация тук. До тогава можете да видите информацията на английски на сайта на Джим Хъмбъл:

http://www.jimhumble.biz/index.php?option=com_cont...rticle&id=34&Itemid=61
more
Рубрики:  !!! !!! !!!
C-s

Метки:  

бесплатный хостинг картинок без регистрации - http://upyourpic.org

Суббота, 04 Мая 2013 г. 17:30 + в цитатник
Рубрики:  W W W

MMS. Чудотворен Минерален Разтвор. Статия от Уолтър Ласт

Пятница, 03 Мая 2013 г. 00:04 + в цитатник
                                       http://www.health-science-spirit.com/MMS.html

                                                                    Натриев Хлорит

                                                                                  MMS

                                                     Чудотворен Минерален Разтвор

                                                              Статия от Уолтър Ласт

Натриевият хлорит се промотира като чудотворен минерален разтвор или ММS, (Miracle Mineral Solution) с изключително силна антимикробна активност. Можете да си дадете сметка за силата на този разтвор от данните изложени от окткривателят му, че 75 хиляди души са били излекувани от малария в рамките на един ден, като 98% от тях са били излекувани за 4 часа (1). Тоези факти имат изключителни последици не само за самолечението, но също така з а фармацевтичната индустрия и медицината. Бих искал да коментирам тези въпроси в тази статия.
more
Рубрики:  !!! !!! !!!
C-s

Метки:  

по 1 грам N-Acetyl Cysteine на ден за да стимулира продукцията на глутатион

Четверг, 02 Мая 2013 г. 23:39 + в цитатник

Серия сообщений "АНТИОКСИДАНТИ":
Часть 1 - ПИКНОГЕНОЛ – УНИКАЛЬНОЕ ПРИРОДНОЕ СРЕДСТВО
Часть 2 - ПИКНОГЕНОЛ /от Спорт-вики/
...
Часть 8 - Himalaya - Хималая - Чаванпраша 500гр
Часть 9 - ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА РЕСВЕРАТРОЛА
Часть 10 - по 1 грам N-Acetyl Cysteine на ден за да стимулира продукцията на глутатион


Метки:  

Здоровье без лекарств!

Среда, 01 Мая 2013 г. 22:35 + в цитатник
Рубрики:  W W W

Универсальная защита от ЭМИ

Среда, 01 Мая 2013 г. 22:29 + в цитатник

 

Защита от ЭМИ или ,если расшифровать, от электромагнитного излучения -это на сегодняшний день одна из актуальнейших проблем человечества!
 
И мы очень рады представить Вам здесь потрясающие средства защиты от этого невидимого врага и убийцы,разработанные доктором технических наук,специалистом по ядерному и электромагнитному излучению Шубиным В.Е.!

В международной программе Всемирной организации здравоохранения «ЭМП и здоровье человека» высказаны прогнозы последствий электромагнитного загрязнения:
 
Аудиоконференция Н.Рожкова,г.Москва на тему"Карты Шубина для защиты от элекромагнитных излучений"
 
 
 
 
«Предполагается, что медицинские последствия, такие как заболевания раком, изменения в поведении, потеря памяти, болезни Паркинсона и Альцгеймера, СПИД, синдром внезапной смерти внешне здорового ребенка и многие другие состояния, включая повышение уровня самоубийств, являются результатом воздействия электромагнитных полей и здесь защита от ЭМИ приобретает жизненноважный смысл»
more
Рубрики:  Е М И

Метки:  

Как измерить электромагнитное излучение и каков главный симптом его вреда?

Среда, 01 Мая 2013 г. 22:01 + в цитатник

Опубликовано 25.07.2012 | Автор: Gulnara

электромагнитное излучение 300x220 Как измерить электромагнитное излучение и каков главный симптом его вреда?Электромагнитное излучение сегодня пронизывает все наше пространство. Его невозможно увидеть, мало кто понимает что это вообще такое, и поэтому люди его в большинстве своем не боятся!

Между тем, масштабы электромагнитного загрязнения среды  так велики, что Всемирная организация здравоохранения (ВОЗ)  включила эту проблему в число наиболее актуальных для человечества.

more
Рубрики:  Е М И

Метки:  

Как в городе купить здоровые продукты? Cпособ удаления нитратов из овощей.

Среда, 01 Мая 2013 г. 21:44 + в цитатник
Опубликовано 04.07.2012 | Автор: Gulnara

Здравствуйте, друзья!

В наше время в продуктах питания содержится много химии, и человек, выбирая, что купить к столу, должен постоянно отсеивать и сортировать вредное от полезного, или вредное от не очень вредного.  К сожалению, городским жителям купить натуральные продукты архисложно!

Как в городе купить здоровые продукты?   Как свести к минимуму вред от химикатов?     Хочу поделиться своим опытом.
more
Рубрики:  Х Р А Н И

Метки:  

ЛУННЫЙ КАЛЕНДАРЬ

Среда, 01 Мая 2013 г. 21:40 + в цитатник
Рубрики:  W W W
ЛУНА

Метки:  


Процитировано 1 раз

Технологии сохранения здоровья

Среда, 01 Мая 2013 г. 19:46 + в цитатник

Блог Гульнары Мухамедовой
http://ugulnary.com
 

Рубрики:  W W W

ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА РЕСВЕРАТРОЛА

Среда, 01 Мая 2013 г. 18:33 + в цитатник

Написано от Alien  за  http://www.parallelreality-bg.com
Сряда, 24 Август 2011 23:16

grape2

Вероятно сте чували за ресвератрол, чудодейния антиоксидант, който се съдържа в люспите на гроздето (както и на други храни) и който е свързан с понижен риск от сърдечни заболявания и удължаване на живота. За разлика от други антиоксиданти, като антоцианините, които дават на боровинките техния специфичен цвят и са съществена част от плода, растенията произвеждат ресвератрол, само като отговор на гъбична или бактериална атака. Точно така – ресвератролът e естествен антибиотик и фунгицид, който е синтезиран интелигентно от гроздовото растение (лозата), за да преживее биологична атака!

more

Серия сообщений "АНТИОКСИДАНТИ":
Часть 1 - ПИКНОГЕНОЛ – УНИКАЛЬНОЕ ПРИРОДНОЕ СРЕДСТВО
Часть 2 - ПИКНОГЕНОЛ /от Спорт-вики/
...
Часть 7 - Какво е ресвератрол и за какво е полезен?
Часть 8 - Himalaya - Хималая - Чаванпраша 500гр
Часть 9 - ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА РЕСВЕРАТРОЛА
Часть 10 - по 1 грам N-Acetyl Cysteine на ден за да стимулира продукцията на глутатион


Метки:  

Поиск сообщений в BRES
Страницы: 7 6 5 4 3 [2] 1 Календарь