Šveicariškas riešutų pyragas |
170 gr miltų
100 gr cukraus
130 gr margarino
1 labai mazas kiaušinis
Visus ingredientus sumetam į kombainą, margariną smulkiai supjaustytą ir greitai sukapojame. Gaunasi tokia trupiniuota tešla, kurią aš dar rankomis suminkau į vieną gabalą. Tada dedame šaltai kokiai valandai.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų
200 g cukraus
100 g grietinėlės
3 šaukštai medaus
Taigi grietinėlę su cukrum ir medum užkaičiam ir užverdam, paverdam ant mažos ugnies maišant kol pagels. Suberiam riešutus ir dar paverdam. Paliekam atvėsti.
Kepimo forma išsiklojam kepimo popieriumi, tada tešlą arba kočiojam, arba apspaudžiam į formą pirštais, suformuodami apačią ir sieneles (aš vartoju antrą variantą, kraščiukus lygiai nupjaunu su peiliu). Supilam įdarą ir kepam apie 40 min. 200 laipsnių orkaitėje. Kai iškeps ir pilnai atvės, sandariai supakuojame ir laukiam Kalėdų
http://beatulia.blogspot.com/2009/12/pasiruosimas-kaledoms-sveicariskas.html
Рубрики: | KALĖDOS |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |