-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в ЛУКЕРИЯ_ВЯЗАЛЬЩИЦА

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 17.11.2014
Записей: 11435
Комментариев: 369
Написано: 11805


Без заголовка

Суббота, 28 Декабря 2019 г. 21:17 + в цитатник
Цитата сообщения Галина_-_Галинка 5 простих рецептів смачних соусів: Тартар, Айолі, Цацикі, Тисяча островів і Часниковий

Любиш смачні соуси? Тоді наша сьогоднішня стаття тобі точно стане в нагоді, адже ми будемо розповідати про те, як швидко приготувати смачний соус для різних страв. Та не один, а цілих п’ять! Гострі, ніжні, ароматні і просто дуже, дуже смачні заправки до м’яса, риби, морепродуктів, салатів і закусок – ці рецепти можуть стати для тебе справжньою паличкою-виручалочкою, адже готувати їх дуже легко, а виходять вони завжди просто ідеальними. Порадуй свої смакові рецептори, побалуй їх новими смаками! 😜

Вкусные соусы/blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Vkusnyie-sousyi-354x236.jpg" target="_blank">https://blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Vkusnyie-sousyi-354x236.jpg 354w, https://blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Vkusnyie-sousyi-400x267.jpg 400w" width="760" />

До речі про нові смаки: Як приготувати мідії – заморожені і свіжі?

Рецепт соусу Тартар

І почнемо ми з універсальної класики – з соусу Тартар, він же татарський соус. Цей рецепт дуже простий у приготуванні, тому і будь-яких особливо екзотичних інгредієнтів для нього не потрібно, адже зазвичай всі потрібні для нього компоненти завжди є під рукою.

До чого подають соус Тартар: Найчастіше цей соус подається до страв з риби і морепродуктів, але він також дуже навіть непогано поєднується з м’ясом, овочами і паштетами. Навіть більше – деякі господині використовують його замість бутербродної пасти для канапе і сендвічів. Незвичайне, але смачне поєднання!

Рецепт соуса Тартар/blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Retsept-sousa-Tartar-354x236.jpg" target="_blank">https://blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Retsept-sousa-Tartar-354x236.jpg 354w, https://blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Retsept-sousa-Tartar-400x267.jpg 400w" width="760" />

Інгредієнти:

  • 240 грамів якісного натурального майонезу
  • 1 невелика цибулина сорту «Стерлінг»
  • 2 столові ложки натурального йогурту
  • 2 консервованих огірочка
  • 5 маринованих шампіньйонів
  • чайна ложка білого хрону
  • сік з пари часточок лимона
  • щіпка цукрової пудри

Цибулину почисти і дуже дрібно покриши або подрібни в блендері, трохи присоли і залиш постояти хвилинку-дві, щоб цибульна гострота трохи пом’якшала. Дуже дрібно покриши мариновані гриби і солоні огірки.

Склади всі підготовлені інгредієнти в підходящу за розміром миску, заправ спеціями і майонезом, гарненько перемішай. Кількість лимонного соку і цукрової пудри для соусу можна міняти на свій розсуд, також, якщо потрібно, готовий соус можна трошки присолити. Хоча майонез і мариновані інгредієнти дадуть заправці достатню кількість солі, але комусь цього може здатися недостатньо.

Зазирни і сюди: Літні соуси – смачні легкі заправки без кетчупу і майонезу!

Рецепт соусу Цацикі

Соус Цацикі – це традиційна для Греції і Туреччини заправка, яка готується на основі свіжого йогурту. Смак у такого соусу-заправки досить незвичайний, зі свіжими нотками, які йому надає свіжа зелень – кріп, петрушка або навіть м’ята. Так, соус Цацикі можна приготувати і з солодкою свіжою м’ятою, і вийде він дуже смачним!

До чого подають соус Цацикі: Така заправка добре поєднується з м’ясом, хлібом, стравами з овочів і зі смаженою рибою. Можна його також подати і до картопляних оладок.

Рецепт соуса Цацики/blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Retsept-sousa-TSatsiki-354x236.jpg" target="_blank">https://blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Retsept-sousa-TSatsiki-354x236.jpg 354w, https://blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Retsept-sousa-TSatsiki-400x266.jpg 400w" width="760" />

Інгредієнти:

  • 300 мл грецького йогурту
  • 2 столові ложки майонезу
  • столова ложка оливкової олії
  • середній огірок (свіжий)
  • зубчик часнику
  • трохи свіжої зелені – кропу, петрушки або м’яти
  • сіль за смаком

Подрібни в блендері свіжий огірочок і обрану зелень, передави в пресі часник. Змішай майонез з йогуртом і оливковою олією. Додай кашку, що вийшла з часнику й огірка, а також подрібнену зелень. Заправ все це сіллю на свій смак.

Рецепт соусу Тисяча островів

Коли потрібна смачна заправка до морепродуктів або салатів, складно придумати варіант смачніше і простіше, ніж соус Тисяча островів. Треба зробити хороший соус буквально за пару хвилин? Тисяча островів тебе завжди виручить! 😊

До чого подають соус Тисяча островів: Страви з морепродуктами, креветки, найрізноманітніші салати і навіть гамбургери – така заправка відмінно поєднується з різними стравами. Не дарма ж цей соус настільки популярний в американській і канадській кухні!

Рецепт соуса Тысяча островов/blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Retsept-sousa-Tyisyacha-ostrovov-400x400.jpg" target="_blank">https://blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/R...Tyisyacha-ostrovov-400x400.jpg 400w, https://blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/R...Tyisyacha-ostrovov-120x120.jpg 120w" width="760" />

Це смачно! Як готувати восьминога – покрокові рецепти

Інгредієнти:

  • 6 столових ложок майонезу
  • 3 столові ложки кетчупу
  • 2 столові ложки натурального йогурту
  • зварене круто куряче яйце
  • щіпка солодкої паприки
  • чайна ложка винного оцту
  • сіль
  • трохи цукрової пудри
  • опціонально: дуже дрібно порубані оливки, овочі або свіжий білий лук

Розітри відварене яйце в блендері, додай інші інгредієнти і гарненько все розмішай. Сіль і цукрову пудру додавай до смаку. Якщо ти хочеш надати готовому соусу легкий пікантний присмак, дуже дрібно порубай в чаші блендера трохи свіжої салатної цибулі «Стерлінг», зелених оливок або маринований огірочок і додай обраний інгредієнт до складу соусу.

Рецепт часникового соусу

Ця трохи гостра, але дуже насичена заправка прекрасно поєднується з різними стравами, гармонійно доповнюючи їх смак. Але найвдаліше поєднання – це часниковий соус із запеченою в духовці картоплею по-домашньому. Просто пальчики оближеш!

До чого подають часниковий соус: Така гостра заправка відмінно поєднується зі стравами з картоплі, м’ясом, домашніми кебабами і чевапчичи.

/blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Retsept-chesnochnogo-sousa-400x225.jpg" target="_blank">https://blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/R...chesnochnogo-sousa-400x225.jpg 400w" width="760" />

Інгредієнти:

  • пакет жирної сметани (20% або більше)
  • 6 столових ложок майонезу
  • пара зубчиків часнику
  • маленький пучок свіжого кропу
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

Дуже дрібно покриши або подрібни в блендері кріп, передави часник в пресі. Змішай їх зі сметаною і майонезом, заправ сіллю і невеликою кількістю чорного перцю.

Рецепт соусу Айолі

Хочеш додати страві класичні нотки Середземноморської кухні? Тоді соус Айолі – це саме те, що тобі потрібно! Смачна і дуже проста заправка, яка добре поєднується з різними стравами, обов’язково тобі сподобається!

До чого подають соус Айолі: Найкраще смак соусу Айолі доповнює страви з картоплі – хоч печеної картоплі, хоч фрі, хоч дерунів. Також його можна використовувати замість заправки до гамбургерів, подавати до овочевих гарнірів і хрустких тостів, овочевих і м’ясних салатів. А класичний варіант – це поєднання Айолі і паельї. Пальчики оближеш!

Рецепт соуса Айоли/blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Retsept-sousa-Ayoli-400x288.jpg" target="_blank">https://blog.comfy.ua/wp-content/uploads/2019/12/Retsept-sousa-Ayoli-400x288.jpg 400w" width="760" />

Спробуй приготувати: Запечена картопля з беконом – прості рецепти смачних страв

Інгредієнти:

  • 250 мл оливкової олії
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 яєчних жовтки
  • лимонний сік
  • сіль
  • мелений білий перець
  • трохи води

Заздалегідь дістань яйця з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Запеки часник в духовці. Для цього зріж верхівку з головки часнику, видали грубі плівки лушпиння, залишивши на зубчиках останній тонкий шар, полий часник чайною ложкою оливкової олії, трохи присоли і поперчи. Підготовлений таким чином часник загорни в шматок харчової фольги і запікай в духовці близько 40 хвилин при температурі на рівні 180 градусів за Цельсієм.

Акуратно відокрем жовтки від білків, додай до жовтків остиглий і повністю почищений печений часник, подрібни все це блендером до стану однорідної маси. Потім, безперервно помішуючи, тонкою цівкою додай умисочку з нашим майбутнім соусом оливкову олію, потім додай сюди ж невелику кількість холодної води і лимонний сік. Заправ соус сіллю і перцем за смаком.

Смачного! 😘

 

Рубрики:  кулинария/соусы

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку