Волшебный мир моего творчества Выберите коллекцию, затем "клик" - и... по дейс...
Простой пирог из капусты в форме розы: красиво и вкусно - (0)Простой пирог из капусты в форме розы: красиво и вкусно Такое красивое и вкус...
Массаж ног, Техника исцеления от болезней - (0)Техника исцеления от болезней, которая не имеет аналогов. Массаж ног. Видео. Ноги ис...
И снова жемчуг - (4)Снова жемчуг ...
Вы любите макароны? Попробуйте ещё и с этими подливками - (2)Вы не любите макароны? Попробуйте с этими подливками! 1.Сливочная подлива к макаронам с помид...
Соус "Амба" из манго в израильском стиле |
Кисло-сладкий соус Амба в израильском стиле (english)
Этот соус - прекрасное дополнение к фалафель или к птице - курице, индейке...
Amba is a condiment made from mango and vinegar and plenty of spices. It is a traditional topping for sabich sandwiches, a popular street food in Israel. Sometimes delving into the etymology—the history of the word—can help determine the origins of a dish, but nope, not this time. The name probably comes from the Sanskrit word for mango.
There is a popular Indian version, which is chunky, oniony, tart from vinegar, and salty. The Israeli version is based on an Iraqi amba, which is a thin liquid made from green mangos and plenty of lemons. Like all popular classics, amba has hundreds of variations, and many versions that cross between Indian and Iraqi style.
My version is inspired by several of these (including Einat Admony’s recipe in her book, Balaboosta, and a wonderful version from Food52) but I did rather liberally adapt them all to create an amba with an unusually thick and creamy texture. This recipe blew us away in the test kitchen. It’s a must on sabich, but try it instead of mustard and/or mayo on any sandwich for a nice change.
the source
ещё один вариант рецепта (на русском)
Тоже хороший вариант с другого источника
Produce
1 tbsp Aleppo pepper flakes
1/2 head Garlic
2 1/2 Mangoes, green
Condiments
1 1/2 tbsp Honey
Baking & Spices
2 tsp Black pepper, ground
1 1/2 tsp Coriander seed, ground
1/2 tbsp Fenugreek, ground
2 1/2 tbsp Mustard seeds
1 tbsp Paprika, hot
1 1/4 tbsp Salt
1 tbsp Turmeric
Oils & Vinegars
4 1/2 tbsp Corn oil
1/2 tbsp White vinegar
Nuts & Seeds
2 tbsp Cumin seed, whole
Рубрики: | Kулинария/cоусы Kулинария/кухня еврейская,израильская |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |