ИКОНА КАЗАНСКОЙ СВ. БОГОРОДИЦЫ-ВЫШИВКА |
Метки: ИКОНА КАЗАНСКОЙ СВ. БОГОРОДИЦЫ ВЫШИВКА |
Серьги в технике шибори: восхитительные идеи |
Серьги в технике шибори: восхитительные идеи
Серьги от Serena Di Mercione.
Любое старинное ремесло, пройдя сквозь годы и через тысячи рук, видоизменяется. Каждое поколение рукодельниц привносит в него что-то свое и пытается упростить или усовершенствовать. Такая судьба постигла и технику шибори, которая ведет свою историю из загадочной Японии. И первоначально считалась техникой узелковой росписи ткани. Изначально «родным» цветом шибори считался цвет индиго во всех оттенках.
Метки: Серьги технике шибори |
Восхитительные узоры спицами из коллекции Барбары Вокер |
Восхитительные узоры спицами из коллекции Барбары Вокер
Восхитительные узоры спицами из коллекции Барбары Вокер покорят любое сердце.
Метки: узоры спицами |
Красивый узор с бабочками для детского пледа |
Красивый узор с бабочками для детского пледа
Метки: вязание крючком идея вкопилку |
Сочная мясная закуска с маринованным луком |
Мясо маринуется в ароматном маринаде. Сочная мясная закуска по вкусу напоминает мягкий сочный холодный шашлык. Такая закуска первой улетает с праздничного стола.
/natalia11.ru/wp-content/uploads/1-630-768x364.jpg" target="_blank">http://natalia11.ru/wp-content/uploads/1-630-768x364.jpg 768w" width="828" />
Ингредиенты для маринада:
Для того, чтобы сварить вкусное мясо для закуски, нужно вскипятить воду в кастрюле. и опустить в нее мясо. Лучше, если это будет вырезка. Добавить в воду лаврушку, несколько горошин черного перца. Одну луковицу, в которую воткнуть две-три гвоздички. В конце варки посолить бульон. Варить после закипания примерно сорок пять минут. Главное, не переварите мясо.
Готовое мясо достать из кастрюли и остудить полностью.
Тем временем можно приготовить маринад. Для этого в миску влить лимонный сок, питьевую кипяченую воду, уксус бальзамический, оливковое масло. Всыпать сахар, соль, специи и немного черного перца. Все тщательно перемешать. Сахар и соль должны раствориться в маринаде.
Лук репчатый очистить и нашинковать на терке тонкими кружками. Или можно просто порезать ножом очень тонко. Лук разобрать на кольца или полукольца.
Порезать холодное мясо довольно крупными кусочками.
Приготовить миску и выложить слоями лук и мясо. Слои должны быть тонкие. Поэтому слоев лука и мяса должно быть достаточно много. Последний самый большой слой должен быть луковый.
Все слои залить маринадом.
Миску закрыть пищевой пленкой или крышкой. Отправить миску с маринадом в холодильник минимум на четыре часа. Можно выдержать больше. Время от времени нужно доставать миску, открывать ее и аккуратно, стараясь не поломать кусочки мяса, перемешивать содержимое.
Через четыре часа в готовое мясо добавить измельченную зелень и еще раз аккуратно перемешать. Сочная мясная закуска готова. Можно выкладывать ее на тарелку.
Метки: закуски |
Творожно-медовый диетический пирог с фруктовой начинкой |
Творожно-медовый диетический пирог с фруктовой начинкой
Однажды приготовив этот воздушный творожник, вы навсегда будете покорены волшебным вкусовым сочетанием творога и ваших любимых фруктов. Это потрясающая диетическая запеканка с овсянкой. Для тех, кто считает калории и заботится о сохранности своей фигуры
/natalia11.ru/wp-content/uploads/tvorozhno-medovyj-pirog-768x364.png" target="_blank">http://natalia11.ru/wp-content/uploads/tvorozhno-medovyj-pirog-768x364.png 768w" width="828" />
Для теста:
Начинка:
1.Яичный белок перемешивается с водой и измельченными овсяными хлопьями.
2.Из полученной массы замешивается тесто, которое распределяется по форме так, чтобы получились бортики. Основа выпекается до 10 мин. при 180 С.
3.Фрукты измельчаются с творогом при помощи блендера. Творожная масса соединяется с белком и медом и повторно взбивается блендером.(Часть фруктов можно оставить целиком)
4.Начинка распределяется поверх творожной основы, которая возвращается в духовку на дополнительные 50 мин. при той же температуре.
5. Творожно-медовый диетический пирог готов к подаче на стол. Но его можно слегка охладить. Все равно будет вкусно.
Метки: Кулинария |
Плавленный домашний сыр с шампиньонами |
Плавленный домашний сыр с шампиньонами
Соединить в миске в ингредиенты: творог, сметану, яйца, соду и соль. Взбить все при помощи блендера.
Переложить смесь в кастрюлю, поставить на водяную баню. При постоянном помешивании варить примерно пятнадцать минут. Смесь должна стать однородной. Если масса не плавится, это означает, что она недостаточно взбита.
Грибы порубить ножом достаточно мелко и обжарить на растительном масле. Посолить и немного поперчить.
Зелень мелко порубить ножом.
Когда творожная смесь полностью расплавится и станет однородной, снять ее с водяной бани, добавить гриы, зелень и тщательно перемешать.
Вылить плавленный домашний сыр с шампиньонами в формочки и дать остыть на столе. Затем убрать в холодильник для полного застывания.
Метки: Кулинария |
Фаталното приятелство на Ван Гог с Пол Гоген |
Гоген поискал от Ван Гог да му подари картината с 15-те слънчогледа
Автор: Еми Мариянска / 10 януари 2018 / 16:59 1341 Прочита 0 Коментара
Ван Гог е нарисувал толкова много слънчогледи, колкото никой друг художник в историята на изобразителното изкуство. Според някои изкуствоведи, причината е в това, че слънчогледът има религиозно значение в холандската култура. Според други - слънчогледите в платната на Ван Гог са израз на подсъзнателното желание на художника, светлината да проникне в мрака на душата му?..
Две от "слънчогледовите" платна на Ван Гог се съхраняват в Лондон и Мюнхен
Ван Гог рисува 11 пъти слънчогледи - в различни нюанси на жълтото и кафявото, в различна бройка...
Изучил формата и цветовете на растението до най-малкия детайл.
Именно слънчогледите в картините му стават темата-повод за творческата връзка на Ван Гог с Пол Гоген. В началото тази връзка вдъхновява Ван Гог, но след време става причина за фатална развръзка....
През 1886 г. Винсент Ван Гог - 32-годишен син на холандски проповедник, пристига в Париж.
Улица "Лепик", където е живял Ван Гог в Париж, в периода 1886-1888 г.
Цяла година рисува всичко, което харесат очите му.
Рисува по натура.
В края на лятото любим "персонаж" му стават жълтите глави на слънчогледите в градините на Монмартр.
"Изглед от Париж от квартирата на Тео", 1887 г.
Още
В парижката му серия със слънчогледи почти всички са "легнали". От тях лъха някаква печал.
През ноември следващата година Ван Гог представя четири от картините си в изложба, организирана в парижки ресторант.
Именно там ги забелязва Пол Гоген и се запознава с автора им, като двамата провеждат интересен разговор за символиката на слънчогледите.
Още
Ван Гог дотолкова харесал Гоген, че му подарил две от картините си, представени на изложбата.
Надявал се, че между двамата започва искрено приятелство.
Вярвал, че Гоген ще го извади от почти постоянно угнетяващото го чувство за самота и безнадеждност.
Художникът решава да намери красиво място във Франция, където да си направи ателие.
Заминава на юг и се спира на градчето Арл. Новото си жилище боядисва в жълто и пише на брат си в писмо, че се чувства щастлив, а в новия му дом има "много слънце".
Още
Действителността, обаче, е друга - Ван Гог продължава да води аскетичен и болезнено самотен живот.
Спасението му било в мечтата, че ще намери съратници, с които да работят заедно в ателието му - заедно да творят...
Написва писмо с покана на Гоген, и Гоген се съгласява да му отиде на гости.
"Нощно кафе на площад "Ламартин" в Арл"
Още
Окрилен от скорошната им среща, Ван Гог започва трескаво да работи.
Рисувал по картина на ден.
До такава степен считал Гоген за свой кумир, че се трудел като ученик, който очаква похвала от учителя си.
Автопортрет на Ван Гог със сламена шапка и лула, 1888 г.
Още
Въпреки самотата, онзи период е от малкото щастливи епизоди в живота на художника.
Изведнъж Ван Гог започва да рисува не "полегнали", а изправени и свежи слънчогледи във вази...
Именно в онзи период рисува удивителния си шедьовър "Ваза с 15 слънчогледа".
Най-накрая Гоген пристига в Арл и вижда картината. Тя страшно много му харесва.
"Пет слънчогледа във ваза", 1888 г.
Още
Но в течение на общуването им, Гоген все повече започва да пести възторжените си изказвания, за сметка на някакви свои възгледи, които иска да натрапи на Ван Гог: че било погрешно да се рисува от натура, а трябва художникът да "махне всичко от главата си".
Под влиянието на тези приказки, Ван Гог прави опити да рисува по памет, но не успява да направи нищо задоволително.
Вътрешно започнало да го обзема някакво неспокойство, което бавно подкопавало бездруго крехката му психика.
Столът и лулата на Ван Гог, Музей на изобразителното изкуство в Лондон
Още
Заради раздразнителните разговори с Гоген, напрежението в него разрушително нараствало с всеки изминал ден.
Това състояние е видно дори в портрета, който прави на Гоген.
На него практически изобщо го "няма" лицето на Гоген - сякаш Ван Гог не е искал да го нарисува?!?
Протрета на Пол Гоген, худ. Ван Гог, ,888 г., Музеят на Ван Гог в Амстердам
Уморени от безконечните си спорове, и двамата се затварят в себе си и става повече от ясно, че вече са непреодолимо разделени. Гоген си тръгва от Арл. Ван Гог не го спира, но преживява болезнено краха на мечтата си за приятелство и "братство". Защото отново остава много сам.
Автопортрет с отрязаното ухо, 1889 г., частна колекция
Отрязва си ухото!..
Единствено по рода си посегателство в историята на изобразителното изкуство.Един болезнен вик на гений, който търси разбиране по болезнено жесток начин.
Вик, който тръгва от дъното на болната му душа!..
Единствено по рода си посегателство в историята на изобразителното изкуство.
Един болезнен вик на гений, който търси разбиране по болезнено жесток начин.
"Три слънчогледа във ваза", 1888 г.
В продължение на две седмици Ван Гог е в психиатрична клиника.
Когато се връща вкъщи, намира в пощата си писмо от Гоген, който го моли да му подари "Слънчогледите" с 15-те цвята.
"Ваза с 12 слънчогледа", 1888 г.
Спонтанно Ван Гог му отговаря с отказ, като му обещава да му изработи точно копие на картината.
След няколко месеца прави три копия: едно "Ваза с 15 слънчогледа" и две "Ваза с 12 слънчогледа".
"Ваза с 15 слънчогледа", 1888 г.
Психичното му състояние се влошава и половин година по-късно, без да може да "дойде на себе си", Ван Гог умира.
Днес две от знаменитите платна на Ван Гог с неговите любими слънчогледи се съхраняват в музеи в Лондон и Мюнхен.
Еми МАРИЯНСКА
Метки: Ван Гог |
Закуска «белые тюльпаны» — очень вкусно и быстро |
Закуска «белые тюльпаны» — очень вкусно и быстро
Готовила эту закуску на День Рождения мужа, так гости буквально смели ее со стола! Теперь буду готовить на Новый Год, делюсь рецептом…
НЕОБХОДИМО:
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
ПРИЯТНОГО АППЕТИТА!!!
Метки: Закуска |
Bulgaria by 13 amazing pictures – the best photos from above |
/visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017/10/21150208_1495094553891802_8227146935366455959_n-300x200.jpg" target="_blank">http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...7146935366455959_n-300x200.jpg 300w, http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...7146935366455959_n-768x512.jpg 768w" width="960" />
/visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017/10/22154493_1523950054339585_7445708091410962441_n-300x200.jpg" target="_blank">http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...5708091410962441_n-300x200.jpg 300w, http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...5708091410962441_n-768x512.jpg 768w" width="960" />
/visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017/10/18275040_1384979294903329_6811379978288090130_n-300x200.jpg" target="_blank">http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...1379978288090130_n-300x200.jpg 300w, http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...1379978288090130_n-768x512.jpg 768w" width="960" />
/visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017/10/18341741_1384977014903557_6215545773716754939_n-300x200.jpg" target="_blank">http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...5545773716754939_n-300x200.jpg 300w, http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...5545773716754939_n-768x512.jpg 768w" width="960" />
/visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017/10/18033109_1365460490188543_7975414617687430058_n-300x200.jpg" target="_blank">http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...5414617687430058_n-300x200.jpg 300w, http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...5414617687430058_n-768x512.jpg 768w" width="960" />
/visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017/10/17799938_1362320933835832_4620814471962231028_n-300x200.jpg" target="_blank">http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...0814471962231028_n-300x200.jpg 300w, http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...0814471962231028_n-768x512.jpg 768w" width="960" />
/visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017/10/17903861_1361810223886903_132382798162183636_n-300x200.jpg" target="_blank">http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...2382798162183636_n-300x200.jpg 300w, http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...2382798162183636_n-768x512.jpg 768w" width="960" />
/visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017/10/17884666_1356033814464544_7293056823782987056_n-200x300.jpg" target="_blank">http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...3056823782987056_n-200x300.jpg 200w" width="640" />
/visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017/10/17103675_1314302375304355_3599510558311860839_n-300x200.jpg" target="_blank">http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...9510558311860839_n-300x200.jpg 300w, http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...9510558311860839_n-768x512.jpg 768w" width="960" />
/visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017/10/15977857_1264299013638025_6407444688774889749_n-300x200.jpg" target="_blank">http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...7444688774889749_n-300x200.jpg 300w, http://visitmybulgaria.com/wp-content/uploads/2017...7444688774889749_n-768x512.jpg 768w" width="960" />
Author: Alexander Ivanov
Метки: Bulgaria pictures |
Отличный рецепт двухцветных рулетиков с бананом |
Отличный рецепт двухцветных рулетиков с бананом
Десерты – это красивое завершение стола, поэтому мы так любим их готовить. А эти прекрасные рулетки с бананом, бисквитные, нежные – само очарование. Попробуйте приготовить их.
/natalia11.ru/wp-content/uploads/1-191-768x364.png" target="_blank">http://natalia11.ru/wp-content/uploads/1-191-768x364.png 768w" width="828" />
Тесто:
Крем:
Дополнительно:
Отделить белки от желтков. Взбить белки и половину сахара до однородной пены.
Теперь желтки и остальные 75 грамм сахара, а также соль взбиваем. Объем должен удвоиться.
Теперь смешиваем белки, желтки и муку, хорошо вымешиваем. Делим тесто пополам. В одну половину высыпаем какао и снова вымешиваем.
Тесто с какао заливаем в кондитерский мешок. На противень кладем лист пергамента, предварительно смазанного маслом. Рисуем темным тестом узор, какой хотите, можно ромбы. Сверху выливаем светлое тесто. Выпекаем при температуре 190 градусов в течение девяти минут.
А когда тесто будет готово, его нужно тёплым переложить на полотенце и свернуть в рулон.
Остывшее тесто нужно развернуть и разрезать на восемь равных прямоугольников.
Теперь время делать крем: смешайте масло с пудрой до однородной консистенции. Выкладывать крем с помощью кондитерского мешка на тесто, какую-то часть нужно приберечь для украшения. На верх крема кладите кусочек банана, и сверните рулет. Теперь украсьте кремом и крошками шоколада.
Сливочный крем можно заменить любым другим.
Двухцветные рулетики с бананом готовы. Можно подавать их к столу
Метки: двухцветных рулетиков |
Безумно вкусный киевский торт |
Безумно вкусный киевский торт
Предлагаю вашему вниманию интересный вариант «Киевского торта». Автор этого рецепта «Акилежна», поблагодарим ее за восхитительный рецепт! Киевский торт — самый любимый торт. Нежный! Воздушный! Хрустящий! Тающий во рту!
/natalia11.ru/wp-content/uploads/1-176-768x364.png" target="_blank">http://natalia11.ru/wp-content/uploads/1-176-768x364.png 768w" width="828" />
Для безе:
Крем:
Песочные коржи:
Сборка торта:
Метки: киевский торт |
Салат Новогодний без майонеза |
Салат Новогодний без майонеза
Предлагаем обратить внимание на салат, который имеет название «Новогодний». В его составе нет майонеза. Что делает его более легким для желудка, но не менее вкусным.
/natalia11.ru/wp-content/uploads/1-166-768x364.png" target="_blank">http://natalia11.ru/wp-content/uploads/1-166-768x364.png 768w" width="828" />
Для приготовления нужно использовать форму для салатов диаметром 20 см. Получится примерно 7 порций. Готовится все в течение 15 минут.
Яйца сварить вкрутую, охладить и почистить. Отделить желтки от белков. Желтки и белки натереть на мелкую терку в разные емкости.
Морковь почистить и натереть на мелкой терке.
Лук нужно нарезать мелким кубиком.
Шампиньоны нарезать мелким кубиком.
Поставить сковороду на огонь, разогреть растительное масло и выложить лук. Обжарить его до мягкости.
Добавить шампиньоны и жарить несколько минут до готовности грибов.
Посолить, поперчить, прожарить еще одну минуту и снять с огня. Охладить.
Для приготовления соуса соединить в одной емкости горчицу со сметаной и перемешать до однородности.
На тарелку где будет салат установить кольцо. И начинаем слоями выкладывать ингредиенты в следующем порядке:
Салат Новогодний без майонеза готов. Даем соусу хорошо пропитать слои, поставив для этого салат Новогодний без майонеза в холодильник на несколько часов.
Аккуратно снять форму. Затем салат украсить по своему вкусу и можно подавать на стол.
Метки: Салат Новогодний |
Украшаем стол к празднику картофельными вкусностями |
Украшаем стол к празднику картофельными вкусностями
Великолепное и легкое в приготовлении картофельное блюдо, рассчитанное на 8 персон, украсит ваше застолье. Всего лишь час, и какой результат!
/natalia11.ru/wp-content/uploads/1-180-768x364.png" target="_blank">http://natalia11.ru/wp-content/uploads/1-180-768x364.png 768w" width="828" />
Украсьте петрушкой, и можно подавать к столу.
Метки: картофельными вкусностями |
Завръщане към пасторалната живопис на Юхан Дал |
Бащата на норвежкия пейзаж има жестока лична съдба
Автор: Еми Мариянска / 17 декември 2017 / 11:23
Живеем в свят, изпълнен със стрес и картините на художници като Юхан Дал ни привеждат в хармония. Норвежецът е един от основателите на Норвежката национална галерия, а онова което първо ще ви кажат самите норвежци за него е, че в картините му винаги има усмихната девойка в национална носия. Но това съвсем не е така - една от най-известните картини на художника е "Изригването на Везувий" - уникано живописно платно с драматичен сюжет.
„Изригването на Везувий“ (1826)
На границата между XIX и ХХ век живописецът се противи да замени романтизма с модернизма и въпреки че има огромен авторитет не само в Норвегия, но и по света, някои критици охулват приживе художника с подигравателни статии за неговата пасторална живопис.
Днес гледаме на тези негови платна с един нов поглед, жадуващ за повече позитивизъм и надежда за хармония.
Кристиан Клаусен Дал е първият романтичен художник на Норвегия. Наричат го родоначалник на "Златния век" на норвежката живопис и "баща на норвежкия пейзаж".
„Дърво, разлюляно от буря“ (1836)
Още
Освен заслугите му за популяризирането на норвежката култура извън пределите на страната, художникът е допринесъл много за реставрацията на култови места като Нидароската катедрала в Тронхейм и крепоста в Берген -обекти от мащаба на световни културни ценности.
Още
Умира при раждане и втората съпруга на Дал.
Художникът изпада в тежка депресия за дълго време престава да рисува. Няколко години след това умира и малкото му дете.
В края на живота си Юхан Дал остава сам с две от децата си и единствената му утеха са те и рисуването.
Юхан Дал умира на 17 октомври 1857 г. в Дрезден. Останките му са преместени в Норвегия и погребани в Берген през 1934 г.
Синът на Юхан Дал - Ханс Дал тръгва по стъпките на баща си и често дори специалисти не могат да различат авторството на картините им - чии са - на бащата, или на сина?
Вижте част от романтичните картини на Юхан Дал.
Еми МАРИЯНСКА
Метки: живопис Юхан Дал |
Музата на Ботичели умира само на 23 години от туберкулоза |
Художникът рисува Симонета Веспучи като Мадоната и Венера дори след смъртта й
Автор: Валерия Калчева / 16 декември 2017 /
Флорентинката Симонета Веспучи е муза и източник на вдъхновение за големия художник от епохата на Възраждането Сандро Ботичели. Също като Беатриче за Данте или Лаура за Петрарка. Тя не забелязва скромния художник и не подозира, че е неговият идеал за красота.
Сандро Ботичели. “Портрет на млада жена“ (“Портрет на Симонета Веспучи“), 1475-1480 г.
Девойката си отива от този свят само на 23 години от туберкулоза.
За нея се знае много малко. Омъжват Симонета за Марко Веспучи, родственик на знаменития флорентински мореплавател Америго Веспучи.
Съпругът на Симонета бил приятел на Джулиано Медичи, съуправител на Флоренция и затова след сватбата младоженците се преселили в града.
Сандро Ботичели. Симонета Веспучи (предполага се), 1475 г.
Но бракът на Симонета и Марко не бил щастлив.
След установяването на семейство Веспучи във Флоренция, младата красавица започнала да се радва на вниманието и благосклонността на много от знатните мъже.
Сред нейните поклонници бил и управителят на Флоренция Лоренцо Медичи. Но сърцето й принадлежало на друг - на неговия по-малък брат Джулиано.
Той събирал възхищението на цялото женско население на града, от знатните дами до обикновените флорентинки. Джулиано бил красив, силен и смел.
Смята се, че Пиеро ди Козимо на тази своя творба е нарисувал Клеопатра с образа на Симонета Веспучи десетилетия след нейната смърт.
Джулиано Медичи е обичан не само от жените, бил всеобщ фаворит. Наричали го "Принца на младостта". Той не проявявал интерес към държавните дела, но с удоволствие участвал в турнири и балове.
Сандро Ботичели. Портрет на Джулиано Медичи, 1476 г.
Симонета имала славата на първа красавица на Флоренция, наричали я "Несравнимата", поети й посвещавали стихове, художници я рисували.
Сандро Ботичели. Портрет Джулиано Медичи, 1478 г.
Някои изследователи твърдят, че Симонета е била любима на Джулиано, други обаче смятат, че тяхната любов си остава платоническа.
Андреа Верокьо. Женски портрет. Предполага се, че това е портрет на Симонета Веспучи
Но факт, че на 28 януари 1475 година Джулиано участва в спортна надпревара и след победата си обявява жената на сърцето си - Симонета - за кралица на турнира.
Тогава Ботичели изобразил на персоналното знаме на Джулиано, Симонета в образа на Минерва в бяла рокля, с главата на Горгона Медуза в ръцете си. За съжаление, то не се е запазило.
Сандро Ботичели. “Мадоната с младенеца“, 1470 г.
Красивата Симонета умира на 23 години от туберкулоза, а според някои е била отровена. Цяла Флоренция потъва в скръб и оплаква "Несравнимата" и края на идеалната любов на Джулиано и Симонета.
Две години след смъртта на възлюбената на същата дата - 26 април - Джулиано Медичи загива от ръцете на заговорниците. Смъртта на младите влюбени изглеждала мистична на флорентинците, за тяхната история дълго време се разказвало.
Сандро Ботичели. “Мадоната с книгата“, 1483 г.
Повечето портрети на Симонета се появили след нейната смърт.
Нейната ранна кончина тежко преживял и Сандро Ботичели, който нарисувал с нейното лице Венера и Пролетта. Най-известната си творба - "Раждането на Венера", Ботичели завършил 9 години след смъртта на Симонета.
Сандро Ботичели. “Мадоната с нар“, 1487 г.
И до наши дни продължават споровете на изследователите на изкуството за това, на кои платна големият художник е запечатал образа на Симонета Веспучи.
Някои предполагат, че от момента на срещата си с младата красавица, художникът рисува само Симонета в образа на Мадоната или Венера в продължение на 15 години.
Със смъртта на Симонета Веспучи и Джулиано Медичи във Флоренция завършва цяла епоха, която наричат "златен век" и започва залезът на флорентинския Ренесанс.
Сандро Ботичели. “Венера и Марс“, 1483 г.
Валерия КАЛЧЕВА
1/18
Симонета Веспучи
Сандро Ботичели. Автопортрет
Сандро Ботичели. Симонета Веспучи (предполага се), 1475 г.
Смята се, че Пиеро ди Козимо в тази своя творба е нарисувал Клеопатра с образа на Симонета Веспучи десетилетия след нейната смърт.
Сандро Ботичели. Портрет на Джулиано Медичи, 1476 г.
Сандро Ботичели. Портрет Джулиано Медичи, 1478 г.
Сандро Ботичели. “Мадоната с младенеца“, 1470 г.
Сандро Ботичели. “Мадоната с книгата“, 1483 г.
Сандро Ботичели. “Мадоната с нар“, 1487 г.
Андреа Верокьо. Женски портрет. Предполага се, че това е портрет на Симонета Веспучи
Сандро Ботичели. “Венера и Марс“, 1483 г.
Сандро Ботичели. “Портрет на млада жена“ (“Портрет на Симонета Веспучи“), 1475-1480 г.
Сандро Ботичели. “Раждането на Венера“, 1485 г.
Сандро Ботичели. “Пролет“ (Primavera), 1482 г.
Аньоло Бронзино. Портрет на Джулиано Медичи
Сандро Ботичели. "Портрет на млада жена" ("Портрет на Симонета Веспучи"), 1475-1480 г.
Филипино Липи. Портрет С. Ботичели
Симанета Веспучи
Метки: Ботичели |
Щенок амигуруми крючком |
Щенок амигуруми крючком
Как связать крючком собачку. ЩЕНОК амигуруми от Виктории (ник Викторияяя). Описание вязания.
Метки: Щенок амигуруми крючком |
Слоеный салат с ветчиной и грибами |
Слоеный салат с ветчиной и грибами
Салат очень вкусный и невероятно красивый. Вы обязательно должны приготовить его к празднику.
/natalia11.ru/wp-content/uploads/2-6-768x364.png" target="_blank">http://natalia11.ru/wp-content/uploads/2-6-768x364.png 768w" width="828" />
Чеснок очистить и мелко порубить. Добавить в майонез и размешать.
Лук очистить и нарезать мелким кубиком.
Яйца почистить и натереть на крупной терке.
Морковь почистить и натереть на крупной терке.
Сыр плавленный натереть на круцной терке.
Ветчину нарезать мелким кубиком.
Консервированные шампиньоны нарезать мелким кубиком.
Яблоко натереть на крупной терке. Не чистить.
Собираем салат слоями в следующем порядке:
Далее слои повторить.
Весь салат засыпать тертым яйцом. Затем слегка уплотнить салат.
Салат украсить маринованными шампиньонами, полосками ветчины, кружками моркови и дольками отварных яиц.
Слоеный салат с ветчиной и грибами готов. Поставьте его на праздничный стол, и гости будут довольны.
Метки: Слоеный салат |
Салат «Корзинки-апельсинки» |
Салат «Корзинки-апельсинки»
Это настоящий салат из новогоднего меню. Запах апельсинов в сочетании с новогодней елкой напомнит нам о празднике. Салат готовится очень просто. Получается вкусным, ароматным, праздничным.
/natalia11.ru/wp-content/uploads/1-108-768x364.png" target="_blank">http://natalia11.ru/wp-content/uploads/1-108-768x364.png 768w" width="828" />
Апельсин очистить, но так, чтобы половина кожуры сохранилась. Половинки пойдут на тарталетки.
Апельсин нарезать небольшим кубиком.
Отварное куриное филе нарезать кубиком.
Огурчик нарезать кубиком.
Все кубики должны быть одинакового размера.
Выложить ингредиенты в миску, посолить по вкусу, заправить майонезом и тщательно аккуратно перемешать.
Разложить салат корзинки-апельсинки по тарталеткам из апельсиновой кожуры.
Метки: Салат |
Вкусные начинки для рулетов из лаваша. ТОП-20 начинок |
Вкусные начинки для рулетов из лаваша. ТОП-20 начинок
Если вы хотите накормить целую компанию своих друзей, вас выручит тонкий армянский лаваш. Рулеты из лаваша можно приготовить с разными начинками. Для вас двадцать самых вкусных и разнообразных начинок для рулетов.
/natalia11.ru/wp-content/uploads/1-508-768x364.jpg" target="_blank">http://natalia11.ru/wp-content/uploads/1-508-768x364.jpg 768w" width="828" />
На лаваш выложить любую из выбранных вами начинок. Равномерно распределить по поверхности. Свернуть в ролл. Разрезать ролл на кольца. Выложить на тарелку. Украсить зеленью
Метки: ТОП-20 начинок |
Картофельная колбаса домашняя |
Картофельная колбаса домашняя
Вы знаете, что горячая картофельная колбаса домашняя — это безумно вкусное блюдо, которое точно порадует всех собравшихся за столом. Этот деликатес можно подать на обеденный или на праздничный стол. Ему будут рады все.
/natalia11.ru/wp-content/uploads/1-512-768x364.jpg" target="_blank">http://natalia11.ru/wp-content/uploads/1-512-768x364.jpg 768w" width="828" />
Картофель почистить. Прокрутить в блендере или воспользоваться мясорубкой.
Лук репчатый почистить и измельчить блендером или прокрутить в мясорубке.
Сразу перемешать лук и картофель, чтобы сырая картошка не потемнела.
Чеснок почистить и пропустить через чесночный пресс. Добавить в картошку. Перемешать.
Сало нарезать мелким кубиком.
Поставить сковороду на огонь. Выложить порезанное сало на сковороду Обжарить на небольшом огне до шкварок. Отправить шкварки вместе с растопленным жиром в картошку. Перемешать.
Приготовить специи. В небольшой чашечке перемешать соль, свежепомолотый черный перец и измельченную лаврушку. Количество выбрать по вкусу. Добавить специи в картофельную смесь. Добавить кроме этого манку. Все тщательно перемешать.
Приготовить мясорубку с насадкой для приготовления колбасы. Натянуть свиные кишки на насадку и заполнять насадку приготовленной смесью. Завязать конец наполненной колбасы кулинарной нитью или обычными нитками.
Таким образом приготовить все колбаски.
Приготовить противень, смазать его растительным маслом и уложить всю подготовленную картофельную колбасу домашнюю. Проколоть в нескольких местах колбасы зубочисткой, чтобы выходил лишний воздух.
Духовку разогреть до 180 градусов. Отправить противень с колбасой в духовку. Готовить картофельную колбасу до зарумянивания. Когда колбаса хорошо зарумянится, значит, она готова. На это понадобится около часа.
Подробно процесс приготовления блюда смотрите в видеоролике на канале Светланы Черновой
Метки: Картофельная колбаса |
Простое и вкусное картофельное пюре. ТОП-6 рецептов. Выберите свой рецепт |
Простое и вкусное картофельное пюре. ТОП-6 рецептов. Выберите свой рецепт
Пюре, приготовленное по этому рецепту получается очень нежное и неимоверно вкусное. Пюре благодаря сыру и сметане будет просто таять во рту. Попробуйте.
Ингредиенты:
Пюре с сыром и сметаной.
Попробуйте еще одно вкусное пюре, которое я, честно говоря, просто обожаю, я готовлю пюре с бульоном своим родным очень часто, и все просто в восторге, подавать его можно к мясу, рыбе и овощам, украсить гренками. Все гениальное просто!
Ингредиенты:
Пюре с бульоном.
Пюре с жареным чесноком очень вкусное и полезное, и во время холодов поможет укрепить ваш иммунитет и предотвратить простудные заболевания, так, как ни для кого не секрет, что чеснок хороший в этом помощник.
Ингредиенты:
Пюре с жареным чесноком.
Пюре со шкварками очень вкусное и достаточно сытное блюдо. Замечательно подходит к овощам и свежим салатам. Попробуйте, вам обязательно понравиться.
Ингредиенты:
Пюре со шкварками.
Пюре со шкварками очень вкусное и достаточно сытное блюдо. Замечательно подходит к овощам и свежим салатам. Попробуйте, вам обязательно понравиться.
Приготовим еще одно пюре, с ореховым вкусом, для любителей неимоверных вкусов. Пюре получается супер вкусное.
Ингредиенты:
Пюре с орехами.
Метки: картофельное пюре |