ТОРТ "ПРАГА" |
На Провідну Неділю спекла цей торт. Рецепт чудовий - буду пекти ще не раз! (брала з інтернету).
Оскільки мною випробуваний - можу сміло рекомендувати.
Зазначу, що робиться торт дуже легко і просто, без всяких заморочок і "сюрпризів".
Отже рецепт.
Тісто
2 яйця
1 скл.цукру
1 скл. сметани ( я брала 15 %)
1/2 банки згущеного молока ( не вареного!!!).
3 ст.л.какао
1 ч.л. соди погасити
1,5-2 скл.муки (додати спочатку 1,5 скл, якщо тісто буде рідке потрошки досипати і вимішувати,
консистеція тіста - густа сметана)
Всі компоненти змішати між собою (я нічого не збивала), вилити все тісто в змащену та пристенену пергаментом форму ( в мене d=21 см).
Випікати при 180 градусів 45-50 хв. Корж може зверху потріскати - не страшно, верх заливається шоколадною глазур"ю. Перевіряти готовність зубочисткою - при проколюванні має витягатися сухою.
Готовий корж вистудити на решітці, розрізати на 3-4 частини.
Поки печеться торт готуємо пропитку і крем.
Пропитка
1/4 скл.води
2 ст.л.цукру
1-2 ст. ложки сиропу (варення) - в мене вироп з домашнього вишневого варення
Все закип"ятити, остудити і холодною пропитати добре розрізані коржі.
Крем - заварний зі збитим маслом і згущеним молоком.
(якщо потрібно, напишу рецепт)
Готуємо безпосередньо перед заливанням торта.
Шоколадна глазур
3 ст.л. какао
5 ст.л. цукру
1,5 ст.л. молока
вимішати, ставимо на маленький вогонь (не бійтеся, що суміш суха - на вогні цукор моментально починає плавитися і маса стає рідкою )
Проварити, весь час помішуючи, 5 хв, зняти з вогню і тут же додати до гарячої маси
50 г масла
Вимішати до його розтоплення і гарячою глазур"ю залити верх торта.
От і вся робота!
Смачного!!!
Рубрики: | кулинария/выпечка |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |