-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в marina_66_

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 15.05.2012
Записей: 9927
Комментариев: 85
Написано: 10170


ТОРТ "ПРАГА"

Понедельник, 27 Апреля 2015 г. 19:54 + в цитатник
Цитата сообщения les77477 Торт "Прага" - рекомендую. Перевірений і випробуваний мною рецепт!

На Провідну Неділю спекла цей торт. Рецепт чудовий - буду пекти ще не раз! (брала з інтернету).

Оскільки мною випробуваний - можу сміло рекомендувати.


Resize of DSCN9770 (700x525, 373Kb)

Зазначу, що робиться торт дуже легко і просто, без всяких заморочок і "сюрпризів".


Отже рецепт.

Тісто

2 яйця

1 скл.цукру

1 скл. сметани ( я брала 15 %)

1/2 банки згущеного молока ( не вареного!!!).

3 ст.л.какао

1 ч.л. соди погасити

1,5-2 скл.муки (додати спочатку 1,5 скл, якщо тісто буде рідке потрошки досипати і вимішувати,

консистеція тіста - густа сметана)

 

Всі компоненти змішати між собою (я нічого не збивала), вилити все тісто в змащену та пристенену пергаментом форму ( в мене d=21 см).

Випікати при 180 градусів 45-50 хв. Корж може зверху потріскати - не  страшно, верх заливається шоколадною глазур"ю. Перевіряти готовність зубочисткою - при проколюванні має витягатися сухою. 

Готовий корж вистудити на решітці, розрізати на 3-4 частини.

 

Поки печеться торт готуємо пропитку і крем.

Пропитка

1/4 скл.води

2 ст.л.цукру

1-2 ст. ложки сиропу (варення) - в мене вироп з домашнього вишневого варення

Все закип"ятити, остудити і холодною пропитати добре розрізані коржі.

 

Крем - заварний зі збитим маслом і згущеним молоком.

(якщо потрібно, напишу рецепт)

 

Готуємо безпосередньо перед заливанням торта.

Шоколадна глазур 

3 ст.л. какао

5 ст.л. цукру

1,5 ст.л. молока 

вимішати, ставимо на маленький вогонь (не бійтеся, що суміш суха - на вогні цукор моментально починає плавитися і маса стає рідкою )

Проварити, весь час помішуючи, 5 хв, зняти з вогню і тут же додати до гарячої маси

50 г масла

Вимішати до його розтоплення і гарячою глазур"ю залити верх торта.

От і вся робота!

Смачного!!!

 


 

Рубрики:  кулинария/выпечка

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку