Пляцок МЕДУЗА |
|
Метки: пляцок |
Пляцок "СМАК КУРАГИ" |
Переважає за смаком все ж таки курага, не дивлячись на інші інгредієнти, такі як кокос, арахіс ...
⠀
🏵️Інгредієнти:
Форма 36*25
⠀
🏵️КОКОСОВИЙ КОРЖ:
6 білків
6 ст.л.цукру
2 ст.л.крохмалю
100 г кокосової стружки
Білки збити з цукром, додати крохмаль, кокос, легко вимішати, викласти на змащене деко з пергаментом, випікати при 170 г до 15 хв
⠀
🏵️КОРЖІ НА БІЛКАХ:
8 білків
7 ст.л.цукру
4 ст.л.крохмалю
3 ст.л.оцту
2 ч.л.розпушувача
Білки збити з цукром, додати оцет, крохмаль, розпушувач,поділити на дві частини.
Має бути два білі коржі.
Тісто викласти на деко з пергаментом,посипати арахісом.
Пекти при 170 -150 10-15 хв.
⠀
🏵️КОРЖІ НА ЖОВТКАХ:
8 жовтків
100 г цукру
5 ст.л.олії
4 ст.л.сметани
2 ч.л.розпушувача
1 - 1,5 скл.борошна
Жовтки збити з цукром до пишності, додати, олію, сметану, розпушувач, борошно.
Поділити на дві частини, має бути два жовті коржі.
Пекти при 170 г 10-15 хв.
⠀
🏵️КРЕМ НА ЖОВТКАХ:
400 г масла
100г цукру
0,5 л молока
6 жовтків
2 ст.л.крохмалю
ванільний цукор
Молоко налити в каструлю, поставити на вогонь і нагріти.
Яєчні жовтки з'єднати з цукром і ванільним цукром за допомогою міксера.
Всипати крохмаль в отриману масу і ще раз добре перемішати.
Тонкою цівкою влити гаряче молоко в суміш жовтків, цукру і борошна, безперервно помішуючи. Потім молочно-яєчну суміш знову вилити в каструлю і відправити на вогонь.
Варити, постійно помішуючи, до загустіння на невеликому вогні до 5 хвилин. Крем зняти з вогню і остудити.
Збити масло, поступово додаючи заварний крем( за бажанням коньяк)
⠀
🏵️Додатково:
500 г кураги
2 ст.л цукру (можна без)
200 мл води
🏵️100 г подрібненого арахісу
⠀
Курагу промити, залити водою, додати цукор( за бажанням) і проварити до м'якості
Після блендерувати, хай охолоне.
⠀
🏵️Перекладати:
Корж на білках з арахісом+крем+корж на жовтках+пюре кураги+крем+кокосовий корж+крем+корж на жовтках+пюре кураги+крем+корж на білках з арахісом.
Зверху прикрасити за бажанням🤗
|
Метки: пляцок |
ляцок НАМИСТО ІМПЕРАТРИЦІ |
форма 25*35
Макові коржі
4 яйця
150 гр цукру
100гр сметани
200гр сухого маку
1ч.ложка амоняку
1ч.ложка розпушувачу
1 ст.муки
Яйця збити з цукром добавити всі інші інгрідієнти, випікти 2 коржі
Тісто для рулетів
6 жовтків
100гр цукру
150 гр масла
3ст.ожки сметани
пачка розпушувачу
муки скільки забере
тісто має бути як на вареники
ділимо тісто на 4 частини
Розтачуємо тісто , по ньому викладаємо трішки варення, у мене вишневе, посипаємо родзинками,журавлиною та горішками. Закручуємо рулетом і викладаємо у форму. Таким ж чином формуємо рулети з інших частин тіста. В форму ставимо 4 рулети,таким чином щоб вони були впритик один до одного. Печемо при температурі 180 градусів 25 хв.
Після того як остигнуть не розділюємо один від одного, у нас виходить корж з рулетів.
Маса
350гр масла
500 гр вареного згущеного молока
Дати пляцку настоятись 12 год, тоді ставимо у холодильник на 3 год і можемо куштувати!
|
Метки: пляцок |
Один із моїх улюблених десертів торт-пляцок “Марусенька” |
Для коричневого бісквіту:
Яйця – 7 штук (великих)
Цукрова пудра – 1 склянка
Борошно – 140 г
Какао – 50 г
Для горіхового коржа:
Білки – з 5 великих яєць
Цукрова пудра – 200 г
Волоські горіхи – 250 г
Борошно – 1 ст.л.
Крохмаль – 1 ст.л.
Для крему:
Молоко – 500 мл
Ванільний цукор – 15 г
Жовтки – з 5 великих яєць
Цукрова пудра – 150 г
Крохмаль – 1,5 ст.л.
Масло – 250 г
Для просочування:
кавовий лікер (або заварена кава) – 1/3 склянки
Вода – 1/3 склянки
Для глазурі:
Шоколад – 80 г
Вершки (не менше 30%) – 80 мл
Рецепт приготування
Яйця варто заздалегідь дістати з холодильника. Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
Білки акуратно відокремлюємо від жовтків. Білки збиваємо до міцної піни, поступово вводимо цукрову пудру. По одному додаємо яєчні жовтки, не перестаємо збивати. До яєчної маси просіюємо борошно та какао. Акуратно з допомогою лопатки вмішуємо сухі інгредієнти в яєчну масу.
Форму (25х35) застеляємо пергаментом (нічим не змащуємо). Обережно викладаємо тісто на форму. Випікаємо при температурі 160 градусів 30-35 хвилин. Виймаємо готовий корж з духовки. Підняти на відстань 30 см над столом (чи підлогою) і відпустити (кинути). Дати коржу охолонути і розрізати на два коржі.
Горіхи дрібно січемо (можна перемолоти на м’ясорубці). Збиваємо білок до густої піни, поступово вводимо цукор і збиваємо до гладкої маси, як на безе. До білкової маси додаємо горіхи, борошно та крохмаль, акуратно вмішуємо їх лопаткою.
Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто на форму, вирівнюємо. Випікаємо при температурі 170 градусів 30-40 хвилин. Виймаємо з форми, охолоджуємо.
До молока додати ванільний цукор, поставити на вогонь та довести до кипіння, зняти з вогню. Жовтки з цукровою пудрою збивати до утворення світлої маси, додати крохмаль і продовжувати збивати до однорідної маси. Тонкою цівкою вливаємо 100 мл гарячого молока та знову збиваємо. Додаємо жовткову масу до решти молока, добре вимішуємо та ставимо знову на вогонь. Варимо до загустіння, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню, перекладаємо крем у керамічний посуд і накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона доторкалася до поверхні крему. Залишаємо крем охолоджуватися.
Масло збиваємо міксером до пишної маси. В три заходи додаємо до масла охолоджений заварний крем. Збиваємо після кожного додавання, до гладкої маси.
Змішуємо лікер з водою, цією сумішшю ми будемо просочувати коржі.
Збираємо пляцок. Кладемо один шоколадний бісквіт на піднос та просочуємо половиною рідини для просочування. На просочений корж викладаємо половину крему, розрівнюємо. На крем викладаємо горіховий корж, зверху решту крему. Накриваємо другим коричневим коржем та просочуємо його рештою рідини. Ставимо пляцок в холодне місце для просочування на 6-8 годин.
Приготуємо глазур. У каструльці добре прогріти вершки, майже до кипіння. Зняти з вогню та додати подрібнений шоколад. Залишити на 2 хвилини. Добре розмішати до однорідної маси. Заливаємо глазур’ю охолоджений пляцок та відправляємо на холод, щоб глазур застигла.
Пляцок готовий! Смачного!
|
Метки: пляцок |
БОРЩЕВАЯ ЗАПРАВКА |
Метки: рецепты |
ТОР - 14 Подборка вкусных домашних сыров! |
Метки: рецепты |
Баклажаны в медовом маринаде - нежная и вкусная заготовка на зиму |
Метки: рецепты |
Торт из кабачков |
Красивое, простое блюдо, которое украсит ваш стол. Вкусный торт из кабачков отлично подойдет к любому праздничному меню. Аромат этой закуски не оставит вас равнодушными, вам обязательно захочется съесть кусочек. У кабачков есть одна особенность - летом они намного дешевле. Так что, наслаждаемся кабачками.


Метки: рецепты |
Рецепты для микроволновки - 1922 рецепта |
Сообщество на Li.ru: Рецепты для микроволновой печи
Рецепты для микроволновки - 1922 рецепта
Метки: рецепты |
Цветная капуста жареная во фритюре |
Когда кто-то думает, что цветная капуста, жаренная во фритюре, впитывает много жира, то это не так. Готовим бланшированную капусту, а мокрая капуста жир не впитывает. Жариться тонкий слой кляра из муки и яиц. Капуста под ним мягкая и сочная. Читать далее
Метки: закуски |
Ароматные и нежные рыбные котлеты. Простой и удачный рецепт! |

Метки: рыба |
Ленивые голубцы |

Метки: вторые блюда |
Киевский торт (очень вкусный!) |


Корж:
Белки (яйца большие) — 7 шт
Сахар — 2 ст (400 гр)
Щепотка соли
Кукурузный краxмал — 4 ст.л
Измельченные орехи кешью (у меня грецкие) — 150 гр
..................
Крем:
Желтки — 6 шт
Сахар — 120 гр
Молоко — 220 мл
Сливочное масло — 400 гр (мягкое, комн. темпер.)
Бренди, коньяк — 2 ст.л
Какао — 1,5 ст.л (порошок)
Метки: торт |