Хочу поділитися рецептом дуже смачних булочок. Булочки виходять дуже смачними, м'якими, зовсім не кришаться і залишаються свіжими протягом тривалого часу. Ваш бургер буде найсмачнішим саме з цієї булкою! Підходять для поста!
Складові:
Борошно ............ 330 г
Вода ................... 200 мл
Цукор ................. 10 г
Манна крупа ....... 30 г
Сухі дріжджі ........ 5 г (1 ч.л.)
Рослинна олія ..... 35 г
Сіль ..................... щіпка
Спосіб приготування:
1. Дріжджі (5 г) з'єднуємо з цукром (10 г), теплою водою (200 г), манкою (30 г) і 1 ст.л. борошна і залишаємо на 10 хвилин;
2. Додаємо в цю суміш борошно, що залишилося (315 г), сіль (3 г), рослинна олія (35 г) і замішуємо тісто. Тісто має вийти не дуже липким, але може трохи липнути.
3. Накриваємо миску з тістом і ставимо в тепле місце для підйому на 1 годину (я ставлю в ледь теплу духовку на 40-45 хвилин).
4. Коли тісто збільшилося в 2-2,5 рази, дістаємо і викладаємо на змащений олією стіл. Обминаємо 2 хвилинки і формуємо руками або на столі колобки.
5. Викладаємо майбутні булочки на папір для випічки 9 шт 3 * 3, залишаючи місце між ними.
6. Накриваємо деко з булочками і ставимо в тепле місце для ще одного підйому на 20-25 хвилин.
7. Коли булочки добре виросли змащуємо їх водою і присипаємо кунжутом.
8. Ставимо в розігріту духовку до 190-200°С на 10-12 хвилин. Не турбуйтеся, цього часу достатньо.
9. Булочки готові, коли добре подрумянились зверху.
10. Дістаємо гарячі булочки і 2-3 рази скроплюємо водою з пульверизатора. Накриваємо чистими рушниками і залишаємо остигати. В результаті виходять дуже м'які і ароматні булочки!
Зберігати можна в пакеті, щоб не висихали і залишалися м'якими.
Смачного!!!