Макові коржі:
Яйця -4 шт
Цукор-2 скл.
Сметана-1 скл.
Мак-1 скл.
Борошно-2 скл.
Амоній -1 ст.л.
(Склянка - 250 мл.)
Яйця збити з цукром. Почергово добавляти, збиваючи, сметану ( змішану з амонієм), мак, борошно. Тісто розділити і спекти два коржі при температурі 180 градусів.( до сухої скалки). Діаметром 22-24 см.
Білий корж.
Яйця-6 шт.
Цукор-1 скл.
Борошно-1 скл.
Розпушувач-1 ч.л.
(склянка - 250мл.)
Яйця збити з цукром до густої маси . Додати борошно з розпушувачем і акуратно вимішати. Спекти корж такого ж діаметру, що і макові.
Крем:
Масло-400 г.
Варене згущене молоко-1 б.
М'яке масло збити і по столовій ложці додавати згущене молоко( не зупиняючи міксер).
Желе:
Вода-300 мл.
Желе-1 п.
Желе ( те, яке вам до смаку) розвести в воді. Нехай охолоджується.
Банан-1 шт.
Ну от у нас всі коржі спечені, крем і желе підготовлене! Можемо складати торт.
В білому коржі маленькою стопкою вирізаємо дірки.
Беремо перший корж- маковий. Змащуємо його кремом. Далі кладемо білий корж з дірочками , які заповнюємо дрібними шматочками банана і желе ( воно має вже добре охолонути, найкраще, щоб було напівготовим).
Ставимо в холодильник, щоб желе повністю загусло.
Змащуємо кремом і накриваємо маковим коржем.
Оздоблюємо за вашим бажанням .( У нас цукровий лист,)
Смачного!!!.