Источник
Простой рецепт нежного «наполеона» без заморочек - (0)Ингредиенты: • Яйцо — 2 шт. • Молоко — 1 л. &bull...
Курица в кефире - (0)Ингредиенты: Бедра куриные — 600 г Картофель — 6 шт. Черри — 6 шт. Кефир — 200 мл Чеснок — 3 зу...
Аджапсандал - (0)Необходимые продукты: баклажаны - 1 кг помидоры - 600 г картофель - 500 г перец сладкий - 2 стру...
Интересный узор спицами🧶 - (0)Источник
Пляцок "Мідний вершник". |
Шукаєте ,що спекти на свята новенького.
Ось він! Згадала от ,що цей пляцок був дуже смачний, може комусь і згодиться.
Оригільно поєдналися всі складові рецепту- це макові і медові коржі,тай ще улюблений крем з грецькими горіхами.
Пляцок виходить великий, високий і дуже ситний,не нудний.
Рецепт перевірений, отож пропоную спробувати, ця випічка прикрасить ваш святковий стіл!
Випікала, розмір форми 24 см на 24 см
Тісто 1- медові коржі
Яйця 2 шт.
Цукор 1 скл.(200гр)
Мед 2 ст.лож.
Масло вершкове 100 гр
Сода 1.5 ч.лож.
Борошно (скільки візьме тісто, нагадує як на вареники)
Тісто 2-маковий корж
Яйця 3 шт.
Амоній для печива 1 ч.лож.(неможна замінювати на соду чи розпушувач)
Цукор 250 гр.
Сметана 250 мл.
Мак сухий 250 гр. (перемелений)
Борошно 250 гр .
Крем
Масло вершкове 500 гр.
Варене згущене молоко 500 мл.( Іриска варена Первомайський завод)
Грецький горіх 1 скл.
Коньяк 1 ст.лож.
Шоколадна глазур
Какао 2 ст.лож.
Цукор 1 ст.лож.
Масло вершкове 50 гр.
Сепараторна сметана 4-5 ст.лож.повних
Все ретельно перемішати, постійно помішуючи довести до кипіння не кип'ятитимо!
Приготування медових коржів.
Тісто (1)
Всі складові рецепту (крім борошна) розігріти на водяній бані- цукор, масло вершкове,мед постійно помішуючи,щоб цукор розчинився, додати збиті виделкою яйця швиденько розмішати вінчиком, додати соду ( не потрібно гасити оцтом) продовжувати варити до 5-7 хв . постійно помішуючи, утворюється пінка так повино бути.
Зняти з водяної бані, дати вистинути до кімнатної температури.
Далі необхідно додати просіяне борошно,замісити ніжне тісто,як на вареники Залишити у холодильнику на 1 год.(я випікала одразу)
Поділити на 6 частин, розкачувати тонко на пергаменті .
Випікала при температурі 180* до зарумянінння (десь по 4–5 хв). Печеться швидко!
Приготування макового коржа
Тісто( 2)
збити яйця з цукром, додати ( розчинити 1 ч. лож. амоняку у сметані) мак,просіяне борошно,нагадує тісто густу сметану.
Випікала при 180 * 15 - 17хв.перевірити зубочисткою. Коли охолоне, розрізати навпіл.
Крем
Збити окремо згущене молоко і масло вершкове, потім по ложці додавати молоко в збите масло, коньяк.
Грецький горіх підсушити у духовці, посікти ножем,або за допомогою качалки.
Збираємо торт
2 медові коржі
Маковий корж
2 медові коржі
Маковий корж
2 медові коржі
Кожен корж перемазати кремом і посипати грецькими горіхами.
Залишити торт на ніч у холодильнику
Хай все вдається і смакуєте на здоров'я.
Рубрики: | Кулинария/Выпечка, мелкая |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |