-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19318


Панкейки під соусом

Воскресенье, 13 Сентября 2020 г. 11:39 + в цитатник

Тісто (все відміряно мірними стаканами і ложками):
500 мл борошна
0.5 чайної ложки розпушувача тіста
0.5 чайної ложки соди харчової
0.25 чайної ложки солі поваренної
2++ столові ложки цукру
2 яйця (розміром прям нормальні)
приблизно 500 мл кефіру - додавати до консистенції густої сметани.
2 ст. ложки сонячникової олії після всього.

Перемішати сухі інгредієнти, далі вмішати яйця, щоб було схоже на купу крихт. Далі поступово вливаємо кефір і розмішуємо. Дивимося щоб кінцева консистенція була як густа сметана. Якщо є комочки - не дуже страшно цим млинцям це. Вливаємо в кінці 2 ст ложки соняшникової олії, щоб не треба було лити олію на сковорідку Смажимо на середньому вогні з двох боків. Перевертати коли побачите бульбашки з необсмаженої сторони (і почекаєте трохи, поки не набридне). На відео я трохи недосмажив млинець до прям коричневого, але це можна і треба робити. Головне не підпалити.

Соус яблучно-кальвадосна іриска, який я піддивився у Гордона Рамсі. Інгредієнти:
1 тверде яблуко (краще зелені породи типу Грані Сміт)
100 гр коричневого цукру (можна і не коричневого, звісно, але це додає аромату однозначно)
50 мл кальвадосу (в ідеалі. Якщо ніт - то віскі, коньяк. Мабуть віскі краще не сильно смолистий)
200 мл вершків (можна трохи менше, але не сильно)

На дуже розігріту сковорідку кидаємо яблука нарізані дольками. Смажимо до скоринки і (УВАГА) вливаємо калвадос і ДУЖЕ ДУЖЕ ШВИДКО накриваємо кришкою (вона має бути на поготові) і зменшуємо вогонь до середньо-маленького. Пари спирту здіймаються на відкритій сковорідці, а ми не хочемо спалити кухню. Через пару хвилин (або навіть менше) ви відчуєте що запах алкоголю пішов і можна обережно відкривати кришку. Далі всипаємо цукор, даємо йому трохи всмоктати олію і соки яблук і трохи попливти на дні . Після цього вливаємо вершки , змішуємо і даємо побурлити до темно-коричневої консистенції (це одночасно карамелізація цукру і заварювання іриски). Знімаємо, коли густо і смачно (обовязково куштуємо) Подаємо млинці з цим соусом і ванільним морозивом. Смачного. Така підлива точно викликає вау ефект. Але млинці і самі собою дуже смачні. Так що якщо вас це відео надихнуло щось зготувати - пишіть у коментах, поділимось враженнями! До зустрічі!

Готові влаштувати собі млинцеві американські гірки?

На изображении может находиться: десерт и еда
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики:  Блины, оладьи
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку