Цитата сообщения Галина_-_Галинка
Kolaczki - польське різдвяне печиво

Швидкість приготування: Швидко (до 1 години)
Складність приготування: Нормально
Спосіб приготування: Рецепти для духовки
Інгредієнти
Масло сливочное
220 г.
творог (домашній, ніжний)
220 г.
мука пшеничная
300 г.
джем
300 г.
пудра сахарная
50 г.
соль
1 г.
сахар ванильный
20 г.
Розраховано на 12 порцій
Інгредієнти
Чудове традиційне польське різдвяне печиво. Ніжне, крихке, особливе.Тісто складається лише з трьох компонентів: сиру, борошна і масла.Ні яєць, ні цукру, ні сметани.Таке тісто обов«язково має вилежатись в холодильнику хоча б 5 годин, а краще і 8. Добре тісто замісити ввечері, а випікати зранку.
Поєднання такого смачного крихкого тіста з джемовою начинкою просто чудове.
Ще раз переконуюсь, що рідвяна випічка — це насправді особлива різдвяна візитівка кожної країни. Польща виявилась в цьому плані на висоті.
Приготування
Для приготування тіста масло слід розтерти з борошном:
Kolaczki - польське різдвяне печиво
Вмішати сіль і м»який сир. Сир має бути пастоподібної консистенції, ніжний, без грудочок, не сухий:
Kolaczki - польське різдвяне печиво
Замісити тісто і поставити в холодильник на 8 годин:
Kolaczki - польське різдвяне печиво
Розтачати тісто товщиною 4 мм і порізати квадратиками 4х4 см:
Kolaczki - польське різдвяне печиво
Викласти на середину з куточка в куток 1 чайну ложку густого повидла чи джему. Сполучити протилежні кінці квадрата і добре защипати, щоб кутики при випіканні різдвяного печива не розкрились знову::
Kolaczki - польське різдвяне печиво
Випікати 12-14 хвилин при 190*С. Готове печиво притрусити цукровою пудрою з ванільним цукром.
Kolaczki - польське різдвяне печиво
Польського різдвяного печива виходить чималенько — 70-75 штук.Буде чим пригощати рідних і гостей дуже довго:
Kolaczki - польське різдвяне печиво
Смачного!