-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Saturchak

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 1) О_Самом_Интересном

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 18.11.2015
Записей: 4155
Комментариев: 186
Написано: 4378


Без заголовка

Среда, 23 Декабря 2015 г. 18:11 + в цитатник
Цитата сообщения Арина_Ярига

Пляцок “Крувка” (“Корівка”)
 

Бісквітний пляцок з кавовим суфле

Цей пляцок – один з моїх найулюбленіших, які пече моя свекруха. Випічка такого типу (маю на увазі з печивом, вареною згущенкою та суфле) є дуже популярною у Польщі, а ми активно перебираємо досвід сусідів і заодно розширюємо кордони української кухні

Що являє собою цей пляцок – бісквіт з кремом, два шари печива з вареною згущенкою між ними та кавове суфле зверху. Перфектний смак, оригінальне поєднання інгредієнтів і дуже смачний пляцок – як результат.

Печиво до цього пляцка ліпше брати тверде: крекер вершковий, “Корівка” чи ще якесь. Печиво
“До кави” свекруха радила не брати, бо воно набирає вологу і його стає дуже багато.
Бісквітний пляцок з кавовим суфле

Інгредієнти

Бісквіт
8 яєць
160 г борошна
200 г цукру
0,5 ч.л. розпушувачу

Крем
1 уп. солодкого пудингу
1,5 скл. молока
300 г масла

Кавове суфле
2 ст.л. желатину
1,5 скл. молока
1 ч.л. розчинної кави
2 уп. загущувачу для молока (або упаковка крему, що збивається на молоці)

близько 200 г печива (краще крекери або якесь тверде, типу “Корівка”)
1-1,5 банки вареної згущенки

Приготування

Бісквіт. Приготуйте бісквіт з 8 яєць. Для цього білки збийте на круту піну, поступово додаючи цукор. Тоді додатйе жовтки і злегка вимішайте ложкою. По тому акуратно і поступово всипте просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. Можна замінити частину борошна 1-2 ст.л. кокосової стружки, за бажанням. Акуратно вимішайте ложкою.

Тісто викладіть до форми на пергамент і випікайте близько 40 хвилин при температурі 180°-200°С. Як охолоне, розріжте готовий бісквіт на два коржі.

Крем. Зваріть пудинг за інструкцією, але на 1,5 скл. молока, щоб був твердіший. Викладіть його у посудину і залиште вистигнути. Тоді з масла та пудінгової маси приготуйте крем. Для цього спочатку збийте міксером масло, яке має бути кімнатної температури, і до нього по одній ложці додавайте пудингову масу, продовжуючи збивати до утворення однорідної маси. Усілякі есенції, ароматизатори, коньяки – це все вітається і додається за бажанням.

Складаємо пляцок таким чином: нижня частина бісквіту, тоді половина крему, верхня частина бісквіту, друга половина крему. Зверху викладаємо шар печива, тоді шар вареної згущенки, знову печиво. На печиво викладаємо кавове суфле.

Суфле. Желатин розведіть у 100 г води, а як розбухне, загрійте на плиті. Потрібно, щоб усе добре розчинилося, але не кипіло. Вистудіть желатин до кімнатної температури.

У холодному молоці розчиніть 1 ч.л. розчинної кави, тоді додайте загущувач і збийте. Замість молока із загущувачем можна використати вершки для збивання – думаю, ефект буде той самий, тільки трохи жирніше. І коли та маса буде збита, додайте  вистиглий желатин і ще трохи збийте. Але не дуже довго, бо та маса швидко застигає.

Практично одразу потрібно накладати це суфле на верхній шар печива і швиденько рівняти. Боки пляцка можна вирівняти або цією пінкою, або кремом. Присипте зверху за бажанням шоколадом, кокосовою стружкою чи іншою посипкою для краси.

Смачного вам пляцка

http://easy-cooking.com.ua/?p=2291

Этот корж - один из моих любимых, которые печет моя свекровь. Выпечка такого типа (имею в виду с печеньем, вареной сгущенкой и суфле) является очень популярной в Польше, а мы активно перенимаем опыт соседей и заодно расширяем границы украинской кухни

Что представляет собой этот корж - бисквит с кремом, два слоя печенья с вареной сгущенкой между ними и кофейное суфле сверху. Перфектные вкус, оригинальное сочетание ингредиентов и очень вкусный корж - как результат.

 

Печенье к этому пирогу лучше брать твердое: крекер сливочный, "Коровка" или еще какой-то. Печенье

"К кофе" свекровь советовала не брать, потому что оно набирает влагу и его становится слишком много.

 

 

Ингредиенты

 

Бисквит

8 яиц

160 г муки

200 г сахара

0,5 ч.л. разрыхлитель

 

Крем

1 уп. сладкого пудинга

1,5 ст. молока

300 г масла

 

Кофейное суфле

2 ст.л. желатина

1,5 ст. молока

1 ч.л. растворимого кофе

2 уп. загуститель для молока (или упаковка крема сбивается на молоке)

 

около 200 г печенья (лучше крекеры или какое-то твердое, типа "Коровка")

1-1,5 банки вареной сгущенки

 

Приготовление

 

Бисквит.

Приготовьте бисквит из 8 яиц. Для этого белки взбейте в крутую пену, постепенно добавляя сахар. Тогда додайте  желтки и слегка перемешайте ложкой. Затем аккуратно и постепенно всыпьте просеянную муку, перемешанное с разрыхлителем. Можно заменить часть муки 1-2 ст.л. кокосовой стружки, по желанию. Аккуратно перемешайте ложкой.

 

Тесто выложите в форму на пергамент и выпекайте около 40 минут при температуре 180 ° -200 ° С. Как остынет, разрежьте готовый бисквит на два коржа.

 

Крем. Сварите пудинг по инструкции, но на 1,5 ст. молока, чтобы был твердый. Выложите его в сосуд и оставьте остыть. Тогда из масла и пудинговои массы приготовьте крем. Для этого сначала взбейте миксером масло, которое должно быть комнатной температуры, и к нему по одной ложке добавляйте Пудинговое массу, продолжая взбивать до образования однородной массы. Всевозможные эссенции, ароматизаторы, коньяки - это приветствуется и добавляется по желанию.

 

Составляем корж следующим образом: нижняя часть бисквита, тогда половина крема, верхняя часть бисквита, вторая половина крема. Сверху выкладываем слой печенья, тогда слой вареной сгущенки, снова печенье. На печенье выкладываем кофейное суфле.

 

Суфле. Желатин разведите в 100 г воды, а как разбухнет, загрийте на плите. Нужно, чтобы все хорошо растворилось, но не кипело. Вистудить желатин до комнатной температуры.

 

В холодном молоке растворите 1 ч.л. растворимого кофе, тогда добавьте загуститель и взбейте. Вместо молока из загустителей можно использовать сливки для взбивания - думаю, эффект будет тот же, только немного жирнее. И когда та масса будет сбита, добавьте остывший желатин и еще немного взбейте. Но не очень долго, потому что и масса быстро застывает.

 

Практически сразу нужно накладывать это суфле на верхний слой печенья и быстро сравнивать. Бока пирога можно выровнять или этой пенкой или кремом. Присыпьте сверху по желанию шоколадом, кокосовой стружкой или иной посыпкой для красоты.

 

Приятного аппетита  

Рубрики:  выпечка

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку