Я пробувала багато різних сирних запіканок, але коли спробувала цю, зрозуміла, що такої повітряної і ніжної ще не їла. Вона випікається під сметанною
Просто рекомендую вам її зробити. Порадуйте себе і своїх дітей.
Інгредієнт: сир (як крем по консистенції) - 700 грам,
яйця - 2 штуки,
манна крупа - 3 столові ложки,
сіль-шепотка,
ванілін - щіпка,
цукор - 3-4 столових ложки ( на ваш смак),
родзинки - 2 жмені.
Для заливки:
сметана - 400 грам (від 20%),
яйце - 1 штука,
цукор - 2-3 столових ложки,
ванілін - щіпка,
кукурудзяний крохмаль - 1 столова ложка.
Приготування починаємо з нижнього шару. Включаємо духовку на 160 градусів. Якщо у вас сир зернистий, потрібно його пробити блендером або перетерти через сито, щоб він став як крем. Збиваємо в посуді яйця, сіль і цукор. Додаємо до них сир, ванілін і манну крупу. Знову все розмішуємо до об'єднання. Родзинки моємо і додаємо в загальну масу. Якщо не любите - можете без родзинок.
Я випікала запіканку в скляній формі. Дно і боки змастила вершковим маслом і трохи посипала манною крупою. Розмір моєї форми 17 на 26 см. випікаємо запіканку 25 хвилин в режимі "верх-низ".
В цей час приготуємо сметанну заливку. У мисці змішуємо яйце, цукор, ванілін і крохмаль. Потім додаємо сметану і все розмішуємо. Готово. Коли нижній шар пропечеться, дістаємо і заливаємо зверху заливку. Трохи потрясемо форму, щоб все розподілилося рівномірно. У мене залишилося 3 столових ложки цієї заливки (не вмістилося все). Все ставимо в духовку і ще випікаємо 10 хвилин. Вимикаємо духовку і даємо запіканці постояти там ще 5 хвилин.
Готовий десерт можна їсти і в теплом, і в холодному вигляді. Запіканка дуже смачна, повітряна і ніжна.
Приємного вам апетиту