-Метки

holiday home sweet home акция аптека для души аромакосметика ароматерапия аюрведа бальзамы бирки ваниль вдохновение винтаж волшебство выпечка город мой родной декупаж дизайн для сайта желания женское здоровье женщина закуски здоровье зима идея иллюстрации интерьер кастильское мыло книги композиция эфирных масел кондиционер для волос косметика ручной работы крем крем ручной работы кулинария лаванда лавандовое мыло лавандовое мыло с нуля любимые фильмы магазин emilia магазин натуральной косметики магия масло для лица и тела масло ши мой мыльный магазинчик молочко для снятия макияжа музыка мыло мыло ручной работы мыло с нуля мыловарение настроение натуральная косметика натуральная косметика ручной работы натуральное мыло натуральный крем новогоднее мыло новогоднее мыло с нуля новый год оливковое мыло органическая косметика осень/autumn пирог пицца позитив позитивное мышление полезные советы полезные ссылки польза натуральной косметики природа психология рабочие моменты релакс рождество рукоделие ручная работа салаты симорон специи средства по уходу за телом и лицом ссылка стоит посмотреть стоит приготовить сыворотка для лица творчество тоник для лица тоник ручной работы торты украина упаковка фильмы фильмы 2014 черновцы шаблоны шампунь ручной работы шампунь своими руками эзотерика этикетки эфирные масла юмор

 -Всегда под рукой

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Julia_Mayer

 -Подписка по e-mail

 


торт "Прага"

Понедельник, 23 Мая 2016 г. 12:50 + в цитатник
Цитата сообщения les77477 моя проба нового рецепту торту "Прага" з деякими уточненнями. РЕКОМЕНДУЮ!!!

Маю таку звичку - як зустріну цікавий рецепт, то не заспокоюся до тих пір, поки його не випробую:))) Ось так сталося і з рецептом "Праги", який я виставила постом нижче тут:

 [url]http://www.liveinternet.ru/users/les77477/post391263111/

Коржі:

2 яїчка

1 скл.цукру

6 ст.л. 21% сметани (рівні)

2 ч.л. поташу погасити оцтом

6 ст.л. згущеного молока (рівні)

4 ст.л. какао (дуже мені подобається какао на вагу, яке продають в АШАНІ)

1,5 скл. просіяної муки ( в кінці).

 

Я в захваті! Торт печеться надзвичайно просто, а вийшов - просто ідеально смачний, повітряний, легкий, з багатим, насиченим смаком.

Мої доповнення по ходу випікання і приготування.

1. Коржі випікала в тортівниці d = 21см, пристеленій пергаментом та змащеній маслом і посипаній сухарями.

2. З даної кільклсті тіста я випікала 2 коржі при температурі 175 гр. по 30 хв кожен (провіряємо готовність паличкою).

3. Дати коржам повністю вистигнути і перерізаємо кожен навпіл (виходить 4 коржі)

4. Крем готую заварний, мій улюблений 

2 скл. молока (1 скл кип'ятимо, 1 скл відставляємо)

1 скл. цукру

2 яїчка

2 ст.л. муки

1 ст.л. крохмалю (я люблю густий крем, тому ложки міряю з ковпаком, хочете рідший - беріть рівні ложки)

ванільний цукор, дрібка солі (обов'язково!)

хто любить можна додати 2 ст.л. какао

1 ч.л.масла (додаємо в кінці, коли зняли крем з вогню!!!)

1 скл молока виливаємо в банячок (я беру алюмінієвий), доводимо до кипіння. У ще 1 скл.холодного молока додаємо всі складники, крім масла, змішуємо вінчиком, щоб не було грудочок і вливаємо в кипляче молоко, весь час помішуючи. Продовжуючи весь час мішати, варимо крем до загустіння (десь 5 хв), знімаємо з вогню та вмішуємо 1 ч.л.масла. Воно потрібно для того, щоб в заварному кремі не утворювалася, при вистиганні, кірочка. Даємо крему вистигнути до кімнатної температури.

200г масла кімнатної температури гарно збиваємо міксером і в 3 заходи, продовжуючи збивати, додаємо холодний крем. Виходить повітряний, дуже смачний та легкий крем і його дуже багато.

5. Охолоджені коржі пропитую сиропом (не обов'язково це робити, але я люблю мокрі коржі у випічці) та густо перемащую кремом. Також, тільки злегка, обмащую краї торта. Верх покриваю тоненьким слоєм абрикосово-персикового варення. 

Пропитка:

1 ч.л.згущеного молока

1ч.л.цукру

0,5 скл кип'яченої води

1 ч.л. коньяку або горілки,чи лікеру

Ставлю торт в холодильник щоб "вхопився" тим часом роблю шоколадну глазур.

6. Шоколадна глазур :

4 ст.л. цукру

2 ст.л. какао добре змішуємо між собою.

вливаємо 

6 ст.л. кип'ятку

Ставимо на малесенький газ і уварюємо 5 хв (маса почне гуснути). Знімаємо з вогню, швиденьки вмішуємо 

1ч.л. масла і тут же (гарячим) заливаємо верх торту, розрівнюючи та даючи глазурі вільно стікати.

7. Ставлю в холодильник на ніч.

 

 

Метки:  
Понравилось: 1 пользователю

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку