торт "Прага" |
Маю таку звичку - як зустріну цікавий рецепт, то не заспокоюся до тих пір, поки його не випробую:))) Ось так сталося і з рецептом "Праги", який я виставила постом нижче тут:
[url]http://www.liveinternet.ru/users/les77477/post391263111/
Коржі:
2 яїчка
1 скл.цукру
6 ст.л. 21% сметани (рівні)
2 ч.л. поташу погасити оцтом
6 ст.л. згущеного молока (рівні)
4 ст.л. какао (дуже мені подобається какао на вагу, яке продають в АШАНІ)
1,5 скл. просіяної муки ( в кінці).
Я в захваті! Торт печеться надзвичайно просто, а вийшов - просто ідеально смачний, повітряний, легкий, з багатим, насиченим смаком.
Мої доповнення по ходу випікання і приготування.
1. Коржі випікала в тортівниці d = 21см, пристеленій пергаментом та змащеній маслом і посипаній сухарями.
2. З даної кільклсті тіста я випікала 2 коржі при температурі 175 гр. по 30 хв кожен (провіряємо готовність паличкою).
3. Дати коржам повністю вистигнути і перерізаємо кожен навпіл (виходить 4 коржі)
4. Крем готую заварний, мій улюблений
2 скл. молока (1 скл кип'ятимо, 1 скл відставляємо)
1 скл. цукру
2 яїчка
2 ст.л. муки
1 ст.л. крохмалю (я люблю густий крем, тому ложки міряю з ковпаком, хочете рідший - беріть рівні ложки)
ванільний цукор, дрібка солі (обов'язково!)
хто любить можна додати 2 ст.л. какао
1 ч.л.масла (додаємо в кінці, коли зняли крем з вогню!!!)
1 скл молока виливаємо в банячок (я беру алюмінієвий), доводимо до кипіння. У ще 1 скл.холодного молока додаємо всі складники, крім масла, змішуємо вінчиком, щоб не було грудочок і вливаємо в кипляче молоко, весь час помішуючи. Продовжуючи весь час мішати, варимо крем до загустіння (десь 5 хв), знімаємо з вогню та вмішуємо 1 ч.л.масла. Воно потрібно для того, щоб в заварному кремі не утворювалася, при вистиганні, кірочка. Даємо крему вистигнути до кімнатної температури.
200г масла кімнатної температури гарно збиваємо міксером і в 3 заходи, продовжуючи збивати, додаємо холодний крем. Виходить повітряний, дуже смачний та легкий крем і його дуже багато.
5. Охолоджені коржі пропитую сиропом (не обов'язково це робити, але я люблю мокрі коржі у випічці) та густо перемащую кремом. Також, тільки злегка, обмащую краї торта. Верх покриваю тоненьким слоєм абрикосово-персикового варення.
Пропитка:
1 ч.л.згущеного молока
1ч.л.цукру
0,5 скл кип'яченої води
1 ч.л. коньяку або горілки,чи лікеру
Ставлю торт в холодильник щоб "вхопився" тим часом роблю шоколадну глазур.
6. Шоколадна глазур :
4 ст.л. цукру
2 ст.л. какао добре змішуємо між собою.
вливаємо
6 ст.л. кип'ятку
Ставимо на малесенький газ і уварюємо 5 хв (маса почне гуснути). Знімаємо з вогню, швиденьки вмішуємо
1ч.л. масла і тут же (гарячим) заливаємо верх торту, розрівнюючи та даючи глазурі вільно стікати.
7. Ставлю в холодильник на ніч.
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |