Без заголовка |
Может быть не ко времени про заготовки, но тем не менее - а то забуду.
|
Без заголовка |
Багато хто любить саме солодкі мариновані помідори. І закрити таку консервацію просто. Тут не знадобиться багато зелені, а для додаткового смаку потрібно використовувати болгарський перець. Хоча за бажанням, спеції можна брати на свій смак.
Цукру в маринад потрібно буде покласти більше звичайного.
Необхідні інгредієнти:
Приготування
На дно кожної чистої літрової банки покладіть по листу лаврового листа, по 5 горошин запашного перцю, по одній гвоздиці. Також киньте кілька квадратиків перцю, заздалегідь очищеного і порізаного.
Наповніть невеликими щільними томатами банки, вставляючи між ними перець. Залийте окропом, накрийте кришками і залиште на 15 хвилин прогрітися.
Якщо у вас овочі свої, то маринад можна робити з цієї ж води. Злийте її в каструлю і додайте цукор і сіль. Поставте на плиту, закип’ятіть і проваріть близько 3 хвилин.
Коли розсіл покипить, влийте в нього оцет і перемішайте, доведіть до повторного кипіння, але вже не кип’ятіть.
Залейте маринадом помідори, герметично закатайте, переверніть і укутайте теплою ковдрою. Потрібно, щоб проходила пасивна стерилізація.
Через добу приберіть в льох або в комору на зберігання. Це смачні і солодкі томати, які дуже легко закрити.
Вдалих заготовок!
|
Без заголовка |
Обов’язково в цьому році приготую паску саме за цим рецептом!
Підготуйте продукти. Приступимо!
1. Спочатку потрібно зробити опару. Для цього в теплому молоці (38-39 градусів) розчиніть дріжджі, сіль і цукор.
2. Додайте дві-три столові ложки борошна, розчиніть його і залиште опару в теплі на 10-15 хвилин. Я ставлю на батарею і накриваю рушником.
3. Коли опара покриється дрібними бульбашками, як пінна шапочка, значить вона готова. Додайте розтоплене вершкове масло, сметану, яйця, перемішайте.
4. Всипте частину борошна, куркуму і почніть замішувати тісто, спочатку ложкою, а потім руками на столі.
5. Тісто не повинно бути крутим, але досить щільним і пластичним. Залиште його в теплі під рушником на 1,5 години підходити.
6. Ізюм залийте окропом, залиште на 5 хвилин, потім злийте всю воду. Додайте родзинки в тісто, обімніть руками тісто, замісіть знову в грудку.
7. Розділіть тісто на 4 частини. Формочки змастіть рослинною олією, покладіть тісто, воно повинно займати не більше третини формочки, бо росте дуже добре. Приберіть в теплу духовку паски на 30-40 хвилин, щоб підійшли.
8. Коли тісто буде майже врівень з краєм форми, увімкніть духовку на 180 градусів і випікайте паски за 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
Хочу зупиниться на формочках, я печу в товстостінних алюмінієвих, це дуже зручно, в них паска ніколи не пригорає і не пристає. Дуже сподобалися антипригарні і силіконові формочки, проте все ж змащувати їх рекомендую, це дозволить зберегти форму довше. Якщо хочете пекти у паперових, то раджу їх просто вкладати в алюмінієві форми, тоді випічка вас не підведе. У мене були випадки, коли паперові формочки просто втрачали форму від ваги тіста, тому купую паперові тільки для маленьких пасок.
9. Готові паски остудіть у формі, потім обережно вийміть.
10. Робимо глазур:
Для глазурі знадобиться охолоджений яєчний білок, 3 ст. л цукрової пудри. Міксером або электровіньчиком збийте білок спочатку на малих обертах, коли маса буде досить насичена киснем, збільшуйте обороти і збивайте до піків. Потім додайте цукрову пудру, перемішайте глазур.
Глазур готова! Консистенція глазурі після додавання цукрової пудри буде більш ніжною. Можна додати пару крапель лимонного соку.
На паски нанесіть глазур, посипте посипкою чи задекоруйте на власний смак. Як красиво прикрасити паску ми писали раніше (Прикрашаємо паску на Великдень: 11 красивих ідей).
Світлого вам свята!
|
Без заголовка |
Це рецепт паски легендарної Дарії Цвек. Печіть, не сумнівайтеся: все вдасться!
• 1 кг борошна (не більше і не менше),
• 400 г молока,
• 10 жовтків,
• 100 г дріжджів,
• 200 г масла або маргарину,
• 300 г цукру,
• 100 г родзинок,
• 0,5 ч. ложки солі,
• цедра лимона.
Замісити опару: дріжджі розчинити у теплому молоці, додати 100 г цукру і 200 г борошна, добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвоє.
Відтак додати решту цукру, жовтки, сіль і борошно, вимісити, додати родзинки, цедру. Замісити до однорідності і наприкінці влити розтоплений, але охолоджений жир.
Місити приблизно 10–15 хв, поки тісто не почне відставати від рук. Поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвоє. Тоді його прим’яти і зачекати, щоб знову підросло.
Розкласти тісто у форми, заповнюючи 1/3 об’єму, дати знову піднятись удвоє.
Духовку нагріти до температури 200 °С. Поставити паски і через 10 хв зменшити температуру до 170–160 °С. Випікати ще 50 хв.
З цієї порції виходить 3 паски діаметром приблизно 18, 20 і 25 см.
Смачного!
|
Без заголовка |
Ингредиенты:
2-4 тушки кальмара
2 ст.л. сметаны
1 ст.л. муки
1-2 ст.л. сливочного масла.
Соль и черный перец
Немного кипятка в чайнике.. )
Приготовление:
Кальмаров разморозить, очистить от внутренностей.
|
Без заголовка |
Недавно нашла свой старый блокнот с рецептами. Там, где не ожидала найти. Думала - потерян. Начала в него записывать в год, когда вышла замуж. 1979. А потеряла лет двадцать назад. *с ума сойти, какие цифры, стольконеживут*
Перечитала.
И прослезилась, и посмеялась, вспоминая.
Больше половины рецептов готовить не буду. Но есть интересные. Совсем немного. Один из них - медовый торт. А ведь он тогда у меня отлично получался, всегда на бис. Я о нем и забыла совсем. Лет тридцать не готовила. Ну, в смысле, этот рецепт. Потом другой прижился на много лет.
Вчера - ровно месяц, как бросила курить. И почему-то особенно остро именно вчера захотелось. Прям сильно-сильно. Мыкалась, мыкалась. Решила тортик замутить, отвлечься. И что хочу сказать. Тортик не заслужил такого забвения.
Не, не Америку открываю. Просто поделиться хочу. А вдруг кому пригодится.
|
Без заголовка |
Собирать грузди одно удовольствие, как для начинающих грибников, так и для опытных. Все потому, что растут они большими группами. В нашей стране можно найти несколько видов этих грибов: настоящий (сырой), черный, желтый, осиновый и перечный.
|
Без заголовка |
Его создатели утверждают, что салат «Чингисхан» это то блюдо после которого гости к «Шубе» даже не притронутся
Создатели рецепта уверяют, что яркий слоеный салат с черносливом и орехами станет лучшим решением для праздничного застолья из всех возможных!
Многие уверены, что оригинальная заправка — верный способ сделать любой салат вкуснее в разы. Однако сегодня мы докажем, что даже с обычный майонезом можно создать настоящий кулинарный шедевр!
САЛАТ С ЧЕРНОСЛИВОМ И ОРЕХАМИ
ИНГРЕДИЕНТы таковы:
|
Без заголовка |
для БІСКВІТУ:
яйця - 4 шт.
цукор - 100 г
борошно - 100 г
кукурудзяний крохмаль - 1 ст.л.
для БЛАКИТНОГО КРЕМУ-ЖЕЛЕ :
молоко - 500 мл
ванільний пудинг - 1 шт. (40 г)
цукор - 2 ст. л.
чорничне желе - 1 шт. (90 г)
для БІЛОГО КРЕМУ-ЖЕЛЕ :
сметана - 400 г
лимонне желе - 1 шт. (70 г)
цукрова пудра - 2 ст. л.
гаряча вода - 150 мл
для ЧОРНИЧНОГО ЖЕЛЕ:
чорничне желе - 1 шт. (90 г)
гаряча вода - 300 мл
ВІДЕОРЕЦЕПТ:
https://m.youtube.com/watch?v=J2T1gWiuL3o&t=9s
|
Без заголовка |
Пляцок / торт "Вышиванка" - новый рецепт (не повторяет уже известную рецептуру). Для этого торта выпекаются два многослойные коржы в которых сочетаются какаовое тесто, бисквит, вишни, мак. Между коржами кофейный крем с шоколадной крошкой. Вкусный, праздничный рецепт. ● © АВТОРСКИЙ НОВЫЙ РЕЦЕПТ (новая рецептура, старое название) ● РАЗМЕР формы = 32х24 или 25х35 см. ______________________________________________________ 💠 ИНГРЕДИЕНТЫ 💠 МНОГОСЛОЙНЫЙ КОРЖ (печь 2-ва коржи): - какаовое тесто - вишнёвая начинка - белковый бисквит - маковый слой * КАКАОВОЕ ТЕСТО (расчет для 2-х коржей) * 200 г мягкого сливочного масла; 100 г сахара; щепотка соли; щепотка ванильного порошка; 5 г разрыхлитель выпечки; 4 яичных желтка; 50 г сметаны; 40 г какао; 350 г муки высшего сорта. * ВИШНЁВАЯ НАЧИНКА (расчет для 2-х коржей) * 600 г мороженых вишен без косточек; 100 г сахара; 1 ч.л. корицы; 40 г кукурузного крахмала. * БЕЛКОВЫЙ БИСКВИТ (расчет для 2-х коржей) * 8 яичных белков; 200 г сахара; ванильная эссенция; 80 г муки высшего сорта. * МАКОВЫЙ СЛОЙ (расчет для 2-х коржей) * 4 яичных белка; 100 г сахара; 40 г топленого охлажденного сливочного масла; 200 г молотого сухого мака. для выпечки: форма 32х24 или 25х35 см; пергамент; растительное масло. * КОФЕЙНЫЙ КРЕМ * 500 г молока; 1 ст.л. растворимого кофе; 200 г сахара; 8 яичных желтков; 50 г муки; 300 г сливочного масла; 100 г шоколадной крошки или тертого шоколада (по желанию). * ШОКОЛАДНАЯ ГЛАЗУРЬ * 100 г чёрного шоколада; 50 г молока.
https://www.youtube.com/watch?v=mE_gcNVv4EY&feature=share&fbclid=IwAR3ATv35IBHeUX-rgdISCpw5sEYK0rU8ZLNICEV7v8BHxZXsyQbPtBbX8a0
|
Без заголовка |
Деньги из рук в руки не передают, лучше положить на тарелочку, предназначенную для денег.
Деньги на открытом месте не держат, нужно прикрыть их газеткой, книжкой или еще чем-то.
Ключи на стол в доме не кладут, они должны висеть на крючке или на специальной полочке.
Только что полученные деньги сразу не тратят, они должны переночевать дома.
Не вытирают стол салфетками, руками.
Яйца об стол не бьют
Ложки выемкой вверх на столе не кладут.
Нож на столе не оставляйте – к безденежью и ссорам.
|
Без заголовка |
Ингредиенты:
Паста — 250 Грамм
Креветки — 500 Грамм
Лук-порей — 50 Грамм
Сливки — 200 Миллилитр
Сливочное масло — 1 Ст. ложка
Оливковое масло — 2 Ст. ложка
Соль, перец — 0 По вкусу
Приготовление:
Разморозьте и очистите креветки.
|
Без заголовка |
|
Без заголовка |
|
Без заголовка |
На форму 24см
Тісто: 1скл. води, 100г маргарину, 4 яйця, 150 г борошна, щіпка солі
Воду, маргарин та сіль доводимо до кипіння, додаємо борошно , добре перемішуємо , готуючи на малому вогні 2хв.
У гаряче тісто вмішуємо по 1 яйцю, перемішуючи до гладкої консистенції.
Форму застелити пергаментом та змастити маслом .Викласти тісто ( з поданих складників -2 коржі, пекла окремо,замішуючи тісто щоразу свіже ( ділила складники) Випікати в добре розішрітій духовці 200-220° поки не зарумяниться.Залишити в духовці вистигати.
Крем:1 ст.л. крохмалу,2 ст.л борошна,1,5 скл. молока, 2 жовтки,0,5 скл цукру, сік 1 лимона, 300 г масла
У кипляче молоко додати масу із холодного молока, крохмалу, борошна, цукру з жовтками, (вливати повільно) варити до загустіння 3-5 хв, остудити.
У добре збите масло по 1 ст л додати холодну масу, та сік з лимону.
Готові коржі перемастити кремом, охолоджувати в холодильнику не менше 8 год.
СМАЧНОГО)
|
Без заголовка |
Часто стала готувати вдома котлети з філе риби. Виходять вони у мене дуже соковитими і смачними, тому розлітаються просто на ура. Цьому рецептом мене навчила моя знайома, яка все життя пропрацювала кухарем. І далі я поділюся їм з вами.
Як приготувати найсмачніше рибна страва?
Насамперед давайте визначимося з інгредієнтами. Для приготування вам буде потрібно наступне:
Батон потрібно нарізати скибочками і залити молоком, залишивши на деякий час. Лук очистити і дрібно нашинкувати, після чого пропустити через м’ясорубку разом з філе риби і батоном. У фарш додати яйця, сіль і перець, і все добре перемішати.
Вершкове масло нарізати невеликими кубиками. Це і є секретний інгредієнт, про який мені розповіла кухар. Беремо трохи фаршу, всередину загортаємо масло і надаємо котлети бажану форму. Обвалюють котлети в паніровці і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
Ось, власне, все і готово, можна подавати до столу з різним гарніром. Цей рецепт подарував моїй родині смачна страва, адже раніше я ніколи не готувала рибні котлети.
|
Без заголовка |
|
Без заголовка |
Без заголовка |
|
Без заголовка |
Дуже смачний пляцок без крему по старому перепису "Їжак"
Все викладається у форму і випікається.
Форма 20×30
Склянка 200 мл.
Рецепт:
борошно пшеничне 600 гр.
маргарин(масло) 300 гр.
цукор 200 гр.
1 пакетик ванільного цукру
1 пакетик розпушувача 18гр.
1 склянка сметани
2 ст.л какао порошка
4 жовтки
4 білки
120 гр.цукрової пудри
густе варення чи повидло
грецькі горіхи(рублені)
Смачного!😋
|
Без заголовка |
Сначала займемся грибами с луком – эти ингредиенты готовить дольше всего. Лук режем полукольцами и обжариваем на растительном масле на небольшом огне до прозрачности и легкой золотистости. Будьте внимательны и следите за луком постоянно: он быстро подгорает, поэтому не забывайте помешивать содержимое сковороды.
Грибы (я брала шампиньоны) нарезаем пластинками (или кубиками, если хотите) и добавляем к луку на сковороду, перемешиваем и готовим все вместе в течение 10-15 минут на небольшом огне. После солим и перчим по вкусу и оставляем остывать.
Тем временем у нас есть возможность заняться другими ингредиентами. Начнем с куриной грудки. Для этого рецепта нам нужна копченая куриная грудка – она очень вкусная, ароматная и в салате будет очень хороша. Режем куриное филе небольшими кубиками или тонкими брусочками.
|
Без заголовка |
|