-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19325


самса

Понедельник, 21 Февраля 2022 г. 00:01 + в цитатник
Це такі узбекські пиріжки зі слоєного тіста, які досить легко приготує кожний.
Що нам потрібно:
Тісто:
🥟 борошно 0,5 кг
🥟 чайна ложка солі
🥟250 мл води
Для прослойки тіста:
🧈 топлене вершкове масло - 80-100 гр
(🧄 часник - пару зубочків - за бажанням)
Фарш:
🍖 шматок яловичини вагою близько 500 гр (я не мала яловичини, то взяла курячу грудку. Смак, звичайно, зовсім інший, але теж дуже смачно)
🍖 курдюк (бараняче сало). Можна замінити свинячим - 100 гр
🍖 цибуля - 0,5 кг, або менше, якщо не любите смаку цибулі. Але з нею соковиті виходять ці пиріжки. Я мала всього 2 цибулини, то додала до них ще 2 дрібно порізаних яблука)
🍖спеції: червона мелена паприка, кумину чайна ложка і перцю меленого чорного чайна ложка.
🍖 із необов'язкового (але смачного) я додала до маринаду соєвий соус
Для змащення самси:
🥚 яйце
🥟 зерна кунжуту
Приготування:
Тісто🥟: замісити густе тісто із поданих інгредієнтів. Вимішувати буде важкувато, але так має бути. Через 5-7 хв тісто зліпиться в кульку. Обгорнути її плівкою або покласти в харчовий пакет і відправити в холодильник на 1,5 години, щоб воно добре розслоїлося.
Фарш🍖:
М'ясо подрібнити ножем на невеличкі шматочки, сало так само, додати дрібно порізану цибулю (і за бажанням, яблуко). Посолити, додати спеції і соєвий соус (можно без нього, але мені так смачніше). Залишити маринуватись під кришкою на годину при кімнатній температурі.
Тим часом повертаємося до тіста. Вийняти з холодильника, розказати його тоненько, як на пельмені, у формі великого прямокутника.
Беремо розтоплене тепле масло, змішане з роздавленим часником, і мастимо ним наше тісто по всій його поверхні.
Потім тісто скручуємо тоненьким рулетом вздовж довшого краю, щільно скручуючи,щоб було якомога менше повітря у рулеті. Потім цю ковбаску згортаємо "слимаком" і викладаємо на суху тарілку хвилин на 20, щоб тісто добре розслоїлося.
Через 20 хвилин розгортамо знову наш рулетик до стану ковбаски і нарізаємо його невеликими кружальцями десь по 3 см товщиною і розкатуємо кожне таке кружальце як на вареники, тільки трохи більше, приблизно до величини блюдечка. На середину викладаємо фарш і защипаємо, згортаючи трикутним конвертом. Краї або защипнути, або накласти один на одного. Я защипувала, щоб потім сік не витікав. Потім перекладаємо нашу самсу на деко, мастимо розбовтаним яйцем і посипаємо кунжутом. Відправляємо в духовку на пів години до рум'яного кольору. Запахи по дому розносяться неймовірні. Домашні ледве дочекались, поки ці пиріжки спечуться 🙂
Повірте, це дуже смачно!😋🧄🥟
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики:  Выпечка/Пирожки
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку