ФОКАЧЧА! Італійський_хліб! |
Якщо чесно, я не очікувала, що він буде настільки смачний, мене спонукав більше інтерес до зовнішнього вигляду, хотілось погратися в малюнок. Але він реально дууууже смачний... а зааапаааахххх... це треба відчути. Отже для приготування нам знадобиться:
250 грам борошна;
200 мл теплої води;
7 грам дріжджів (сухих);
1 ч.л цукру;
1/2 ч.л солі;
2 ст.л оливкової олії.
Дріжджі розводимо в теплій воді та додаємо в просіяне борошно в якому уже є цукор, сіль. Добавляємо 2 ложки олії і перемішуємо тісто. Пишу перемішуємо бо процес виглядає скоріше як перемішування до однорідності аніж замішування, тісто буде рідкувате (муки більше не добавляйте). Перемішали ручками, накрили харчовою плівкою, рушником і в тепле місце на годину. Тісто підійшло, ви його чуть «обім‘яли» і ще раз нехай підійде. Далі берете форму, яку душа бажає.. я хотіла круглий хліб тому взяла круглу роз‘ємну на 26 см в діаметрі. Застелила дно пергаментом, (можна змастити олією), і виклала туди тісто. Боки форми я теж змастила олійкою. Легкими рухами формуємо тісто по бляшці чи формі. Руки змочіть олійкою, щоб тісто до вас не «чіплялося»).Якщо тісто не піддається відразу, не «тягніть», дайте йому постояти ще хвилини 10-15, воно знов чуть підійде і можна буде легко «дотягнути» його по формі. Тісто ніжне тож і поводимося з ним ніжно). А тепер до начинки/прикрашання. Тут що душа ваша бажає. Можете просто зробити заглиблення і розмістити там помідорки чері та оливки, притрусити травами. В ідеалі добре якщо є розмарин (в мене його не було).Скажу від себе що дуже запашним хліб робить цибулька... ммм., чуєте аромат!? Ні? То ідіть швидше пекти хлібчик..
Розмістили начинку і дайте тісту ще підійти хвилин 20-30. Тоді збризніть тісто оливковою олією і ставте випікатися.
Випікаємо в розігрітій духовці 15-20-30 хв при температурі 200 градусів. Та глядіть, не спаліть).
Рубрики: | Выпечка/Хлеб |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |