Пухкі та ніжні пряники на кефірі. За цим рецептом готують більшість господинь
|
|
Четверг, 14 Мая 2020 г. 00:16
+ в цитатник
Пропонуємо приготувати дуже смачні пряники з продуктів, які залишаються постійно у кожного з нас у холодильнику. За цим рецептом готують більшість господинь та їхні родини залишаються в захваті від цих смачних пряників на кефірі.
Для приготування вам знадобиться:
-
Кефір – 350 мл.;
-
Жовтки курячі – 2 щт.;
-
Білок курячий – 1 шт.;
-
Цукор – 200 гр.;
-
Мед натуральний – 1 столова ложка;
-
Олія рафінована – 3 столові ложки;
-
Сода харчова – 1 чайна ложка;
-
Борошно пшеничне – 2,5 склянки.
Для глазурі необхідно:
-
Білок курячий – 1 шт.;
-
Цукор – 3 столові ложки.
Як приготувати пряники:
-
Збийте 2 жовтки, 1 білок, цукор, мед, кефір та олію.
-
Додайте поступово борошно та соду. Замісіть тісто. Воно повинно бути не дуже крутим.
-
Розкатуйте тісто товщиною 1 см та вичавите кружечки – склянкою.
-
Деко застеліть пергаментом та викладіть пряники на невеликій відстані.
-
Готуйте при температурі 180 градусів на протязі 25 хвилин.
-
Приготуйте глазур. Збийте білок з цукром. Повинна утворитися біла, стійка суміш.
-
Через 25 хвилин відкрийте духовку, намастіть пряники глазур’ю та випікайте їх ще на протязі 10 хвилин.
-
Дістаньте пряники, викладіть на красиву тарілку.
Пряники виходять м’якими, ніжними та будуть танути в роті.
Приємного чаювання!
Метки:
пряники
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-