паска супер здобна |
Мука-1 кг
Дріжджі свіжі - 50гр.
Молоко 500 мл
Масло 100гр
Смалець 30 гр
Сметана -200 гр
Сіль -1 ч.л
Яйця-5 шт
Цукор -400гр
Ванільний цукор- 4ч.л
Цедра лимона ,апельсина
Родзинки -100гр
Олія 2-3 ст.л
Для початку слід викласти всі продукти на стіл, вони повинні бути кімнатної температури. Готуємо опару: з'єднати дріжджі, 2 ст.л цукру, тепле молоко та декілька столових ложок муки із загальної норми. Залишити в теплі для активізації дріжджів.
Яйця розділити на жовтки і білки. Білки збити з сіллю до піків. Жовтки збити з рештою цукру та ванільним цукром.
Об'єднати опару, жовтки, білки та всю муку.
Додати сметану, цедру. Масло та смалець розтопити і охолодити. Все з'єднати ложкою, руками вимішувати не потрібно. Залишити тісто підходити в теплі. Повинно збільшитись втричі. Мені на це пішло 2 години.
Опісля тісто осадити ложкою , додати родзинки. Залишити знову для підйому. (1.5 години)
Тісто знову збільшилось втричі. Руки змастити олією, осадити тісто. Змащуючи руки в олію набирати потрібну кількість тіста та заповнювати ним форми на 1/3. Залишити тісто підходити в формах. ( В мене 40 хвилин). Має підрости вдвічі. Можна змастити жовтком, або випікати так.
170 градусів 10 хвилин і ще 30 хвилин на 160. Паска виходить дуже здобна, солоденька, пухка, немов хмаринка.
Рубрики: | Выпечка/Паски, куличи |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |