До вашої уваги піцца, хоча не зовсім і піцца, якщо і піцца, то наша - українська)) Скоріше це відкритий пиріг "а ля піцца".
|
|
Воскресенье, 11 Ноября 2018 г. 18:48
+ в цитатник
Тісто в мене "моє традиційне") Рецепт я писала і до булочок, і до "плюшок" :
250 мл. теплої води
3 ст.л. цукру
1 ч л. солі
70 гр.вершкового масла
2 ст.л олії
1 яйце
1 пакетик (11 гр ) сухі дріжджі
550 гр. борошно
В мене вимішує хлібопічка. Якщо вручну, то все робите, як завжди з дріжжовим тістом, єдине що - масло я даю дуже м'яке, не розтоплюю. Ця порція буде на велике деко з духовки, якщо то буде завеликий для вас пиріг, зробіть на ту форму, яка вас влаштовує, а з тіста, що лишиться можна зробити щось солоденьке- пиріжечки, цукрові булочки, макові міні-рулети, тощо.
На деко викладаю пергамент, тісто, щоб був бортик, відпочиває хв 10. Тоді в духовку (180град). ще хв. на 10 .Я трошки "підпікаю" , щоб не було гливке, коли буде кетчуп чи аджика. Витягаю і починаю творчо працювати). Отже змащую домашньою аджикою ( в мене не гостра), а ви за своїм смаком. Далі всі шматочки ковбаски, копченого, або відварного м'яска, все що лишилося " безхозним" після бутербродів)) , далі соломкою солоні ( в мене бочкові домашні) огірочки, на них - нарізані слайсами сирі печериці. На них - кружельця помідор. Зверху тертий сир - не рясно, без фанатизму)) Все це залити сумішшю із яєць і сметани. На мою форму 30х40 - 3 яйця+ 5 ст л. сметани. Цією ж сумішшю промазую і бортики. Зверху посипати італійськими або прованськими травами. Випікайте до рум'яного гарного кольору. Коли дістанете з духовки - притрусіть зверху сухим часником. Не обов'язково, але смаааачноооо)))
Метки:
пицца
Процитировано 3 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
3
Процитировали
-
0
Сохранили
-