Пляцок "Кольорова смакота "🌈🍰😋
|
|
Понедельник, 15 Октября 2018 г. 20:55
+ в цитатник
Інгредієнти:
Бісквіт:
-4 яйця
-1 скл. борошна(в мене ємкість 220мл. )
-3/4 скл. цукру
-1 ч.л. розпушувачу
-1 ст.л. оцту
Суфле:
-300 мл вершків
-2 уп. желе різних кольорів
-2 ст.л. цукрової пудри
Маковий корж:
-5 білків
-3/4 скл. цукру
-1/2 скл. маку
-1/2 ч.л. розпушувачу
-1 ст.л. борошна
Приготування:
Бісквіт:
Білки збийте міксером із цукром. Жовтки перемішайте з оцтом та розпушувачем, тоді додайте до збитих із цукром білків і акуратно перемішайте ложкою, рухами знизу вверх. В кінці додайте борошно і так само делікатно перемішайте ложкою .Форму (в мене 20×30см.) застеляємо пергаментом і змащуємо маслом або ж олією. Випікайте близько 30 хв. при температурі бл. 180 градусів. Як вистигне, розділіть на дві частини. Можна просочити бісквіт якимось сиропом, алкоголем чи фруктовою есенцією – це за бажанням.
Суфле:
Кожну упаковку желе розводимо в 1 скл. кип’ятку. Вершки добре охолодіть в холодильнику, тоді розділіть навпіл та збийте кожну частину міксером. Як желе трохи охолоне і почне легко тягнутися, додайте його до вершків, туди ж відправте по 1 ст.л. цукрової пудри в кожну частину. Збиваємо дві кольорові маси міксером ще по хвилині і ставимо в холодильник, щоб трохи загусло.
Маковий шар:
Білки збиваємо з цукром, як на бісквіт, до твердих піків. Тоді додаємо мак, борошно та розпушувач. Тонкий шар з тої маси випікаємо при температурі 180 градусів не довше 20 хвилин.
Збираємо пляцок:
На сам низ кладемо першу частину бісквіта, тоді виливаємо одну частину суфле, тоді кладемо маковий шар, тоді другу частину суфле і накриваємо другою частиною бісквіта.
Зверху можна полити шоколадною поливкою або просто посипати кокосовою стружкою чи подрібненими горіхами.
Смачного!😊
Нехай усім вдається!😘❤
Метки:
пляцок
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-