-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19318


Ті самі “Світязькі” пончики! Чотири рецепти від господинь

Суббота, 14 Июля 2018 г. 19:32 + в цитатник
1 (647x493, 107Kb)
Відпочинок на Світязі асоціюється з пончиками. З чорницями, вишнями, згущеним молоком… Пончики – гордість світязьких господинь, а їхній рецепт вони часто тримають у секреті. Але ми їх відшукали і зібрали в одній публікації!
Рецепт 1. Світязькі пончики

1 л води, 1 скл. олії, 1 скл. цукру, 2 п. ваніліну, 100 г свіжих дріжджів, борошно.

До води додати олію, яка щойно закипіла. Як охолоне, до суміші додати цукор, ванілін та дріжджі. Далі, поступово вимішуючи, потрібно додати борошно. Головне – взяти якісне борошно та дуже добре вимісити тісто на столі. Воно повинно бути гладким, як пластилін, інакше пончики не вдадуться. Дати тісту зійти хоча б 30 хв і вже тоді можна приступати до ліплення. Пончики обсмажити на олії. Не варто класти на сковороду одразу багато, бо в процесі вони виростають. Із порції має вийти близько 25 пончиків. Коли пиріжки схолонуть, їх можна посипати цукровою пудрою.



Рецепт 2. Світязькі пончики за рецептом волинської майстрині Жанни Голян

0,5 л води, 6 ст. ложок цукру, 6 ст. ложок олії, 50 г дріжджів, борошно.

Воду підігріти, додати цукор і дріжджі, потім олії, поступово вимісити з борошном. Тісто потрібно замішувати не дуже круто, воно має бути середньої консистенції, не густе. Начинку можна обирати на свій смак: чорниці, полуниці, згущене молоко, домашній сир, шоколад, повидло.



Рецепт 3. Світязькі пончики (рецепт із “Волинської газети”)

1 л сироватки, 100 г дріжджів, 50 г горілки, 100 г олії, 200 г майонезу, 0,5 л цукру, 1 ч. ложка розпушувача для тіста, борошно.

Розмішати дріжджі з теплою сироваткою і цукром. Коли почнуть «шуміти», додати решту інгредієнтів. Замісити негусте тісто. Сформувати пончики.



Рецепт 4. Світязькі пончики (рецепт записав відеоблогер Олег Бондаренко під час відпочинку на Світязі)

0,5 л молока, 0,5 л води, 100 г дріжджів, 1 п. ванільного цукру, сіль, цукор, 100–150 г маргарину, 1–2 яйця.

Змішати молоко і воду, обов’язково прокип’ятити, прохолодити до теплого, додати цукор і дріжджі, розчинити. Влити розтоплений маргарин, додаючи борошно, замісити незабите тіто, не густе і не рідке. Коли виросте, сформувати пончики. Дати їм підрости. Під час смаження (у каструлі) мають плавати в олії. Олії не вбирають.
Рубрики:  Жаренное тесто/Пончики жаренные
Метки:  

Процитировано 1 раз

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку