Солодкий перець виходить з яскравим, свіжим ароматом і ви потім зможете додавати його в різні салати, страви, а не купувати в магазині несмачні і без запаху овочі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
солодкий перець, очищений – 2.5 кг;
гострий перець – 1-2 шт;
часник – 3-4 зубчики;
сіль – 1 ст.л;
цукор – 2 ст.л;
коріандр – 1 ст.л;
томатна паста – 40 г і вода – 180 г, оцет 6% – 30 мл, сіль – половина ч.л .;
перець горошок і запашний по 5 шт в банку;
олія соняшникова – 1.5 ст.л в банку.
Незрівнянний болгарський перець на зиму. Найсмачніший і швидкий рецепт без проблем
Процес приготування
Солодкий перець ріжемо так, як вам більше подобається.
Солимо, перчимо, додаємо коріандр, подрібнений часник і шматочки гострого перцю.
Перемішуємо і залишаємо на 2 години, періодично мішаємо.
Розкладаємо в чисті банки салат, додаємо перець горщиком і запашний, вливаємо олію, оцет, томатну пасту, розведену водою або томатний сік домашній, сіль.
Накриваємо кришками і ставимо банки в каструлю на рушник.
Наливаємо воду по плечики банок і стерилізуємо з моменту закипання 30 хвилин.
Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.
Заготівля відмінно виступає в якості закуски або добавки в супи, борщі, тушковані овочі.