-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в lj_lubany_b

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 01.11.2009
Записей:
Комментариев:
Написано: 338




Моя кухонька - LiveJournal.com


Добавить любой RSS - источник (включая журнал LiveJournal) в свою ленту друзей вы можете на странице синдикации.

Исходная информация - http://lubany-b.livejournal.com/.
Данный дневник сформирован из открытого RSS-источника по адресу /data/rss/??aa112ce0, и дополняется в соответствии с дополнением данного источника. Он может не соответствовать содержимому оригинальной страницы. Трансляция создана автоматически по запросу читателей этой RSS ленты.
По всем вопросам о работе данного сервиса обращаться со страницы контактной информации.

[Обновить трансляцию]

Рулет "Торнадо"

Понедельник, 06 Июля 2020 г. 07:00 + в цитатник


Рулет торнадо

Форма 30*40 см, простелена пергаментом

Біле тісто
Збити 3 цілі яйця (150 г - 160 г, середній розмір) з цукром (75 г) до густої, білої, пишної маси. Через сито ввести борошно (80 г), дуже легко перемішати ручним вінчиком.
Помістити на дно форми, розрівняти лопаткою.

Чорне тісто
Збити 3 цілі яйця (150 г - 160 г, середній розмір) з цукром (75 г) до густої, білої, пишної маси. Через сито ввести борошно (50 г) з какао (25 г) та розрихлювачем (2 г.), дуже легко перемішати ручним вінчиком.
Помістити на біле тісто зверху, розрівняти лопаткою.
Зворотною стороною ложки (або любим предметом, ширина 1.5 см) провести бороздки поперек форми, знизу-вгору, по всій площі форми, не відриваючи ложку від дна форми.
Потім провести бороздки вздовж форми, по всій площі , теж не відриваючи ложки від дна форми.

Пекти при 180 град. до готовності (провірити готовність дерев"яною паличкою), орієнтовно 22 хвилини, але треба дивитися, час випічки буде розрізнятися.

Зразу після випічки, гарячим, скрутити разом з пепером (на якому пікся і залишити остигати).

Розкрутити, промастити теплою карамеллю, посипати смаженими, подрібненими грецькими горішками. Зверху помістити крем, закрутити ролом. Полити шоколадною помадкою і помістити в холодильник.

Солена карамель (для рулету використала 1/3 )
В сотейник, чи каструлю (нержавійка, товсте дно) помістити цукор (200 г), рівномірно розправити. На невеликий вогонь, розплавити. Я стараюся не мішати. Тільки в кінці трохи "допомогла" силіконовою лопаткою ("острівці" цукру посунула до розплавленої карамелі). На виході маємо отримати рідку масу коричневого кольору (пишу це для тих, хто робить вперше). Якщо все чорне, або комковата маса - продовжувати не варто, зіпсоване. В розплавлений цукор додати вершкове масло 90 г(82%, якісне, ні в якому разу не спред і не маргарин. При додаванні масла все біде шипіти, піде в неоднорідні комки й буде спочатку виглядати "все пропало" - так має бути, просто ретельно мішайте. В кінці влийте теплі вершки 120г (тільки жирні, магазинні 30 -36% жирності, що буде, як дати сепараторну сметану - не знаю, але я б в цьому випадку не ризикувала), знову перемішати, додати щіпку солі та прибрати з вогню.

Для рулету я використала 1/3 від загальної кількості соленої карамелі.

Крем
Збити 200 г жирних вершків з 50 г цукру(36%, або сепараторна сметана+молоко, чи просто збирана домашня сметана). Додати 100 г маскарпоне і просто перемішати вручну.

Шоколална помадка
Довести до кипіння 30 г вершків і 20 г масла, виключити вогонь, додати 50 г порізаного чорного шоколаду, розмішати.

https://lubany-b.livejournal.com/298756.html


Метки:  


Процитировано 4 раз
Понравилось: 2 пользователям

В"ялене м"ясо

Вторник, 18 Февраля 2020 г. 20:21 + в цитатник
Цьогоріч багато цікавиться в"яленим м"ясом. Це й не дивно - саме чесне м"ясо, напевне, один із найдревніших методів зберігання, а ще дуууууже смачно! Готуємо вже два роки. Виходить, м"ясо пречудове. Готуємо свинину і яловичину.






Дам два рецепти приготування - з нітритною сіллю і без. Я не буду зупинятися на користі, чи шкоді, чи на ризиках приготування. Для себе уяснила, що два рецепти мають право на життя. І там, і там чудовий результат. А ви для себе вирішуйте самі :)

Основні правила:
- м"ясо ХОРОШОЇ якості, не переморожене
- температура для в"ялення м"яса 8-12 град.
- вологість 75 - 85%
- осушка м"яса 33%, треба зважити м"ясо на початку в"ялення
- тонкі шматки готові швидше, але товстіші смачніші

В"ялене м"ясо з використанням нітритної солі

Свіжий, не заморожений попередньо, свинний ошийок вагою 2.2 кг.
Сіль морська 50 г
Сіль нітрітна 50 г
Спеції: чорний перець, сухий часник.
Натерти, завернути в харчову плівку, під прес на 10 днів в прохолодне місце. Перевертати що 2 дні.
Плівку забрати, ще раз натерти чорним перцем і сухим часником. Зробити суміш із молотої солодкої паприки і меленого червоного гострого перцю чілі (пропорції згідно уподобань, ми давали гострого перцю зовсім трохи, лиш для відтінку).
М"ясо повністю обкатати в перцевій суміші, помістити в еластичну формовочну сітку.
Підвісити в прохолодному приміщенні (8-12 град.). Усушка м"яса мінімум 33%. Тобто, з 2.2 кг має залишитися 1,47 кг. У нас це зайняло по часу півтори місяці.

В"ялене м"ясо

М"ясо помістити у лоток, повністю засипати кам"яно. сіллю, зверху помістит прес, на 5 днів. В процесі перевертати, розсол, що утворився - не зливати.
Готове м"ясо забрати з солі, промити, залити холодною водою, десь на 4-5 годин, в процесі зо 2 рази міняти воду.
М"ясо промокнути від вологи.
Натерти прянощами, ми використовуємо на свинину сухий часник, зіру, чорний перець, паприку, перець чілі. Для яловичини дали коріандр, чорний перець, трохи чілі. Прянощами натирати ретельно, обкатувати, що б не було ділянки з "голим" м"ясом. Помістити в еластичну формовочну сітку.
Підвісити в прохолодному приміщенні (8-12 град.). Усушка м"яса мінімум 33%.

https://lubany-b.livejournal.com/298541.html


Метки:  


Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю

Заварні тістечка

Вторник, 18 Февраля 2020 г. 09:16 + в цитатник
Заварні тістечка. Перші - домашній варіант дуже популярних тістечок- маскарпонів, другі - мої фантазії на тему "шу"





Заварні тістечка з сирним кремом та смородиною

Базове заварне тісто (вже його давала):
240 мл води
110 гр вершкового масла
1/4 ч л солі
140г борошна
4 яйця
Довести воду з маслом і сіллю до кипіння (має бути добре кипіння, а не лиш його початок). Всипати борошно і добре перемішати дерев'яною ложкою, поки тісто почне відділятися від стінок (тобто, всипавши борошно, ми не зразу забираємо масу з вогню ).
Зняти з вогню, трохи охолодити, я перемішую в комбайні лопаткою на малих обертах (до такого стану, що б рукою вже можна досягти дна, але має залишатися відчутно теплим), це дуже важливо - в гаряче тісто піде багато яєць, заварне буде мати дуже тонкі стінки, холодне "візьме", навпаки, мало яєць, заварні не будуть пишні.
Ввести по одному яйця, добре перемішуючи що разу. Заварне дуже чутливе до кількості яєць - має вийти шовковисте тісто середньої консистенції. Цього разу в мене були великі яйця, тому дала 3 цілі. Четверте яйце вбила окремо, трохи розколотила й дала його тільки десь 2/3. Дуже важливо вгадати потрібну кількість: якщо дати менше - будуть заварні жосткі, погано ростимуть. Якщо забагато - не триматимуть форму, якщо й почнуть рости - потім впадуть, теж не добре.

Відсадити тісто з кулінарного мішка за допомогою насадки - хризантеми напівфабрикати продовгастої форми (десь 6 см довжиною).
Випікати в розігрітій до 200 ° C духовці , в мене пеклися 28 хвилин. Як показує практика, заварні найчастіше "сідають", бо їх банально недопікають. Поверхня тістечок має бути світло-коричнева, а не жовтенька. Зрозуміло, в кожній духовці буде свій час випічки.

Крем
Спочатку варимо базовий сироп "Шарлот":
Яйце (1 штука) перемішуємо з молоком (150 мл), ретельно перемішуємо вінчиком, тоді всипаємо цукор (200г), перемішуємо та варимо на середньому вогні мішаючи 4 хвилини (від початку кипіння). Забираємо з вогня.
В гарячий сироп даємо поламану на шматочки білу шоколадку (100 г), добре перемішуємо до розчинення шоколаду. Маса нагадує дуууууже добре згущене молоко. Накриваємо, даємо вистигнути.
Збиваємо масло (не надто холодне і не надто м"ягке, 150 г), додаємо нашу заварну масу, і вводимо в кінці кисломолочний сир, перетертий через сито (250 г), перемішуємо вже вручну.

Формування
Начиняємо тістечка знизу за допомогою круглої малої насадки. Декоруємо чорносмородиновим джемом (бажано, що б були цілі ягідки) та білим шоколадом.

Про джем - у мене його не було заготовлено з літа. Але є величезна кількість замороженої чорної смородини. Тому зробила джем з неї, на 1 частину ягід розморожених 0.5 частини цукру, лимонну кислоту щіпку, проварила десь з 10 хвилин, в кінці ввела 1 ч.ложку цитрусового пектину (це не обов"язково).

Тістечка шу

Заварне тісто
Довести до кипіння 100 мл молока і 100 мл води разом з 100 г масла, дрібкою солі та цукру. Забрати з вогню, зразу одноразово ввести все борошно (140 г), перемішати ретельно, вернути на малий вогонь десь на 2 хвилини постійно помішуючи.
Охолодити до теплого (я поміщаю в чашу міксера і лопаткою мішаю на малій швидкості, так швидше вистига), по одному ввести 4 яйця. Тут дещо спинюся: 3 яйця даю під міксер, 4 яйце розбиваю в тарілці і по трохи додаю в тісто і вже вручну вимішую. Для чого це - заварне тісто чутливе до кількості яєць, коли дати більше, тісто зрідне, воно попливе в духовці, погано підніметься. Тому, даючи по-трохи останнє яйце я контролюю густину тіста. Цього разу пішли таки повні 4 яйця.

Відсадити круглою насадкою шарики величиною з грецький горіх, зверху поставити кружок кракеліна (вирізала рюмкою).

Випічка при 210 град. Саме про випічку хочу поговорити. Дуже багато питань і непорозумінь. Найперше - якими ви хочете бачити свої тістечка? Хрустка основа, чи м"які? Це важливо! Для першого варіанту заварні печуться до коричневого кольору поверхні. Для другого - тістечка випікаються до золотистого кольору. Я признаю тільки перший варіант, не люблю м"які заварні. Час випічки буде різним, не хочу вказувати точні хвилини - це пошкодить, а не допоможе! Цього разу не зменшувала вогонь,так і пекла при 210. Нічого не проколювала, не залишала в духовці. це все лишнє - випечене заварне не "сяде", сідають тільки недопечені.

Крекелін
Перемішати до однорідної маси: 60 г цукру, 60 г масла, 40 г борошна, 20 г какао. Розкатати тоненько між двома листами підпергаменту. Трохи підморозити в морозилці.

Крем
На водяну баню помістити поломаний чорний шоколад (100г), міцний розчин кави (40 мл), масло (30 г). Прогріти до розчинення шоколаду, добре перемішати до однорідності. Сепараторну сметану (400 мл) перемішати з білим згущеним молоком (150 г) - збивати разом до густої маси . Ввести шоколадну масу, перемішати ручним вінчиком.

https://lubany-b.livejournal.com/298477.html


Метки:  


Процитировано 3 раз
Понравилось: 2 пользователям

Медовик і трубочки

Среда, 20 Ноября 2019 г. 07:25 + в цитатник
Чудовий рецепт медовика.
Маленькі трубочки з кремом, величиною з мізинець. Тісто від Лени leostrog, дуже вдале! Дякую!!!







Медовик

Помістити в каструльку:
- масло вершкове 180 г
- яйця 3 шт.
- цукор 250 г
- сода 12 г
- мед натур. 100 г
Заварювати на невеликому вогні постійно мішаючи до однорідної маси (довести до кипіння і ще десь хвилину помішати).
Охолодити.
В теплу масу добавити борошно 600 г. Замісити тісто.Поставити на пів години в холодильник
Відщіпувати кусок вагою 100 г.
Розтачати тоненько умовним прямокутником (на силіконовому килимку дуже зручно). Зверху поставити стандартний листок А4, збоків обрізати лишнє. Корж акуратно перенести на лист для випікання (простелити підпергаментом). До обрізків додати тісто що б вийшло 100 г, і знову сформувати корж. У мене вийшло таких 13 коржів і трохи залишилося обрізків.
Пекла при 180 град. зразу на 3 рівнях, тобто за один раз зразу 3 коржі. З конвекцією.

Холодні коржі перемастити кремом. Ножем-пилкою порівняти краї. Обрізки перетерти в крихту (плюс обрізки, що залишилися після випічки). Обсипати крихтою боки і верх. Залишити в приміщенні поки коржі не стануть мягкими. Тоді помістити в холодильник.

Крем
1 л сепараторної сметани +200 мл холодного молока і 100 г пудри - збити до пишної маси. Попередньо перетерти через сито 250 г сиру, змішати його з 250 г згущеного молока. Акуратно, з допомогою ручного вінчика, з"єднати вершкову і сирну маси, довго не мішати!

Трубочки з кремом

Борошно (460 г), масло 82% (200 г), розрихлювач (0.5 ч.ложки) - перетерти в крихту. Окремо змішати свіжі дріжджі (15 г) з 1 ст.ложкою цукру, натуральний йогурт (100 мл, можна кефір, нежирну сметану), 2 жовтки. Ввести до крихти, замісити тісто.
Зразу виробляти, не треба залишати для підходу.
Розтачувати тісто товщиною до 0.3-0.5 см, порізати смужками шириною 1.5-1.8 см. Накрутити на залізні трубки на 4 витки, не більше.
Пекти при 180 град., я пекла порціями, бо немаю так багато форм-трубок, кожна порція пеклася 16-17 хвилин, але слідкуйте самі , духовки різні, має бути гарно пропечена, пшенично-золотиста трубочка.
Спечені трубки зняти з форм, охолодити. Начинити кремом (начиняла мішком і круглою насадкою без зубців), притрусити пудрою.

Крем
Зварити пудинг (брала ванільний польського виробництва) в 300 г молока, додавши 50 г цукру, Охолодити, додати 100 г білого згущеного молока, перемішати. Ввести в сепараторну сметану (350 мл) і ВСЕ РАЗОМ збити, получиться чудовий, густий, повітряний крем. Коли немає сепараторної сметани - можна використати вершки, більше 30%. У випадку вершків - збити їх окремо, додати пудингову масу і дуже акуратно вимішати ручним вінчиком.

https://lubany-b.livejournal.com/298016.html


Метки:  


Процитировано 5 раз
Понравилось: 4 пользователям

Сочники

Среда, 04 Сентября 2019 г. 06:27 + в цитатник


Сочники

Тісто
Збити вершкове масло (160 г) з пудрою (160 г), поступово ввести яйця (1.5 штуки), збивати до утворення пухкої маси. Додати борошно (370 г) з порошком для печива (6 г). Швидко замісити тісто.

Начинка
сир 350 г
цукор 70 г
крохмаль кукур. 1 ст. ложка (без верха)
борошно 1 ст.ложка(без верха)
сметана (50 г, в мене була домашня)
жовток 1 шт.
Сир перемолоти, додати решта складових, перемішати.

Формування
Тісто розтачати товщиною 0.7 см (підсипати додатково борошном при формуванні). Вирізати кружки (вирізала горнятком, діаметр 8.5 см). Сирну масу помістити в кондитерський мішок з насадкою зірка. Витиснути на половині круглої заготовки, не доходячи до країв. Загнути верхньою частиною. Не защіпати!!! Нічого не витече.
Скласти на лист для випікання (не змащувати, не простеляти папером). Верх змастити яйцем, просто жовтком, можна білком +цукор . Випікати при 180 град.

Важливо! Тісто чуттєве до борошна. Якщо дати трохи більше - будуть "тугі" сочники, менше - попливе в печі. Я дала свої показники. Найсмачніші - на другий день, коли тісто від сирної начинки стане ніжне й м"ягке. В начинку можна дати ваніль.

https://lubany-b.livejournal.com/297744.html


Метки:  

Пляцок з соленою карамеллю

Среда, 04 Сентября 2019 г. 06:22 + в цитатник



Пляцок з соленою карамеллю

Форма 30*20 см

Пісочний корж
Вершкове масло (150 г) збити з цукровою пудрою (100 г), по одному ввести жовтки (3 шт.). Додати борошно (290 г) змішане з порошком для випічки (7г). Замісити легке тісто.
Дно форми застелити пергаментом. Помістити на нього тісто (не розкатувати, просто помістити і розрівняти спочатку руками, а потім лопаткою в рівний корж).
Накорж помістити горіхову начинку і все пекти про 180 град. до зарум"яніння горіхового верху.

Горіхова начинка
Грецькі горіхи (200 г, сухі, якщо ні - просушити) промолоти в блендері. Не старатися отримати однорідну крошку, буде добре, якщо будуть шматочки де не де. Розтерти до біла жовтки (3 шт.) з цукром (180 г), додати в горіхову масу. В кінці ввести збиті добре білки (4 штуки). Акуратно перемішати.

Бісквіт
Помістити в чашу 4 яйця+1 білок, додати 100 г цукру, збивати на великих обертах до білої густої маси. В кінці додати через сито борошно (100г), дуже акуратно перемішати і випікати при 180 град.

Крем з соленою карамеллю
На дно товстостінної нержавіючої кастрюлі помістити цукор (150 г), розрівняти. Плавити при середній температурі. Процес - не мішаєте цукор ні в якому разі, почне плавитися не однорідно, просто піднімаєте край кастрюлі, щоб карамель рідка попала на цукор, що ще не плавиться (ви можете це і не робити, але карамель місцями перетвориться в паленку, тобто, в чорний спалений цукор і крем може гірчити). Насправді, це легкий і швидкий процес, хто в дитинстві плавив "когутики" - той знає. Окремо загріти вершки (120 г, 30% і вище), майже до кипіння, але щоб не кипіли. Гарячі вершки вливаєте в карамель (яку забрали вже з вогню, уважно, що б не попектися, маса буде бризкатися, тому кастрюля не має бути маленькою). Добре перемішуте, додаєте вершкове масло (30 г), щіпку солі , знову перемішуєте. Виливаєте в посудину, да\те трохи охолонути і в холодильник на ніч. Готова карамель буде трохи гірчити, так має бути. Насправді, все дуже швидко! Просто, старалася детально описати, що б вийшло.
Збити масло (150г), поступово ввести карамель. Крем набився дуже добре! Вважаю, що це в сотні раз смачніше магазинної іриски!

Шоколадний мус
На водяній бані розтопити разом шоколад (200 г), молоко (60 г) і масло (30 г). Перемішати. Прибрати з вогню і дати охолонути до ледве теплого стану. Вмішати туди яєчний жовток (1 шт.). Окремо підготувати желатинову суміш (желатин 25г залити кип'яченою водою, 50 г - прогріти, але не кип'ятити, перемішати). У міксері збити вершки (300 г, 33%) і акуратно вмішати шоколадну суміш, ввести желатинову і добре перемішати.

Ремарки: домінантом є крем, дуже цікава і смачна нотка, не міняйте карамель на згущонку - вийде звичний заурядний пляцок. Залишається 2 білки, десь їх з часом прилаштуєте. Час випічки не пишу - дуже індивідуально, в мене і у вас може сильно відрізнятися, орієнтуйтеся на запах і рум"яний колір .

https://lubany-b.livejournal.com/297541.html


Метки:  


Процитировано 10 раз
Понравилось: 6 пользователям

Випічка на щодень

Понедельник, 29 Июля 2019 г. 07:31 + в цитатник
Два пироги на щодень





З серії простої, буденної випічки. Хрустка основа. Легка, повітряна начинка з сиру та згущеного молока (рецепт Софії Бухгалтер, жж).

Сирник зі згущеним молоком

Діаметр круглої форми 26 см

Тісто:
Борошно (250 г), масло (120 г), смалець (1 ст.ложка), пудра (100 г), какао (40 г) - перетерти в крихту. Додати сметану (3 ст.ложки) і 1 жовток. Швидко замісити тісто.
Поділити на 2 частини. Одну розприділити на дні форми. Іншу - в морозилку.

Начинка
Сир 500 г (домашній, свіжий, жирний, обов"язково перемолоти), вершки 30% 125 мл (можна замінити солодкою домашньою сметаною), згущене молоко 380 г, кукурудзяний крохмаль 1.5 ст.ложок. Все перемішати. По одному ввести 3 яйця.

Формування
Форму з тістом підпекти при 170 град. на протязі 15 хвилин. Охолодити. Залити начинку. Зверху потерти тісто з морозилки.
Пекти все разом при 170 град. (більше години). Залишити у виключеній духовці з привіткритими дверцятами на пів години.

Люблю абрикоси. За смак, за колір,а ще з ними приємно працювати.

Абрикосовий пляцок

Білі коржі
Масло (200 г) збити з цукром (180 г), по черзі ввести жовтки (5 штук), додати борошно (190 г) з розпушувачем (6 г). Перемішати в ручну. Збити 5 білків, ввести в кінці в тісто. Випікати в формі 30*40, застеливши дно папером для випічки. Випікати при 170 град.
Охолодити, розрізати на двоє - отримаємо 2коржі.

Маковий корж
Збити 3 яйця з 70 г цукру до білої, пухкої маси. Окремо перемішати 70 г борошна, 50 г меленого маку та 3 г порошка для печива. Ввести в яєчну масу, швидко перемішати вручну.Випікати в формі 30*20, застеливши дно папером для випічки. Випікати при 180 град.

Білий крем
Сир (200 г) перетерти через сито, додати 200 г білого згущеного молока. Перемішати. Окремо збити 300 мл 35% вершків (або домашньої сметани) з 50 г цукру. З"єднати дві маси ручним вінчиком. Не дуже ретельно! Маса має залишитися густа.

Абрикосове желе.
Абрикоси (1 кг) почистити від кісток. Помістити в каструльку, додати 50 мл води, третину ложки лимонної кислоти і 300 г цукру. Накрити, тримати на малому вогні до того моменту як абрикоси почнуть м"якнути. Прокрутити блендером в однорідну масу. Желатин (30 г, я брала польський желатин - дуже задоволена!) залити водою (70 мл) прогріти в мікро, але не кип"ятити! добре перемішати і ввести розчин в абрикосову масу при помішуванні. Абрикосову масу помістити в холодильник. До неповного застигання (мають почати "схватуватися" лише краї).

Формування
Один білий корж помістити в форму 20*30 см. На нього - білий крем, зверху - маковий корж. На маковий корж 2/3 абрикосового желе,другий білий корж, зверху - решта желе.
Помістити в холодильник на ніч.

https://lubany-b.livejournal.com/297469.html


Метки:  


Процитировано 4 раз
Понравилось: 2 пользователям

Пляцки (Великдень 2019) 2

Среда, 19 Июня 2019 г. 06:00 + в цитатник
З Великоднього столу



Шоколадний з вареним сиром

Форма 20"30 см

Тісто (рецепт Віки-vitoria)
У сотейнику нагріти молоко (240 мл) і вершкове масло (200 г).Додати шоколад (200 г, чорний, поламаний кусочками), перемішати, поки він не розплавиться і не утворюється гладка, однорідна маса.
Просіяти в миску борошно (150 г), какао (65 г), соду (1 ч.л, гасила оцтом), розпушувач (1 ч.ложка).
У чашу міксера перелити шоколадну масу, додати яйця(3 шт.), цукор (180 г) і з'єднати разом.
Додати сухі інгредієнти і змішати до однорідної маси.
Нагріти духовку до 160 градусів.
Форму застелити папером для випічки, вилити в неї масу.
Пекти при 160 град. до сухої палички ( плюс мінус пів години).

Начинка
Молоко 2 л (свіже, фермерське) , 0.5 л сметани домашньої ( збирана, бажано з невеликою кислинкою, не сепараторна, з магазинною не пробувала), 3 яйця - перемішати і на самий малий вогонь. Не мішати!!! Варити до утворення сиру. Вогонь виключити, залишити до повного застигання. Тоді на марлю в два шари і на друшляг (сироватку, що відділилася - в банку і в холодильник, використаєте з часом). Підвішати над умивальником, щоб за ніч стекла лишня сироватка. Збити 300 г масла з 180 г цукрової пудри, додати в кінці сирну масу,

Формування
На корж нанести сирну масу. Помістити в холодильник на кілька годин. Приготувати ганаш - розтопити чорний шоколад (120 г) додати гарячі вершки (100 г, не менше 30%), перемішати, вилити на корж, розрівняти лопаткою.

https://lubany-b.livejournal.com/296977.html


Метки:  


Процитировано 1 раз

Пляцки (Великдень 2019) 1

Среда, 19 Июня 2019 г. 05:56 + в цитатник
З Великоднього столу





Пляцок "Рожевий"

Бісквіт
Спекти класичний бісквіт на 6 яєць у формі 30* 40 см (6 яєць збити до біла з 6 ст.ложками цукру, в кінці вручну ввести 6 ст.ложок борошна). Випікати при 180 град. охолодити, розрізати на 2 частини.

Маковий
Змішати сметану (340г, використовувала 22% жирності) з амонієм (1.5 ч.ложки). Додати цукор (100г), мелений мак (200 г), борошно (200 г), перемішати. Окремо збити яйця (3 шт.), Акуратно вручну ввести в тісто. Випікати при 180 град.

Рожева начинка
2 пачки галаретки (желе) розвести гарячою водою (0,5л), перемішати, залишити остигати (має бути холодна, але ще рідка).
Збити 0,6 л сметани з 200 г пудри. Влити желе, вінчиком перемішати, додати порошок "Сирника на зимно", збивати міксером 3-4 хвилини.

Перекласти коржі, прикрасити довільно, помістити в холодильник.

Жовтий кокос

Пісочне тісто
250 г м'якого вершкового масла, 4 жовтки, 150 г цукру (збити масло з цукром, по одному вести жовтки), додати сметану (3 ст.ложки) з розпушувачами - 1/2 ч.ложки амонію і 1 ч.ложка розпушувача для випічки, замісити борошном ( 400 г), місити швидко. маємо отримати дуже легке тісто (не домішувати!).
Поділити на 2 частини.
Розприділити в 2 форми 30*40 см (на пергаменті), розрівняти.
При 180 спекти 2 коржі, охолодити, розрізати на двоє - в результаті отримаємо 4 коржі 30*20 см. Вони дуже хрупкі, працювати уважно.

Кокосовий корж
Перемішати кокосову стружку (110 г) з борошном (30 г) і цукром (140 г). Збити до піків білки (150 г), додаючи поступово цукор 30 г. В білкову масу додати кокосову суміш, легко перемішати .
Пекти в формі 20*30 см при 150 град. Готовність, як для безе.

Апельсинова маса
Сок і цедра з 2 великих апельсин, 2 ст.ложки кукурудзяного крохмалю, 2 жовтки, 120 г цукру - варити постійно мішаючи до густини. Виключити, додати в гаряче 50 г вершкового масла, добре перемішати ручним вінчиком, охолодити

Вершковий крем
Збити 350 мл вершків з 70 г цукру. Додати 250 г маскарпоне, перемішати.

Формування
Пісочні коржі по два перемастити апельсиновою масою.
Перемащені два пісочні коржі, половина вершкового крему, кокосовий корж, друга половина крему, два перемащені пісочні коржі. Прикрасити довільно.
Готовий пляцок залишити на кілька годин в кімнатній температурі, тоді помістити в холодильник

https://lubany-b.livejournal.com/296820.html


Метки:  


Процитировано 2 раз
Понравилось: 1 пользователю

Плацинди

Среда, 19 Июня 2019 г. 05:50 + в цитатник
Люблю листкове домашнє тісто, смачнюще, універсальне! Так, воно хоче "правильну" сировину і "правильну" технологію. а ще час. Але даний рецепт буде під силу навіть новачкам. А результат потішить! За основу взяла плацинди від Анішоари (кукінг), молдавське листкове тісто.





Плацинди

У посудину помістити 1 яйце, 1 ч.ложку солі, 1 ч.ложку цукру, 1 ст.ложку олії, долити теплою водою, загальна вага всіх складових має дорівнювати 270 г ( чому так - яйце може бути більшим, може меншим, тоді води менше, або більше, але сумарна кількість має бути стала) . Додати борошно (500 г) і замісити тісто, воно не ма бути надто тугим. Дати відпочинок 1 годину.

Вершкове масло (250 г, я використовувала 72%, зрозуміло, 80% масло дасть ще кращий результат) залишити на столі до розм"ягчення.

Тісто поділити на 4 частини і масло теж на 4 частини (обов"язково це робити на вагах, інакше порушите співвідношення масла й тіста). Кожну частину тіста розкатати в довгий вузький прямокутник, змастити 1\4 частиною масла. На каталку накрутити тісто (вужчою стороною, маслом до каталки), ножем розрізати тісто вздовж, "розкрити і помістити на стіл, скласти вдвоє (до середини масляною стороною), зверху помістити залишки масла з каталки і знову скласти вдвічі. Так проробити з решта тістами. Вийде 4 шматочки прошарованого тіста. Кожен в плівку і в холодильник на 4 години. Насправді, це робиться дуже швидко, а головне, такий метод не потребує навичків розкатки.

Після холодипьника розкатати кожен шматок в прямокутник з довшою стороною в 22-25 см, скласти в тричі, перевернути, розкатувати в тонкий прямокутник, довжиною в 40 см. Помістити на лист для випічки. Проробити ту ж операцію з решта твстом. На одному листі у нас вийде два довгі прямокутники з тіста. На середину помістити начинку вздовж тіста, тісто завернути до середини, защіпнути, краї теж защіпнути, перевернути. Порційно надрізати (не до кінця ) на шматки, на 8-10 штук. Змастити яйцем, пекти при 220 град. до хорошого зарум"янення. Холодне розрізати на порції.

Про начинки: любі на ваш смак. Єдине - не "мокрі", бо листкове тісто під низом не розкриється, вийде закалець. Я половину робила з солодкою начинкою (300 г сиру, 70 г цукру, 1 жовток, 1 ст.ложка крохмалю і макова - 100 г меленого маку, 1 білок незбитий, 50 г цукру), наклала спочатку сирну начинку, на неї - макову. Другу половину - з соленою начинкою (брала по 200 г сиру, сулугуні і моцарели, 1 невелике яйця і пучок щпинату, попередньо порізаний і протушкований у вершковому маслі.

https://lubany-b.livejournal.com/296573.html


Метки:  


Процитировано 3 раз
Понравилось: 1 пользователю

Печиво

Среда, 19 Июня 2019 г. 05:47 + в цитатник
Мене важко здивувати печивом. Але винятки бувають :). Печиво "Три шоколада" - воно довершене в смаку, дуже просте, нічого зайвого! Рецепт Катерини Miúda.



Печиво " Три шоколада"

160 г борошна
15 г кукурудзяного крохмалю
дрібка солі
100 г холодного вершкового масла
75 г шоколаду (темного / молочного / білого)
3 г ванільного цукру
9 г дрібного цукру

Борошно, крохмаль - просіяти, додати сіль, цукор, ванільний цукор, кубики холодного масла, перетерти в крихту. Додати розтоплений, не гарячий шоколад, швидко замісити тісто і помістити в холодильник на пів години.

Формувати кульки вагою 20 г, макати верх в білок і цукор. Помістити на лист для випікання (без паперу, не змащувати). Трохи приплюснути (я приплюскувала за допомогою терки для цедри, цікавий відбився візерунок).

Пекти при 180 град. біля 20 хвилин (пильнувати!!!).

Я пекла на чорному, молочному і білому шоколаді. Вони всі абсолютно різні по смаку! Дивовижне печиво, дуже рекомендую. Рецептура дана для одного виду шоколаду, длятрьох використала в тричі більше, зрозуміло.

https://lubany-b.livejournal.com/296205.html


Метки:  

Пляцки Різдво 2019

Понедельник, 06 Мая 2019 г. 06:24 + в цитатник
Ще два пляцки від Різдва. Хочеться зберегти рецепт, бо дуже смачні!





Піна колада.

Форма 30*20 см

Бісквіт
Збити 4 яйця і 100 г цукру до білої, густої маси. Міксер виключити, додати молоко (1 ст.ложка) і олію (2 ст.ложки), перемішати легко ручним вінчиком. Просіяти борошно (120 г) і 0.5 ч.ложки порошку до печива. Дуже легко перемішати.
Пекти при 180 град.

Кокосовий корж
Збити 4 білки з 150г цукру до піків. Окремо перемішати крохмаль (1 ст.ложка) і кокосову стружку (200 г).Додати збиті білки і легко перемішати.
Випікати при 180 гра.

Ананасовий крем
Банка консервованих ананасів 400 г. Відцідити. Ананас порізати мілким кубиком. Сиропу має бути повний стакан (200 мл), якщо не вистачить -долити водою.
Молоко (100 мл) перемішати з порошком ванільного пудингу,додати 4 жовтки, перемішати.. Довести до кипіння ананасовий сироп і цукор (4 ст.ложки), ввести пудингову суміш, варити,помішуючи, до загустання. Охолодити. Збити 200 г вершкового масла до біла, ввести по ложці пудингової маси. В кінці додати різаний ананас, перемішати ложкою.

Формування.
На бісквітний корж помістити ананасовий крем, накрити кокосовим коржем. Прикрасити довільно.

Шоколадний.

Тісто знайшла на польському сайті арабески, зацікавило тим, що не на маслі, а на олії, результат здивував - коржі чудесні, не сохнуть, трішки вологуваті, смачні, однозначно, варті уваги.

Тісто:
Помістити в кастрюлю: олію (120 г), воду (100 мл), цукор (150 г), какао (50 г) - на вогонь, довести до кипіння, варити 5 хвилин постійно мішаючи.
Охолодити, додати жовтки (5 штук), перемішати. Ввести просіяне борошно (210 г) і 2 ч.ложки порошку для печива.
Окремо збити білки (5 штук) з цукром (150 г).
Порціями ввести збиті білки в шоколадну масу акуратно вимішуючи.
Пекти при 170 град.до готовності. Форма 30*40 см.

Охолодити, розрізати навпіл, отримаємо 2 коржі 30*20 см.

Шоколадна маса
Розтопити чорний шоколад (100 г), додати 2 ст.ложки гарячих вершків (або 20 г вершкового масла), змішати з вареним згущеним молоком (380 г) та 3 ст.ложками міцної кави (розчин). Додати 30 г смаженого кунжуту та 100 г смаженого грецького горіха подрібленого.

Шоколадний мус
На водяній бані розтопити чорний шоколад (150 г), молоко (45 г), масло (20 г) - перемішати до однорідності. Остудити, ввести 1 малий жовток. Окремо розігріти желатин (15 г) в кип"яченій воді (40 мл), не кип"ятити! Желатинову суміш ввести в шоколадну постійно мішаючи. Збити вершки 30% (220г) з цукром (50 г). Ввести вершкову суміш в шоколадну, перемішуючи вручну.

Формування.
На перший корж нанести шоколадну масу,накрити другим коржем. Зверху нанести шоколадний мус. Винести на холод. Прикрасити довільно.

https://lubany-b.livejournal.com/296079.html


Метки:  


Процитировано 5 раз
Понравилось: 1 пользователю

Кокосовий пиріг

Понедельник, 06 Мая 2019 г. 06:14 + в цитатник
Захотілося кокосового пирога. Що б не сухий, не сирник, танув у роті та був з ярко вираженим кокосовим смаком. Ніби, все вийшло, сподобався дуже, тому ділюсь. З розряду щоденної випічки.



Кокосовий пиріг

Форма 20.5*25.5 см

Пісочна основа
Вершкове масло (150г) збити з цукровою пудрою (120 г), по одному ввести жовтки (3 шт.). Додати борошно (300 г) змішану з порошком для випічки (8 г). Замісити легке тісто.
Вистелити дно форми, помістити в холодильник на 1 годину.

Начинка
Пачку ванільного пудингу (стандартна пачка, 40 г вага порошка) залити холодним молоком (250 мл), проварити до загустання постійно мішаючи. Додати 100 г кокосової стружки (не дуже дрібненької. це важливо!). Накрити кришкою, залишити до остигання
Сир кисломолочний (400 г) прокрутити через м"ясорбку, сир не має бути сухим. Додати по черзі 3 цілих яйця, 200 г цукру, 200 г сметани (найкраще магазинна 22%, якщо домашня дуже жирна, сепараторна: 1 до 1 з молоком), 2 ст.ложки борошна, холодну пудингову масу. Перемішати до однорідності.

Формування
Залити начинку на корж, пекти разом при 180 град. до моменту, коли начинка "зловиться" (в мене пеклося 50 хвилин).
Збити 3 білки з 50 г цукру. В кінці додати 100 г кокосової стрижки. Нанести на пиріг і допікати до світло-коричневого верху (ще хвилин 15 в мене).

https://lubany-b.livejournal.com/295914.html


Метки:  


Процитировано 3 раз
Понравилось: 1 пользователю

Великдень 2019

Среда, 01 Мая 2019 г. 09:39 + в цитатник
Солодкий Великдень 2019

https://lubany-b.livejournal.com/295491.html


Метки:  


Процитировано 2 раз
Понравилось: 1 пользователю

Панетоне

Среда, 01 Мая 2019 г. 07:52 + в цитатник
Цього року пекла панетоне. Давно придивлялася, вибирала рецепт. Вибір впав на чудовий панетоне від Адріано. Рецепт запозичила в Ольги /eliabe-l, яка в свою чергу взяла його з авторського італійського блогу Адріано та зробила переклад. За що їй величезна подяка! Ще дякую Інні (жж Тріо-міо, що цей рецепт розклала по поличкам)





Даний панетоне росте не на заквасці, а на системі опар. Борошно з білком 15%. Я використовувала італійську манітобу (яку без проблем купили в "Сільпо"), українського подібного борошна не зустрічала, хоча, не виключаю, що вже є щось подібне. Пекти на звичайному борошні не рекомендую - така структура не вийде, буде просто непогана паска (а її можна легко приготувати і без таких зусиль). Ні цукатів, ні родзинок не добавляла - хотіла побачити і відчути "чисте" тісто. Зрозуміло, потрібна вага і хороший тістоміс (напевне, можна і вручну, але буде дууууже складно).

Потребує три дні на приготування. Коротко: перший день - заміс зранку і ввечері, другий день - заміси з ранку і до обіду, третій день - випічка.

Чи вартує тих зусиль - однозначно "так"!!! Надзвичайна пухка, невагома випічка, дуже запашна, чудово зберігається.

Чудовий панетоне від Адріано

Складники:
Сильне борошно 1,125 кг
жовтки 5
яйця 6
цукор 360 г
вершкове масло 350
сіль 15 г
мед (рідкий ) 2 ст.л.
18 г свіжих дріжджів
цедра 1 апельсина і лимона

Перший день

1. (8-9 година ранку): перша опара біга (біга - це особлива щільна опара, тугий шматочок тіста):
200 гр борошна, 90 грамів води, 2 г дріжджів.
Всі разом замісити, покрити плівкою і залишити при кімнатній температурі (оптимально - 18 град.. у мене було тепліше, десь 21 град.)

2. (18-19 годин вечора): друга опара пуліш (ароматизована опара) Поставити ароматизовану опару (poolish):
100 гр води, 50 гр борошна, 4 грами дріжджів, дрібно натерта цедра апельсини.
Помістити в закритому посуді в холодильник (температура 5 градусів) на ніч.

Другий день - ранок

Тісто першого замісу
Вийняти з холодильника пуліш за 30 хвилин до її використання і тримати її при кімнатній температурі.
Змішати з 100 г борошна, 10 г цукру, 1 жовтком . Покрити плівкою, поставити в тепле місце на 1 годину (повинна збільшитися вдвічі).

Тісто другого замісу
З'єднати з тістом першого замісу першу (вчорашню ранкову) опару біга, 1 яйце, 50 г борошна, 20 г цукру і замісити , поки не утвориться гладке тісто.

Через 30 хвилин, приготувати третю опару: 30 г теплої води, 25 г борошна, 12 г дріжджів.

Всі поставити в тепле місце на 30 хвилин.

Тісто 3 замісу
З'єднати тісто другого замісу з 1 жовтком, 1 яйцем, вмішати 150 г борошна, 30 г цукру і 2 ст.л. меду, додати третю опару.
Гарненько вимісити. Поставити тепле місце, поки не збільшиться вдвічі.

Тісто 4 замісу (остаточне)
Додати в тісто третього замісу 3 жовтки, 150 г цукру і 100 г борошна.
Добре вимісити (10-12 хвилин в комбайні),
потім додати 4 яйця, 150 г цукру (попередньо перемішати з цедрою лимону), 300 г борошна і сіль
(яйця перемішати з цукром, половиною борошна, сіллю та цедрою, додати решта борошна, все разом додати до тіста).
Тісто вимісити в тістомісі до однорідності, додати порціями розм'якшене вершкове масло (ні в якому випадку не топити), дуже добре вимісити, додавши залишок борошна.
Помістити тісто на припилену борошном дошку, ввести при бажанні цукати перемішані в борошні.

Готове тісто помістити в посудину, герметично закрити і в холодильник до ранку.

Вранці вийняти з холодильника, дати зігрітися протягом години. Розважити на порції. Я використовувала одноразові паперові форми 9 см в діаметрі. Порції тіста розважувала по 200 г на одне панетоне. Кожну порцію округлити і помістити в форму для підходу. В мене вийшли 11 панетоне і 1 мале, помістила в залізний кухоль невеликий, там і пекла.

Накрити, залишити для підходу до країв форми. В мене підходили 6 годин.

Змастити вершковим маслом бритву (гострий ніж) і надрізати хрестом (не глубоко!). Кутики після розрізу обережно загнути, в центр помісти шматочок масла.
Випікати 15 хвилин при 200 градусах, потім допікати при 160. Випікала дану порцію в 2 заходи, наступна партія чекала на столі.

Остуджувати, як зазвичай, вниз головою. Для цього протикала деревяною шпажкою, десь 1.5 см від низу та підвішувала на дві опори.

Зберігаються герметично закриті протягом 15-20 днів.

https://lubany-b.livejournal.com/295353.html


Метки:  


Процитировано 6 раз

Спартак

Воскресенье, 31 Марта 2019 г. 19:17 + в цитатник
Известный торт "Спартак" у нас сейчас получил новую жизнь из-за большого количества коржей. Пекут торт даже на 40-50 коржей. И это очень вкусно, но больше напоминает кремовый десерт, чем выпечку. Для меня оптимально до 20 коржей для прямоугольного "Спартака" и 25 для круглого.





Спартак

тесто:
молоко 100 г
мед 110 г
сахар 160 г
масло 75 г
какао 60г
Все поместить в миску и прогреть помешивая, на водяной бане, масло и сахар должны раствориться, масса станет однородной. В конце добавить 14 г соды.
Остудить до теплого.
Добавить яйцо (крупное, у меня было весом 60г), муку (420 г) и порошок для выпечки (6 г).Замесить тесто.

В кастрюле прокипятить воду, поставить сверху миску с тестом и накрыть сверху крышкой - теплое тесто легко катается.

Брать по 60 г теста (на один корж), на силиконовом коврике раскатывать в прямоугольник 20 * 30 см. Хорошо присыпая мукой. Сверху поставить листок А4, лишнее обрезать. Лист для выпечки простелить пергаментом, разместить раскатанный корж, печь на 3 уровнях с конвекцией (сразу 3 коржа) при 180 град. 6 минут.

Получилось 16 коржей.

Перемазывала 2 кремами поочередно (всегда так поступаю в случае "Спартака").

Крем1
Сварить ванильный пудинг (40г) в 300 г молока и 150 г сахара, помешивая. Охладить. Взбить 300 г масла, добавляя пудинговую массу.

крем 2
Взбить 0.5 кг сливок, 300 г домашней сметаны и 100 г сахара.

Поставить спартак под пресс на несколько часов, произвольно украсить верх и в холодильник.

https://lubany-b.livejournal.com/295124.html


Метки:  


Процитировано 2 раз
Понравилось: 2 пользователям

Без заголовка

Воскресенье, 17 Марта 2019 г. 15:22 + в цитатник
Надавно спрашивали, чем занимаюсь в даный момент.



Мы с мужем организовали небольшое семейное дело: производство пастилы, крафтовых соусов, сухих специй, остро-пряных овощей-фруктов с оливковым маслом. Взяли в аренду производственное помещение, купили оборудование (производственные сушки, морозилки, миксера и т.д). Работаем уже третий год. Начинали с квартиры, с "нуля", по-тихоньку движемся вперед. Все делаем сами - от заготовки сырья и до отправок. Сложно? Наверное... Но компенсируется позитивом, который получаем от самого процесса. Работаем только с натуральным сырьем. Работаем как на небольшой опт, так и на розницу. Продукцию отправляем в любую точку "Украины, иногда и зарубеж: США, Япония, Израиль.





https://lubany-b.livejournal.com/294731.html



Понравилось: 1 пользователю

Хлібний ріжок

Вторник, 29 Января 2019 г. 07:35 + в цитатник
Дуже смачні та вдалі хлібні ріжки. Рецепт з жж yuliadomik. Майже нічого не міняла. Їли замість хліба. По смаку - той ріжок з дитинства за 7 копійок.



Ріжок

Опара:
225 г борошна
10 г дріжджів свіжих
125 мл води
Опара густа, замісити вручну до однорідності. Накрити, залишити в теплому місці до підходу (3-4 години)

Тісто:
опара
275 г борошна
10 г дріжджів свіжих
7 гр солі
25 г цукру
110 г води теплої
40 г масла вершкового
Дріжджі +вода+цукор - перемішати в окремій посудині (не залишати, що б спінилося). Додати до опари розчину та решта складників (крім масла), замісити до однорідності, ввести масло (масло трохи підтопила в мікро, так, половину вже позтопилося, а решта доволі м"ягке), місити до гладкості. Місила в комбайні, загальний час - хвилин 18. Зрозуміло, вручну на багато довше.
Накрити, залишити для підходу на кухонному столі, по часу - трохи більше одної години.

Тісто помістити на дошку, припилену борошном, легко перемісити, залишити для відпочинку на хвилин 15 (під плівкою).

Відважити на шматки вагою 52 г (на справді - це не перфекціонізм, просто одинакові напівфабрикати одинаково пропечуться, це важливо). Кожен шматочок закатати в кульку. Тоді кожну кульку розтягнути в овал, низ овалу потягти в сторони і закручувати до верху по типу рогалика (круасану). Поставити на лист для випічки на відстані одне від другого (в мене на одному листі було 8 штук, на іншому 6). Накрити зверху плівкою, залишити для підходу на 1 годину.

Пекти при 220 з парою перші 12 хвилин. Я пекла на двох рівнях з конвекцією. Що таке пара - включила духовку для нагріву і на дно зразу поставила миску з водою. Після 12 хвилин випічки забрала миску і допікала рогалики без пари.

https://lubany-b.livejournal.com/294596.html


Метки:  


Процитировано 4 раз
Понравилось: 3 пользователям

Трюфельный торт

Суббота, 05 Января 2019 г. 08:03 + в цитатник
С юбилеем меня.
Торт по рецепту Мишель (кукинг). Определенные коррективы свои внесла (у автора торт на 8 коржей, у меня - на 6, ничем не пропитывала, крем сделала легче, добавив еще молока, алкоголь не использовала).




Трюфельний торт

6 жовтків
5 білків
1 ст. цукру
2 ст.л. гарячої води
2 ст.л. какао-порошку
5 ст.л. борошна
1 ч.ложка порошка для печива
2 ст.л. крохмалю (використовувала картопляний)

Жовтки перетерти до біла з 0.5 стакана цукру. До какао влити гарячу воду, перемішати,додати до жовткової маси, перемішати міксером до однорідності. Окремо збити білки з 0.5 стакана цукру. До жовтків просіяти сухі складові (борошно, крохмаль, порошок для печива). Порціями ввести збиті білки , акуратно вимішуючи ручним вінчиком.

Три листи застелити папером для випічки. На кожному листі відмалювати круг 20 см (я взяла тарілку, нею обмальовувала, мої круги мали 21 см в діаметрі). Тісто розприділити рівномірно на відмальовані круги. Пекти на 3 рівнях з конвекцією при 190 град.(в мене пеклися 15 хвилин, але це дуже умовний час!!!).

Крем
За день до випічки довести до кипіння 2 стакани 30% вершків. В гарячі вершки помістити поломаний на шматки чорний шоколад 150 г (я використовувала екстрачорний "Світоч), помішати до розчинення шоколаду. Остудити і помістити на ніч в холодильник. На другий день збити масу. Моя маса була гірка (екстрачорний шоколад :), тому я додала 50 г цукру, але це опційно. При збиванні я вливала холодне молоко, два рази по 50 мл. З цим будьте уважні - в мене були хороші вершки і якісний шоколад, жирність в результаті дуже висока, крем не виходив таким легким, як я хотіла. З допомогою холодного молока я отримала легкий крем. Але додавайте його по-трохи - давши більше можете зіпсувати крем.

Цукерки
Розтопити 150 г шоколаду, влити 120 мл гарячих вершків, перемішати, додати 2 ст. ложки міцної кави. Помістити в холодильник до застигання. Бажано зловити той момент, коли маса ще не повністю тверда, що б було зручно катати шаріки. Половину шаріків обкатати в кокосі, половину в тертому шоколаді. Готові цукерки помістити в холодильник.

Формування торта
Перекласти кремом коржі та обмастити боки. Верх залити помадкою (шоколад+масло). Помістити на неї цукерки.

https://lubany-b.livejournal.com/294290.html


Метки:  


Процитировано 8 раз
Понравилось: 1 пользователю

Печиво з шоколадом

Пятница, 30 Ноября 2018 г. 08:07 + в цитатник
Смачне печиво, довго залишається свіжим. Фото моїх дітей.




Печиво з шоколадом

Масло 125 г
Борошно 250 г
Порошок 6 г
Яйце 1 шт., середнє (вага 50 г)
Цукор 200 г

Масло збити з цукром в білу кремову масу, в середині збивки дати яйце. Борошно з порошком пересіяти, додати в збивку, перемішати вручну до однорідності (швидко!).

Сформувати кульку вагою 25 г, обкатати в цукрі. Помістити на лист для випічки на великій відстані одне від другого ( на стандартному листі від електродуховки розміщення 3*4 штуки). Зверху трохи притиснути і розмістити дроблений чорний шоколад. Вихід: 24 штуки, 2 повні листи (електродуховка).

Пекти при 180 град.

Ремарки: як і в любій простій страві є нюанси - не зменшувати кількість цукру (в крайньому випадку не обкатуйте в цукор, але тоді не буде такої чудової хрумкої скоринки), не давайте на око (ложками, мірними стаканами) - печиво вийде або високе (не "сяде"), або тонкими коржиками. Я використовувала борошно богумілу, звичайно, можна й інше, але в цьому випадку робіть пробну випічку, бо, можливо, треба буди трішки додати, або, навпаки, дати менше (наступного разу).
В печиво можливе додавання сухих посилювачів смаку: терта цедра, кориця. Зрозуміло, що можна й без шоколаду, з горіхами, родзинками (брати максимально світлі, змочити водою і відтиснути - на верху печива люблять горіти).

https://lubany-b.livejournal.com/293946.html


Метки:  


Процитировано 1 раз

Поиск сообщений в lj_lubany_b
Страницы: 15 [14] 13 12 ..
.. 1 Календарь