Огірки з гірчицею |
2 кг огірків порізати вздовж на 4 частини і вимішати з такою сумішшю:
125 г оцту 9%,
125 мл олії рафінованої,
125 г цукру,
50 г солі,
1 ст.л меленого чорного перцю,
1 ст.л гірчиці горошком,
1 ст.л почавленого часнику (до смаку можна дати і більше)
Суміш і огірки добре вимішати і залишити на 2-3 години, щоб огірки пустили сік.
Далі розкласти огірки у стерильні банки і залити соком, який утворився, накрити кришками. Банки поставити у баняк з теплою (не гарячою!!!) водою, довести до легенького кипіння і стерелізувати 30 хв.
Вихід: 5 півлітрових банок.
Огірки мариновані.
Маринад:
1 літра води,
50 г солі,
25 г цукру,
80 г оцту9%
Все закип"ятити.
(На одну літрову банку потрібно буде приблизно 500 мл маринаду)
Простерилізувати банки, викласти на дно такі спеції:
5-7 шт чорного перцю горошком,
3 шт духмяного перцю,
2 зубчики часнику,
1 лавровий лист,
листя і корінчики хрону (3 маленькі шматочки),
листя смородини і вишні,
зелень кропу з зонтиками,
зелень петрушки,
Далі в банку викласти помиті огірки і залити гарячим маринадом.
Стерилізувати стільки часу, поки огірки не змінять свій колір з зеленого на коричнуватий (приблизно літрові банки - 15 хвилин, а півторалітрові - 15-20 хвилин).
http://kolirbarvi.gallery.ru/watch?ph=Qg1-cvs39#feature=topscroll
Серия сообщений "Консервация":
Часть 1 - домашняя тушенка
Часть 2 - Виноградный джем на зиму
Часть 3 - Икра из кабачков
Часть 4 - Огурцы с горчицей на зиму
Часть 5 - Огірки з гірчицею
Часть 6 - Мариновані помідори.
Часть 7 - ВАЖНЫЕ СПЕЦИИ
Часть 8 - Фантастический кетчуп на зиму своими руками!
Часть 9 - Огурцы в горчичной заливке
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |