Ukraiņu medus kūka ar riekstiem - Украинский медовый торт с орехами
|
|
Понедельник, 20 Мая 2013 г. 19:23
+ в цитатник
Mīklai:
2 olas
3/4 glāzes cukurs
1 tējkarote soda
1 ēdamkarote medus
100 g sviests vai margarīns
2 glāzes milti
Krēmam:
1 glāze piens
1 ola
1/2 glāze cukurs
1 ēdamkarote milti
50 g krējums
Rotāšanai:
4/5 glāzes samalti rieksti
Gatavošana:
Mīklai sakuļ olas ar cukuru. Pievieno sodu un medu. Visu kārtīgi samaisa un atkal sakuļ.
Masu ieliek katliņā ar izkausētu (ne pārāk karstu) sviestu vai margarīnu. Uzliek katliņu uz mazas uguns un, nepārtraukti maisot, pievieno 2 glāzes miltus. Izmaisa vienmērīgā masā, noņem no uguns. Atdzesētu mīklu apviļā miltos un sadala 4-5 daļās. Plāni izrullē. Cep ar miltiem izkaisītā pannā. Gatava, kad paliek brūna un stingra. Atdzesē. Visas ripas pārsmērē ar krēmu un apber ar samaltiem riekstiem.
Krēma pagatavošana:
Vārošā pienā liek masu, kas veidota saberžot olu ar cukuru un miltiem. Nepārtraukti maisa līdz izveidojas vienmērīga masa. Ļauj masai padzist un pievieno 50 g putukrējuma.
Gatavo torti novieto vēsumā.
Garšīgāka nākošajā dienā.
Тесто:
2 яйца
3/4 стакана сахара
1 чайная ложка соды
1 столовую ложку меда
100 г сливочного масла или маргарина
2 стакана муки
Крем:
1 стакан молока
1 яйцо
1/2 стакана сахара
1 столовую ложку муки
50 г сливок
Украшение:
4/5 чашки молотых орехов
Приготовление:
Тесто , взбейте яйца и сахар. Добавить соду и мед. Все тщательно перемешать и взбить еще раз.
Массу, поместить в кастрюлю с расплавленным (не слишком горячий) маслом или маргарином. Положите кастрюлю на слабом огне и, постоянно помешивая, добавить 2 стакана муки. Размешайте смесь, снять с огня. Охлажддить тесто и разделить на 4-5 частей, обсипать мукой. Раскатать в тонкие блины . Выпекать в духовке .Готовый коричневый и твердый. Остудить. Гарнирует.
Подготовка крема:
В кипяченное молоко кладем массу которая получиться взбывая яйца с сахаром и мукой. Постоянно помешивайте до образования однородной массы. Дать остыть, затем добавить 50 г взбитых сливок.
Готовый пирог помещают в прохладное место.
Вкуснее на следующий день.
Метки:
receptes
tortes_pīrāgi_keksi
Процитировано 2 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
2
Процитировали
-
0
Сохранили
-