-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в libond

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 04.12.2010
Записей:
Комментариев:
Написано: 9768


Помідорки і огірочки від Марії Василівни

Вторник, 03 Февраля 2015 г. 12:14 + в цитатник
1 (490x637, 174Kb)
1. від Марії Василівни
Огірки (помідорки, чері добрі) помити, намочити на 2 години.
На дно банки - часник, петрушка, листя вишні і чорної смородини, кусочок червоного перцю.
Укласти огірки (помідорки) в банки.
Залити овочі кип ятком на 5-7 хвилин, злити.
Знову повторити, злити.
На злитому кип ятку заварити маринад:

на 3 літри води
300 оцту (6 %)
300 цукру (мірним стаканом)
3 столові ложки нейодованої солі

В кипячий мринад кинути 3 лаврові листочки і 15 горочин чорного перцю.
Залити овочі маринадом і зразу закрутити.
Банку перевернути вверх дном і накрити поктивалом для стерилізації
Смачного!!!

2.
Для трьох літрових банок знадобиться:
півкіло помідорів і півкіло огірків;
три цибулини;
10 зубчиків часнику;
90 г рослинної олії;
запашний і чорний перець горошком.

Маринад:
900 мл води;
70 г цукру;
40 г солі;
одна столова ложка 70%-го оцту.

Стерилізація. Всі, хто хоча б раз готував помідори на зиму, розуміють, наскільки важливий названий процес. Починається він з ретельного миття банок, далі даємо воді стекти, після чого ставимо банки в мікрохвильовку на п'ять хвилин. Кришки також потрібно кип'ятити близько п'яти хвилин.

Підготовка овочів. Всі овочі старанно промиваємо і ріжемо трохи крупніше, ніж на салат. Так, цибуля має бути нарізаний чвертями кілець. Інгредієнти, зазначені в рецепті, щільно розкладаємо по банках. При цьому не забуваємо додати в кожну з банок по три горошинки запашного перцю і по шість - чорного.

Маринад. Наповнюємо водою емальовану каструлю, відразу ж додаємо до рідини сіль і цукор. Як тільки вода закипить, вливаємо оцет і знімаємо маринад з вогню. Тепер його можна розливати по банках, додаючи в кожну по столовій ложці соняшникової олії. Далі накриваємо кожну з банок блюдцем і на дві хвилини ставимо в мікрохвильовку. Помідори на зиму можна витягувати з мікрохвильовки, після того як вода в банку закипить. Наприкінці закочує банки машинкою і ставимо кришкою вниз, укутуючи в теплу ковдру. Їх можна перевертати вже після охолодження.

3. Засолка помідорів на зиму

Вам знадобляться:
невеликі міцні помідори для укладання в п'ятилітрову банку;
одне стебло селери;
шість стебел кропу з суцвіттями;
один стручок гіркого червоного перцю;
листя смородини.

Маринад:
10 лаврових листів;
30 горошінок запашного перцю;
вісім штук гвоздики;
70 г солі;
літр води.

На дно банки (простерилизованной) кладемо суцвіття кропу, листя смородини, гіркий перець і нарізану селеру. Потім банку потрібно заповнити помідорами. Тут необхідно пам'ятати про одне просте правило: помідори, на відміну від огірків, не варто придавлювати або укладати занадто щільно. Заливаємо все тепло
ї кип'яченої нехлорованою водою і залишаємо на 10 хвилин.

Далі потрібно злити воду з банок в каструлю. До рідини додаються прянощі (запашний перець, гвоздика, лавровий лист) і сіль. Коли маринад закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо його варитися ще п'ять хвилин. Після того як маринад охолоне, його можна вливати в банки з помідорами. Після цього банки закриваються кришками. У холодному місці соління буде готове через 35-40 днів, а при кімнатній температурі - через 20-23 дня. Таким чином, описаний рецепт - це не тільки помідори на зиму, але і практично на будь який інший час року.

4.
Бочковий засолення помідорів не вимагає особливої вправності. Головне - це додати прянощі і спеції, щоб розсіл і самі помидорки були особливо ароматними. Беремо овочі і ретельно їх промиваємо. Потім кожен томат наколюємо виделкою або зубочисткою біля плодоніжки. Для засолювання також знадобиться кріп, листя смородини, вишні та хрону. Укладаємо прянощі на дно ємності. Можна додати часник, щоб додати страві легкий аромат. На цю подушку зверху викладаємо помідори. Далі треба приготувати розсіл. На 2 літри води беремо 4 великі ложки солі і дві ложки цукру. Заливку кип'ятимо і трохи охолоджуємо. Заливаємо помідори не крутим окропом, а дуже гарячим розсолом. Зверху прикриваємо кришкою. Якщо помідори спливають, то можна покласти легкий гніт. Три дні тримаємо бочкові помідори в теплі, а потім виносимо на холод. Вживаємо в їжу в міру просаливания.
Рубрики:  кулинария/Впрок
кулинария/2015

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку