-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в fireku

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 6) АРТ_АРТель Цитаты-из-книг atelier_du_design Cine-Cinema Mimi_Kids novate

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 29.07.2015
Записей:
Комментариев:
Написано: 175





ЯК ЕКОНОМЛЯТЬ НА ОПАЛЕННІ В ЯПОНІЇ.

Четверг, 05 Ноября 2015 г. 22:29 + в цитатник
Изображение
 
У Японії з давніх часів користуються дуже цікавим винаходом для обігріву. Це незвичайна комбінація журнального столика, крісла, матраца і ковдри під назвою котацу. Всередині під столиком є спеціальний обігрівач, який зігріває кінцівки всіх, хто збирається навколо нього. Під ним можна навіть спати.
У книзі Акіо Моріта «Sony. Зроблено в Японії »автор описував, як в холодну пору вони всією родиною обідали зігріваючи ноги під теплим столом. І мені було дуже цікаво, як це виглядає. У минулому люди жили в прохолодних приміщеннях і тепло було розкішшю.

Тепер все змінилося і багато енергії та тепла ми часто використовуємо даремно. Часто в наших приміщеннях так спекотно, що ми відкриваємо вікна, щоб провітрити або навіть спимо з відкритими вікнами.
З ростом тарифів на тепло багато хто намагається економити, і шукають енергоефективні рішення, щоб якомога раціональніше пережити зиму.

Перевага котацу криється в його соціальній складовій, так як він збирає біля себе всю сім'ю. У нас цю функцію колись виконувала грубка. Але в квартирі, котацу будуть виглядати набагато естетичнішими.
Згідно Вікіпедії першого котацу були винайдено в 14 столітті і використовувалися переважно для приготування їжі, а з 17 століття, їх почали активно використовувати для обігріву. Довгі японські халати дозволяли проникати теплу від ніг до шиї. Сучасні котацу пересувні, офіційно їх називають oki-gotatsu. У Японії, це багатофункціональні предмети меблів які використовуються в будинках, які, як правило, погано ізольовані і не мають центрального опалення.
Електричні котацу безпечні навіть для домашніх тварин. Ваші цікаві вихованці і діти залишаться в безпеці. Як правило, електричний обігрівач знаходиться в каркасі столу, і все, що потрібно зробити, - це підключити обігрівач столу до електромережі, накрити його ковдрою і покласти зверху стільницю
За рахунок ковдри котацу набагато економічніше, ніж обігрівачі, нагрівають повітря у всій квартирі. І ногам тепло, і затишно, і економно. А якщо ви користуєтеся котацу на самоті, можна цілком залізти під нього, і міні-баня вам забезпечена.
 
Купити готові котацу зі знімною кришкою і обігрівачем в каркасі можна в інтернет-магазинах. Ціна виробу - близько $ 100.

Метки:  

У НІДЕРЛАНДАХ З'ЯВЛЯТЬСЯ ПЕРШІ БЕЗПІЛОТНІ ТАКСІ

Среда, 04 Ноября 2015 г. 22:07 + в цитатник
WEpod EZ-10 - безпілотний електричний мікроавтобус буде перевозити пасажирів з листопада на відстань 11 км. Перший маршрут буде відкрито в провінції Гелдерланд між кампусом Вагенінгенського університету і залізничною станцією Еде-Вагенінген і його буде обслуговувати два електрокара.
Безпілотний автобус курсуватиме зі швидкістю 25 км / ч. Кабіна автобуса розрахована на шістьох пасажирів, запас ходу транспортного засобу становить близько 100 км.
Електромобіль буде оснащений камерами, радарами і GPS-навігатором.
Передбачається, що користувачі будуть мати можливість використовувати смартфон додаток, що дозволить їм забронювати місце на WEpod.
У світі вже є кілька ініціатив, які використовують транспортні засоби без водія, такі як ParkShuttle в Роттердамі і Хітроу в Лондоні, але вони працюють на спеціальних окремих смугах
Власне, це буде перший проект безпілотного громадського транспорту на дорогах загального користування. Надалі влада країни, можливо, розширить число маршрутів WEpod EZ-10.
http://7381ak.weebly.com/1041108310861075/18

Метки:  

МАЛЕНЬКІ КОЛА НА ПОЛЯХ ДОЗВОЛЯЮТЬ ЗБИРАТИ В 3 РАЗИ БІЛЬШЕ ВРОЖАЮ

Среда, 04 Ноября 2015 г. 21:54 + в цитатник
Изображение
Новий вид поливу дозволяє вирощувати більше їжі в будь-якому кліматі, в будь-якому місці. Ця система ефективно працює всюди: в саду, в городі чи в контейнерах на балконі. Достатньо всього 30 секунд поливу в день, щоб вирощувати до 50 рослин.
Little Crop Circles - назва проекту, який нещодавно вийшов на майданчик Indegogo, щоб залучити інвестиції 50000 $. Як стверджують розробники їх «маленькі кола» дозволяють організувати більш точний полив, і більш ретельно змочувати коріння рослин, уникаючи неефективних або потенційно шкідливих наслідків при поливі зверху, в той же час дозволяючи створювати більш щільні посадки і отримувати високі врожаї.
Замість того, щоб розпорошувати воду вертикально, іригатор Little Crop Circles розпорошує воду вниз на 360 градусів навколо. Так використання води є надзвичайно ефективним, оскільки вона потрапляє прямо до вершини кожного кореня рослини, а не всюди. »
Зараз компанія обіцяє розробити більш великі кола до 5 соток, які можуть дозволити дрібним фермерам бути більш конкурентоспроможними і більш прибутковими.
Звичайно, поки не можна сказати напевно, наскільки малі кола будуть ефективні в наших умовах, оскільки темпи росту рослин і врожайність сильно варіюється через різну якість ґрунту і погодні умови, а також багато чого залежить від навичок і знань садівника. Цілком можливо, що деякі садівники зможуть отримати різке підвищення врожайності з цим пристроєм, а інші як і раніше будуть боротися за те, щоб отримати достатню кількість овочів для одного салату.
http://7381ak.weebly.com/1041108310861075/-3

Метки:  

РОБОТА ТА ПОГАНИЙ ХАРАКТЕР... КОЛИ ЙОГО ВАРТО ПРОЯВИТИ

Среда, 04 Ноября 2015 г. 21:48 + в цитатник

Будьте самолюбні: не дозволяйте іншим витрачати ваш час
Згідно з дослідженням американських вчених, двоє з трьох осіб почувають себе  дуже завантаженими на роботі. Якщо вам траплялося засиджуватися в офісі допізна, а в результаті усвідомити, що так нічого і не встигли зробити, значить, ви теж з числа цих людей.
Так, якщо ви не хочете постійно стояти перед дилемою, доробляти робочі завдання вдома або витрачати на них вихідні, - проаналізуйте свій розпорядок дня. Можливо, ви добре організували свій робочий час, але інші люди забирають ваші дорогоцінні години.
Напевно ваші колеги частенько смикають вас через дрібниці. Не дозволяйте їм це робити. Наприклад, коли яка-небудь людина домагається ділової зустрічі з вами, поцікавтеся, з якого питання він хоче поспілкуватися. Дізнайтеся, що він планує обговорити, що хоче отримати, і вже потім призначайте дату і час. Завдяки такому підходу ви зможете підготуватися і при зустрічі відразу перейти до суті питання. Або, наприклад, зустрічатися особисто не знадобитися і все вийде обговорити в листуванні ..
Ваш час є безповоротній. Пам'ятайте про це.

Будьте уперті: йдіть з роботи вчасно
Чи бувало, що після закінчення робочого дня ви ще надовго засиджувалися в офісі? Чи доводилося вам замість відведеної на обід години або півгодини за п'ять хвилин з'їсти свій бутерброд і повертатися до невідкладних справах? Якщо так - ви не цінуєте свій час. А якщо ви цього не робите, то інші теж не будуть. Ніхто з ваших співробітників і начальства не подумає, що крім роботи, у вас є рідні та друзі.
Можливо, вам здається, що працюючи понаднормово, ви станете цінним і незамінним співробітником. У цьому, звичайно, щось є, але з іншого боку - ви навряд чи принесете користь , адже втомлений працівник не може бути ефективним.
Також якщо ви не будете достатньо відпочивати ввечері, то не зможете в повну силу працювати на наступний день. Тому не потрібно планувати свій робочий день так, щоб не було часу навіть пообідати. Згідно з дослідженнями, людина швидше справляється із завданнями і повільніше втомлюється, коли працює за такою схемою: 15 хвилин легкої роботи, 30 хвилин наполегливої праці, 15 хвилин відпочинку. І, звичайно ж, потрібно робити великі перерви на обід, щоб відволіктися.
Для тих, хто не може кинути незакінчені справи і піти додому з чистим серцем, є проста вправа. За 20 хвилин до кінця робочого дня візьміть аркуш паперу і напишіть, як пройшов ваш день і що вам потрібно зробити завтра. Впишіть всі свої ідеї і міркування про майбутні завдання. Завдяки цьому ви зможете звільнитися від думок про них і переключити свою увагу на дозвілля.
Безумовно, ви маєте право йти додому вчасно. Але є випадки, коли варто затриматися, наприклад, коли ви готуєтеся до важливого проекту. Тоді доробити всі невідкладні справи в неробочий час буде вигідно, насамперед, вам.

Будьте непохитні: розставляйте свої пріоритети
І все ж люди, які заважають нам повноцінно жити і результативно працювати - це ми самі, а не наші колеги. Кожен день на нас звалюється велика кількість повідомлень, емейлів, дзвінків і т.д. Коли ви відволікаєтеся на все це, ви не можете сконцентруватися на найбільш важливих завданнях. Тому варто скоротити час, витрачений на робочу переписку в Skype або в пошті, до необхідного мінімуму. Є кілька технік, які допоможуть це зробити:
1) подумайте, які важливі справи вам потрібно зробити за сьогодні, і візьміться за них без зволікань;
2) не перевіряйте повідомлення, поки не виконали головне і найбільш пріоритетне завдання на день;
3) витрачайте ті години, коли ви найбільш активні, бадьорі й ефективні, на найбільш важливу роботу і ні на що інше;
4) відведіть певний проміжок часу на перевірку емейлів і повідомлень.
5) перш, ніж щось зробити, завжди запитуйте себе: «Чи допоможе це виконати 3 найбільш важливі завдання на сьогодні?». Якщо відповідь позитивна - приступайте до задуманого. Якщо негативна - відкладіть задачу і займіться справами, що важливіші.

Будьте егоїстичні: не робіть чужу роботу
Допомагати людям, особливо тим, з ким працюєш пліч-о-пліч, - дуже похвально. Але робити це потрібно, тільки коли у вас дійсно є можливість допомогти, а не на шкоду своїй роботі. Не варто виконувати прохання інших замість своїх службових обов'язків і, вже тим більше, замість свого відпочинку. Навчіться говорити «ні» чужим завданням або порадьте колезі, який просить вас про допомогу, як можна виконати все самостійно.

Будьте зарозумілі: подумайте, наскільки бос залежить від вас
Психолог Лея МакЛеод радить завжди пам'ятати про одне: ваш начальник найняв вас тому, що розраховує справлятися із завданнями набагато краще з вашою допомогою. Незалежно від того, які у вас з ним стосунки, він очікує, що ви підвищите якість роботи його відділу і компанії в цілому.
Багато хто любить знаходити помилки в роботі свого начальника, помічати, що він робить не так. Але говорити і навіть роздумувати про це - безперспективне і дурне заняття. Краще зосередьтеся на тому, що ви можете зробити для поліпшення роботи вашої компанії.
Дозвольте собі бути трохи зарозумілим: подумайте, що начальник без вас не впорається. І виконуйте свої службові обов'язки виходячи з цього переконання. Це буде мотивувати вас. А з часом ви зможете стати дійсно незамінним співробітником і домогтися підвищення.

7381АК


Метки:  

ЕЛЕКТРИЧНИЙ КВАДРОЦИКЛ ВІД ACER

Понедельник, 02 Ноября 2015 г. 18:11 + в цитатник
Изображение
Тайванська компанія Acer, більш відома виробництвом комп’ютерної техніки та електроніки, вирішила розширити асортимент своєї продукції та скласти конкуренцію виробникам електромобілів.

Під час нещодавньої конференції eCarTec в Мюнхені (18-20 жовтня) Acer представила прототип повністю електричного квадроцикла під назвою X Terran.
Наразі компанія не розкриває усіх технологічних подробиць новинки. Відомо, що квадроцикл живиться від двох блоків літій-іонних акумуляторів, які забезпечують потужність 8,7 кВт*год, йдеться у офіційному повідомленні Acer.
Зазначається також, що розробником X Terran виступає MPS Energy – новий підрозділ компанії Acer.

Підрозділ було відкрито в липні 2015 року саме з метою розробок у сфері електромобілів. Одне з нових технологічних рішень MPS Energy є створення системи управління батареями (BMS - battery management system). Апаратна частина BMS включає системну плату і три батарейних блоки. Кожен з блоків складається з 256 стандартних літій-іонних батарей і додаткової материнської плати.
Тому наразі основний акцент робиться на екологічність і розробку ефективної системи живлення електричних автомобілів.
http://7381ak.weebly.com/1041108310861075/-acer

Метки:  

CO2 - НА ПРОДАЖ

Понедельник, 02 Ноября 2015 г. 18:04 + в цитатник
Изображение
Изображение
Фірма Climeworks, компанія Федеральної вищої технічної школи Цюриха, будує у швейцарському Хінвілі першу промислову установку з фільтрації СО2 із повітря.
З середини 2016 року Climeworks буде відфільтровувати із атмосфери 900 тонн СО2 на рік у місцевості Цюрхер Оберланд. Обсяг парникового газу відповідає середнім викидам діоксиду вуглецю близько 180 швейцарців.

Фірма має намір вперше у світі продавати клієнтам атмосферний СО2. Парниковий газ має на 20% прискорити ріст таких рослин, як томати, огірки або салат, у розташованій поблизу теплиці Primanatura AG.
У планах компанії постачання СО2 із ще однієї установки виробникам напоїв. Як повідомляє компанія, 900 тонн СО2 можна перетворити на майже 100 млн літрів мінеральної води з вугільною кислотою. Climeworks вже налагодив співпрацю з німецьким автоконцерном Audi, щоб застосовувати відфільтрований з повітря СО2 для виробництва синтетичного палива.
Пілотний і демонстраційний проект отримав фінансову підтримку Федерального відомства з енергетики Швейцарії. Витрати на розробку та будівництво установки сягають 3-4 мільйони євро.
http://7381ak.weebly.com/1041108310861075/co2

Метки:  

ІСПАНСЬКІ ВІДХОДИ....

Понедельник, 02 Ноября 2015 г. 17:52 + в цитатник
Изображение
Відтепер в Іспанії в містечку Оскотс є будинок, в якому встановили незвичну систему опалення – працює вона на відходах життєдіяльності людей. Це перша в світі будівля, що перейшла на повний «самообігрів» за рахунок такого нетрадиційного біопалива, повідомляє ресурс Еspanarusa.com.

Крім альтернативної опалювальної системи, в будинку встановили сонячні батареї і вітрогенератори, а також установку очищення води, що дозволяє повторно використовувати відпрацьований ресурс для господарських потреб.

Будівництво повністю екологічної садиби обійшлося власникам у 540 тис. євро (включаючи купівлю землі та будівництво підсобних споруд).

Принцип дії «опалення з каналізації» такий: відходи за відсутності кисню піддаються біодеструкції або, простіше кажучи, розкладанню. Під час цього процесу виділяється метан (подібний процес також проходить на очисних споруд міської каналізації). Далі газ спалюється, нагріваючи воду в трубах системи опалення.

Власники будинку стверджують, що така технологія обігріву приміщень за рахунок фекальних відходів може застосовуватися і в міських багатоквартирних будинках.
http://7381ak.weebly.com/1041108310861075/13

Метки:  

КИТАЙ І ГЛИНЯНИЙ ПЛАСТИК

Понедельник, 02 Ноября 2015 г. 17:47 + в цитатник
Изображение
 
Очікується, що в майбутньому нова технологія, розроблена китайськими вченими, дозволить вирішити проблему так званого «білого забруднення» (забруднення пластиковими відходами). 

Використовуючи крохмаль (отриманий з кукурудзи і маніока) та глину, в Китаї зробили міцну та екологічно чисту «пластмасу». Вироби з такого матеріалу повністю розкладаються на воду, двоокис вуглецю і азот.

При цьому за зовнішнім виглядом, кольором, міцністю та еластичністю матеріал нічим не відрізняється від пластикових товарів, до яких ми звикли.

Власником нової технології виступає китайська компанія «Хуавей» з міста Вейфан (провінція Шаньдун). З «екологічного композитного матеріалу на основі бентонітової глини і крохмалю» компанія вже встигла виробити та протестувати пластикові коробки для їжі, ложки, палички для їжі, пакети для покупок, плівки для сільськогосподарських потреб, які за своєю зручністю та функціональністю нічим не відрізняються від аналогічних пластикових товарів, які продаються в магазинах.

У вересні 2015 року ця нова технологія пройшла частину сертифікацій ЄС на відповідність стандартам для пластикових пакувальних матеріалів, що стосуються вмісту важких металів, вуглецю, а також розкладання.

Метки:  

ЕНЕРГІЯ ОКЕАНУ, 15 РОКІВ ТА $ 25 000

Понедельник, 02 Ноября 2015 г. 17:42 + в цитатник
Изображение
 
15-річна винахідниця з Флориди Ханна Хербст (Hannah Herbst) представила недорогий метод виробництва енергії з океанських течій. За свій винахід школярка отримала головний приз на конкурсі молодих вчених Discovery Education 3M Young Scientist Challenge 2015 у розмірі $ 25 000 і удостоєна звання America's Top Young Scientist («Передові молоді вчені Америки»).

15-річна Ханна розробила пристрій під назвою «Ocean Energy Probe», використовуючи всього $ 12 для покупки матеріалів, в тому числі 3D-надрукований гвинт (для друку використовувався еко матеріал), ПВХ трубу, шків, гідрогенератор, успішно протестувавши його у одній з водойм Флориди. 

Доступна ціна приладу була однією з цілей Ханни - розробка повинна стати корисною для жителів бідних країн.
Наразі невеликий прилад здатен виробляти достатню кількість електрики для роботи всього кількох світлодіодних лампочок. Але винахідниця запевняє, що ефективність пристрою можна збільшити і воно зможе виробляти достатньо електрики для зарядки трьох автомобільних акумуляторів приблизно за одну годин. Його також можна використовувати для живлення опріснювальних насосів або медичних пристроїв, таких як сепаратор для крові.

Винахід Ханни було визнано кращим серед інших дев’яти проектів-фіналістів. Останні три місяці учні працювали з ученим компанії 3M Джеффрі Емсландером, удосконалюючи свої винаходи для конкурсу. 

Дівчина буде продовжувати працювати з Джеффрі, щоб поліпшити свій пристрій Ocean Energy Probe. Значну частину отриманих коштів вона планує зберегти у фонді коледжу.

Метки:  

B (PACK) - НАДУВНА ПОДУШКА З БІОГАЗОМ ЗАМІСТЬ ДРОВ

Суббота, 31 Октября 2015 г. 20:29 + в цитатник
Изображение
 
Изображение
 
Німецький соціальний проект (B) energy розробив спеціальні мішки для транспортування біогазу у важкодоступні місця для бідних. Наповнений газом мішок важить близько 5 кг і забезпечує близько 4:00 роботи газового пальника для приготування їжі.
Таким чином бідні сільські громади можуть перетворити свої органічні відходи - гній або кухонні відходи - в енергію.

Засновник (B) energy, Катрін Puetz, сільськогосподарський інженер, дізналася про потенціал біогазу під час навчання в аспірантурі.
«Гній однієї кози, змішаний з кухонними відходами та стічними водами виробляє достатньо біогазу, щоб забезпечувати добову потребу в енергії трьох людей.», розповідає вона.
Газ генерується в спеціальних біогазових установках з гною і органічних відходів. Потім порожні сумки для транспортування газу приєднуються до системи і наповнюються газом.
Зараз ця новаторська схема тестується в Ефіопії та Судані....

Метки:  

8 УСПІШНИХ ЛЮДЕЙ, ЯКІ БУЛИ В КРОЦІ ВІД ПОВНОГО ПРОВАЛУ

Среда, 28 Октября 2015 г. 21:57 + в цитатник
Изображение
1. Винахідник Томас Едісон
Учитель Томаса Едісона назвав його «занадто дурним, щоб вивчити щось». Едісон ходив до школи тільки 3 місяці, після цього батьки дозволили йому залишити школу і отримувати освіту вдома. Так Едісон з самих ранніх років почав займатися різноманітними експериментами, в 22 роки - отримав перший патент, а за все життя запатентував більше тисячі винаходів, включаючи лампу розжарювання і певий прилад для звукозапису і відтворення звуку - фонограф.
Изображение
2. Мультиплікатор Уолт Дісней
Творця компанії Disney Уолта Діснея звільнили з газети через те, що у Діснея, за словами видавця, «не вистачало уяви і хороших ідей». Крім того, перша студія Діснея Laugh-O-Gram, заснована в Канзас-Сіті, загрузла в боргах і прогоріла. Тим не менш, це не зупинило мультиплікатора переїхати до Голлівуду, щоб продовжити кар'єру..
Изображение
3. Режисер Стівен Спілберг
Спілберг з дитинства хотів стати режисером, проте його не прийняли в Школу кіномистецтва Університету Південної Кароліни через його низькі оцінки. Спілберг поступив в інший університет на спеціальність «англійська мова», але паралельно працював стажером у студії Universal Studios. Пізніше він дістав можливість зняти короткометражний фільм Amblin ', який настільки вразив віце-прездідента студії, що Спілбергу був запропонований семирічний контракт. Він залишив коледж і почав професійно займатися створенням телепродукту..
Изображение
4. Дизайнер Віра Вонг
Всесвітньо відомий дизайнер весільних суконь Віра Вонг почала займатися дизайном тільки в 90-х, коли їй виповнилося 40. До цього вона 17 років працювала редактором у журналі Vogue, проте покинула видання, коли їй відмовили у підвищенні і вона не змогла зайняти пост головного редактора. Після цього Вонг відкрила власний бутик суконь. За час роботи вона пошила весільні вбрання для багатьох знаменитостей, таких як Шерон Стоун, Ума Турман і Мерайя Кері.
Изображение
5. Актор Харрісон Форд
Початок кар'єри Харрісона Форда було вкрай невдалим - він отримував маленькі ролі, і його ім'я навіть не вказувалося в титрах. Подейкують, що один із режисерів навіть сказав Форду, що тому ніколи не стати актором. Втомившись від цих невдач, Форд вирішив взятися за щось інше і зайнявся виготовленням меблів. Це допомагало йому утримувати сім'ю. Проте пізніше він потрапив на прослуховування на фільм «Американські графіті», де зміг привернути увагу Джорджа Лукаса, фільми якого, зокрема роль Хана Соло в «Зоряних війнах», у підсумку принесли Форду світову славу.
Изображение
6. Співак Елвіс Преслі


Елвіс Преслі на початку своєї кар'єри отримав чимало відмов. Спочатку Преслі не взяли до місцевого квартет Songfellows в Мемфісі, порахувавши що він «не вміє співати». Працюючи водієм вантажівки, Елвіс прослуховувався ще в одну групу, однак також отримав відмову. Після прослуховування вокаліст гурту Едді Бонд порадив йому й далі водити вантажівку, так як він «ніколи не зможе стати співаком».
Изображение
7. Інженер Генрі Форд
Перші дві автомобільні компанії, створені Генрі Фордом, - прогоріли. Форд був захоплений створенням «транспорту без коня», він зумів створити перший проект автомобіля, переконати групу бізнесменів підтримати його, однак він нічого не знав про ведення бізнесу, що в результаті вилилося в невдачу. Однак це не зупинило підприємця і його третя компанія, яка стала основою Ford Motor Company, стала успішною. Через кілька років після створення, компанія створила автомобіль, який став найбільш продаваним в країні, а через рік представила легендарну Model T, яка відразу «захопила» американські дороги.
Изображение
8. Співак Джон Леннон

Оцінюючи талант і майбутні перспективи знаменитостей, помилялися не тільки представники індустрії, а й найближчі люди. Приміром, фраза тітоньки легендарного співака The Beatles Джона Леннона буквально увійшла в історію: «Гітара це, звичайно, добре, Джон, але цим ти ніколи не заробиш собі на життя». Це, проте, не зупинило музиканта.

Метки:  

ПОЧАТИ СПОЧАТКУ: ІСТОРІЇ УКРАЇНЦІВ, ЯКІ ВИРІШИЛИ ЗМІНИТИ

Среда, 28 Октября 2015 г. 21:44 + в цитатник
Изображение
 
Юлія Подобєд, дизайнер

Піарник, який навчився «шити щастя». Створила свою творчу майстерню Podobed Studio з індивідуального пошиття жіночого одягу. Особлива любов у Юлії до створення суконь і спідниць. Запустила лінію аксесуарів Le Detail.

Тільки на останньому місці роботи в топовому PR-агентстві я зробила себе і зрозуміла, скільки я насправді «стою». Там я познайомилася з принципами, які потім перенесла в свою роботу.Перше - всього не переробиш. Друге - людина, яка має хобі, вирішує свої завдання швидше, тому що їй хочеться звільнити час для свого захоплення. Третє - якщо робота і хобі збігаються, робіть свій відпочинок якісним, освітнім,таким, що приносить задоволення.

Багато хто страждає через те, що не знають, чим хочуть займатися. А я ж знала, що хочу робити, але не знала, як заробити на своєму захопленні шиттям, яке вже було у мене зі школи...
Я шила тільки для себе і за невелику плату виконувала замовлення від друзів і знайомих з ремонту одягу. Але, наприклад, без уміння робити викрійки я була прив'язана до таких журналів як Burda. Клієнти ж просять шити не по журналу, тому в таких випадках відразу відмовлялася від замовлення.

Три роки тому отримала базову освіту за спеціалізацією «кравець». Після курсів у мене звільнилися руки (мій викладач навчив шити без викрійок!) - І в останні півроку перед звільненням я спала тільки по 5 годин на добу, відшиваючи замовлення.

Моя ніша - між ательє з ремонту одягу та подіумом. Я шию для людей середнього та вище середнього класу, які не люблять пафосу. Вони хочуть поговорити про життя перед приміркою, випити кави і носити якісний, ексклюзивний і стильний одяг.

За рік до звільнення я почала підготовку. Заплатила за квартиру на кілька місяців вперед, відклала певну суму на перший час, купила швейну машину, оверлок, манекен, доменне ім'я, матеріали, створила логотип, зробила бирки, придумала слоган «вміємо шити щастя». Я була готова до старту.
Перший рік після переходу в нову сферу став роком знайомства з собою. Так, працюючи в колективі, ми «обростаємо» звичками, які нам насправді не властиві: пити каву по 10 разів на день, починати роботу в певний час і т.д. На вільних хлібах я зрозуміла, що ефективніше працюю, наприклад, вставши о 5 ранку і закінчивши до 10. Коли я працюю, то телефон і соціальні мережі відключені. Також я завжди складаю список замовлень, розподіляю їх по днях та строками. А щоб день не складався тільки з шиття, планую зустрічі з людьми.

У мені вдало поєдналися вміння хендмейдера і піарника. Після старту я завела невеликий сайт-блог, сторінку на Facebook і аккаунт в Instagram, плюс допомагає сарафанне радіо. Пишу про свої роботи на Facebook, але тільки тоді, коли є настрій...

Одного разу я пошила собі сукню за 220 хвилин. Я згрупувала типові завдання, визначила порядок справ, щоб зменшити витрати часу, і зрозуміла навіть те, як часто потрібно міняти оверлок! Природно, клієнтові я так швидко шити Не буду ніколи.
Моє нинішнє фінансове становище покращилося, в порівнянні з серединою року самостійної роботи. Тоді мені знадобилася позика на запуск лінії аксесуарів з моїм бізнес-партнером і на звичний мені відпочинок закордоном, нехай і бюджетний. Мій висновок: для безболісного переходу зі стабільного доходу на «проектний» - почніть вести облік витрат і проаналізуйте їх у звичайній таблиці Excel. Моїм завданням було позбутися деяких другорядних витрат і навчитися отримувати за меншу суму все те ж, що й раніше. Впоралася.
Було багато уроків. Прислухайтеся до інших людей, але приймайте свої рішення. Не звертайте уваги на тих, кому за 40, але вони досі сидять в офісі на ненависній роботі без керівної посади.

Щоб розвиватися швидше, спілкуйтеся з тими, хто розумніший і сильніший вас.

Шукайте свою унікальність. Беріть давно створені речі, завертайте в нову оболонку і продавайте. Мій директор з PR-агентства створив зі своїх захоплень Kyiv Running Tours. Він поєднав свої вміння і захоплення (біг, знання англійської та Києва) і тепер проводить ранкові пробіжки з іноземцями, розповідаючи їм про столицю.

Не кажіть іншим «так», кажучи собі «ні». Ми часто погоджуємося на те, що нас не влаштовує.
Немає пігулки щастя, поки ви не знайомитеся з собою. Пробуйте себе в різних сферах, не турбуйтеся через невдачі. Але помічайте ті справи, невдачі в яких викликають у вас бажання повторити і спробувати ще раз.
За рік після відпочинку влітку 2014 я пошила 100 суконь і 40 спідниць. До речі, три чверті клієнтів, які звернулися до мене одного разу, повернулися в другий і третій раз. А деякі - в 12-й! Моє досягнення в тому, що я не зійшла зі шляху, що змогла знайти підтримку в своєї мами і що мене оточує нереальна кількість крутих людей.
Изображение
 
Юлія Патяк, дитячий фотограф

Успішний менеджер фінансової компанії вибрала для себе нішу - фотографія майбутніх мам і новонароджених дітей.

Піти з основної роботи я вирішила тоді, коли моє хобі - фотографія - стало займати занадто багато місця в моєму житті. До відходу я працювала у фінансовій компанії, де була досить успішним менеджером. Саме цей фактор дав мені можливість мати таке дороге хобі як фотографія.

Довгий час я займалася фото на аматорському рівні, підробляючи на невеликих замовленнях для друзів. Мені хотілося вчитися, щоб знати більше, тому я ходила на майстер-класи, їздила на навчання за кордон і брала участь у виставках.

У міру розвитку часу на обидві сфери вже не залишалося. Та й інтерес до поточного заняття став холонути - все-таки я присвятила йому 7 років. Тоді я й зробила свій вибір. З жовтня 2014 я ніяк не пов'язана з фінансовою сферою. Тільки фотографія на професійному рівні.
Іти у нікуди, покладаючись тільки на власні емоції і бажання, - не можна. Треба адекватно оцінювати свої здібності і можливості, а також вчитися і готуватися до вільного плавання. Вибирати для цього потрібно те, що не тільки подобається, але і добре виходить. Ці два моменти не завжди йдуть рука об руку. Навчання та профільні конкурси допомагають це прояснити. Стане зрозуміло, чи підійде взагалі вам ваше хобі як заняття з довгостроковою перспективою, і володієте ви достатніми навичками, щоб успішно себе презентувати на ринку.

Якщо не станете кращим - не будете заробляти багато, тому потрібно готуватися до зміни професії. Так, чотири роки до відходу з фінансової сфери я «варилася» у фотографії, вчилася, напрацьовувала навички, набивала шишки і отримувала досвід.

Зйомка вагітних і новонароджених малюків - це і маркетинговий хід, і особиста потреба. У цей період сім'я щаслива, а, значить, і фото завжди радісні, світлі - і я працюю в оточенні одного тільки позитиву і щастя.
Робити щось добре - мало, якщо ви не можете це продати. Перехід у фотографію зі стану успішного менеджера багато в чому визначив мій успіх. Продавати себе я вміла завжди.

Але без труднощів не обійшлося: спочатку робочий процес був не дуже добре організований, тому замовлень виявилося більше, ніж я могла потягнути фізично. Навичок обробки не вистачало - я затримувала терміни віддачі фото. З реквізитом теж нелегко - знадобилося приміщення для його заготівлі. Зараз я вирішила всі ці моменти - я працюю з командою надійних профі, які займаються в  постпродакшені, весь матеріал віддається чітко за графіком, у відмінній якості, а нова квартира-офіс передбачає величезний зал для зберігання реквізиту.
Було таке, що невідомість лякала кожен місяць. Коли я залишилася наодинці з фотографією, у мене з'явилися складнощі з плануванням бюджету, часу і т.д. Фактора постійної зарплати тепер не було. Пішло 2-3 місяці, поки я розібралася з цим.

Тоді ринок дитячої фотографії я знала мало. Але мій сегмент дуже вузький, тому я зробила ставку на його ексклюзивність (крім вагітності та немовлят до 1 року, я не знімаю нічого) і правильну подачу. Правильна подача - це вузько «заточений» сайт з інформацією тільки про даний вид зйомки, це позиціонування себе у всіх засобах, де можна про мене почитати, - тільки як фотограф новонароджених і все, це статті про цікаві факти тільки по темі.

Сарафанне радіо - кращий «движок» в моїй справі. Але також для промо своїх послуг я створила сайт, «залила» портфоліо в Facebook. Туди я активно пишу статті з практики, все - з досвіду з оригінальними текстами. Намагаюся уникати шаблонів - тому мої клієнти знають, що отримають щось таке, чого немає більше ні в кого. Це і кілька стелажів, і полиці з незвичайним реквізитом, і інший підхід до кожної нової зйомки, і нетипова розкадровка.
Якщо у мене з собою візитки-буклети, я не соромлюся роздавати їх майбутнім мамам. Фотографи-колеги сміються, що я мам за руки хапаю, і це не красиво. Але мені абсолютно все одно, що про мене говорять конкуренти. Головний показник того, чи правильно я щось роблю, - це кількість замовлень і ті суми, які клієнти готові за них платити. У мене щоденні записи на зйомку і свою відпустку я планую в тій країні, куди хочу поїхати, а не куди вистачає грошей. Це показник для мене.
Я завжди хотіла робити все краще, дороге і впізнаване - зараз, нарешті, це у мене виходить. На самому початку мені коштувало це величезних вкладень - всі зароблені від зйомок гроші йшли на купівлю кращого реквізиту, який я могла знайти, замовляла його з-за кордону. До слова, це найбільша помилка наших фрілансерів - вони витрачають зароблені гроші на проживання, замість того, щоб вкладати в себе.

Родичі досі називають мене безробітною. Колеги щиро дивуються і досі не розуміють, як можна жити на доходи від фотографії. Ну, а вірні друзі радіють і підтримують, що дає мені сили і натхнення продовжувати.
Изображение
 
Марина Попехіна, перукар
Юрист, який через непереконливі перспективи своїх досягнень змінила престижну, але не улюблену професію, на крісло перукаря, щоб працювати у вихідні і отримувати від цього задоволення.
Одного разу представила себе 50-річної. Банк, офіс, крісло, монітор, купа паперів, таблиці, розпорядження, накази та кава-кава-кава ... У дзеркалі - заклопотане обличчя з приємним сірим відтінком. Обличчя жінки, що стала директором чогось в чиїйсь компанії, в нервовому стресі, з випадаючим від перенапруги волоссям. Прийшло усвідомлення того що, я зайнята престижною роботою, яку не люблю і не хочу робити. Кар'єрні сходи і навіть велика кількість друзів не давали мені такого задоволення, яке б перекривало величезне навантаження по роботі.
Біля мого будинку був салон краси, в чудову атмосферу якого я завжди приходила після судових засідань. Робочий день перукарів виглядав ідеально - вони робили те, що любили, дарували красу і гарний настрій собі і клієнтам. Я ж проводила нескінченні тужливі годинни в судах, прийомних та інших інстанціях, живучи в очікуванні вихідних. Все частіше виникало питання: на що, власне, я витрачаю своє єдине життя?
Бажання змінити роботу зріло близько двох років. Пам'ятаючи про дивовижну атмосферу салону краси, я вирішила відкрити власний. Ми з родиною переїхали до Києва. Але в столиці бізнес-старт - більш витратне підприємство, ніж в Маріуполі, тому в мене народилася думка про навчання. Я вирішила закінчити курси перукарської справи, раз вже поки не можу дозволити собі бути власником.
У мене був план: по завершенні курсів орендувати місце і працювати без клопоту. Однак навчання все перевернуло - мені перехотілося іти з компанії, де я проходила навчання, так як побачила там безліч перспектив для свого розвитку.
Сьогодні я вже майстер-модельєр. Також проходжу навчання на технолога бренду. У мене сформувався план на найближчі п'ять років. Розворушилися і мої друзі, ми стали частіше бачитись наживо, а не онлайн. Як мінімум раз на місяць вони вибираються з Facebook до мене в салон на регулярний «техогляд».
У своєму графіку роботи я підбудовуюся під клієнта. Якщо необхідно вийти в конкретний день в певний час - я в салоні. У мене немає конкретного вихідного дня, можу працювати і рано вранці, і пізно вночі. Це мій особистий вибір, який дає результат, - на сьогодні у мене практично весь день розписаний. Клієнти дуже цінують такий підхід - вони повертаються.
Я не очікувала, що перукарська справа - це настільки важке навантаження, коли з 9 ранку і до 21 вдається присісти всього пару разів. Це найнесподіваніший мінус. Тому в спортзалі на тренуваннях я особливу увагу приділяю тренуванні спини.
Я з першого дня стала заробляти. Це було дуже несподівано! Навчання, покупка інструментів та інвентарю окупилися в перші три-чотири місяці. У нашій професії все залежить від участі - якщо пішов у відпустку, то не заробляєш. На сьогодні мене все влаштовує. Але я хочу більше. І буде більше.
Перед зміною професії все добре обміркуйте і ... зробіть це поступово, маленькими кроками. Будьте готові до несподіванок і будьте гнучкими. Навіть якщо у вас є план, не можна передбачити, що станеться після початку - можуть відкритися такі речі, про які ви і не здогадувалися.
Один з найголовніших уроків - у мене дуже багато сил для змін. На щастя, я зроблена з міцного матеріалу.
Тепер я знаю, що у свої 50 років у мене буде як мінімум два салони, де я буду арт-директором. У мене є донька, якій я могла б залишити розпочату справу, якщо їй це здасться цікавим. Ще мені здається, що я стану хорошим прикладом для неї. Це дуже надихаюча перспектива для мене.
Изображение
 
Галина Єфімова, миловар

Змінила посаду фінансиста на майстра миловаріння. Вважає, що даний професійного щастя - в задоволенні від процесу трансформації хобі в прибуткову справу.

Насправді сталося дві зміни професій. У 2008-му році я пішла з банківської сфери, в якій пропрацювала 5 років. Йдучи в декрет, я звільнилася. Вагітність перевернула моє життя - раптово потягнуло на творчість, почався внутрішній пошук.

Вийшовши з декрету, я повернулася в сферу, але вже в рекламний відділ по роботі з банками. Але через 7,5 місяців я звільнилася і звідти. Саме тоді я утвердилася в думці, що якщо і робити рекламу, то тільки своїх проектів. Чим зайнятися? За прикладом подруг зайнялася миловарінням. Так все і почалося.
Піти у вир з головою можуть тільки дуже сміливі люди. У мене ж була фінансова підтримка чоловіка, що дозволило з головою зануритися в миловаріння. При відсутності підтримки - краще починати з малого і йти з основного місця роботи після досягнення певного стабільного рівня доходів. Адже якщо відразу все кинути, то можна впасти в прострацію і депресію, тому що на старті навряд чи ви отримаєте великий дохід. Мені знадобилося близько трьох років, щоб вийти на стабільний рівень заробітку, хоча він все-таки більше сезонний. Але цього мені вистачає на те, до чого звикла.

Я - самоук. По темі миловаріння в інтернеті є настільки великий обсяг інформації, що навіть не потрібно щось особисто відвідувати. Досить і рецептів, і відео-уроків, і майстер-класів. Також я купувала у конкурентів продукцію, придумувала нове, експериментувала і втілювала в життя. Приблизно місяць вивчала способи швидкої і недорогий закупівлі інгредієнтів. Ще місяць знадобився на розробку власної лінії продукції.
На старті зовсім не знала, як рекламуватися. Сайту теж не було. Тому, коли я тільки запустилася, щоб отримати перших клієнтів, я пішла по знайомих, салонам краси, спортзалами та т.д. У студентські роки я займалася розповсюдженням косметики, а коли пішла з банку, то цілий рік присвятила продажу. З того часу у мене відмінні навички продажів. Вихідці з мережевого маркетингу можуть продавати в будь-якій сфері.

Тоді справа йшла до Нового року, тому замовляли більше для подарунків своїм друзям. Точно також я надалі використовувала й інші свята - день Святого Валентина, 8 березня і т.д.


Зрозуміла, що мило - сезонний бізнес, і до теплої пори року він слабшає. Тому до наступного сезону я вже зробила сайт за допомогою консультацій знайомого веб-дизайнера, наповнила його якісними фото, з якими мені допомогла подруга-фотограф, дала рекламу на безкоштовних дошках оголошень і приймала замовлення через сайт. Крім цього, я часто беру участь у спеціалізованих виставках.
У процесі розкрутки корегувала склади своєї продукції за відгуками моїх клієнтів. Я часто готую рецепти нових коштів саме за рекомендаціями. Наприклад, так я розширила асортимент своєї продукції актуальними шампунями і масажними свічками.

Я завжди перевіряю всю продукцію на собі і своїй сім'ї, про що пишу на сайті і в Facebook. Для клієнтів надаю сертифікати на інгредієнти. У сертифікатах зазначено, що інгредієнти гіпоалергенні, пройшли перевірку і т.д. У 1% людей може проявитися алергія. Я пропоную клієнтам повернути гроші за продукцію, якщо з якихось причин вона їм не підійшла, але таких випадків поки не було.

Поки встигаю ночами приготувати 100-200 мив, моя майстерня - кухня. Але планую залучати помічників-миловарів і розширювати свою справу, щоб вирішувати труднощі з корпоративними замовленнями.
За останній рік ціна на інгредієнти виросла в 3 рази - це трудність. Мені довелося на 10% підняти вартість продукції. Більше не можу, так як інші миловари теж не піднімають.

Знайшла вихід із ситуації, як збільшити дохід і заробляти на інгредієнти: з вересня ввела новий продукт - креми для обличчя. Натуральні креми користуються у киянок великим попитом. На таку продукцію можна ставити пристойну ціну. Наприклад, середня ціна мого шматочка мила - 50-60 грн, у конкурентів - 35-40 грн. Моя ціна враховує і витрати на рекламу. Креми ж можна оцінювати в 250 грн. У моїх конкурентів є аналогічна продукція з такою ж ціною. Планую вийти в категорію більш дорогих товарів.

Головне - задоволення. Якби я хотіла заробляти великі гроші, я б залишилася в банку. Але якщо робота приносить мало радості, то не втримає навіть дуже хороша зарплата. Щасливої я стала тільки тоді, коли почала робити те, що мені подобається. У миловарінні я і менеджер, і продавець, і виробник. Все це - моє. У мене немає начальника. У цьому весь кайф.

Не відкладайте в довгий ящик. Починайте нову справу, поки горите ідеєю. Не бійтеся нового. Нікого не слухайте. Зупиняйте тих, хто гасить ваш ентузіазм, навіть якщо це друзі чи батьки.

Метки:  

ВИНОЮ ВСЕ WI-FI.....

Среда, 28 Октября 2015 г. 21:21 + в цитатник

Після дослідження, що його  провели деякі організації з вивчення питань примх погоди, з'ясувалось, що останнім часом на заваді точному прогнозу є розповсюджений  Wi-Fi..
Вчені з Фінського метеорологічного інституту та інших організацій, що займаються вивченням погоди, провели дослідження, за результатами якого з'ясувалося, що на синоптичні прогнози помітний вплив чинять працюючі по всій планеті мережі Wi-Fi.
За словами вчених, сучасні метеорологічні радари відправляють у різні боки радіохвилі на певній частоті, а потім зчитують відбитий сигнал. На основі різниці відправлених і відбитих хвиль обчислюється інформація про опади, їх тип, інтенсивність та напрямок руху хмар.

Працюючі на цій же частоті мережі Wi-Fi та інше сучасне бездротове обладнання вносить серйозні перешкоди в сигнал, зчитуваний радаром. За словами дослідників, якщо йдеться про невеликий відсоток перешкод, то їх можна ігнорувати, проте серйозне "захаращення" радіоефіру загрожує появою порожніх зон на радіолокаційних зображеннях.
У результаті синоптики можуть пропустити ураган, що насувається, або інше стихійне явище, упевнені вчені.

7381АК


Метки:  

SOKI - НЕВЕЛИКИЙ ЧИЛІЙСЬКИЙ ЕЛЕКТРОМОБІЛЬ, ЯКИЙ ХОЧЕ ЗМІНИТИ РИНОК

Суббота, 24 Октября 2015 г. 17:58 + в цитатник
Изображение

Soki  стане першим двомісним електричним автомобілем зробленим в Чилі. Його орієнтовна ціна становить $ 12000, Запас ходу розрахований на 60 кілометрів. Він була розроблений за вісім місяців на машинобудівному підприємстві VoZe Є.В., Pavez.
Soki має електричний двигун з потужністю, еквівалентною 10 к.с. і батарею 4,2 кіловат, яка заряджається всього за 3 години. Також є можливість її підзарядки в будь-який час.
Перші 10 одиниць планується випустити в березні 2016 року. Електромобіль був випущений за підтримки місцевої та міжнародної програми технологічних інновацій підприємств.

Можливо, незабаром і наш автопром почне випускати такі пробні версії електрокарів. 


Метки:  

Techtile - черепиця, яка може генерувати енергію з відновлюваних джерел

Суббота, 24 Октября 2015 г. 17:50 + в цитатник

Изображение

Італійська компанія Techtile запропонувала інтегрувати в звичайну глиняну черепицю сонячні фотоелементи або колектори для нагріву води. Розробники стверджують, що лише 18 кв. м. такої черепиці, встановленої під кутом 30-35 ° може виробляти до 1650 кіловат-годин на рік.
Глиняна черепиця, відмінний довговічний і екологічний матеріал для покрівлі будинку. Її використовують з давніх часів, але що якщо цей дах буде виробляти ще й енергію?

Techtile пропонує не встановлювати зверху сонячні панелі, а інтегрувати їх прямо в черепицю. Таким чином зберігається і естетичний вигляд будівлі і збільшується його енергоефективність.

Метки:  

РОБОТА, ЯК ХОБІ.... АБО СПРАВА ЖИТТЯ: ЛЮДИ, ЯКІ ЗРОБИЛИ СВОЄ ХОБІ РОБОТОЮ І ДОСЯГЛИ УСПІХУ В ЦЬОМУ

Суббота, 24 Октября 2015 г. 17:43 + в цитатник
Безумовно, щоб досягти успіху в якійсь справі, потрібно по-справжньому полюбити його. А деякі люди, навпаки, перетворюють улюблене заняття в роботу. При чому таких історій чимало. Ми вибрали самі незвичайні, несподівані і надихаючі історії те, як захоплення може перетворитися на успішний бізнес.


 

Изображение

. Аквадизайнер Такеши Амано
Японець Такеши Амано - один з найвідоміших у світі фахівців з аквадизайну - вважається творцем нової концепції, так званого «природного акваріума». Його ідея в тому, щоб створити під водою максимально правдоподібну картинку живої природи. Ці «застиглі ліси», створені завдяки особливому художньому поєднанню водних рослин, каменів, дерева і грунту, принесли Амано світову славу.
У 1982 році він створив власну компанію акваріумного обладнання Аква Дизайн Амано, яка з часом перетворилася на великого виробника з багатомільйонними доходами. Крім того, компанія займалася оформленням великих акваріумів в різних країнах світу. Над їх створенням працювали великі команди під керівництвом Амано. Деякі акваріуми настільки великі, що при висаджуванні рослин потрібно спеціальне підтримуюче обладнання, щоб людина могла працювати всередині акваріума, але не порушувати композиції.

Изображение

2. Виробник глобусів Пітер Беллербі
Ідея зайнятися виготовленням глобусів прийшла до підприємця Пітера Беллербі після того, як він сам зіткнувся з труднощами, намагаючись придбати хороший глобус як подарунок до 80-річчя свого батька. Після тривалих пошуків вибір звузився до того, щоб купити неякісний «масмаркетовский» глобус або крихкий антикварний варіант.
Тоді Пітер задумався над тим, щоб зробити глобус вручну. Спочатку ця ідея здалася дуже простою: планувалося, що два глобуси - один для нього самого, а другий для батька, будуть завершені протягом 3-4 місяців. Адже й справді, що таке наклеїти кілька десятків смужок на кульку.
На практиці все виявилося набагато складніше і потребувало чималих грошових витрат. Як виявилося, знайти точну карту зовсім не просто, як і замовити ідеальну кулю - адже навіть відхилення на 0,1 мм від запланованого розміру при склеюванні може вилитися в зазор на глобусі в кілька міліметрів. До того ж, тільки «одягання» глобусів зайняло близько 18 місяців. Після двох років роботи і величезної кількості проб і помилок підприємець вирішив перетворити це хобі в бізнес.

Изображение

3. Засновник мережі KFC Харланд Сандерс
Засновник мережі KFC Харланд Сандерс не був професійним кухарем, проте саме його вдалий рецепт смаженої курки став основою для створення однієї з найбільшим світових мереж закусочних швидкого харчування.
Перший «ресторан» Сандерса був розташований в кімнаті для персоналу на заправній станції. До того моменту Сандерсу вже було 40 років, і він змінив безліч різних професій. Отримавши місце на заправці, він почав пригощати своїх клієнтів смаженими курчатами, приготованими  за власним «секретним рецептом». Страва припала до душі відвідувачам, які складалися в основному з жителів навколишніх містечок, і його закусочна ставала все більш популярною.
Через 10 років він зміг відкрити ресторан побільше. Тим не менше, після будівництва нової автомагістралі потік клієнтів зменшився і Сандерсу довелося відмовитися від власного бізнесу. Однак на цьому він не зупинився. Розмірковуючи про те, як прожити на допомогу в 105 $, Сандерс вирішив по-новому використовувати свій рецепт, продаючи його по франшизі. Ця ідея виявилася дуже успішною. У середині 60-х відкрилося вже близько 600 закусочних, а сам Сандерс став символом компанії, яка використовує його образ у своїх рекламних кампаніях і зараз.

Изображение

4. Телеведучий Цезар Міллан
Відомий американський телеведучий, біхевіорист, засновник Центру собачої психології, який спеціалізується на реабілітації агресивних собак, і автор популярного шоу про поведінку собак «Перекладач з собачого» Цезар Міллан - фахівець-самоучка. Він народився і виріс на фермі в Мексиці, де проводив багато часу з тваринами. У 21 рік він нелегально іммігрував до США і почав працювати в салоні стрижки для собак. Після публікації в одній з місцевих газет про його особливі здатності знаходити контакт з тваринами, Міллану запропонували створити власне шоу.
Техніка, яку популяризує Міллан, грунтується на зміні ставлення господаря до виховання собаки. На його думку, відносини з собакою повинні бути схожими на природні умови, коли собака живе в зграї. Господар повинен розвинути в собі якості лідера зграї. Для цього, за словами Миллана, у відносинах з улюбленцем мають бути чіткі правила і обмеження, а сам господар повинен бути спокійним і впевненим у собі. Його шоу стало одним з найпопулярніших телешоу на каналі National Geographic, а опубліковані книги - бестселерами. Тим не менш, концепція виховання викликає багато суперечок і критики серед фахівців.

Метки:  

35 успішних екопроектів

Среда, 14 Октября 2015 г. 19:55 + в цитатник
система по очистке океана от пластика: Эко стартапы
 
La Ruche - совместные закупки органических продуктов: Эко стартапы
 
Tabby Evo электромобиль можно собрать за 1 час: Эко стартапы
 
Solar Roadways - дороги из солнечных панелей: Эко стартапы
 
 
Muzzicycles велосипед: Эко стартапы
 
 
ДубльДом компактное жилье: Эко стартапы
 
Бумага из соломы: Эко стартапы
 
Trinity портативная ветровая турбина: Эко стартапы
 
 
Витяг меду з вуликів - це сама трудомістка і часозатратная робота у бджільництві. Традиційно ця операція складається з безлічі кроків, основними є відкриття вулика, видалення бджіл, роздрукування сот з медом і робота центрифуги апарату медогонки. Також можливі стікання меду без всякої допомоги і після цього тепловий вплив. А австралійський проект Flow пропонує рішення, при якому для вилучення меду не потрібно відкривати вулик і тривожити бджіл - потрібна лише ємність, в яку буде стікати готовий продукт.
Flow улей с вытекающим медом: Эко стартапы
 
 
Слово пасечника - упаковка из воска: Эко стартапы
 
 
Ecovative - грибы, как альтернатива пенопласту: Эко стартапы
 
 
Свалка барахолка наоборот: Эко стартапы
 
 
Good Eggs - сервис доставки органических продуктов: Эко стартапы
 
 
Ecoisme - программа учета потребления энергии: Эко стартапы
 
 
Nebia Shower распыляющий душ: Эко стартапы
 
 
Edyn - система мониторинга участка: Эко стартапы
 
 
Моя вода - приложение: Эко стартапы
 
 
Mushroom Garden – честный пищевой продукт: Эко стартапы
 
 
Barnraiser - краудфандинговая площадка для ценителей здоровой еды: Эко стартапы
 
Гузель Санжапова: Эко стартапы
 
 
Horse - машина, которая преобразует пищевые отходы в электричество и удобрения: Эко стартапы
 
 
Hempitecture конопляная крошка: Эко стартапы
 
 
Маракуя - посадка деревьев: Эко стартапы
 
Oroeco - приложение: Эко стартапы
 
 
Revo - бетономешалка и велосипед 2 в 1: Эко стартапы
 
Zelenew - переработка пластика на полезные вещи: Эко стартапы
 
 
Seafood переработка пластика: Эко стартапы
 
 
Apis - система мониторинга пчел: Эко стартапы
 
 
обувь для детей: Эко стартапы
 
 
Alternative одежда из органического хлопка.: Эко стартапы
 
 
Ekomuro H20 — система для сбора дождевой воды: Эко стартапы
 
 
Теплообменник EcoDrain: Эко стартапы
 
 
Villaseca Solar - ресторан на солнечных печах: Эко стартапы
 
 
GoSun - солнечная печь: Эко стартапы
 
 
Higher Ground Farm - ферма на крыше: Эко стартапы
 
Аквапоника в передвижном контейнере: Эко стартапы
 
 
мебель из пластика: Эко стартапы
 
 
овощи которые не продаются: Эко стартапы
 
 
семенные открытки: Эко стартапы
 
 
Foodlogica - сервис доставки местной еды: Эко стартапы
 
 
Urban Homestead — органическая ферма: Эко стартапы



7381АК


Метки:  

Поиск сообщений в fireku
Страницы: 9 ... 7 6 [5] 4 3 ..
.. 1 Календарь