-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в fireku

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 6) АРТ_АРТель Цитаты-из-книг atelier_du_design Cine-Cinema Mimi_Kids novate

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 29.07.2015
Записей:
Комментариев:
Написано: 175





6 захоплюючих YouTube-блогів про все на світі

Понедельник, 12 Октября 2015 г. 18:52 + в цитатник
Великий розважальний канал про різноманітні цікаві факти і явища з різних сфер. Ролики зроблені у форматі коротких відео з набором фактів, присвячених певній темі. На каналі представлено сотні міні-лекцій про найрізноманітніші питання - від відео про походження китайських імен до питання, чому люди нахиляють голову, коли намагаються краще зрозуміти співрозмовника.

Умовно канал розділений на три напрями - цікаві факти (наприклад, 27 дивних світових рекордів, 31 факт про свиней


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/a6-zakh...utube-blogiv-pro-vse-na-sviti/

Метки:  

Рисові поля на даху пивоварні

Понедельник, 12 Октября 2015 г. 18:26 + в цитатник

рисовые поля на крыше пивоварни: Городские фермы

На півдні Китаю, в провінції Гуансі, власник броварні вирішив використовувати дахи своїх цехів для вирощування рису. Тепер це 2 гектари зелених плантацій, які не тільки частково забезпечують пивзавод сировиною, а й знижують потребу в кондиціонуванні приміщень під час спеки.
Пивзавод Лючжоу був заснований в 1954 році. З тих пір будівлю була кілька разів модернізовано і ось в 2010 році її керуючий Тан Zhaohan вирішив розмістити там грядки з рисом і лотосом.
Слідуючи своїй ідеї власник броварні розробив проект органічної ферми на даху і вжив необхідних заходів для посилення гідроізоляційної мембрани в кожній області даху. Цей процес, ймовірно, включав ремонт і тестування існуючої водонепроникної перегородки (тобто витоку) , так і повної заміни мембрани в цілому. Вода збирається в підпіллі даху, завдяки шести стокам з регульованими комірами на кожному розі даху. Коміри дозволяють працівникам регулювати рівень води на рисових грядках залежно від потреб сільськогосподарських культур.
 
Навіщо збирати воду на дахах?
 
Скупчення води на дахах будинків є поширеною практикою сьогодні в таких містах, як Нью-Йорк, де існують місцеві правила стимулювання пікової затримки зливових стоків. Навіщо?
 
Суть в тому, що під час дощів або танення снігу, вода стікає з дахів, вулиць та інших непроникних поверхонь і звалюється до зливової каналізації, що часто перевантажує систему. Хоча ми в змозі затримати швидкість, з якою вода надходить в каналізацію після опадів, це називається зменшення пікового навантаження. На дахах ця затримка може бути досягнута через зелені інфраструктури, такі як зелені дахи, або скупчення води протягом 24 годин на, так званих, синіх дахах.
 
Інший тип збору води на даху, розповсюджений у Німеччині, він включає скупчення 2-5 см води на базі зеленого даху, щоб забезпечити полив рослин.
 
Третій приклад збору води на даху був сформульований істориком Джеффом Вілсоном, який вважає, що висячі сади Семіраміди (у сучасному Іраку), можливо, включали і аквапоніку на даху або рибництво для мешканців будинку.
 
3 переваги від ферми на даху
 
Як виявилося власник пивзаводу, інвестувавши у створення органічної ферми на даху, отримав безліч переваг. По-перше, він забезпечив себе необхідними інгредієнтами для виробництва пива, вина та інших виробів. Тим самим скоротивши транспортний слід і витрати на закупівлю сировини з фермерських господарств. Звичайно, з двох гектар він не зміг домогтися повноцінної автономії, але частково питання було вирішене.
рисовые поля на крыше пивоварни: Городские фермы
По-друге, ферма на даху допомагає пом'якшити температуру в приміщенні будівлі, тим самим заощаджуючи гроші компанії на комунальні послуги. Це має сенс, тому що вода утримує тепло довше, ніж голі мембрани даху. У той час, як зовнішні температури коливаються, температура води в рисових полях пивоварної фабрики залишається відносно постійною. Крім того, утримання води на даху дозволяє також охолоджувати будинок і використовувати дощову воду в технічних цілях.
рисовая ферма на крыше пивоварни: Городские фермы
По- третє, це імідж пивоварні, тепер про неї, до цього нікому не відомої, заговорили всі місцеві і зарубіжні ЗМІ. А це відкриває нові можливості компанії для розвитку освітніх проектів. І хто знає які ще можливості відкриває звичайний город на звичайному даху старого заводу.



7381АК


Метки:  

Svalkame - сервіс з прийому непотрібних речей

Воскресенье, 11 Октября 2015 г. 09:48 + в цитатник
Свалка - барахолка наоборот: Эко стартапы
Проект Звалище - барахолка навпаки, який вивозить оптом непотрібні речі, сортує, реставрує а потім відправляє на продаж чи на благодійність, або в переробку
Тут приймають абсолютно все, від чого ви хотіли б звільниться - одяг, меблі, техніку, предмети інтер'єру, посуд. Єдине, чого не треба здавати - це відверте сміття.

У той час як, на Заході просувають сервіси з оренди контейнерів, для складування непотрібних речей. Звалище пропонує не складувати, а позбавиться від них і отримати за це невелику винагороду.
«Суть дуже проста: ви збираєте КУПУ, телефонуєте нам, ми приїжджаємо і забираємо ВСЕ ваше барахло, а натомість ви отримуєте заздалегідь обумовлену суму грошей. Коли я кажу все, я маю на увазі взагалі все: одяг, посуд, меблі, електроприлади і все, що там у вас ще накопичилося.
Після цього ваше барахло сортується, реставрується, якщо потрібно, і реалізується. А щоб зробити цю історію ще цікавіше, частина прибутку піде на благодійність від вашого імені.
Ось така нехитра історія, яка не тільки позбавить вас від турбот, але й зробить світ трішки краще. »Розповідає один із засновників проекту Ірина Барінская.
У чому відмінність Звалища від дошок оголошень?
У тому, що не потрібно розміщувати кожну річ окремо, зустрічатися з купою людей, торгуватися, тягати, фотографувати річ з різних сторін. А тут до тебе приїжджають, забирають ВСЕ без розбору і віддають гроші.
«Ми звикли працювати з речами, які більше вам не потрібні, і за вивезення яких в будь-якому іншому сервісі вам довелося б заплатити самим, тому навряд чи має сенс пропонувати нам вивезти нові брендові наряди, справедливо заздалегідь сказати про те, що вам буде вигідніше продати їх самим на барахолці. Тим не менш, ми будемо раді вивезти і їх теж :) »


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/svalkam...z-prijomu-nepotribnikh-rechej/

Метки:  

Як позбутися бур'янів без гербіцидів та хімії

Воскресенье, 11 Октября 2015 г. 09:35 + в цитатник
как избавится от сорняков без гербицидов: Органическое земледелие, пермакультура
Цей трюк допоможе очистити вашу ділянку від бур'янів без застосування гербіцидів або токсичних хімічних речовин. Все, що вам знадобиться, це купа старих журналів, трохи води і мульча зі старого листя і тирси.
Цей принцип запропонував відомий садівник Кевін Джейкобс (Kevin Jacobs), він досить простий в реалізації, а головне покращує якість грунту.

Газета в даному випадку, виступає як прошарок, який позбавляє грунт сонячного світла і тим самим запобігає появі бур'янів.

Накрийте потрібну вам ділянку газетами.

Залиште проміжки там, де у вас посаджені саджанці.

Рясно полийте газети водою. Вся зайва вода стече в грунт.

Потім привезіть мульчу зі старого листя, тирси та тріски і щільно закладіть всю ділянку. Так щоб бур'яни не могли пробитися.
Висота шару повинна бути не менше 5 сантиметрів.

Цей метод дозволяє не тільки очищати ділянку від бур'янів, а й сприяє зростанню корисних мікроорганізмів, які розпушують і збагачують грунт.
Це дуже повільний процес, орієнтований на збільшення біорізноманіття і грунт таким чином поглинає значно більше вуглецю, ніж при перекопуванні.
Звичайно, є питання до чорнила, якими проводиться друк на газетах. Але зараз більшість газетних чорнила випускаються у водному розчині з використанням деревного вугілля, так що ви можете використовувати їх без страху, як для компостування, так і для мульчування.

Метки:  

Синтетичні мікрочастинки повинні бути заборонені в продуктах особистої гігієни

Воскресенье, 11 Октября 2015 г. 09:20 + в цитатник
микросферы: Натуральная косметика
Пластикові мікрочастинки, мікросфери, нагадують зернятка з піску, розміром менше 5 мм у діаметрі, зараз їх все активніше використовують при виробництві різних кремів і скрабів. Вони допомагають очищати шкіру вашого обличчя, але вони також становлять небезпеку для навколишнього середовища і в багатьох країнах вони частково або повністю заборонені.
Головна їх небезпека полягає в тому, що вони абсолютно вільно проходять всі фільтри в наших каналізаціях і вільно проникають в наші водойми, річки і моря. В кінцевому підсумку вони піднімаються вгору по харчовому ланцюгу і повертаються до нас на обідній стіл ...

Зараз використання синтетичних мікрочастинок вже заборонені в 8 країнах і ще в 17 на черзі.
Вчені навколишнього середовища Канади, розглянули більше 130 наукових робіт, консультацій експертів і зробили висновок, що мікросфери повинні бути додані до національного списку токсичних речовин. Це дасть Канаді повноваження регулювати продаж, виробництво та імпорт мікросфер.

У 2014 році в Інституті 5 кругообігів (5 Gyres Institute) США було проведено велике дослідження американських Великих озер, де було знайдено в середньому 43000 мікропластичних частинок на квадратний кілометр. Біля міст, їх число підскочило до 466000. А так як ці мікросфери досить погано розкладаються, вони накопичуються і їх число стає все більше з кожним роком ...


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/sinteti...roduktakh-osobistoji-gigijeni/

Метки:  

Північна Ірландія заборонила вирощування ГМО продуктів

Воскресенье, 11 Октября 2015 г. 09:00 + в цитатник

Ирландия запретила выращивание ГМО: Устойчивое развитие

Європейський Союз прийняв закон, що дозволяє з 2015 року, будь-якій зі своїх країн заборонити вирощування генетично модифікованих харчових продуктів на своїй території, чи з економічних або екологічних причин. І тепер Північна Ірландія буде використовувати це право.
Першою цим правом скористалася Шотландія. У Північній Ірландії прийняли це до відома? І після деяких дискусій, заявили, що вони будуть також забороняти вирощування генетично модифікованих рослин на своїй території.
«Ми ще не впевнені в перевагах генетично модифікованих культур, ? отже, я вважаю за доцільне їх заборонити »
,
Сказав Марк Durkan, міністр навколишнього середовища Північної Ірландії, в інтерв'ю, в якому він пояснив причини такого рішення.
«Ми також дуже пишаємося нашим природним середовищем і нашим біорізноманіттям. На міжнародному рівні ми позиціонуємо себе як приклад стійкості, і ми хочемо також, щоб цей образ залишався для виробництва ГМО продуктів ».



7381АК


Метки:  

Apple хоче випустити свій електромобіль до 2019 року

Воскресенье, 11 Октября 2015 г. 08:47 + в цитатник

Apple Titan: Электромобили, электрокары

Кодове ім'я ТИТАН.

Apple значно активізує свої зусилля по запуску свого першого електричного автомобіля. За даними Wall Street Journal, багатонаціональна компанія не шкодує ніяких людських ресурсів ТА технічних засобів, щоб її перший електромобіль був готовий для представлення в 2019 році.
За словами наближених джерел, багато співробітників компанії були переведені в цей проект, тим самим збільшивши в три рази первісну команду, яка складалася з 600 чоловік. Ця підвищена увага має дати нам уявлення про те, наскільки амбітний цей проект.
 
Для Apple, комплекс завдань з побудови автомобіля достроково, навіть після найму великої кількості експертів з автомобільної промисловості, є величезним досягненням, особливо, враховуючи, що компанія не має досвіду у виробництві автомобілів.
Тим не менш, новий електричний автомобіль компанії Apple, мабуть, не буде повністю автономним, хоча це Є в довгострокових планах компанії.
Звичайно, це не означає, що Apple, буде мати автомобіль готовий в той же день. Однак є ще чотири роки, і за цей час багато чого може статися.



7381АК


Метки:  

10 готелів в палацах

Пятница, 02 Октября 2015 г. 20:05 + в цитатник

Taj Falaknuma Palace
Хайдарабад, Індія
Althoff Grandhotel Schloss Bensberg
Бергіш-Гладбах, Німеччина
Ciragan Palace Kempinski Istanbul
Стамбул, Турція
Palazzo Magnani Feroni
Флоренція, Італія
Hotel de Crillon
Париж, Франція
Taleon Imperial Hotel
Санкт-Петербург, Росія
The Oberoi Rajvilas
Джайпур, Індія
 

The Gritti Palace
Венеція, Італія
The Xara Palace Relais & Chateaux
Мдіна, Мальта
Palais Coburg Hotel Residenz
Відень, Австрія



7381АК


Метки:  

17 фактів з історій інсайдерів - як воно працювати в Apple

Понедельник, 21 Сентября 2015 г. 16:28 + в цитатник
Apple славиться своєю секретністю, яка деколи межує з параноєю. У компанії всі операції засекречені настільки, що іноді співробітники дізнавалися про те, що останній рік працювали над пристроєм iPad, вже з презентації Стіва Джобса. Віце-президент компанії по дизайну юзер-інтерфейсів Алан Дай одного разу заявив, що, працюючи в Apple, підхватив легку форму синдрому самозванця: «Я до смерті боюся, що мене розкриють. Тім [Кук] дізнається правду про мене, а вона жахлива ».
Через надтаємності відгуки співробітників про роботу в Apple - дуже рідкісне явище, і задовольнити цікавість щодо внутрішньої корпоративної культури в компанії - завдання не з легких. На щастя, існує інтернет і анонімність. Business Insider зібрав доступні історії на Quora. Вийшла досить суперечлива добірка.

Перше правило Apple - не говорити про Apple

Джастін Максвелл, дизайнер юзер-інтерфейсу

«Якби я все ще працював в Apple, я б не став відповідати на це питання, і не те що б я був в образі за це. Суть в тому, що ти є частиною чогось набагато більшого, ніж ти сам. Ідеї, які ви обговорюєте в коридорі, якісь трюки, виявлені в CSS, нова цільна техніка обробки - все це ділянки вашої роботи заради успіху Apple, то, за що вам платять, а не те, про що вам варто було б писати у своєму блозі, щоб задовольнити особисте его. Не треба всім підряд про це п ** діти ».
Анонім додав, що багато співробітників без будь-якого жалю мовчать про свою роботу. «Ті, хто любить свою роботу (а я зараховую себе до таких), дуже лояльні по відношенню до компанії. Деякі з нас, як правило, мовчать про те, що працюють в Apple. Ніколи не знаєш, чи є співрозмовник фанатом Apple або ненависником (а там піди поясни, що не ти особисто створював всі ті функції, які йому не подобаються в його iPhone, iPad, MacBook, iMac і т.д.) ».

Кава чудова

Анонімний співробітник

«Сам по собі кампус Apple - це чудове місце, де величезні будівлі оточують центральний корпус, із зеленою травою і доріжками, а ще прекрасним кафетерієм: ти береш великий срібний піднос, прямо як в коледжі, і вибираєш собі їжу з величезного переліку суші, мексиканської їжі, сендвічів і салатів, які можна компонувати як завгодно, і іншого, і іншого.

Навіть харчовий департамент працює тут на всі сто, і коли кафе переповнене, все ідеально чисто, аж до кухарів в їх білосніжних халатах з чорними фірмовими шапочками Apple, які виконуютьт свої обов"язки , щоб всі отримали дозу заряду і могли працювати зі стовідсотковою ефективністю ».

E-mail приходять цілодобово

Нітін Ганатра, екс-директор з iOS-додатків

«Тобі приходять листи, переслані на тебе, але насправді вони адресовані не тобі. Лист від Скотта, але він переадресований від Стіва, і звичайно ж, прийшов в якийсь божевільний час. І ти розумієш, що в поштовій скриньці в 2:45 ранку разверзлося пекло з листів віце-президентів і віце-віце-президентів, які сходять з розуму від очікування відповіді. І так було тиждень за тижнем, місяць за місяцем, рік від року ».

Ти повинен відповісти, в будь-який час

Дон Мелтон, колишній директор з інтернет-технологій

«Коли до мене приходив чоловік і говорив, що хоче бути менеджером, я питав його:« Як вам спалося цієї ночі? »Він відповідав щось типу:« Спасибі, добре ». І тоді я відповідав: «Це відмінно, тому що ця ніч буде останньою, коли вам вдалося виспатися» ».

Навіть вечір неділі робочий, тільки якщо не показують улюблене шоу вашого шефа

Дон Мелтон, колишній директор з інтернет-технологій

«Вечір неділі робітник для всіх, тому що вранці будуть збори всіх керівників. Так що ти сидиш за комп'ютером з телефоном в руці в повній бойовій готовності, і нікого не хвилює, що по телевізору показують твій улюблений серіал.
Але ти можеш дочекатися показу «Сопранос» і розслабитися, бо в ці години тобі ніхто не подзвонить - Скотт [Форстолл] дивиться «Сопранос». І це твоя відстрочка. Ти можеш піти прийняти душ або поспілкуватися з сім'єю ».

Коли Стів був живий, він отримував те, що хотів

Чед Літтл, колишній дизайнер Apple

«Apple - це досить гримуча суміш, яка, з одного боку, включає в себе всі принади звичайної корпоративної тяганини, а з іншого, екстра-терміновості, якщо сигнал виходить від Джобса. Якщо ви працюєте над проектом, в який Стів не залучений, зустрічі можуть тривати місяцями, перш ніж все зрушить з місця. Але якщо Стів хоче, щоб він був зроблений, то проект буде завершений швидше, ніж ви думали, це в принципі можливо. Найкращий спосіб пропхати якусь ініціативу - сказати, що ви від Стіва, і тоді все, що вам потрібно, буде готове до кінця дня ».

Секретність була не тільки зовні, але і всередині

Дейв Блек, колишній інженер і архітектор

«Таємність поширювалася не тільки на зовнішні комунікації, а й внутрішні. Поки Стів Джобс вимовляв вступну промову на MacWorld, я чекав на стенді. Постери продукту були закриті чорним. І в міру того, як Стів анонсував кожен з них, спеціально навчена людина знімала з цього продукту покрив. Все це було настільки театрально, що ще сильніше підігрівало наше хвилювання.

Секретність була частиною культури - ми просто не обговорювали те, над чим працюємо, ні за межами компанії, ні в її межах. Хіба тільки це не щось таке, чим необхідно поділитися з професійних міркувань. Це те, що втовкмачували вам в голову з найпершої хвилини роботи в компанії, і постійно освіжали в пам'яті.

Незважаючи на те, що в стартапах відкритість - начебто, визначальна штука (це окрема тема), таємність для великої компанії, мабуть, блага річ, бо вона утримує людей «у присутності», замість того, щоб вони постійно задавалися питанням, а чим там займаються їхні колеги ».

Ми залякували інженерів, щоб утримати все в секреті

Саймон Вудсайт, програмний менеджер в Core OS

«Кращим прикладом послужить сторонній проект під назвою Marklar, над яким я працював в 2001 році. По суті це була спроба портувати OS X назад на інтернет-платформу ... На кожному кроці вперед ми стикалися з чимось, що потрібно було змінити. Моя робота полягала в тому, щоб знайти правильну людину, яка могла б запровадити ці зміни, але таким чином, щоб не розкрити Marklar комусь ще ...

Я розповідав цим інженерам ужастики про те, що трапитися, якщо хтось всередині або зовні дізнається про те, чим вони тут займаються. Вони повинні були затвердити свою роботу з їх керівником, а потім вирішити проблему. Ми могли виділити їм спеціальне ПЗ або навіть комп'ютер, щоб вони змогли працювати в повній секретності. Обговорювати свою роботу з колегами вони не мали права.

Особисто я нікому не розповідав ... Мої друзі і родичі знали, що я працював над чимось секретним, але над чим конкретно, дізналися лише тоді, коли Стів анонсував продукт. Apple повністю контролював інформаційні потоки. Секретність окупалася компанії багато разів ».

Це жах, але їжа гарна

Анонім

«Якщо в загальному, це величезний каток, а всі комунікації спрямовані в одну сторону (вгадайте, в яку) ... Параноїдальний менеджер, неповага, постійний пресинг і довгі години підбиття підсумків. Більшість людей у відділі управління попитом і пропозицією розцінюють роботу в компанії як кращий спосіб дістати в своє резюме гучний бренд відразу після університету. Це як у сфері інвестиційного банкінгу, але тільки для технократів.

Культура тут строго вертикальна: будь-яка спроба внести свою пропозицію або висловити ідею, як щось зробити краще або ефективніше, моментально присікається, якщо надходить знизу. Працюй більше і важче, не скаржся і пам'ятай, що за тобою в черзі стоять 10 чоловік, які в будь-який момент готові зайняти твоє місце (твій менеджер про це не забуде).

Тут ти працюєш на свій страх і ризик. Хороший момент в тому, що їжа смачна, а дрес-код повсякденний ».

Все, абсолютно все тут вирішує команда маркетингу

Анонім

«Все, і я повторю, все в Apple, вирішує маркетингова команда, а ще два оглядача газет Східного узбережжя. Я був шокований тим, яку важливу роль відіграють в Apple ці оглядачі. Мене, як розробника, змусили впровадити в продукт всі запити моссберг і компанії. Стрьомно, мені навіть захотілося продати всі свої опціони в Apple ».

Apple - це ходяче протиріччя

Тиси Донсон, посада не розкрита

«Apple цікава. З одного боку, ми маємо пропаганду «Think Different» з плакатами, розклеєними по всіх стінах (всі бачили цю рекламну кампанію і знають, про що вона).
З іншого боку, в Apple найсуворіші правила серед всіх компаній, в яких мені довелося попрацювати. Apple печеться про образ свого бренду більше, ніж над чим-небудь ще ».

Вашу роботу перевіряють експерти

Брендон Карсон, контрактник

«Вони всіляко розвивають атмосферу співробітництва. Вашу роботу оцінюють - ви повинні представити результат на загальний суд команди і отримати фідбек. Спочатку я негативно сприйняв це, тому що звик працювати над проектами самостійно. Але до кінця дня команда повинна була підтвердити, що проект виконується максимально добре. Без перевірки прогрес далеко не заходив. Більше компаній повинні б використовувати такий підхід ».

Ми це Apple!

Ендрю Гуан, колишній співробітник, засновник KickerClub.com

«Не знаю, яка внутрішня культура в США, але в Китаї вона досить божевільна. Уявіть собі, в розпалі квартальних зборів менеджер раптово застрибує на стіл і кричить: «Хто ви ?!», і всі співробітники піднімають руки над головою і кричать: «Ми це Apple!» »

Робоча атмосфера більш зріла, ніж в інших компаніях

Анонімний співробітник

«Тут більш зріла робоча демографія. В Apple мало 24-річних випускників MBA та помітно більше 30-ти і 40-річних співробітників, дуже розумних і з великим досвідом за плечима. Тут немає ніяких плаcтикових пістолетиків і іншого лайна, тільки люди, які все це вже пройшли і зараз знаходяться в кращій ігровій формі. Тут не місце дітям ».

Додатковий стимул скинути зайві кілограми

Анонімний співробітник

«В Apple струнких і красивих людей більше, ніж де б то не було. Це доходить до смішного. Майже кожен тут - атлет. Багато хто займається тріатлоном, велорейсінгом, бігають марафони. Для тих, хто страждає зайвою вагою, це може бути реально важке робоче середовище, але разом з тим тут можна отримати додатковий стимул привести себе у форму. Я знаю людей, які скинули 60 фунтів і більше на межі діабету, тому що почали їздити, кататися на велосипедах зі своїми колегами після ланчу.
Їжа в кафе дуже смачна. Так, я знаю, вона не безкоштовна. Але в основному страви стоять тут не дорожче $ 8 і дотягують за рівнем до ресторанів. Я жодного разу не чув, щоб хтось, хто тут працює, скаржився на ціни. Як би там не було, тут є безкоштовні яблука (яблука в Apple, розумієте?) ».

Не випендрюватися

Той же анонімний співробітник

«Всі працівники носять кежуал. Ніяких «Гуччі», «Прада» або «Версаче», принаймні, не в моєму відділі. Ніхто тут не прагне показати, який він багатий. Ти можеш скласти враження про рівень достатку людини, тільки коли якийсь час поспілкуєшся з нею, побачиш, що він водить Tesla або Cervelo, або чуєш, як він розповідає про своїх коней у приватній стайні.

З іншого боку, небагато тут багатїві. З такими цінами на житло, як в Сан-Франциско і Кремнієвій Долині, люди думають двічі, перш ніж почати хвалитися своїм достатком ».

Більшість часу тут все досить звичайно

Анонім

«Ми не проводимо весь день в колі світла, малюючи мозковими хвилями дизайни нових продуктів на арт-подах. Велику частину часу ми сидимо за нашими комп'ютерами, пишемо код, складаємо презентації, намагаємося знайти сенс у огидно відформатованих Excel-файлах, висимо на телефонах з китайськими вендорами (намагаючись побачити логіку, приховану в їх Excel-файлах), і т.д. » .


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/a17-fak...-yak-vono-pratsyuvati-v-apple/

Метки:  

Історія «перегорівшого» програміста

Понедельник, 21 Сентября 2015 г. 15:37 + в цитатник
Я пройшов один із стандартних шляхів українських програмістів: отримав технічну спеціальність, працювати почав ще в університеті і став синьйором в 23 роки. Педалювати дуже подобалося - купа захоплюючих концепцій, постійно з'являються нові технології і звичайно ж всюдисуща Java, спасибі тобі  Великий Гослінг :).
Умови роботи в ІТ привабливі як ніде. У теплому кріслі програміста ти немов рок- зірка - всі допомагають, аби ти справлявся з завданнями. Тобі забезпечують кріселка, ноутбуки, свистілки, хотілки і крутилки.
Втома
Але більше року тому сталася Революція, а потім і війна. Працювати ставало все складніше і складніше. Купа часу йшло на перегляд новин та інше, на душі боліло. Став часто ловити Макконахі ( Зловити Макконахі (сленг) - впасти духом, раптово зажуритися, поринути в ніцшеанські настрої, похмуро о....ти  від життя.).
Знайти вільну хвилинку на читання технічної літератури вже було нереально. Про Gof вершники апокаліпсису і святий CQRS, такі слова, як MongoDB, Scala і Hadoop, ставали байдужі, а Brainfuck не викликав посмішку. Спорт взагалі став табу. Далі ще більше: алкоголь, хронічна втома, хвороби. Спроба зайнятися серфінгом і навіть концерт AC / DC не змогли виправити ситуацію. Так минуло близько п'яти місяців.
 
Just do it
Перший же день на роботі після відпустки помножив всю енергію на нуль. Я взагалі став перетворюватись на ганчірку.
Пізніше прийшло розуміння, що далі так не може продовжуватися. Дивишся ролик Шайи ЛаБаф «Just do it», і вуаля - ти у начальника. По дорозі до кабінету в голові виникає купа думок, відчуваєш метелики в животі або типу того, пролітає все життя, як перед смертю. Ну не все життя, але якась частина її :)
Начальнику виклав все на чистоту. У мене і так все було написано на обличчі: про здоров'я, нестача енергії. Сказав, що далі буде тільки гірше для організації, якщо таке тіло продовжить перебувати на роботі. Правда, ще місяць я все ж пропрацював - не хотів підводити команду перед релізом.
У перший же день після рішення я відчув полегшення. Але не в такому обсязі, як буває після здачі найтяжчого іспиту або закритої сесії - мабуть, мій випадок був досить важкий. Планів на майбутнє не будував, просто хотів змінити обстановку і нічого не робити стільки часу, скільки вийде.
 
Життя без офісу
І ось настав той день. За воротами офісу починається інше життя. Сири по 500 і лакшері бізнес ланчі вже оминаєш стороною. Але дрібні побутові питання я повирішував досить швидко. До мене поступово почала повертатися впевненість у собі, а свіже повітря замість офісного почало піднімати настрій.
Коли розповідав комусь про те що звільнився через втому, то за рідкісним винятком всі говорили: «Що за маячня?» Або «Не жени біса». Напевно, залишки радянського менталітету. Хоча навіть у мене самого іноді проскакували думки про те, який же я дурень, що все це марно і час оновлювати резюме.
Йшов другий тиждень нового життя. Я знову подивився ролик Шайи ЛаБаф «Just do it», і вуаля - я знову в справі. Відновив походи в футзал, крім цього ще пішов до друга на тренування з бадмінтону. Ніколи не міг подумати, що бадмінтон настільки цікавий спорт.
Став готувати собі різноманітну їжу за різними рецептами. Запланував пару поїздок в Стокгольм і Вільнюс. Подумував навіть купити дзеркалку, але ні - не хочу бути як більшість. З'явилися плани про власний блог і статті. Написав кілька сайтів для родичів, та й взагалі більше включився в їх починання. З'явилися нові інтереси, знайомства.
Якщо не лежати на дивані, то приходить розуміння, що життя - воно поруч, треба просто його помічати. У перший тиждень в сусідньому дворі зустрів однокласницю, з якою навчалися до 7 класу разом, хоча живу я в цьому районі вже більше року. Навряд чи когось зустрінеш в пробці по дорозі на роботу.
 
 
Знову в бій
Енергія стала бити ключем. Але не минуло й трьох тижнів, як звідкись з'явилося бажання постукати по клавіатурі, помацати черговий NoSql, написати Hello World на Scala або навіть якийсь патерн.
Виявляється, потрібен був конкретний відпочинок з повною зміною обстановки. Була потрібна можливість нарешті зайнятися тими справами, які завжди хотів спробувати, але відкладав через роботу і зайнятість. Тепер я відчув, що чим більше ти робиш всього цікавого, тим більше енергії через тебе проходить і наповнює тебе.
 
 
 
Виніс для себе з цієї історії:
- Якщо відчуваєш, що починаєш вигоряти, то не можна ігнорувати цей дзвіночок;
- Чим раніше даси собі відпочинок, тим швидше і легше зможеш відновитися.
Пора оновлювати резюме.



Nickolay Litvinchuk


Метки:  

100 днів до мрії!

Воскресенье, 20 Сентября 2015 г. 13:35 + в цитатник
Стоденка - це 100 днів у році, період, коли людина йде до досягнення своїх цілей усвідомлено і послідовно. Займаючись цієї практикою потрібно буде поставити перед собою завдання, намітити план для реалізації та контролювати виконання. Для тих, хто звик апатично плисти за течією життя, це можливість нарешті взяти штурвал у свої руки.

1. Цілі

Одне з головних правил - людина, яка зібралась проходити стоденку, повинна поставити собі цілі на 100 днів. Які цілі вибрати? Якими вони б не були - вони повинні надихати. Тут обмежень немає і бути не може. Головне, щоб ви по-справжньому прагнули їх досягати.


Можете поставити собі і короткострокові цілі, які все ніяк не зберетеся виконати. Також можна запланувати виконати все за 100 днів , все те, чого не хотіли робити, щоб одним махом розібратися з усіма тяжкими речами. Але тоді ваша стоденка стане лише тренуванням сили волі і не допоможе вам краще пізнати себе.

Що стосується кількості цілей, то для стоденки можна вибрати як одну, так і відразу декілька цілей. Головне, щоб у вас вистачило часу пропрацювати їх усі. У той же час є люди, які за цей період вирішили кардинально змінити своє життя, тому їх список того, що потрібно зробити, буде більш значним.


2. План

Для досягнення цілей вам необхідний план. Безумовно, є такі цілі, для яких він і не потрібен. Наприклад, вчитися завжди приходити на роботу вчасно ви можете і без нього. Але якщо ви поставили перед собою велику або складну мету, тут без чіткого плану дій не обійтися.

Коуч радить для початку розбити його на невеликі завдання і поставити перед собою конкретні завдання. Потім на листку паперу потрібно зафіксувати, що вам потрібно зробити, скільки часу ви це будете робити і яких результатів доб'єтеся у підсумку. Можете оформити це в 3 колонки. Пам'ятайте, все повинно бути максимально конкретно: ставте собі чіткі, а не приблизні часові терміни для роботи над завданнями і описуйте бажані результати у всіляких подробицях. Наприклад, якщо прагнете підвищити свої доходи, напишіть суму, яку ви будете заробляти. Якщо хочете вивчити іноземну мову, визначте, якого рівня досягнете.

Як пояснює експерт, коли ви будете знати, що і коли робити, ваша мета не буде здаватися настільки далекою і нереальною. Навіть політ у космос виявиться не такою вже недосяжною мрією, якщо розбити його на ланцюжок послідовних дій.



3. Звітність

Стоденку ви проходите для себе, тому звітувати будете тільки перед собою. Готувати щоденний або щотижневий звіт за результатами вашої роботи з цілями потрібно обов'язково.

Цілком можливо, під час проходження стоденки ваші пріоритети поміняються, і ви зрозумієте, що хочете в житті абсолютно іншого.

Описувати всі свої результати, невдачі, а також міркування і почуття - це одне з найголовніших правил стоденки. Записи потрібні не тільки, щоб контролювати ваш шлях до поставлених завдань. Вони також допоможуть простежити зміни вашого внутрішнього світу, що більш важливо. Можливо, під час проходження стоденки ваші пріоритети поміняються, і ви зрозумієте, що хочете в житті абсолютно іншого. У звітах варто більше концентруватися на своїх почуттях, а не на подіях.

Робити записи можна в щоденнику, блокноті, блозі в інтернеті і навіть на сторінках в соцмережах. Якщо ви будете обдумувати все в розумі і ніде не фіксувати, ваші висновки забудуться, змішавшись з масою інших думок.



4. Мотивація

Стоденка - це досить довгий марафон, і на якомусь етапі ви можете відчути втому і бажання повернутися до свого звичайного життя. Щоб не зійти з дистанції завчасно, вам потрібно буде мотивувати себе.

Хваліть себе за кожні, навіть найменші досягнення, радуйте себе подарунками, робіть невеликий перепочинок, але потім знову включайтеся в марафон.

Є люди, які можуть ефективно займатися самотренінгом, тобто регулювати свої емоційні стани і стимулювати себе до дії. Але більшість потребує підтримки з боку. Ви можете розповідати все про проходження стоденки близьким і друзям або ж знайти однодумців, які теж займаються цією практикою. Наприклад, у Facebook є група, де люди пишуть про проміжні і фінальні результати своїх стоденок.


5. Час

Над Стоденкою потрібно серйозно працювати, тому її рекомендують проходити не частіше, ніж раз на рік. При цьому жодна з них не повинна стати для вас важкою, виснажливою працею. Хваліть себе за кожні, навіть найменші досягнення, радуйте себе подарунками, робіть невеликі перепочинку, але потім знову включайтеся в марафон.

Після закінчення ста днів ви зрозумієте, що реалізували те, чого дійсно хотіли. Або ж побачите, що насправді не хочете рухатися в наміченому напрямку. І це теж добре......


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/a100-dniv-do-mriji/
Створіть свій власний сайт безкоштовно: http://www.webnode.com.ua

Метки:  

80000 гривень: топ-5 найбільш оплачуваних вакансій

Воскресенье, 20 Сентября 2015 г. 12:55 + в цитатник

Кому работодатели готовы платить 80 000 гривен: топ-5 самых оплачиваемых вакансий

1. 
 IT-вакансія - Senior Java developer / team lead for Antispam Gateway project від Comodo Group INC з оплатою 88000 грн. Щоб завоювати серце роботодавця і отримати вакантну посаду, потрібно мати більше 5 років досвіду і відмінно розуміти, що означає кожна стрічка з опису вакансії: «Java (senior); java core (i / o, collections etc.); OOP / OOD patterns, algorithms; spring; sql (postgresql), hibernate; servlets, tomcat, jetty; any java rich UI framework experience; junit, jmock; build systems (maven); bug tracking systems (Jira, redmine); VCS (Subversion, Git); Linux; ». Також потрібно добре володіти англійською мовою.
 
2. 
На другому місці виявилася дуже неординарна вакансія ветеринара на судно-скотовоз від агентства Marlow Navigation Ukraine (Одеса) з оплатою 55000 грн. Якщо у вас є досвід роботи ветлікарем з ВРХ від 1 року, знання англійської мови на базовому рівні і ви готові зайнятися доглядом і профілактикою хвороб ВРХ протягом рейсу - в Одесі чекають вас.
 
3. 
Директор заводу (с / г харчове виробництво) від ТОВ «Біотехнології» з оплатою 55000 грн. Якщо ви готові працювати за 300 км від Харкова, у вас вища освіта (технічна, інженерна) і досвід роботи на виробничих майданчиках у харчовій галузі на позиціях головного інженера (обов'язково!), технічного директора, директора виробництва - від 3-х років - це ваша вакансія.
 
4. 
Гувернантка для хлопчика 8 місяців від StaffKiev з оплатою 36000 грн. Якщо у вас є педагогічна або медична освіта, досвід роботи в школі, садку і сім'ї, ваш вік - від 30 до 50 років, у вас є водійські права та досвід водіння від 2-х років - тоді ця вакансія для вас. В обов'язки гувернантки входить проживання з сім'єю, супровід за кордон, повний догляд за малюком, прогулянки, розвиток.
 
5. 
 IT-вакансія Senior SEO Specialist від CreateWebsite.me з оплатою 30000 грн. Ідеальний кандидат - з відмінним досвідом роботи в SEO не менше 3 років (оптимізація, лінк-білдінг) / Він знає, як використовувати останні технології для SEO, у нього є досвід закупівлі посилань і безкоштовного розміщення посилань. Також потенційний співробітник повинен хотіти розвиватися в області інтернет-маркетингу та SEO і відмінно знати Google Analytics.



7381АК


Метки:  

4 принципи стійкості, які можуть зробити будь-який бізнес екологічним.

Воскресенье, 20 Сентября 2015 г. 12:35 + в цитатник

естественный шаг принципы устойчивости: Устойчивое развитие

Шведський лікар Карл-Хенрік Роберт (Karl-Henrik Robert) запропонував новий, більш науковий підхід до питань, пов'язаних зі сталим розвитком. У концепції, яку він назвав Natural Step доктор Робертс визначив чотири вимоги до сталого суспільства.
 
1. Природний світ не повинен піддаватися впливу підвищеної концентрації речовин, витягнутих з земної кори (таких як корисні копалини, нафта, газ та ін.)
 
2. Природний світ не повинен піддаватися впливу підвищеної концентрації речовин, що виробляються людством, таких як поліхлоровані дифеніли (ПХД), інсектициди, ядерні відходи, та інші хімічні речовини або сполуки, що не зустрічаються в природі.
 
3. Природний світ не повинен піддаватися впливу, що приводить до зниження його здатності до відновлення (таких як надмірний вилов риби в океані, знищення (ерозія) верхнього шару грунту, тотальна вирубка лісів, розробки з повним видаленням гірських вершин та інші подібні заходи.
 
4. Людство не повинно бути в таких умовах, які систематично позбавляють людей можливості для задоволення своїх потреб (особливо у крайній убогості).
 
Ці принципи не є догмами, яким необхідно жорстко слідувати, а скоріше компасом, який може вказати, наприклад, підприємцям і власникам бізнесу, курс на вивчення своєї компанії в новому світлі, щоб вони могли визначити для себе як вибудувати всі процеси відповідно до принципів стійкості.
 
Одним з етапів цього процесу можна назвати - візуалізацію ідеального природного аналога товарів і послуг, які будуть відповідати принципам стійкості. Від цього ідеалу в зворотному порядку до наявного продукту вибудовуються ті кроки, які необхідно зробити, щоб досягти ідеального аналога.
 
Концепція "Natural step" була взята на озброєння багатьма компаніями по всьому світу з метою глобально змінити підхід до управління.
Слідуючи цим шляхом, можна зробити так, щоб будь-яке виробництво стало екологічним.



7381АК


Коли пошук роботи в соцмережах дійсно працює

Четверг, 17 Сентября 2015 г. 17:54 + в цитатник

Когда поиск работы в соцсетях действительно работает

 

Коли ви вузькопрофільний фахівець
Або відноситесь до певної групи професій. Аудиторія соцмереж відрізняється, і фахівців в них шукають різних.
 
Так, «ВКонтакте» в основному шукають співробітників без досвіду роботи, студентів, працівників на сезонні роботи. Faсebook більш орієнтований на творчі вакансії (журналісти, PRщики, маркетологи, керівники середньої ланки), «Однокласники» - на робочі спеціальності, а LinkedIn - на IT-фахівців, фінансистів, HR-ів і аудиторію Faсebook.
 
Коли у вас старанні профілі в соцмережах
Не потрібно недооцінювати вплив соцмереж на кар'єру. Ваші профілі в соцмережах не повинні говорити про подвійне життя, містити матерщину та інтимні подробиці життя. Втім, і відволікати від роботи також не повинні.
 
До слова про «правильність» ведення профілів соцмереж. Хочеться звернути увагу на LinkedIn. В силу того, що мережа відносно нова, багато хто не розуміє її переваг.
 
LinkedIn - соціальна мережа професійних і ділових контактів. Багато рекрутерів шукають з її допомогою фахівців по всьому світу з потрібним набором навичок. Це мережа, в якій зареєстровано більше 332 млн людей з усього світу і власними сторінками представлені більше 4 млн компаній.
 
Тому особливо гостро вам потрібен профіль в LinkedIn, якщо ви хочете працювати в міжнародній компанії або пасивно шукаєте можливості для розвитку кар'єри.
 
З основних правил ведення профілю в LinkedIn:
 
додайте своє ділове фото;
вкажіть свої сильні сторони і попросіть друзів проголосувати за ваші навички - чим ширше заповнений ваш профіль у соцмережах, тим краще;
синхронізуйте ваші контакти з інших соціальних мереж;
додавайте профайли на різних мовах;
заводьте контакти з важливими фірмами, рекрутерами і фахівцями.
 
Коли ви займаєтеся нетворкінгом як таким
Нетворкінг - це пошук соціального капіталу в соціальних мережах. Це можуть бути друзі і знайомі з життя, з якими ви продовжуєте спілкування в мережі, а можуть бути знайомі, з якими знайомитеся безпосередньо в мережі і «дружите» там же.
 
Правила нетворкінгу прості і складні одночасно:
 
потрібно підтримувати відносини з цікавими людьми, але не бути нав'язливими;
спочатку бути корисним комусь, а потім і самому шукати вигоду;
бути обов'язковими, особливо, якщо вам вже одного разу допомогли.
 
Навіть якщо вам близьке і знайоме все описане вище, при пошуку роботи варто розглядати соцмережі тільки як один з багатьох інструментів пошуку роботи. Якщо ж вам не цікавий формат спілкування соцмереж як такої, якщо ви не проводите в них свій час, пошук роботи в соцмережах не для вас.



7381АК


Метки:  

Краща музика для вищої продуктивності

Воскресенье, 13 Сентября 2015 г. 10:36 + в цитатник
 
bikeriderlondon/Shutterstock.com   Дослідження вчених Бірмінгемського університету, Англія, показали, що музика є ефективним помічником при виконанні монотонної роботи. Бездумна перевірка електронної пошти або заповнення таблиці, наявність музики сприяє підвищенню швидкості виконання подібних завдань.
 
Якщо ж мова заходить про складну, творчу, інтелектуальну роботу, що вимагає активної участі мозку, то будь-яка музика вже не підійде. Тут потрібен особливий плей-лист.
 
Звуки природи
 
Нещодавні дослідження вчених з Політехнічного інституту Ренсселера показали, що присутність «природних елементів» в музиці підвищує загальний настрій і допомагає зосередитися.
 
Звуки природи подібно білому шуму добре маскують людську мову, на яку ми легко відволікаємося, а також позитивно впливають на когнітивні функції і концентрацію. Завдяки природним звукам загальна задоволеність випробовуваних під час роботи стабільно росла.
 
До речі, крім щебетання птахів і звуків дощу, які найчастіше асоціюються з природними, благотворний ефект викликає дзюрчання струмка. Згідно з тими ж дослідженнями, шум гірського потоку також входить в розряд сприяючмх підвищенню уваги звуків.
 
Не має значення, будете ви слухати запис виключно звуків природи або увімкнете музику, яка містить в собі ці елементи: позитивний ефект дадуть обидва варіанти.
 
Знайти звуки природи досить просто за відповідним запитом, наприклад, на YouTube.
 
Улюблені пісні
 
У кожного з нас знайдеться певна кількість треків, які подобаються нам більше за інші. Складати такий плей-лист корисно, адже саме улюблена музика допомагає багатьом з нас працювати краще. До такого висновку прийшла і Тереза Лісіюк (Teresa Lesiuk), що працює в рамках програми музичної терапії в університеті Майамі:
 
"Стрес змушує нас приймати поспішні рішення, а зона уваги при цьому значно звужується. Поліпшення настрою через музику дозволяє дивитися на речі ширше і розглядати більше варіантів."
 
Цікаво те, що улюблена музика надає найбільший ефект у випадках, коли людина ще не стала профі у своїй роботі: прослуховування улюблених композицій дозволяло таким випробуваним виконувати завдання швидше і генерувати кращі ідеї.
 
Музика, яка вам байдужа
 
Сприйняття оточення змінюється від людини до людини. Це підтверджують дослідження одного тайваньського університету. Певна кількість людей при прослуховуванні найбільш і найменш привабливої для них музики реагують зниженням концентрації. Це якраз той випадок, коли, почувши улюблений трек, ви забуваєте про все і повністю йдете в нього. Якщо ви спостерігаєте у себе схожу реакцію на улюблену і ненависну музику, то включайте максимально нейтральні композиції, що не викликають у вас виражених емоцій.
 
Інструментальна музика
 
Слова відволікають. За даними досліджень Cambridge Sound Management, звинувачувати за падіння продуктивності весь шум в цілому не можна. Саме слова відволікають нас, тому що людина, чуючи мову, неминуче переключається з поточного заняття і починає прислухатися до теми розмови. Така наша соціальна природа, і даному явищу виявилися піддані 48% піддослідних.
 
Нас можуть відволікати будь-які вимовлені слова незалежно від того, чуємо ми їх в офісному шумі або в тому, що грає в навушниках . Ви ж помічали, як іноді ви ловите себе вслухаючись в текст треку? Це саме той випадок. Схильним до залипання на текстах допоможе інструментальна музика. Немає слів - немає відволікання.
 
 
 
Музика бароко
 
Ефект від прослуховування музики залежить від її темпу. Канадські дослідники виявили, що випробувані краще здають IQ-тести під більш динамічну музику, і фаворитом тут є музика епохи бароко. До такого ж висновку прийшли групи дослідників з університету і госпіталю Балтімора, а також університету Філадельфії. Музика бароко дійсно допомагає краще працювати.
 
 
 
Інше дослідження вчених малайзійського інженерного коледжу виявило помітне зниження стресових відчуттів і ознаки фізичної релаксації при прослуховуванні музики з темпом в районі 60 ударів на хвилину. У музичному лексиконі такого темпу приблизно відповідає термін «ларгетто».
 
 
 
Середня гучність
 
Ідеальна гучність - середня гучність. До такого висновку прийшли вчені відразу чотирьох університетів: дослідження виявили позитивний вплив прослуховування музики на помірному рівні гучності на творче мислення.
 
Згідно з цими дослідженнями, як помірна, так і гучна музика допомагає абстрактному мисленню, проте зайва гучність заважає мозку обробляти інформацію



Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/krashch...dlya-vishchoji-produktivnosti/
 


Метки:  

Скільки дерев на Планеті?

Среда, 09 Сентября 2015 г. 17:28 + в цитатник
сколько деревьев на Планете: Живая планета Земля, практическое восстановление. Є така приказка, що зірок на небі більше, ніж піщинок на землі. Дійсно, їх так багато, що наш мозок не готовий працювати з такими величезними обсягами чисел. Як з'ясовується, ми можемо сміливо додати дерева до цього списку. Тому, що дерев дуже багато на цій планеті. Мовляв, багато і багато. А скільки?
Кілька років тому під час роботи в Єльської школі лісового господарства та екологічних досліджень, Томас Кроутер зіткнувся з цим завданням вперше, коли його друг працював над програмою ООН під назвою: Мільярд дерев. Метою цієї ініціативи було посадити мільярд дерев для боротьби з глобальним потеплінням, але проблема в тому, що вони не були впевнені наскільки це суттєвий крок. Вони поняття не мали багато це чи мало.

«Вони не знали, наскільки посадка мільярда дерев збільшить загальну кількість дерев на планеті на 1% або на 50%,» згадує Кроутер.

Він поставив просте запитання: Скільки дерев на нашій планеті?
Згідно з однією з оцінок, на основі супутникових знімків, у світі 400 млрд дерев. За іншою, на основі наземних вимірювань, імовірно 390000000000 дерев росте тільки в басейні Амазонки.

Ми зв'язали всю інформацію в кожному регіоні, з тією, що дають нам знімки, грунтуючись на детальну інвентаризацію лісів, яка була вироблена в ряді країн. У загальному рахунку була скомпільована інформація з 400000 листяних ділянок, які вчені ретельно зібрали і внесли в єдину базу.
Три трильйони дерев!

Це число настільки величезне, що стає абстрактним; в одне вухо увійшло, в інший вийшло. Якщо підсумувати три трильйони секунд, то це буде 94,638 років.

Крім того, кожен рік у зв'язку з діяльністю людини на планеті втрачається близько 15 млрд дерев.

Виходячи з цих даних можна зрозуміти, що посадка мільярда дерев, швидше за все не зможе істотно змінити ситуацію. І потрібно в рази збільшити зусилля. Їхня програма - висадка трильйона дерев.

Переводимо в секунди. Це буде 31,546 років.

Метки:  

Plan B - технологія з переробки батарейок

Среда, 09 Сентября 2015 г. 17:04 + в цитатник
В Україні розробили безвідхідну технологію з переробки батарейок, яка, за твердженнями розробників, може вирішити проблему утилізації батарейок і повернути цінні ресурси в економіку.
Одна батарейка забруднює 20м2 землі та 400 л води. Щорічно в світі виробляють не менше 1 млн тонн цинк-марганцевих батарейок. На одного жителя країни, що розвивається припадає приблизно 0,5 кг відпрацьованих батарейок в рік (Україна), на жителя розвиненої країни - не менше 5 кг на рік (Швейцарія).
схема переработки батареек: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка

Артем Мадатов, кандидат технічних наук і
Максим Ткаченко запропонували свою технологію для переробки батарейок, де не потрібні додаткові хімічні речовини, а після роботи печі взагалі не утворюються відходи.

Як стверджують самі розробники, після переробки старих батарейок можна отримувати цинк, кадмій, марганець і графіт, сировину для створення акумуляторів і нових батарейок. А також рідке азотне добриво, яке користується попитом у сільському господарстві.

У серпні 2014 роки після успішного лабораторного тестування, автори подали заявку на реєстрацію патенту на технологію PlanB і тепер активно шукають покупців для установки таких ліній переробки по всій країні.
цех по переработке батареек: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка
Наскільки вигідно у нас мати центр переробки батарейок

В принципі вигідно, але постійно виникає питання, де взяти сировину в необхідних об'ємах, адже за розрахунками авторів, для того щоб вийти на точку окупності потрібно в місяць переробляти від 15 тонн вторсировини.

Для того, щоб була сировина, споживачі повинні здавати її в точки збору, а цього поки не відбувається так регулярно як хотілося б. Причини дві:
- мало точок збору, що в принципі вирішити нескладно. Але при цьому не кожна така точка хоче ділиться своєю сировиною безкоштовно та ціни закупівлі можуть вплинути на обсяги переробки;
- або люди просто не готові роздільно збирати відходи. Це питання вирішити складніше і схоже попередні центри переробки мало приділяли уваги цьому питанню, що призвело до їх закриття.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/plan-b-tekhnologiya-z-pererobki-batarejok/

Метки:  

Локаворське кафе і ферма 2в1 на даху Копенганена

Среда, 09 Сентября 2015 г. 16:49 + в цитатник
локаворское кафе и ферма Копенгаген: Городские фермы
Органічна ферма ШsterGRO відкрилася на даху Копенгагена в 2014 році. Вона займає всього 6 соток і забезпечує 40 сімей в окрузі органічною зеленню і овочами. Минуло зовсім небагато часу і на цій фермі відкрилося невелике літнє кафе під назвою Stedsans. Тут готують тільки з місцевих сезонних продуктів і, щоб потрапити туди на вечерю, краще замовляти місце завчасно.
На фермі ШsterGRO, крім широкого асортименту їстівних рослин, живуть 12 курей і 4 бджолиних сім'ї. Після відкриття кафе, всі надлишки їжі тут активно компостуються за допомогою черв'яків і грядки удобрюються цим компостом.

Stedsans - локаворський ресторан на даху
Stedsans - ресторан на крыше: Городские фермы

Stedsans - це не постійне заклад на фермі і знаходиться він прямо в теплиці. Кухар готує з тих продуктів, які дозріли на фермі або підвезуть місцеві фермери на найближчий ринок. В основному це не більше 6 простих страв, але обов'язково з органічних продуктів.
Stedsans - ресторан на крыше: Городские фермы
Stedsans - ресторан на крыше: Городские фермы

локаворский ресторан: Городские фермы

локаворский ресторан Копенгаген: Городские фермы


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/lokavor...erma-2v1-na-dakhu-kopenganena/

Метки:  

Youxia Х - китайський електромобіль, який хоче конкурувати з Tesla

Среда, 09 Сентября 2015 г. 16:23 + в цитатник

Youxia Х: Электромобили, электрокары

Youxia Х новий електричний автомобіль, який стане конкурентом Tesla Model S в 2017 році, в його досі недоторканій ніші. І головним аргументом у боротьбі за любителів чистих автомобілів, мабуть, стане його ціна.
Серед можливостей нового електромобіля можна виділити:
Дизайн навіяний брендами Lexus, Audi і Maserati.
Нова операційна система, на основі модифікованого Android 5.1, під назвою KITT ОС.
Він має 348 коней і розганяється від 0 до 100 км за 5,6 секунди.
Він буде продаватися з трьома різними батареями 40 кВт - 60 кВт - 85 кВт. 270 км максимальної автономії.
У салоні є великий екран, який управлятиме всією цифровою начинкою автомобіля.
Китайці активно включилися в електромобільні скачки і вже в найближчі місяці ми будемо знати більше подробиць.

Youxia Х электромобиль: Электромобили, электрокары
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Мабуть на цьому вони не зупиняться і незабаром візьмуться за нові акумуляторні сонячні панелі, аналог Tesla PowerWall.



7381АК


Метки:  

Чому пшениця перестала засвоюватися.

Среда, 09 Сентября 2015 г. 16:09 + в цитатник

почему пшеница перестала усваиваться. Дело не в глютене: Органическая еда, натуральные продукты

Алергія на глютен, дуже поширене явище серед американців в останнє десятиліття. Як виявилося, токсичною пшениця в США стала не через те, що її таємно генетично модифікували, проблема криється в самому методі вирощування та збирання пшениці в традиційних господарствах.
У США прийнято обробляти пшеницю гербіцидом «раундап» за кілька днів до збирання врожаю. Це дозволяє зібрати більше зерна з меншими зусиллями і раніше терміну.
«Раундап» містить смертельно небезпечний інгредієнт гліфосат. Вперше використовувати цей гербіцид на полях для підсушування зерна перед збиранням врожаю запропонували на початку 1980-х. За останні 15 років це стало справою звичною: тепер близько 30% усього виробленого «раундапа» використовують у традиційному сільському господарстві в якості просушувача за 7-10 днів до збирання.
 
За даними професора Массачусетського технологічного інституту Стефані Сенеффе, що поглиблено вивчала цю проблему, - «в результаті просушування посівів гліфосатом більша частина пшениці в США тепер заражена цією речовиною. При такій обробці пшениця дає більше насіння, злегка збільшуючи урожай. Гліфосат проникає в насіння, коли рослина вмирає. Вмираючи, вона дає більше насіння », - говорить Сенеффе у своїй доповіді на конференції з проблем харчування в Індіанаполісі.
 
За даними Департаменту сільського господарства США на 2012 рік, 99% твердої пшениці, 97% ярої та 61% озимої були оброблені гербіцидами. Цей відсоток зріс порівняно з 1998 роком, коли такій обробці піддавалися 88% твердої пшениці, 91% ярої та 47% озимої.
 
Розробник «раундапа» компанія «Монсанто» стверджує, що в результаті обприскування рослин з вологістю зерен вище 30%, рослина вбирає «раундап» в зерна. Фермерам подобається така практика, оскільки вона дозволяє вбити рослину, забезпечуючи тим самим ранній урожай ».
Пшеничне поле часто дозріває нерівномірно. А застосування «раундапа» перед збиранням дозволяє прискорити дозрівання зелених ділянок поля, щоб вони наздогнали дозрілі. У результаті «раундап» проникає в менш зрілі зерна і потрапляє в урожай.
 
Люди, що вживають продукти, виготовлені з такого зерна, безсумнівно, поглинають і найдрібніші частинки «раундапа». Примітно, що в США солодовий ячмінь, з якого варять пиво, не допускається до продажу, якщо перед збиранням рослини обробили «раундапом». Така ж історія з сочевицею і горохом. А пшеницю - продають без проблем.
Подібна практика поширена не тільки в Сполучених Штатах. Згідно доповіді британського Агентства з харчових стандартів, в результаті застосування «раундапа» в якості десиканта, залишки гліфосату регулярно виявляються в зразках хліба. Однак інші європейські країни вже поставилися до проблеми серйозно. У Нідерландах використання «раундапа» заборонено повністю, незабаром цьому прикладу послідувала і Франція.
 
На таблиці нижче представлений різкий підйом обробки гліфосатом пшениці в США з 1990-го року і частота захворюваності целіакію (тієї самої непереносимістю глютену). Таблиця взята з дослідження, опублікованого в грудні 2013 року в журналі Interdisciplinary Toxicology. У дослідженні розглядається, як гліфосат викликає аутоімунні захворювання. Не будемо забувати, що пшениця не є генетично модифікованою і не володіє, як ГМО-кукурудза або ГМО-соя, ознакою Roundup Ready, тобто нестійка до згубному впливу раундапа. Тому обробка гліфосатом попросту вбиває пшеницю
«Раундап» підриває функціонування корисних бактерій в шлунку, викликає проникність стінок кишечника і, як наслідок, прояв симптомів аутоімунних захворювань.
рост обьемов применения глифосфата и аутоиммунные заболевания : Органическая еда, натуральные продукты
Найгірше те, що негативний вплив гліфосату формується повільно і безсимптомно довгі місяці, а то й роки. Поступове запалення захоплює клітинну систему організму. Наслідки такого системного запалення - хвороби і паталогії, з якими асоціюється західний спосіб життя:
Шлунково-кишкові розлади,  ожиріння, діаюет, хвороби серця, депресивний синдром, аутизм, безпліддя, рак......
Цей список можна продовжувати і продовжувати ...
 
 
.... інші рослини також сушать «раундапом» перед збиранням: ячмінь, цукровий очерет, рис, насіння, сушені боби і горох, солодка картопля, цукровий буряк і так далі. Щоб захистити себе від сучасного, створеного людиною лиха, є лише один вихід - купувати ці продукти тільки у фермерів, які працюють за дружніми для природи технологіями.
Єдиний шлях убезпечити себе від токсичної пшениці, це або купувати її у фермерів, які застосовують традиційні методи її вирощування, або повністю відмовитися від виробів з пшениці і перейти на безглютенову дієту, що і робить більшість американців сьогодні.
 
Було б великою помилкою вважати, що наші агрохолдинги не практикують застосування раундапа перед збиранням врожаю, знаючи про його цікаву властивість збільшувати урожай, а значить прибуток. Тому слід бути більш уважним до виробників зернових і купувати тільки натуральні продукти.



7381АК



Поиск сообщений в fireku
Страницы: 9 ..
.. 6 5 [4] 3 2 1 Календарь