Цитата сообщения Mossska
Ягідний пиріг (з чорницею, вишнею, смородиною, черешнями)
500 г ягід
4 яйця
1 скл цукру
200 г вершкового масла (або маргарину)
4 ст.л. сметани
1 ч.л. порошку для випічки
3,5 скл борошна
дрібка солі, цукор пудра
Масло розтопити і охолодити (воно повинне залишатися теплим, але не гарячим). Яйця збити з цукром так, щоб об'єм суміші збільшився удвічі, не припиняючи збивання влити масло і додати сметану. Борошно просіяти з сіллю і порошком для випічки і всипати у яєчну суміш, ретельно все змішати, щоб утворилося однорідне тісто. Вилити тісто у змащену форму, зверху викласти промиті і просушені ягоди. Випікати при 1800 до утворення золотистої скоринки (близько 45хв). Готовий пиріг притрусити цукром-пудрою.