Пляцок "Горіхове тріо" |
Арахісовий корж: | |
4 шт. | |
3/4 склянки | |
1 ст. ложка | |
1/2 ч. ложки | |
250 г | |
мед (свіжий)
|
1 ст. ложка |
Кокосовий корж: | |
4 шт. | |
3/4 склянки | |
3/4 склянки | |
1 ч. ложка | |
стружка кокосова (біла)
|
1 склянка |
Крем: | |
4 шт. | |
350 мл | |
1 ст. ложка | |
1 ст. ложка | |
1/2 склянки | |
1 склянка | |
3 ст. ложки | |
300 г | |
Шоколадна глазур: | |
100 г | |
50 г | |
50 г | |
Розраховано на 20 порцій |
Презентую вам сьогодні чудовий пляцок. Ніжні кокосові коржі, арахісовий грильяж і неймовірно смачний горіховий крем вам точно прийдуться до смаку. Рецепт авторський.
Для кокосового коржа яйця збити цукром 5-7 хвилин до пухкої піни. Обережно домішати борошно, розпушувач, кокос.
Випікати 25-30 хв при 180*С. Охолодити.Розрізати на 2 частини горизнтально. Форма 22х22 см.
Для грильяжного коржа білки збити з цукром на пухку масу.
Арахіс підсмажити, очистити від шкірки і подрібнити скалкою досить дрібно, але не на порошок.
Акуратно змішати білки, арахіс, рідкий мед( у мене — акаційний). Випікати при 170 *С приблизно 40 хвилин — корж має стати коричневим і хрумким
Для крему 250 мл молока закип«ятити. Додати помелені блендером на борошно грецькі горіхи. Прокип»ятити 2-3 хвилини.
Додати збиті з цукром, 100г молока, борошном і крохмалем на піну жовтки, весь час помішуючи крем. Прокип«ятити 2 хвилини. Остудити, збити з маслом.
Для глазурі розтопити шоколад зі сметаною. В остиглу масу додати коньяк.
На 1 кокосовий корж нанести 1\2 шоколадної глазурі. Далі 1\3 горіхового крему. Зверху — грильяжний корж — крем — кокосовий корж глазуррю вниз, крем.
Смачного!
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |