Пляцок ОРБІТА (взято з інтернету)

Маковий корж:
яйця - 6 шт.
цукор - 6 ст.л.
борошно - 6 ст.л.
мак - 80 г
Білий корж:
яйця - 2 шт.
цукор - 2 ст.л.
борошно - 2 ст.л.
Полуничне желе:
полуниця - 500 г (можна заморожену)
желатин - 1 пластинка або 15 г швидкорозчинного, брала наш звичайний швидкорозчинний
вода - 6 ст.л.
цукор - 4 ст.л.
Крем:
яйця - 2 шт.
цукор - 150 г
крохмаль - 5 ст.л.
молоко - 350 мл
вершкове масло - 300 г (кімнатної температури)
ванільний цукор - 1 пакетик
Приготування:
В першу чергу замочіть желатин у воді (води скільки хочете, але щоб він весь був покритий) .
Якщо у вас якийсь інший желатин, то дотримуйтесь інструкції, зазначеної на упаковці.
Маковий корж :
*За рецептом треба було спекти 2 коржі. Я спекла один і розрізала його наполовину.
*Розділити жовтки і білки
*Білки збити до стійких піків, поступово підсипаючи цукор. Збиваємо, поки весь цукор не розчинеться.
*Потім додаємо жовтки і на найнижчій швидкості міксера змішуємо до однорідного стану. Можна вводити жовтки по одному, перемішуючи вінчиком вручну. Я збивала міксером.
*Тепер просіюємо муку прямо в миску і перемішуємо ложкою до однорідного стану.
*Потім висипаємо мак (якщо у вас мак великий, подрібніть його в блендері). Перемішуємо все.
*Наше макове тісто готове.
Форма (d=24 см) вистилаємо пергаментним папером і виливаємо туди тісто. Ставимо в розігріту до 180 С духовку. Готовність перевіряйте зубочисткою. Неможу точно сказати скільки пекла. Я зазвичай на око)
*Корж трохи остудіть. І розріжте на дві частини.
Білий корж :
*Білий корж готується точно так само як і маковий, тільки без маку.
Виходить тоненький.
Полуничне желе :
*В оригінальному рецепті йде полуниця, тому писати буду вам про полуницю, але сама брала ті ягоди котрі мала (ожина і чорниця).
*Полуницю промити.
*Збити в блендері на пюре.
*Додати цукор і все перемішати.
*Желатин до цього часу повинен стати м'ягким. Злити з нього воду(якщо це платина, якщо швидкорозчинний то він весь набрякне і зливати нічого не потрібно). Покласти желатин в маленьку каструльку. Додати 6 ст.л. води. Підігріти на вогні до повного розчинення желатину(помішуючи). Не кип'ятити! Вилити желатин в полуничне пюре, добре перемішати.
*Розлити в дві форми, вистелені плівкою харчовою і поставити в морозилку на кілька хвилин або в холодильник до застигання.
*Брала желатин за рецептом (15 г) - цього виявилося мало! І один полуничний шар у мене потік! У другий полуничний шар мені довелося ще додати желатин, і він добре тримався. Тому в загальному у мене вийшло приблизно 25-30г на 500 г полуниці.
*Якщо у вас немає стільки форм для желе, то зробіть у два заходи.
Крем:
*Жовтки, цукор і крохмал добре перемішати до однорідного стану.
*Додати молоко (у мене молоко з холодильника було) і ванільний цукор. Ще раз добре перемішаємо вінчиком і ставимо на вогонь.
*Варимо на середньому вогні до загустіння.
*Увага! Густіє він різко. Спочатку рідкий-рідкий, а потім раз ... і густіти різко починає . Відразу знімайте з вогню, ставте на стіл і змішуйте вінчиком.
*Якщо він у вас залишився рідким, підігрійте його ще трохи.
*Готовий крем перекладіть в тарілку, щоб він швидше охолов.
*Вершкове масло викладіть в миску. І добре збийте на найвищій швидкості міксера.
*Чуть-чуть теплий крем перекладаємо в миску і збиваємо міксером. Це потрібно для того, щоб він добре поєднувався з маслом. Оскільки крем виходить густий і якщо його вводити в такому стані, то він погано з'єднається з маслом, буде шматочками.
*Потім додайте по 1-2 ст.л. в масло і збивайте, поки дві маси не з'єднаються.
*Якщо він у вас вийшов рідкуватим (через занадто теплий крем), то після повного охолодження він стане густіший.
Складаємо:
маковий корж - крем - желе - крем - білий корж - крем - желе - крем - маковий корж
*УВАГА!!! Обов'язково пропитати добре коржі. Сироп вибирайте на свій смак. Якщо його будуть їсти діти, то краще алкогольним його не робити.
*Крем розподіліть так, щоб вистачило обмазати 4 рази корж і ще на верх і боки торта (крему достатньо, на все вистачає)
*Нижній корж обмазати 1/5 частиною крему
*Зверху викласти полуничне желе разом з плівкою. Плівку потім акуратно прибрати.
*На желе крем наносити не зручно, тому я мазала крем на другий корж і викладала зверху желе.
*І в такій послідовності збираємо весь решта тортик.
Обмазуємо його з усіх боків кремом. Прикрашаємо за своїм смаком.