-Метки

абрикосы айсинг апельсины баклажаны бананы безе бисквит блины булочки варенье вишня герань глазурь грибы десерт желе жульен закуска запеканка изюм йогурт кабачки канапе капкейки капуста картофель кекс кефир клубника корзиночки красный бархат крем куриные грудки курица лепешки ликер лимон лук мак малина мастика маффины мед морковь мороженое мусс мясо напитки настойки новогодние рецепты новый год орехи пасха перец печенье пирог пирожки пирожные пляцок помидоры пончики пряники пышки рецепты рождество рулет рыба рыбные консервы салат-торт салаты салаты на праздничный стол сгущенка селёдка сливки сливы сметана сыр тарт тарталетки творог тесто тесто дрожжевое тесто заварное тесто песочное тесто слоеное торт торты без выпечки тыква украшение блюд украшение пирога украшение торта фарш фрукты чернослив шоколад штрудель эклеры яблоки ягоды яйца

 -Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в blumchen1

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 13.10.2010
Записей:
Комментариев:
Написано: 8308


Пляцок ОРБІТА

Среда, 20 Июля 2016 г. 13:02 + в цитатник
Пляцок ОРБІТА (взято з інтернету)
resize (640x480, 80Kb)
Маковий корж:
яйця - 6 шт.
цукор - 6 ст.л.
борошно - 6 ст.л.
мак - 80 г

Білий корж:
яйця - 2 шт.
цукор - 2 ст.л.
борошно - 2 ст.л.

Полуничне желе:
полуниця - 500 г (можна заморожену)
желатин - 1 пластинка або 15 г швидкорозчинного, брала наш звичайний швидкорозчинний
вода - 6 ст.л.
цукор - 4 ст.л.

Крем:
яйця - 2 шт.
цукор - 150 г
крохмаль - 5 ст.л.
молоко - 350 мл
вершкове масло - 300 г (кімнатної температури)
ванільний цукор - 1 пакетик

Приготування:
В першу чергу замочіть желатин у воді (води скільки хочете, але щоб він весь був покритий) .
Якщо у вас якийсь інший желатин, то дотримуйтесь інструкції, зазначеної на упаковці.

Маковий корж :
*За рецептом треба було спекти 2 коржі. Я спекла один і розрізала його наполовину.
*Розділити жовтки і білки
*Білки збити до стійких піків, поступово підсипаючи цукор. Збиваємо, поки весь цукор не розчинеться.
*Потім додаємо жовтки і на найнижчій швидкості міксера змішуємо до однорідного стану. Можна вводити жовтки по одному, перемішуючи вінчиком вручну. Я збивала міксером.
*Тепер просіюємо муку прямо в миску і перемішуємо ложкою до однорідного стану.
*Потім висипаємо мак (якщо у вас мак великий, подрібніть його в блендері). Перемішуємо все.
*Наше макове тісто готове.
Форма (d=24 см) вистилаємо пергаментним папером і виливаємо туди тісто. Ставимо в розігріту до 180 С духовку. Готовність перевіряйте зубочисткою. Неможу точно сказати скільки пекла. Я зазвичай на око)
*Корж трохи остудіть. І розріжте на дві частини.

Білий корж :
*Білий корж готується точно так само як і маковий, тільки без маку.
Виходить тоненький.

Полуничне желе :
*В оригінальному рецепті йде полуниця, тому писати буду вам про полуницю, але сама брала ті ягоди котрі мала (ожина і чорниця).
*Полуницю промити.
*Збити в блендері на пюре.
*Додати цукор і все перемішати.
*Желатин до цього часу повинен стати м'ягким. Злити з нього воду(якщо це платина, якщо швидкорозчинний то він весь набрякне і зливати нічого не потрібно). Покласти желатин в маленьку каструльку. Додати 6 ст.л. води. Підігріти на вогні до повного розчинення желатину(помішуючи). Не кип'ятити! Вилити желатин в полуничне пюре, добре перемішати.
*Розлити в дві форми, вистелені плівкою харчовою і поставити в морозилку на кілька хвилин або в холодильник до застигання.
*Брала желатин за рецептом (15 г) - цього виявилося мало! І один полуничний шар у мене потік! У другий полуничний шар мені довелося ще додати желатин, і він добре тримався. Тому в загальному у мене вийшло приблизно 25-30г на 500 г полуниці.
*Якщо у вас немає стільки форм для желе, то зробіть у два заходи.

Крем:
*Жовтки, цукор і крохмал добре перемішати до однорідного стану.
*Додати молоко (у мене молоко з холодильника було) і ванільний цукор. Ще раз добре перемішаємо вінчиком і ставимо на вогонь.
*Варимо на середньому вогні до загустіння.
*Увага! Густіє він різко. Спочатку рідкий-рідкий, а потім раз ... і густіти різко починає . Відразу знімайте з вогню, ставте на стіл і змішуйте вінчиком.
*Якщо він у вас залишився рідким, підігрійте його ще трохи.
*Готовий крем перекладіть в тарілку, щоб він швидше охолов.
*Вершкове масло викладіть в миску. І добре збийте на найвищій швидкості міксера.
*Чуть-чуть теплий крем перекладаємо в миску і збиваємо міксером. Це потрібно для того, щоб він добре поєднувався з маслом. Оскільки крем виходить густий і якщо його вводити в такому стані, то він погано з'єднається з маслом, буде шматочками.
*Потім додайте по 1-2 ст.л. в масло і збивайте, поки дві маси не з'єднаються.
*Якщо він у вас вийшов рідкуватим (через занадто теплий крем), то після повного охолодження він стане густіший.

Складаємо:

маковий корж - крем - желе - крем - білий корж - крем - желе - крем - маковий корж

*УВАГА!!! Обов'язково пропитати добре коржі. Сироп вибирайте на свій смак. Якщо його будуть їсти діти, то краще алкогольним його не робити.
*Крем розподіліть так, щоб вистачило обмазати 4 рази корж і ще на верх і боки торта (крему достатньо, на все вистачає)
*Нижній корж обмазати 1/5 частиною крему
*Зверху викласти полуничне желе разом з плівкою. Плівку потім акуратно прибрати.
*На желе крем наносити не зручно, тому я мазала крем на другий корж і викладала зверху желе.
*І в такій послідовності збираємо весь решта тортик.

Обмазуємо його з усіх боків кремом. Прикрашаємо за своїм смаком.
Метки:  

Процитировано 5 раз

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку