-Метки

абрикосы айсинг апельсины баклажаны бананы безе бисквит блины булочки варенье вишня герань глазурь грибы десерт желе жульен закуска запеканка изюм йогурт кабачки канапе капкейки капуста картофель кекс кефир клубника корзиночки красный бархат крем куриные грудки курица лепешки ликер лимон лук мак малина мастика маффины мед морковь мороженое мусс мясо напитки настойки новогодние рецепты новый год орехи пасха перец печенье пирог пирожки пирожные пляцок помидоры пончики пряники пышки рецепты рождество рулет рыба рыбные консервы салат-торт салаты салаты на праздничный стол сгущенка селёдка сливки сливы сметана сыр тарт тарталетки творог тесто тесто дрожжевое тесто заварное тесто песочное тесто слоеное торт торты без выпечки тыква украшение блюд украшение пирога украшение торта фарш фрукты чернослив шоколад штрудель эклеры яблоки ягоды яйца

 -Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в blumchen1

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 13.10.2010
Записей:
Комментариев:
Написано: 8308


ТОРТ "ДВІ ДОЛІ"

Воскресенье, 10 Июля 2016 г. 22:03 + в цитатник
Цитата сообщения слобожаночка Пляцок "Дві долі"


Як люблять співати поляки при гарному застіллі:
«Як нєма кави — нєма забави!
Кава мусі биць!»
А це значить, що обов«язково для гарної забави має бути кава з пляцком. Тому: трам-та-ра-рам! Новий пляцок!
Виношуючи ідею створення цього тематичного пляцка для конкурсу, хотіла втілити в ньому загальновідому істину єдності і боротьби протилежностей. Бо кажуть, що чоловік і жінка — істоти з двох різних планет. Вони думають по-інакшому, діють по-інакшому і дивляться на світ під різними кутами зору.Насправді щось гарне стається між ними лише тоді, коли у рівнянні „Маша + Коля“ виходить не арифметична сума доданків, а справжній резонанс. Чоловічу силу у мене символізує мак, жіночу ніжність — кокос. Придивіться уважно, і ви зможете прочитати у цьому пляцку справжній роман з чудовим поєднанням смаків. І це не просто поєднання макового і кокосового смаків. Вийшло щось насправді краще!

ПРОДУКТИ:

ДЛЯ МАКОВО-КОКОСОВОГО КОРЖА:


  • 200г кокосу,
  • 200г сухого маку,
  • 6 яєць,
  • 1 ст.ложка порошку для випічки,
  • 6 ст. ложок цукру.

ДЛЯ РУЛЕТИКІВ:


  • 250г масла,
  • 2 яйця,
  • 3 ч.ложки порошку для випічки,
  • 550-600 г борошна,
  • 100 мл сметани,
  • 3 ст. ложки згущеного молока,
  • 3 ст. ложки какао.

ДЛЯ МАКОВОЇ НАЧИНКИ:


  • 1,5 склянки маку,
  • 3 ст. ложки родзинок,
  • 1 ст.ложка апельсинових цукатів,
  • 5 ст. ложок цукру.

ДЛЯ КОКОСОВОЇ НАЧИНКИ:


  • 1 склянка кокосу,
  • 1 яйце,
  • 4 ст. ложки цукру.

ДЛЯ МАКОВОГО КРЕМУ:


  • 7 ст. ложок макової начинки,
  • 3 ст. ложки коньяку,
  • 300г масла.

ДЛЯ КОКСОВОГО КРЕМУ:


  • 1 склянка кокосової стружки,
  • 6 ст. ложок манки,
  • 0,5 л. молока,
  • 2\3 склянки цукру,
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 250г масла.

ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ:


  • 100г гіркого шоколаду,
  • 4 ст. ложки вершків,
  • 1 ст.ложка коньяку — розтопити на водяній бані.

ФОРМА ДЛЯ ВИПІЧКИ 24х24 см
КРІМ ТОГО:


  • 1 квадратний вафельний лист,
  • коктейльні вишеньки
ПРИГОТУВАННЯ:

МАКОВО-КОКОСОВИЙ КОРЖ:
Його слід приготувати заздалегідь за добу і поставити визрівати у прохолодному місці. Так самісінько має визріти думка у двох людей про створення спільної сім'ї. Рішення теж треба приймати „на холодну голову“.
Приготуємо продукти:

Яйця збити за допомогою міксера з цукром до пухкої маси(маса має збільшитись в 3 рази) протягом 5-6 хвилин:

Легенько вимішати з кокосом, меленим на кавомолці маком, порошком для випічки.

Викласти у простелену кулінарним папером форму:

Випікати при 180*С 35 хвилин. Дати вистоятись протягом доби.

ТІСТО ДЛЯ РУЛЕТИКІВ:
Масло розтерти з цукром. Додати 400г борошна і розтерти на крихку масу:

Додати яйця, сметану, порошок для випічки, решту борошна, формуючи пластичне м'яке тісто. Замішувати тісто слід швидко. Кількість борошна треба регулювати, щоб вийшло м'яке тісто. Поставити його у холодильник на 30 хвилин.

Розділити тісто умовно на 2 частини. До однієї додати какао і ще раз вимісити. Кожну частину тіста розділити на 6 шматків:

Кожен білий шматок розтачати на присипаній борошном дошці в прямокутник довжиною 21 см, товщиною 0,2 см. Змазати тонко маковою начинкою (мак запарити, змолоти, додати цукор, родзинки і цукати) і загорнути рулетом.

Викласти рулетики у простелену кулінарним папером форму і легенько притиснути до дна так, щоб рулети утворили один пласт без щілин. Випікати 25-30 хвилин при 180*С до легкої золотистості:

Для кокосової начинки кокос вимішати з цукром і яйцем:

Кожен з шести какаових коржів розтачати у прямокутник довжиною 21 см, товщиною 0,2 см. Тонко змазати начинкою і загорнути рулетом:

Викласти кокосові рулетики у форму, простелену кулінарним папером і легко притиснути так, щоб утворився суцільний пласт без щілин. Випікати 25-30 хв при 180*С:

КОКОСОВИЙ КРЕМ:
400 мл молока закип'ятити з цукром і ванільним цукром. У 100 мл молока розмішати манку і вилити її у кипляче молоко. Проварити 2-3 хвилини. Всипати кокос.Проварити ще 2-3 хвилини. Остудити. Масло збити на пухку масу. Додати охолоджену кокосову масу, постійно збиваючи.

МАКОВИЙ КРЕМ:
Масло збити на пухку масу. Додати макову масу, коньяк і знову збити.

СКЛАДАЄМО ПЛЯЦОК:
Маково-кокосовий корж слід горизонтально розрізати на 2 частини.
На один маково-кокосовий корж викладаємо 1\2 кокосового крему:

Далі шоколадно-кокосові рулетики. Зверху 1\2 кокосового крему:

Розділяємо „жіночий світ“ від „чоловічого“ тоненьким напівпрозорим вафельним коржем і далі будуємо „чоловічий світ“: 1\2 макового крему:

Макові рулетики, 1\2 макового крему, друга частина маково-кокосового коржа:

Змазати згори шоколадною глазуррю, прикрасити білим кокосом, коктейльною вишнею. Дати вистоятися в холодильнику мінімум 6 годин. При подачі розрізати на прямокутні шматочки:

ъ

рецепт взят здесь http://cookorama.net/uk/blog/torty/plyacok-dvi-doli.html

Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку