ТОРТ "ДВІ ДОЛІ" |
Як люблять співати поляки при гарному застіллі:
«Як нєма кави — нєма забави!
Кава мусі биць!»
А це значить, що обов«язково для гарної забави має бути кава з пляцком. Тому: трам-та-ра-рам! Новий пляцок!
Виношуючи ідею створення цього тематичного пляцка для конкурсу, хотіла втілити в ньому загальновідому істину єдності і боротьби протилежностей. Бо кажуть, що чоловік і жінка — істоти з двох різних планет. Вони думають по-інакшому, діють по-інакшому і дивляться на світ під різними кутами зору.Насправді щось гарне стається між ними лише тоді, коли у рівнянні „Маша + Коля“ виходить не арифметична сума доданків, а справжній резонанс. Чоловічу силу у мене символізує мак, жіночу ніжність — кокос. Придивіться уважно, і ви зможете прочитати у цьому пляцку справжній роман з чудовим поєднанням смаків. І це не просто поєднання макового і кокосового смаків. Вийшло щось насправді краще!
ДЛЯ МАКОВО-КОКОСОВОГО КОРЖА:
ДЛЯ РУЛЕТИКІВ:
ДЛЯ МАКОВОЇ НАЧИНКИ:
ДЛЯ КОКОСОВОЇ НАЧИНКИ:
ДЛЯ МАКОВОГО КРЕМУ:
ДЛЯ КОКСОВОГО КРЕМУ:
ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ:
ФОРМА ДЛЯ ВИПІЧКИ 24х24 см
КРІМ ТОГО:
МАКОВО-КОКОСОВИЙ КОРЖ:
Його слід приготувати заздалегідь за добу і поставити визрівати у прохолодному місці. Так самісінько має визріти думка у двох людей про створення спільної сім'ї. Рішення теж треба приймати „на холодну голову“.
Приготуємо продукти:
Яйця збити за допомогою міксера з цукром до пухкої маси(маса має збільшитись в 3 рази) протягом 5-6 хвилин:
Легенько вимішати з кокосом, меленим на кавомолці маком, порошком для випічки.
Викласти у простелену кулінарним папером форму:
Випікати при 180*С 35 хвилин. Дати вистоятись протягом доби.
ТІСТО ДЛЯ РУЛЕТИКІВ:
Масло розтерти з цукром. Додати 400г борошна і розтерти на крихку масу:
Додати яйця, сметану, порошок для випічки, решту борошна, формуючи пластичне м'яке тісто. Замішувати тісто слід швидко. Кількість борошна треба регулювати, щоб вийшло м'яке тісто. Поставити його у холодильник на 30 хвилин.
Розділити тісто умовно на 2 частини. До однієї додати какао і ще раз вимісити. Кожну частину тіста розділити на 6 шматків:
Кожен білий шматок розтачати на присипаній борошном дошці в прямокутник довжиною 21 см, товщиною 0,2 см. Змазати тонко маковою начинкою (мак запарити, змолоти, додати цукор, родзинки і цукати) і загорнути рулетом.
Викласти рулетики у простелену кулінарним папером форму і легенько притиснути до дна так, щоб рулети утворили один пласт без щілин. Випікати 25-30 хвилин при 180*С до легкої золотистості:
Для кокосової начинки кокос вимішати з цукром і яйцем:
Кожен з шести какаових коржів розтачати у прямокутник довжиною 21 см, товщиною 0,2 см. Тонко змазати начинкою і загорнути рулетом:
Викласти кокосові рулетики у форму, простелену кулінарним папером і легко притиснути так, щоб утворився суцільний пласт без щілин. Випікати 25-30 хв при 180*С:
КОКОСОВИЙ КРЕМ:
400 мл молока закип'ятити з цукром і ванільним цукром. У 100 мл молока розмішати манку і вилити її у кипляче молоко. Проварити 2-3 хвилини. Всипати кокос.Проварити ще 2-3 хвилини. Остудити. Масло збити на пухку масу. Додати охолоджену кокосову масу, постійно збиваючи.
МАКОВИЙ КРЕМ:
Масло збити на пухку масу. Додати макову масу, коньяк і знову збити.
СКЛАДАЄМО ПЛЯЦОК:
Маково-кокосовий корж слід горизонтально розрізати на 2 частини.
На один маково-кокосовий корж викладаємо 1\2 кокосового крему:
Далі шоколадно-кокосові рулетики. Зверху 1\2 кокосового крему:
Розділяємо „жіночий світ“ від „чоловічого“ тоненьким напівпрозорим вафельним коржем і далі будуємо „чоловічий світ“: 1\2 макового крему:
Макові рулетики, 1\2 макового крему, друга частина маково-кокосового коржа:
Змазати згори шоколадною глазуррю, прикрасити білим кокосом, коктейльною вишнею. Дати вистоятися в холодильнику мінімум 6 годин. При подачі розрізати на прямокутні шматочки:
ъ
рецепт взят здесь http://cookorama.net/uk/blog/torty/plyacok-dvi-doli.html
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |