

Опара 210 гр (15/100/100-закваска ЛМ/вода/борошно).
Залишити на 10-12 год.
Вся опара,
Вода/молоко 165 / 70 гр (235),
Борошно вищий сорт 430 гр,
Ц/з пшеничне 75 гр.
Все змішати і залишити на аутоліз на 30 хв.
Цукор 30 гр,
Масло 30 гр+1 ч.л топленого масла,
Сіль 10 гр.
Решту інгредієнтів додавати у такій послідовності, як записала.
Це важливо
.
Тісто має бути еластичне,м'ягке з добре розвинутою клейковиною.
Бродіння 3-4 години, протягом якого зробити 3 складування, кожних 45 хв.
Розділити на 2-3 частини- заокруглити і відправити на 15-20 хв відпочивати..
Сформувати батони і відправити на розстойку.
Рушник добре посипати борошном, покласти одну заготовку, зробити бортик, другу заготовку, бортик. Одник словом, запеленати,як маленьку дитинку, ще й зверху накрити харчовою плівкою.. І залишити у спокої на 2-3 год. час від часу перевіряючи.
Для зручності і,щоб зайвий раз не травмувати заготовку, заготовки можна відразу викласти на застелене пергаментом деко. Яв основному використовую тефлоновий лист/коврик. Дуже зручно і нічого не прилипає, ніколи.. +гнучкий..
Після розстойки,змаститит яйцем,посипати кунжутом/чіа і зробити надрізи..
Розігріти духовку 20 хв. до 250*.
Випікати при 250*-12 хв - з парою (на дні духовки у мене чавунна сковорідка,куди заливаю пів склянки гарячої води).
при 210*-200*- 20 хв. з конвекцією. Пар випустити. До речі,для глянцевого блиску збризгую водою за 3 хв до закінчення випікання.
Смачного вам хлібчика
. Готуйте з любов'ю
.