-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19308


Ковбаса зі свинини і курки

Среда, 25 Декабря 2019 г. 18:26 + в цитатник

У моїй родині дуже люблять домашню ковбасу. Тому я намагаюся її готувати дуже часто. Використовую різні види м'яса, свинину, курку, качку, яловичину. Сьогодні у мене м'ясне асорті з двох видів м'яса, свинини і курки. Ковбаса виходить соковитою і ароматною. Рекомендую і вам спробувати!

Для приготування домашньої ковбаси зі свинини і курки потрібно:
м'якоть свинини - 1 кг;
сало (НЕ солоне) - 600 гр;
курка - 2, 3 кг;
часник - 1 головка;
сіль - 3 - 4 ч. л .;
чорний мелений перець - 1 - 1, 5 ч. л .;
холодне молоко (вода) - 200 мл;
солоні свинячі кишки;
Для відварювання ковбас:
вода - 3 л;
сіль за смаком;
лавровий лист - 2 шт .;
запашний перець - 5 шт .;
Для обсмажування ковбас:
смалець - 2 ст. л.

Мені подобається коли в домашньої ковбаси присутні на зрізі великі шматочки м'яса. З цього приводу, половину м'яса я пропускаю через м'ясорубку, а іншу половину нарізаю на шматочки. Курку промийте під проточною водою, зніміть шкуру і жир, відокремте м'ясо від кісток. Грудинку наріжте на великі шматочки. М'ясо, що залишилося, шкуру і жир пропустіть через м'ясорубку. З кісток, можна приготувати відмінний бульйон для перших страв. Свинину розділіть на дві частини, одну пропустіть через м'ясорубку, другу частину також наріжте як і шматочки курки. З сала зніміть шкуру, пропустіть також через м'ясорубку. Найчастіше в домашні ковбаси додається часник, його можна використовувати як свіжий, так і гранульований. Я використовую великий зимовий часник, з нього необхідно видалити серединку. Часник дрібно наріжте або пропустіть через м'ясорубку. До прокручене салу з м'ясом і часником, додайте нарізане на шматочки м'ясо, сіль, чорний мелений перець і холодне молоко або воду. Ретельно перемішайте. Готовий фарш для ковбас затягніть харчовою плівкою, приберіть в холодильник для дозрівання на ніч. Свинячі кишки замочіть в холодній воді. Пропустіть оболонку під струменем води, щоб перевірити її на цілісність, або просто надійти. На насадку для ковбас одягніть необхідну кількість кишки, зав'яжіть з одного боку кінець, і набийте кишку фаршем. Набивати необхідно не надто щільно, щоб при варінні, кишка не лопнула.С допомогою голки наколiть порожнечі в ковбасі, з усіх боків. Так поступiть з усім фаршем. Закип'ятіть воду, додайте лавровий лист, сіль і запашний перець. Поступово опустіть кільце ковбаси. Відварюйте ковбасу під злегка прикритою кришкою, близько 45 хвилин на повільному вогні. Вода не повинна сильно вирувати. Після закінчення варіння, обережно дістаньте її з води. Перекладіть в тарілку, дайте злегка охолонути. Розігрійте сковороду з смальцем, покладіть в неї колечко ковбаси. Обсмажуйте на невеликому вогні, по 7 - 10 хвилин з кожного боку, без кришки. До золотистого, рум'яного кольору. Таку ковбасу можна і запекти, для цього її необхідно запікати близько 25 хвилин, при температурі 170 -180 градусів, налив на деко смалець або олiю. Але обов'язково попередньо змастiть оболонку за допомогою силіконової пензлика, сметаною, олією або розтопленим смальцем. Готова ковбаса смачна як у гарячому вигляді, так і в холодному. У сирому вигляді у мене вийшло 3, 200 кг ковбаси, в уже відвареному і обжаренном, маса набагато зменшилася і стала складати 1, 800 кг. Але в той же час, це вийшла смачна, натуральна домашня ковбаса. На перший погляд готувати її дуже складно, але це не так. Все досить і просто, результат завжди радує.

Смачних і приємних моментів !!!

З повагою,
Марина Гармаш

На изображении может находиться: еда
На изображении может находиться: еда
На изображении может находиться: еда и в помещении
 
 
Рубрики:  Мясные блюда/Колбаса
Метки:  

Процитировано 2 раз
Понравилось: 1 пользователю

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку