Огурцы на зиму |
Я видела все коменты у себя в дневе, но не успеваю ответить - консервация, горячий цех...
Хочу вытащить наверх подборку собственных рецептов огурцов. Удачной закатки и приятного аппетита!
Салат із огірків із старезної книги "Домашнее консервирование" 1966 року випуску.
Я огірки чищу, так хоча б трішки зменшується гіркота. І шматочки більш компактніше "вкладаються" в банку. Ріжу як на салат скибками прямо в стерилізовані банку, ну відміряю. В банку огірків нарізаю "з гіркою". І рахую таким чином, скільки банок вийде. Сьогодні вранці було чотири з невеликим "хвостиком". Цей "хвостик" або з'їсте, або в банки впихнете)))
Всі огірки збираю в миску. Ріжу цибулю - теж як на салат. Само собою - кріп, петрушка. На кожну банку огірків - 0,5 чайної ложки солі. І перемішати. В стерилізовані банки кладу 5 горошин чорного та духмяного перцю, 1 лавровий листочок и трабмую(!) огірки. Чим компактніше, тим краще - при стерилізації всядуться. В кожну банку додаю по 1 столовій ложці оцту та 2 ложки олії. Ставлю банки в миску з холодною водою та доводжу до кипіння. В киплячій воді стерилізувати 0,5 л банка 15 хв, 1 л банки - 25 хв. Закатати.
Мариновані огірки з морквою із газети "Порадниця" за 2003 рік.
8 кг огірків та 1 кг цибулі порізати кружальцями, 8 великих морквин потерти на тертушці з великими отворами (я використовую бурякову, шматочки моркви тоді мають такий собі "кругляшечний" вид), додати 180 г солі, 300 г цукру, 400 мл оцту, 0, 5 л кип'яченої олії, 3-4 головки товченого часнику. Вимішати, залишити на дві години, розкласти по стерилізованих банках. Стерилізувати 1,5 годин. Закатати.
Рубрики: | готовка/консервация |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |