Пятница, 18 Апреля 2014 г. 10:03
+ в цитатник
Рэцэпты з кнігі "Летапіс напояў Беларусі"
Квас на піве
(рэцэпт ад Паўла Ключнікава)
На двухлітровы посуд: наліць 250 г піва, даліць да верху бярозавага соку, закаркаваць і паставіць у падвал. Праз два месяцы будзе гатовы лёгкі квасок з водарам піва і вялікай колькасцю газаў.
Збіцень
(сямейны рэцэпт Ганны Шыраевай, які налічвае не адно стагоддзе)
1 літр вады
3 ст. л. мёду
1 ст. л. сухой мяты
2 бутончыкі гваздзікі
Крыху анісу, мелісы, ядлоўцу, можна таксама дабавіць каляндру або чабор
Закіпяціць ваду, дабавіць мёд, паменшыць агонь і варыць яшчэ хвілін дзесяць. Дабавіць мяту, спецыі, зёлкі і, павольна памешваючы, варыць яшчэ хвілін пяць — сем. Піць збіцень толькі цёплым — інакш і не сагрэешся, і спецый не адчуеш.
Сыта ягадная
(рэцэпт ад Аляксандра Сарокі)
Узяць 50 г мёду і 0,5 шклянкі соку (парэчкавага, малінавага або іншага), 2 шклянкі вады. Мёд развесці ў кіпячонай вадзе, астудзіць, дабавіць сок.
Читать полностью: http://news.tut.by/kaleidoscope/395596.html
Метки:
напитки
рецепт
интересно
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-