Полу-пирожки / Bazzlan Свои стихи Владимир Поляков (Bazzlan) называет «полу-пиро...
Мясные пироги - шикарное дополнение к супам. Хороши в качестве закуски :) - (0)Мясные пироги - шикарное дополнение к супам. Хороши в качестве закуски :) Мясные пироги ...
Шпоры - (2)Шпоры Цeлeбный pacтвop acпиpинa (шпopы, вapикoз, ocтeoхoндpoз). 10 таблеток аспирина растерет...
Лечим межреберную невралгию (боли в спине и груди) - (0)Лечим межреберную невралгию (боли в спине и груди) Лечим межреберную невралгию (боли в спине и гр...
Яблочный уксус - (0)Яблочный уксус Яблочный уксус — чрезвычайно эффективный ингредиент с множеством целебных свойств...
Торт "Раз, два, три - ялинко, гори" |
Автор
Medunya
Леся на http://cookorama.net/uk/blog/torty/tort-raz-dva-try-yalynko-gory.html
Цей торт можна назвати моєю дуеллю зі своїм сном. «Не може сон вигадати щось цікавіше, ніж я», — подумалось мені.-«Треба піднапружитись і теж щось таке нафантазувати. У мене загорить в торті не одна свічка — у мене запалає вся ялинка» -самовпевнено подумала я і взялася за роботу Рецепт публікується вперше
КОРЖІ: яйця збити з цукром до пухкої маси міксером протягом 5-6 хвилин. Додати сметану, запарений і тричі змелений мак, масло, борошно з розпушувачем. Легенько вимішати. Розділити тісто на 3 частини. Вилити у змащені простелені кулінарним папером форми( у мене — діаметр 17 см)
і випікати 20 хвилин при 180*С. Для цього торта краще брати форму малого діаметру, щоб коржі виходили високими — тоді ялинка вийде ефектнішою.
ДЛЯ СУФЛЕ: шпинат прокип«ятити з молоком і подрібненими м»ятними цукерками 3-4 хвилини.
Подрібнити блендером до однорідної маси. Додати маршмеллоу і нагріти до повного його розчинення.
Остудити. Сметану збити з загущувачем. Додати сметанкову масу до шпинатної.В кінці додати коньяк.
ЗБИРАЄМО ТОРТ: з кожного коржа треба вирізати конус. Три коржі — три різні діаметри конуса: більший, менший і ще менший. Промазати конуси остиглим суфле ще без додавання сметани.
Прикріпити по колу цукати
і заповнити конуси суфле зі сметаною до верху.
Поставити в холодильник до застигання (2-3 години).
Промазуємо коржі кремом( для якого усі компоненти ретельно перемішати), викладаючи вниз корж з найбільшим конусом з суфле, на нього- з середнім конусом, зверху — з найменшим конусом.
Зверху теж змазуємо суфле і за допомогою ложки «натягаємо» кінчики суфле, щоб вийшла імітація «кудлатості» ялинки. Прикрасити цукатами, горіхами, мигдалем.
При розрізі торта утвориться ялинка з гирляндою вогників
Зустрічайте, ось вона — красуня ялинка. Вся у новорічних вогнях. Навколо -горобина ніч і падає дрібненький сніжок ( мак, — ти для чого тут в тісто додавався — служи в коржі сніжком )
Дуель між сном і дійсністю відбулася. Вам залишається оцінити, хто кращий
Смачного!
Рубрики: | Кулинария/торты |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |