-Цитатник

Полу-пирожки Владимира Полякова / Bazzlan - (4)

Полу-пирожки / Bazzlan Свои стихи   Владимир Поляков (Bazzlan)   называет «полу-пиро...

Мясные пироги - шикарное дополнение к супам. Хороши в качестве закуски :) - (0)

Мясные пироги - шикарное дополнение к супам. Хороши в качестве закуски :) Мясные пироги ...

Шпоры - (2)

Шпоры Цeлeбный pacтвop acпиpинa (шпopы, вapикoз, ocтeoхoндpoз). 10 таблеток аспирина растерет...

Лечим межреберную невралгию (боли в спине и груди) - (0)

Лечим межреберную невралгию (боли в спине и груди) Лечим межреберную невралгию (боли в спине и гр...

Яблочный уксус - (0)

Яблочный уксус Яблочный уксус — чрезвычайно эффективный ингредиент с множеством целебных свойств...

 -Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Алёна_64

 -Подписка по e-mail

 

 -Интересы

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 13.11.2010
Записей: 21934
Комментариев: 4566
Написано: 31099


Торт "Раз, два, три - ялинко, гори"

Среда, 21 Декабря 2011 г. 18:14 + в цитатник
Цитата сообщения Dama_Madama Торт "Раз, два, три - ялинко, гори"

Торт «Раз, два, три - ялинко, гори»



Автор

Medunya

Леся на http://cookorama.net/uk/blog/torty/tort-raz-dva-try-yalynko-gory.html

Цей торт можна назвати моєю дуеллю зі своїм сном. «Не може сон вигадати щось цікавіше, ніж я», — подумалось мені.-«Треба піднапружитись і теж щось таке нафантазувати. У мене загорить в торті не одна свічка — у мене запалає вся ялинка» -самовпевнено подумала я і взялася за роботу Рецепт публікується вперше

ПРОДУКТИ:
ТІСТО:
  • 6 яєць,
  • 18 ст. ложок борошна,
  • 12 ст. ложок цукру,
  • 50г маку,
  • 9 ст. ложок сметани,
  • 3 ст.ложки розчинної кави,
  • 1 пачка порошку для випічки (18 г),
  • 9 ст. ложок розтопленого масла.
СУФЛЕ ДЛЯ ЯЛИНКИ:
  • 150г замороженого шпинату,
  • 3\4 склянки молока,
  • 1 пачка (200 г) білого маршмеллоу (повітряного зефіру),
  • 300г сметани,
  • 1 пачка загушувача для сметани,
  • 2 м'ятні цукерки,
  • 3 ст. ложки коньяку.
КРЕМ:
  • 300 г вареного згущеного молока,
  • 50 г масла,
  • 1 ч. ложка розчинної кави.
КРІМ ЦЬОГО:
  • мигдаль,
  • цукати,
  • горіхи — для прикраси.
ПРИГОТУВАННЯ:

КОРЖІ: яйця збити з цукром до пухкої маси міксером протягом 5-6 хвилин. Додати сметану, запарений і тричі змелений мак, масло, борошно з розпушувачем. Легенько вимішати. Розділити тісто на 3 частини. Вилити у змащені простелені кулінарним папером форми( у мене — діаметр 17 см)

і випікати 20 хвилин при 180*С. Для цього торта краще брати форму малого діаметру, щоб коржі виходили високими — тоді ялинка вийде ефектнішою.

ДЛЯ СУФЛЕ: шпинат прокип«ятити з молоком і подрібненими м»ятними цукерками 3-4 хвилини.

Подрібнити блендером до однорідної маси. Додати маршмеллоу і нагріти до повного його розчинення.

Остудити. Сметану збити з загущувачем. Додати сметанкову масу до шпинатної.В кінці додати коньяк.

ЗБИРАЄМО ТОРТ: з кожного коржа треба вирізати конус. Три коржі — три різні діаметри конуса: більший, менший і ще менший. Промазати конуси остиглим суфле ще без додавання сметани.

Прикріпити по колу цукати

і заповнити конуси суфле зі сметаною до верху.

Поставити в холодильник до застигання (2-3 години).
Промазуємо коржі кремом( для якого усі компоненти ретельно перемішати), викладаючи вниз корж з найбільшим конусом з суфле, на нього- з середнім конусом, зверху — з найменшим конусом.
Зверху теж змазуємо суфле і за допомогою ложки «натягаємо» кінчики суфле, щоб вийшла імітація «кудлатості» ялинки. Прикрасити цукатами, горіхами, мигдалем.

При розрізі торта утвориться ялинка з гирляндою вогників

Зустрічайте, ось вона — красуня ялинка. Вся у новорічних вогнях. Навколо -горобина ніч і падає дрібненький сніжок ( мак, — ти для чого тут в тісто додавався — служи в коржі сніжком )
Торт «Раз, два, три - ялинко, гори»
Дуель між сном і дійсністю відбулася. Вам залишається оцінити, хто кращий
Смачного!

Рубрики:  Кулинария/торты
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку