SUSANNA РУКОДЕЛИЕ №7 2015 |
|
В/К DEIN KREUZSTICH MAGAZIN 5/2018 |
|
SUSANNA 313 |
|
ПИВО. ВЫШИВКА КРЕСТОМ. |
|
Цитата сообщения Solovik
РУЛОННЫЕ ШТОРЫ БЕЗ ЛИШНИХ ЗАТРАТ |
|
Комментарии (0) |
KERESZTSZEMES HIMZÉS. |
|
СОРОЧКА УКРАЇНСЬКА ДЛЯ ХЛОПЧИКА З ДОВГИМ РУКАВОМ. ПОШИТТЯ |
Пропоную, майстер-клас для тих, хто має хоча б самі прості навички у шитті, самому пошити сорочку-вишиванку для свого синочка.
(Між іншим, можете і у мене замовити, якщо не впевнені у своїх силах. Переглянути галерею робіт і зробити замовлення наразі можна на KidStaff'і >>).
Розміри та викройку сорочки я тут давати не буду, а одразу будемо розбирати сам процес пошиву.
Дуже часто запитують, скільки треба тканини на пошив сорочки. Щоб це дізнатись, треба: бажану довжину вашої сорочки (до прикладу це буде 55 см) додати довжину рукава (до прикладу 40 см). (Цифри наводжу абсолютно умовні). Маємо 95 см, а тепер треба додати приблизно 7-10 см “на шви”. Отже у магазині ми маємо купити 1м 05 см тканини.
Тканину краще брати з натуральних волокон (льон, до прикладу), оскільки вишиванки ми носимо переважно у літній період, а значить тілу зайвне тепло не потрібно.
Отже почнемо.
Після того, як ми викроїли деталі нашої сорочки (пілочка, спинка, рукава, манжети, комір-стійка).
1. Назначимо на пілочці середину. Це потрібно для того, щоб ми рівно нашили вишивку з орнаментом)
2. Робимо розріз на горловину. Для даного розміру (34 р.) він складає 13.5 см.
3. Вирізаємо клаптик тканини розміром 4х4 см. Підкладаємо його під виріз горловини (з виворотньої сторони) ось таким чином.
4. Прокладаємо строчку по “лицю” пілочки. Продовжимо горловину, розрізавши її близько до строчки.
5. Потім ідемо до праски. Кладемо на стіл для прасування пілочку “лицем” до себе. Вивертаємо пришитий клаптик тканини на лицьову сторону та припрасовуємо його і краї вирізу гороловини. Ось що повинно получитись.
Другий етап. Підготовка орнаменту для манішки.
6. Вибираємо тканину, або вже вишитий орнамент на канві.
У мене це ось така тканина.У нашому випадку це буде широкий узор.
До прикладу ви хочете, щоб довжина орнаменту від головини була 17 см у готовому вигляді. (Цифри наведені довільно!) Щоб отримати 17 см готового нам треба додати по 1.5 см на підгин орнаменту знизу та 1 см на вшивання його у горловину. Отже це вже 19.5 см.
Але ж наша манішка складатиметься з двох частин зшитих в одне. Значить відміряти треба у двічи довший відрізок. І тут треба слідкувати, щоб підбити малюнок.
Хочу звернути вашу увагу на дуже поширену помилку при розрахунку довжини манішки.
Як правило, бажану довжину міряють від самої низької точки верху сорочки – горла. НЕПРАВИЛЬНО!!!
Часто манішка досить широка, а значить вона буде “входити” не тільки у горловину, яка не лише біля горла, а і, часто таке буває, у плечовий шов. А плече вище ніж горло. Отже треба до нашої бажаної довжини 17 см додати ще 5-6 сантиметрів, щоб був ось такий вигляд.
У випадку, якщо ширина однієї сторони манішки не перевишує 3-4 см, додавати лишнє не потрібно.
7. Після того як ми вирізали потрібний нам узор, треба його правильно розділити на дві частини.
Зараз у центрі узора така собі квіточка. Для того, щоб вона у нас і залишилась після зшивання обох частин манішки, потрібно ділити не по центру квітки, а по її краю. Як це і показано на малюнку. Центр не чипаємо.
10. Накладаємо манішку на підготовану горловину.
11. Настрочуємо манішку на горловину.
12. Настрочуємо боки та низ манішки.
Перед настрочуванням треба вирівняти саму манішку на пілочці, суміщаючи середину пілочки (яку ми назначили праскою) та середину манішки (шов) та узор, який заходитиме у плечовий шов. Перевірити, щоб малюнок скрызь був розташований симетрично. Можна наколоти це все булавками, або наметати.
Пілочка у нас вже готова.
Складаємо пілочку та спинку “лицем до лиця” і зтачуємо плечові шви. Обметуємо.
Переходимо до наступного вузла обробки – комір-стійка.
13. Вибрали орнамент, який нам підходить для коміра.
Спочатку це була просто полоска з узором, але ми їй надали форму нижнього коміра, не забувши перед цим запрасувати нижню межу орнаменту. Нижній комір не забудемо продублювати.
І тут увага! Узор на верхньому комірі повинен бути однаковим, як з одного так і з іншого боку.
14. На нижньому комірі зробимо надсічки з обох боків шириною 1 см. Це наш припуск на шов.
15. Склали навпіл верхній комір лицем до лиця, підбиваючи узор з країв. Робимо надсічку по центру.
Центр назначимо і на нижньому комірі. Робимо надсічку.
Склали верхній та нижній комір “лицем до лиця” обов’язково суміщаючи центри комірів (надсічки).
Прокладаємо строчку по верхньому коміру, відступивши від малюнку 1-2 мм. Тоді краще буде робити перегиб. Не буде потовщення у місці згину.
16. Робимо перекант.
17. Запрасовуємо комір та назначаємо його контур. По тих позначках ми будемо настрочувати нижний комір. Залишаючи на шов 0,7-0,8 см решта нижнього коміру обрізаємо.
18. Прикладаємо “лице” нижнього коміра до вивороту горловини. Сумістили надсічки центру коміра та центру горловини спинки, а також надсічки по краях коміра сумістили з краями розрізу горловини.
19. Вшиваємо комір у горловину суміщаючи надсічки.
20. Склали пришитий комір навпіл і перевірили, чи збіглись у нас плечові шви.
21.Обробляємо краї коміра.
Складаємо комір-стійку “лицем до лиця” у лінії пришивання нижнього коміра, так, щоб верхній комір на 1 мм зикривав лінію пристрочування нижнього коміра.
Стачуємо по верхньому коміру.
’
22. Вивертаємо кути. Вставляємо мотузки з готовими китицями.
23. Прокладаємо строчку по верхньому коміру, перекриваючи на 1 мм строчку, якою ми пришили нижній комір.
24. Готовий комір-стійка.
Комір готовий.
Зшиваємо бічні шви сорочки.
Готуємо манжет.
25. Викроїли потрібного розміру орнамент та такого ж розміру основну тканину.
26. Зшиваємо деталі між собою. Робимо перекант.
27. Зшиваємо боки. Робимо петлі. Не забудемо зробити їх у дзеркальному відображенні. :)
28. Знизу рукава, відступивши від краю 5-6 см, робимо (або не робимо, як кому подобається) складку/складки глибиною 1 см. Не забуваємо робити у дзеркальному відображенні на обох рукавах.
28. Вшиваємо рукав у пройму.
|
РЕЦЕПТ ЧУДО - РАСТВОРА ДЛЯ САМЫХ БЕЗНАДЁЖНЫХ ЦВЕТОВ. |
Доброе время суток, дорогие друзья! На просторах интернета увидела интересный рассках любительницы цветов про рецепт чудо - раствора, оживляющего даже самые безнадёжные цветы. Далее информация от автора с www.babyblog.ru
В журнале "Цветок" в №11 за 2011 год я прочитала про чудо-раствор и опробовала его на своих самых безнодежных цветах маранте, алоказии и калатее. Теперь хочу рассказать вам про этот раствор.
Свою маранту я выпросила у свекрови маленьким отростком. Она росла у меня лето и осень, а зимой засохла и ветви отпали. В том же журнале я читала о женщине которая специально обрезает свою маранту устраивая ей период покоя. По-этому я не обеспокоилась когда моя сбросила листву. Новых ростков все не было, а те что появлялись засыхали. И вот уже лето а маранта не растет и тогда я ее пересадила и полила этим раствором два раза с разницей в две недели.
Вот такие листики были у моей маранты прошлым летом, только значительно бледнее.
И вот такая маранта у меня сегодня.
|
Список бесплатных электронных библиотек с указанием направленности. |
|
ГДЕ МОЖНО СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО АУДИОКНИГИ (ВСЕ САЙТЫ) |
|
«УЧИМСЯ ВЫШИВАТЬ ПРАВИЛЬНО.» |
|
ВЫШИВКА "ЖИЛИ У БАБУСИ" |
|
синие цветы |
|
СЕКРЕТЫ ДЛЯ КУХНИ, С КОТОРЫМ ВЫ ПОЛЮБИТЕ ГОТОВИТЬ: ВидеоПОДБОРКА |
|
Почему не цветет каланхоэ |
|
КОТЛЕТКИ "РЫБНОЕ ЧУДО" |
|
РЕЦЕПТ САМОДЕЛЬНОГО КОНЬЯКА ХЕННЕССИ |
Скоро Новый год, а затем Рождество. Хочу предложить напиток, который немного напоминает самую популярную марку коньяка "ХЕННЕССИ"
До Нового года сделать не успеете, но а до Рождества в самый раз времени хватит!
Первую партию знаменитого коньяка выпуcтили в далеком 1765 г. Она стала своеобразным эталоном этого вида напитков.
Еще одной особенностью коньяка "Хеннесси" является его основополагающая составляющая. Это сырье. Коньячный спирт может достигать выдержки до 200 лет. Именно этот факт придает коньяку такой уникальный вкус и очень неповторимый аромат.
Ингредиенты:
|
ВАРЕНЫЙ ОМЛЕТ В ПАКЕТЕ, ПО ВКУСУ, КАК СЛИВОЧНЫЙ СЫР |
|
СКУМБРИЯ, ЗАПЕЧЁННАЯ В ДУХОВКЕ |
|
ОЧЕНЬ ЛЕНИВАЯ ОВСЯНКА! РЕЦЕПТ ОТ ЛЕНИВОЙ ХОЗЯЙКИ |
|