Готуємось до свят. А , отже , робимо різні смаколики...☺☺☺
Пропоную вашій увазі Baileys ( Бейліз) домашнього приготування. Можливо , ті , що мешкають за кордоном , не зацікавляться... Але , для українців , саме те , так , як , ціна на цей напів висока , тай якість , чесно кажучи , не завжди влаштовує...
Що нам потрібно:
0,5 л.горілки
1 банка згущеного молока ( біле в жестянці)
0,4 мл.вершків 20% (400 мл.)
4 яєчних жовтки
1 ст.л.натур.розчинної кави
1 ст.л.ванільного цукру.
Приготування:
Згущене молоко проварити від 45 хв до 1 год. Воно буде ще рідке , але карамельного кольору ( саме таке й потрібне). Охолодити.
Далі змішати жовтки з ванільним цукром та згущеним молоком. Збити міксером до однорідної маси. Додати суху каву і продовжувати збивати. Ввести вершки , не зупиняючи збивання. Далі до готової маси долити горілку і вимішати. Розлити по пляшках і залишити в теплі на 1-2 год. Далі зберігати в холодильнику.
Вихід готового напитку десь 1,2 л. Вже наступного дня усі компоненти "подружаться" і аромат алкоголю не буде таким різким , як відразу , а смак буде м'яким та ніжним. Ну , а ціну підраховуйте самі ☺☺☺.
Зберігається такий Бейліз до трьох місяців , якщо , звісно , не споживемо раніше...довгими холодними вечорами...