-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Галина_-_Галинка

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 27.09.2013
Записей:
Комментариев:
Написано: 19318


Пляцок «Ніченька»

Вторник, 21 Февраля 2017 г. 20:35 + в цитатник
1 (640x410, 84Kb)
Сьогодні ми з вами готуватимемо смачний та дуже ніжний пляцок «Ніченька». Нехай вас не лякає довгий опис процесу приготування цього пляцка, він готується набагато швидше, аніж читається. Приготування цього смаколика під силу навіть господині-початківцю.

Пляцок «Ніченька» надзвичайно ніжний, вміру солодкий, в ньому дуже вдало поєднуються кислинка смородинового желе та ледь вловима гірчинка шоколаду.

Спробуйте – це дуже смачно!

Пляцок «Ніченька» - інгредієнти
Для тіста:
Яйця – 3 штуки
Цукор – 3 ст.л.
Борошно – 1,5 ст.л.
Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст.л.
Какао – 1 ст.л.
Розпушувач – ½ ч.л.
Для крему:
Сметана (30%) – 1 л [li]Цукрова пудра – 5-6 ст.л.
Какао – 6 ст.л.
Желатин – 6 ч.л.
Вода – 1/2 склянки
Для желейного шару:
Желе смородинове – 4 пачки
Вода – 1,5 л води
Додатково:
Шоколад – 1 плитка
Пляцок «Ніченька» - приготування
Почнемо з приготування бісквіту. Борошно змішуємо з крохмалем, какао та розпушувачем.

Жовтки відділяємо від білків. Білки збиваємо до густої піни, по 1 ложці вводимо цукор, збиваємо, як на безе. До густої, гладкої яєчної маси по одному вводимо жовтки, продовжуємо збивати. Далі обережно, лопаткою вмішуємо в яєчну суміш сухі інгредієнти.

Виливаємо тісто в форму (28х40), вистелену пергаментом і рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. На готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Вимикаємо духовку, але корж залишаємо ще на 2-3 хвилини у духовці. Виймаємо корж з духовки і відразу виймаємо його з форми (разом з пергаментом). Коли тісто трішки охолоне, відділяємо його від пергаменту.

Наступним кроком буде приготування желе. Желе будемо готувати в двох посудинах. В кожну посудину висипаємо по дві пачки желе та заливаємо по 750 мл гарячої води. Залишаємо желе охолоджуватися, але воно не має застигнути, щоб можна було його вилити та рівномірно розподілити.

Нарешті готуємо крем. Добре збиваємо сметану з пудрою, додаємо какао і ретельно перемішуємо. Розділяємо крем на дві рівні частини.

Желатин заливаємо гарячою водою і розмішуємо до повного розчинення.

Починаємо збирати пляцок. Корж знову вкладаємо в форму робимо з пергаменту робимо бортики (приблизно висотою 7-10 см). На тісто виливаємо желе з однієї посудини. Ставимо форму в холодильник, щоб желе застигло

.
До однієї частини сметанного крему вливаємо половину розчиненого желатину і ретельно вимішуємо. Виливаємо крем на застигле желе, розрівнюємо і знову ставимо в холодильник, до застигання.

На застиглий шар виливаємо другу частину желе (якщо желе за цей час вже трішки застигло, не біда, беремо ллопатку і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні.

Решту желатину знову розігріваємо на водяній бані та вливаємо до другої частини крему. Викладаємо поверх желейного шару. Знову ставимо в холодильник.

Перед подачею на стіл пляцок посипаємо тертим шоколадом.

Смачного!
Рубрики:  Торты
Метки:  

Процитировано 4 раз

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку