Як приготувати смачний омлет? |
Щоб приготувати дуже пишний і повітряний омлет, додайте в суміш яєць і молока ½ -2 ст.л. борошна, проте не переборщіть, інакше він, навпаки, вийде дуже щільним.
Щоб приготувати омлет з вершковим присмаком, додайте в суміш яєць і молока сметану.
Щоб омлет не опадав, збивайте яйця і молоко за допомогою міксера, чим ретельніше Ви збиваєте яйця з молоком, тим більш повітряним вийде омлет.
З кількістю молока також важливо не переборщити, інакше після приготування виділиться рідина, яка сподобається далеко не всім. Рецепт омлету передбачає, що на 1 велике яйце потрібно брати близько 1,5 ст.л. молока, в цілому молока повинно бути не більше маси яєць, краще – трохи менше.
За правилами начинка для омлету готується не на тій же, а на окремій сковороді. Якщо в омлет покласти сиру цибулю, помідори та інші інгредієнти, вийде занадто багато соку.
Цибулю для омлету потрібно злегка припускати до м’якості, а не зажарювати до золотистого, оскільки в омлеті він будете ще запікатися.
Помідори також злегка припускаються на сковороді – так, щоб вийшов сік. Беріть для омлету м’ясисті помідори, а якщо їх обсмажити разом з болгарським перцем на оливковій олії, омлет вийде дуже смачним.
Ковбасу або шинку годі й обсмажувати попередньо. Для дієтичних варіантів омлетів можна брати відварну яловичину або курячу грудку.
Правильна послідовність приготування класичного омлету: викласти на розпечену сковороду заздалегідь обсмажені помідори (можна з солодким перцем), потім припущену цибулю, м’ясо чи ковбасу, влити збиті з молоком яйця (можна також зі сметаною), перемішати, накрити омлет кришкою, томити на слабкому вогні. Коли верх омлету схопиться, посипте його рубаною зеленню, знову накрийте кришкою, потім ще кілька хвилин. Також разом із зеленню можна посипати омлет тертим сиром.
Для омлету краще використовувати сковороду з отвором на кришці, щоб було куди виходити випаровуючійся волозі. Якщо отвору в кришці немає, накривайте сковороду так, щоб для виходу вологи залишалася щілина.
Як бачимо, рецепт омлету не такий вже й складний.Смачного Вам!
http://kuhar.in.ua/drugi-stravi/yak-prigotuvati-omlet-recept-omletu
Рубрики: | кулинария/лапша |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |