Як приготувати капусняк. Рецепт капусняка
|
|
Воскресенье, 09 Февраля 2014 г. 09:35
+ в цитатник
Як приготувати капусняк, інгредієнти
капуста білокачанна – 300гр.;
м’ясо – 300 гр.;
картопля – 300гр.;
рис або пшоно – 5 ст. ложок;
томатний сік – 150мл.;
борошно – 1ст. ложка;
цибуля – 1 шт.;
сіль, чорний мелений перець.
Рецепт приготування капусняка
Наливаємо в каструлю 2,5 літра холодної води і кладемо до неї шматочок м’яса (смачний капусняк виходить зі свинячими реберцями або з м’ясом птиці). При закипанні знімаємо піну і варимо на середньому вогні 40 хвилин. Потім кладемо шматочок сирої цибулини, і солимо. Картоплю чистимо і нарізаємо великими шматками, додаємо до м’яса. Варимо ще 20 хвилин.
Потім м’ясо і картоплю виймаємо з бульйону. М’ясо можна нарізати дрібними шматками і додати в наш суп наприкінці варіння, а можна взагалі використовувати для приготування інших страв. Засипаємо промитий рис (краще подрібнений) або пшоно. Картоплю теплою товчемо в пюре, додаємо 100 мл. гарячого бульйону. Ставимо в тепле місце, щоб картопля не затверділа.
Капусту подрібнюємо в блендері (можна і в м’ясорубці або дрібненько посікти ножем). Коли рис закипить, додаємо капусту і варимо хвилин 15.
Щоб вийшов справжній рецепт капусняка, потрібно дрібно нарізати 100 гр. сала, покласти його на розігріту сковороду і коли з нього витече достатньо жиру, додати борошно, довести її до золотистого кольору і додати цибулю.
Я в цей раз сало замінила рослинним маслом. Лук повинен вийти м’яким і золотистим, як на фото.
Рис і капуста кипіли 15 хвилин і тепер можна додати картоплю, м’ясо і томатний сік. Кількість томатного соку регулюєте в залежності від його кислоти. Потрібно ще враховувати, що капуста, коли настоїться, дає свою кислоту.
Все перемішуємо і варимо на повільному вогні хвилин 15. Часто помішувати. Потім додаємо зажарку, чорний мелений перець, лавровий лист і варимо ще 10 хвилин.
Вимикаємо вогонь і даємо настоятися мінімум 30 хвилин. У нас виходить смачний, густий суп-пюре. У піст українці варять капусняк на воді з консервованою кількою в томаті.
Смачного Вам!
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-