Пшоняна каша моєї прабабусі |
Моркву натерти, цибулю нашинкувати і підсмажити на олії до золотистого кольору.
В кастрюлю покласти цибулю, моркву, капусту і залити водою, щоб вона все покривала. До речі, капусти можна брати менше або більше, ніж я вказала, - тут все залежить від вашого смаку. Я люблю, щоб було більше пшона. Капусту тушкуємо протягом 25-30 хв.
Додаємо до капусти пшоно. У мене пішло всі 4 пакетики з пачки "Жменьки" - цієї каші я варю одразу багато, так як ми її дуже любимо.
Додати щойно закип'яченої води - не більше 1 л. Взагалі пшоно вариться у пропорції 1:2, тобто на 1 частину пшона потрбіно 2 частини води. Тому на пачку "Жменьки" треба 800 мл. води.
Варимо кашу на маленькому вогні 30 хв. до готовності пшона. За хвилин 10 до готовності солимо і перчимо, додаємо сухий кріп.
Рубрики: | кулинария |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |