Цитата сообщения ManPatiik
Rudzu maize ar saulespuķu sēkliņām - Пшенично-ржаной хлеб с семечками
300 g rudzu milti
150 g kviešu milti
250 ml ūdens
3 ēdamkarotes augu eļļa
2 tējkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukurs
6-7 ēdamkarotes dabīgais ieraugs
2-3 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņas
Gatavošana:
Izsijā miltus, pievieno sāli, cukuru, augu eļļu un samaisa visu ar rokām vai koka karoti. Pievieno ieraugu un pakāpeniski piejauc klāt ūdeni. Iejauc elastīgu mīklu, tā, lai labi atlīp no rokām. Pievieno saulespuķu sēkliņas. Apsedz ar pārtikas plēvi un noliek uzrūgt...
Mīklu viegli apmīca, veido kukuli un liek formiņā, uzraudzē. Maizīte uzrūgs apmēram 1,5 reizes lielāka. Tad liek cepties kā jebkuru maizīti. Pirmās 20 min karstā cepeškrāsnī, tad apmēram 40 min 180 ℃.
300 г Мука ржаная
150 г Мука пшеничная
250 мл Вода
3 ст.л. Масло растительное
2 ч.л. Соль
2 ст.л. Сахар
6-7 ст.л. Закваска (натуральная)
2-3 ст.л. Семечки
Приготовление:
Просеять муку, добавить соль, сахар, растительное масло и перетереть руками. Добавить закваску, постепенно добавить воду и замесить эластичное тесто, чтобы хорошо отлипало от рук. Добавить семечки. Накрыть плёнкой, оставить для подъёма...
Тесто слегка обмять, сформировать и уложить в форму для выпекания. Оставить на расстойку, чтобы тесто увеличилось хотя бы в 1,5 раза. Выпекать до "сухой лучинки".